Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Παρασκευή στάσεως πληρωμών?
1637 αναγνώστες
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010
19:07

 Να είχαμε να λέγαμε. Αισθάνομαι πολλάκις ότι λέμε ένα πράγμα και κάποιοι αντιλαμβάνονται άλλα. Αφήνω ότι συχνάκις δεν ξέρουμε κάν περί τίνος ομιλούμε. Αλλά, τέλος πάντων. 

 

Να για παράδειγμα λέμε, υπάρχει κίνδυνος να κηρύξει η Ελλάς στάσιν πληρωμών με επαναδιαπραγμάτευσιν χρέους. Υπό ορισμένους όρους, εγώ νομίζω ότι αυτό δυνατόν να  είναι επωφελές. Αλλά, υπό ορισμένους όρους, όχι γιουργια, εξύπνησε ο πισινοκυνηγός Παπακωνσταντίνου και μας είπε ότι βαράμε κανόνι. Θέλουν ικανάς χείρας αυτά τα πράγματα, πλάτες, εμπειρία (ουχί ΔΥ) και προσοχή

 

Εγέμισε ο τόπος ότι η Ελλάς θα κάμει στάσιν πληρωμών σήμερον. Αθλία φήμη, ελπίζω. Αι στάσεις πληρωμών κατ' έμέ καλόν είναι να γίνονται Παρασκευή ή τέλος πάντων σαββατοκύριακο η αργία. Φοβούμαι βεβάιως την Ουαλπυργία νύκτα, διότι τότε πολλάκις ευρέθη η Ελλάς να υπονομεύεται. Ελπίζω να μη μας επιβάλλουν ατίμωσιν δια την στάσιν πληρωμών, εμμέσως ή αμέσως, την ημέρα εκείνη όπως άλλοτε.

Αλλά, τι να λέμε τώρα, ποία Ελλάς και ποία στάσις? Η Ελλάς δεν πτωχεύει (και δεν πεθαίνει κουφάλες νεκροθάπται). Το σπάταλο, ανίκανο και διεφθαρμένο τέρας που κατατρώγει το μέλλον της πτωχεύει. Και ποία στάσις? Τώρα θα κάμει στάσιν, που αρνείται να εκταμιεύσει ό,τιδήποτε πλην μισθών συντάξεων και χρεολυσίων? Στάσις δεν είναι αυτό?

Να αφήσουν λοιπόν αυτά που γράφουν και να είναι σαφείς. Δέν έχει πρόβλημα η Ελλάς. Πρόβλημα έχει το τέρας και οι ηγέται του. Και δεν παρασκευάζεται η Ελλάς δια στάσιν πληρωμών.

Η Ελλάς παρασκευάζεται δια την επομένην ημέρα, ήτις, αφού το τέρας έχει εξορθολογισθεί και περιορισθεί θα είναι πολύ καλλιτέρα.

 

Θαρσεῖν χρή· τάχ' αὔριον ἔσσετ' ἄμεινον!

 

 

 

Σχόλια

22/04 19:38  cell
Παρασκευή του Αγ.Γεωργίου...βέβαιο!
Καλησπέρα.
22/04 19:39  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χα,χα, βοήθειά μας και μεγάλη η χάρις του!
22/04 21:37  nhad
Κάθε φορά και καλύτερος! Ναι, είναι δυνατόν. 5* και πάλιν.
22/04 22:07  JMOS
5*
Θεόκριτος,3ος π.Χ.αιών,Αρχαίος Έλληνας ποιητής
22/04 22:18  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε παίδες και ευχαριστώ!

Ακριβώς αυτος...
22/04 22:36  geokalp
μακάρι!
ας έχουμε ελπίδα ότι τελικά θα συμβεί αύριο, η αβεβαιότητα θα έφτανε στο τέλος!
22/04 22:56  Μαικήνας
Μια και αναφέρατε την Βαλπούργια Νύχτα (παραμονή Πρωτομαγιάς) χάριν ενημερώσεως των πολυπληθών αναγνωστών σας και για την εξαγωγή συμπερασμάτων παραθέτω:

Βαλπούργεια Νύχτα, Walpurgisnacht στα γερμανικά, είναι η γερμανικής προέλευσης γιορτή της Πρωτομαγιάς. Βαλπούργη (Walpurga) είναι ένα γερμανικό γυναικείο όνομα το οποίο όμως συχνά δίνεται και ως Walburga ή Waldborg. Η πρώιμη μορφή της Βαλπούργης ήταν αυτή ενός πνεύματος ή μίας θεάς. Η Βαλπούργη παρουσιαζόταν ως μία όμορφη ωχρή κυρά με μακριά στιλπνά μαλλιά, η οποία έφερε στο κεφάλι της ένα στέμμα και στα πόδια της πύρινα παπούτσια. Στα χέρια της κρατούσε μία ρόκα και έναν τριγωνικό καθρέφτη, ο οποίος φανέρωνε το μέλλον. Η μνήμη της Βαλπούργης επιβιώνει μέσα από τη χρήση της ρόκας και της μάλλινης κλωστής σε διάφορες μαντικές τεχνικές και μέσα από τα ξόρκια αγάπης κατά τη νύχτα που είναι αφιερωμένη σε αυτήν.

Παμε όμως σε μια άλλη Βαλπούργη, την Αγία.

Η Αγία Βαλπούργη, η ανηψιά του Αγίου Βονιφάτιου, ήταν μία Αγγλίδα μοναχή που ίδρυσε θρησκευτικά τάγματα στην Γερμανία του όγδοου αιώνα και για την οποία πιστεύεται πως γεννήθηκε γύρω στο 710 στο Wessex. Έγινε ιεραπόστολος στην εκκλησία του Αγίου Βονιφάτιου και βρέθηκε επικεφαλής μίας κοινότητας μοναχών στη Γερμανική πόλη του Heidenham. Η συγκεκριμένη Βαλπούργη αγιοποιήθηκε επίσημα μετά τον θάνατό της το 779. και εορτάζεται στις 30 Απριλίου.
Μετά την ταφή του σώματός της στο Eichstadt, λέγεται πως άρχισε να αναβλύζει από τον τάφο της κάποιου είδους θαυματουργό έλαιο. Κατοχή κάποιων από τα οστά της ισχυρίζονται πολλές εκκλησίες στην Κεντρική Ευρώπη σήμερα. Η Αγία Βαλπούργη ως θρησκευτική φιγούρα ‘υιοθέτησε’ πολλά από τα χαρακτηριστικά της ομώνυμης παγανιστικής μορφής. Λέγεται ότι θεραπεύει την πανώλη και το δάγκωμα από λυσσασμένο σκυλί, ενώ προστατεύει τους ανθρώπους από τον υποσιτισμό και τους βοηθά όταν έχουν κακές σοδειές.


Λέτε να μας φανεί χρήσιμη στο άμεσο μέλλον;
Και επειδή αγαπητέ Θρασύβουλε φοβάσαι την επερχόμενη Βαλπούργια νύχτα έκανα τον κόπο να
22/04 22:57  Μαικήνας
Και επειδή αγαπητέ Θρασύβουλε φοβάσαι την επερχόμενη Βαλπούργια νύχτα έκανα τον κόπο να βρώ δεινά που μας βρήκαν στο παρελθόν την ίδια ημέρα.

το 1996... το πάγωμα της καταβολής της δεύτερης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης προς την Ολυμπιακή Αεροπορία αποφασίζει η ΕΕ, επειδή δεν τηρήθηκαν όροι του προγράμματος εξυγίανσής της.
Η συνέχεια γνωστή

το 1955... γεννιέται η Δήμητρα Λιάνη, τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η συνέχεια γνωστή

το 1926... η εκπαίδευση στην Ελλάδα γίνεται υποχρεωτική δια νόμου για παιδιά ηλικίας 6 ως 14 ετών.
Η συνέχεια γνωστή

το 1919... επικυρώνεται στη Διάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού η αποστολή ελληνικού στρατού στη Σμύρνη, για να επιβάλει την τάξη και να προστατεύσει το χριστιανικό πληθυσμό στην περιοχή.
Η συνέχεια γνωστή


22/04 23:19  Λουκρητια
Πισινοκυνηγος και οχι μονο.Δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο,η απομειωση της αξιας των ακινητων που επερχεται με βημα ταχυ ειναι απιστευτη!
23/04 00:19  quant
Αφήστε τις πισίνες και πιάστε τις πιπίνες.
23/04 01:47  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μαικήνα, την Μιμή την αγνοούσα (να θυμηθώ να την πάρω δι'ευχάς), αλλά σας έχουν εκφύγει τουλάχιστον δύο μείζωνος σημασάις δια τον ελληνισμό γεγονότα.

Περί της αποφάσεως δια την εις Σμύρνη απόβασιν νομίζω θα διαφωνήσω, μάλλον εκ παραδρομης πρέπει να αναγράφεται αυτή η ημερομηνία.

Αλλά, περί της Ουαλπυργίας νυκτός θα επανέλθω...
23/04 06:52  Μαικήνας
αγαπητέ φίλε
Η Ουαλπυργία νύχτα έχει αυτή ακριβώς την διτή διάσταση. Υπάρχει μια αβεβαιοτητα.
Δεν γνωρίζεις τι θα σου ξημερώσει.
Κάτι καλό ή κάτι κακό. Εξ ου και η μαντική διάσταση της πριν την Αγία Βαλπούργη που της την φόρεσαν καπέλο οι παπάδες.
Οχι μην ανησυχείτε δεν είμαι ανθέλλην. Σκεπτικός είμαι.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις