Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ζητείται παίκτης
1305 αναγνώστες
Σάββατο, 24 Απριλίου 2010
15:45

 Τώρα κανονικά θα έπρεπε να είμαι ικανοποιημένος. Τα πράγματα επήγαν ολίγο-πολύ όπως είχον παλαιόθεν εικάσει. Η χώρα εισέρχεται πλησιστία εν λιμένει σχετικής ασφαλείας (ευχαριστώ τον Πρόεδρο δια την χρήσιν των αγαπημένων μου μεταφορών). Με βαρείας ζημίας και με την αποδοχήν του πληρώματος ότι η τρικυμία είναι πολύ μεγαλυτέρα εξ όσων υπέθεταν. Και πολύ μεγάλη δια τας δυνάμεις τους εδώ που τα λέμε. Ευτυχώς αντελήφθησαν προ της εσχάτης στιγμής οτι δεν ήξευραν τι τους εκτύπησε. Είμαι όμως τεθλιμμένος.

 

Μόλις εξεκίνησε η δευτέρα φάσις του δράματος. Με την  δήλωσιν του Πρωθυπουργού ότι το σπάταλο, ανίκανο και διεφθαρμένο τέρας αδυνατεί να πληρώσει τας αναληφθείσας υποχρεώσεις του και την παραχώρησιν της κυριαρχίας αυτής και επισήμως εις τους εταίρους και το ΔΝΤ, περνάμε στο επόμενο στάδιο συνειδητοποιήσεως των πραγμάτων. 

 

Διότι ισχυρίζομαι μετά πάθους αγαπητοί φίλοι ότι η ιστορία είναι απλώς ιστορία συνειδητοποιήσεως ενός πληθυσμού που έζει έως τούδε ως εν άλλω πλανήτη. Έθνος παλιμπαίδων εφήβων που νομίζει ότι πάντοτε κάποιος άλλος πρέπει να τους ταϊζει και ότι όλες οι σκανδαλιές επιτρέπονται. Το έχω ξαναειπεί, ακόμη και η ανόητος ξενόδουλος εγχώριος αριστεροφροσύνη, αυτό που κατά βάσιν υποκρύπτει είναι η παιδικότης του "μπορώ να κάνω ό,τι θέλω και θα με καλύψει ένας πατερούλης". 

 

Αλλά, ότε θες να παίζεις με τους μεγάλους, πρέπει και να παίζεις σαν τους μεγάλους ή τέλος πάντων να ξεύρεις να παίζεις. Και αυτό που μοι έχει δείξει έως τώρα η κυρίαρχος δυναστική πολιτική τάξις, πολλώ δε μάλλον ο "λαός", είναι ότι ΔΕΝ ξεύρει να παίζει. Και δεν έχει προσλάβει και παίκτας. Ευρισκόμεθα εις το κλασικό στάδιον των μοναρχιών, ότε αι εκφυλισμέναι δυναστείαι κυβερνούν δια διαφόρων απιθάνων τύπων εις την εκτέλεσιν, με τους πρίγκηπας αμετόχους, απλώς να γίνονται αποδεκτοί διότι κάπου, κάποιος, κάποτε δια λόγους που έχουν λησμονηθεί, διεπίστωσε ότι το όνομα της δυναστείας ήτο το καλλίτερο να κυβερνήσει. Κι έμεινε η εντύπωσις. 

 

Και εάν η πορεία προς τον ασφαλή, αλλά πανάκριβο και εις πλούτο και εις κυριαρχία και εις φιλότιμο λιμένα του αναποφεύκτου διεθνούς οικονομικού ελέγχου (ΣΣ τελικώς χάρμα εγένετο η Οδός Μακρυγιάννη) ήτο σαφώς προφανής δι΄εμέ από ετών, ο τρόπος δια του οποίου εγένετο ήτο άθλιος. Τώρα που ετελείωσε η πρώτη φάσις να το  ειπούμε. Παντελώς άχρηστοι ή και επικίνδυνοι παίκται, ικανοί βαριά-βαριά ως γυμνασιάρχαι και αντε φυτευτοί επικεφαλης ΕΛΜΕ, εκλήθησαν να αναλάβουν τα οικονομικά της χώρας. Και καλώς η Λούκα,   αυτήν την εξεύραμε, αυτόν τον  απίθανο πισινοκυνηγό Παπακωνσταντίνου διατί δεν τον έκαμε πρόεδρο ΤΟ, Γενικό Γραμματέα θρησκευμάτων έστω, και τον έκαμε Υπουργό? Ίσως δια τον φόβο - που είχε και ο πατέρας του- των ισχυρών προσωπικοτήτων.

 

Το πρώτο λοιπόν πράγμα που πρέπει να κάμει ο Γεώργιος είναι να φέρει παίκτη ΙΚΑΝΟ να χειρισθεί τα οικονομικά. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του να μη θέλει παικτη φιλόδοξο λόγω της ιδικής του δυναστικής αδυναμίας. Κατά μεγάλη του τύχη παίκτης ικανότατος και ουχί φιλόδοξος υπάρχει. Να ξεφορτωθεί λοιπόν τους παλίμπαιδες σοσιαλεφήβους πισινοκυνηγούς και να φέρει τον Παπαδήμο.

 

Διότι και αυτός να μην τον φέρει, θα τον φέρουν τα πράγματα με Κυβέρνησιν Σωτηρίας ή άλλη. Όπως και το ΔΝΤ.

 

Ο Καλοχαιρέτας ὡμίλησε. Καλό Σαββατοκύριακο!

 

ΥΓ Μετά το σχόλιον του Δημητρίου, προφανές ότι το δίδυμο Παπαδήμος-Παπαδόπουλος, εκτός της παπα-παρηχήσεως θα ήτο ακτύπητο!

 

Σχόλια

24/04 15:54  Usοund
Ο Παπαδήμος Υπουργός Οικονομικών με Πρωθυπουργό Γιωργάκη; Ξεφτίλας είναι ο άνθρωπος;
24/04 15:55  Λουκρητια
24/04 15:55  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Οι Πρωθυπουργοί δεν έχουν σημασία - και δε θα έχουν- Ου. Υποκάμισα αδειανά δυναστειών είναι.
24/04 15:56  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Λου, μη μου αναβάζετε την πίεσιν και είμαι και επιρρεπής...

;)
24/04 16:11  quant
Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Γιατί να έρθει ο άνθρωπος, εάν δεν του έχουν και δυνατούς συμπαίκτες και "πάγκο"? ίσα δηλαδή να του χρέωσουν στο τέλος και μια πιθανή ήττα?
24/04 16:14  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μπα, εξύπνησες λεβέντη? Για περίμενε.
24/04 16:30  haros
και αυτος και ο αλεκος ο παπαδοπουλος..
24/04 16:51  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Βεβαίως και ο εξαίρετος και λίαν αγαπητός μου Αλέκος. Αν και δεν ξεύρω εάν αντέχει να ξαναπεράσει την κάμινο, χρυσή εφεδρεία είναι, δυστυχώς κεκομμένη υπό του περιβάλλοντος Παπανδρέου.
24/04 18:02  Frixos
"Το πρώτο λοιπόν πράγμα που πρέπει να κάμει ο Γεώργιος είναι να φέρει παίκτη ΙΚΑΝΟ να χειρισθεί τα οικονομικά. Ο Καλοχαιρέτας ὡμίλησε. "

Εύγε Καλοχαιρέτα , ορθώς ομίλησες

Προ ικανών ημερών ελάλησα σχετικώς και παρομοίως:

Συμπέρασμα:
Αν δεν ξεθεμελιωθούν, μεθοδικά και με συνέπεια, τα θεσμοποιημένα «εγκλήματα» του παπανδρεϊκού αμοραλισμού και της συνδικαλιστικής αυθαιρεσίας, ο τόπος θα βυθίζεται, με εφιαλτική πια επιτάχυνση, όχι μόνο στην οικονομική χρεοκοπία αλλά και στο κοινωνικό χάος και τις ολέθριες συνέπειές του.Η δήλωση του γυμνασμένου τω σώματι πρωθυπουργού,(ένεκεν και ουχί μόνον τρίωρης και πλέον συνεχούς κωπηλασίας εις το καταγάλανον Αιγαίον, ευχόμεθα και αναλόγου πνευματικής εκγυμνάσεως κατά το "Νούς Υγιής εν Σώματι Υγιεί"», (ο ολίγιστος πήγε να κλωτσήσει το τόπι και έπεσεν τραυματισθείς και έκτοτε απεβλήθη του γηπέδου),ότι ευρισκόμεθα εις πόλεμον επιβάλλει την επιλογή των εμπειρότερων ειδικών, που διαθέτει το Έθνος, αγνοόντας τις κομματικές παρωπίδες και δεσμεύσεις, και την λήψη γρήγορων αποφάσεων, απαραίτητα στοιχεία νικηφόρου έκβασης του πολέμου.Διαφορετικά βλέπω νέα Μικρασιατική Καταστροφή,χειρίστη της προηγουμένης (για την παλαιά , ειρήσθω εν παρόδω, δεν ευθύνονται μόνο οι έξι που εκτελέστηκαν,ως αυτουργοί, ευθύνονται και οι προηγούμενοι αυτών που ήρξαντο χειρών αδίκων,(ήγουν την ολεθρίαν επιχείρησιν), και τους απογόνους μας να διασκεδάζουν, ως γιουσουφάκια ή ως καραγκιόζηδες, κάποιον πασά ή σουλτάνο
24/04 18:11  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Α, εμένα ως ουδέποτε διατελέσαντα (ούτε καν) οπαδό, τα της Λούκρης δε μου προκαλούν εγγεφαλικό...
Άλλα όμως: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=18763
Με την ευκαιρία ας το γράψω εδώ: Κατέρχομαι εις τις εκλογές του ΤΕΕ (αύριον Κυριακή)ως υποψήφιος εις την Επιστημονική Επιτροπή Πολιτικών Μηχανικών.
24/04 19:26  PREMIUM
Να φέρει και έναν καλό..."παίκτη" και στο...ΧΑ, γιατί όλοι...εξωφυλαρούχες εκατήντησον !
24/04 22:37  panagiosgr
Ειπες τα παντα σε 7 παραγράφους...
25/04 10:16  nhad
Αγαπητές Θρας, εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι ικανοποιημένος. Όχι διότι τα πράγματα εξελίχθησαν ΑΚΡΙΒΩΣ όπως και εγώ και εσύ είχαμε εικάσει. Αλλά γιατί επιτέλους οι Έλληνες σε μεγάλο βαθμό αντελήφθησαν την οικτρή κατάσταση της οικονομίας και το μέγεθος των προβλημάτων του Ελληνικού κράτους. Αυτά υπήρχαν εδώ και καιρό, οπότε ουδείς λόγος πρόσθετης θλίψεως υπάρχει. Αλλά βλέπεις με τα Αλογοσκούφια και Παπαθανάσια ψεύδη και με την έμφυτη τάση πολλών στον μακάριο ύπνο, οι περισσότεροι νόμιζαν ότι η Ελλάς αντιμετώπιζε την κρίση καλύτερα από τη Γερμανία πχ που είχε μείωση του ΑΕΠ. Τώρα οι πολλοί ξύπνησαν (και μαζί με αυτούς οι ΤσιπροΠαπαρήγες - δεν είναι χαζοί, άθλιοι και ψεύτες πολιτικάντηδες είναι). Και κάποια σωστά μέτρα θα αναγκαστούν να τα πάρουν επιτέλους.
25/04 10:27  Λουκρητια
Για τους ΤσιπροΠαπαρηγες μην παρεις και ορκο,nhad.
25/04 12:03  nhad
Εντάξει, εκτίμηση είναι, που αφορά το συγκεκριμένο ντουέτο και μόνον.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
27 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις