Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Εσώβρακα και υποκάμισα
1657 αναγνώστες
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010
19:34

 

 

Τήν δέ πόλιν σοί δοῦναι οὐτἐμόν ἐστί οὐτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν αὐτῇ.

 

Εις μίαν και μόνον περίπτωσιν κατόρθωσε ο Υπουργός των Οικονομικών -γνωστός και ως πισινοκυνηγός- να με εμπνεύσει. Και τούτο ότε είπε δια τους κερδοσκόπους που ποντάρουν εις την χρεοκοπία της Ελλάδος ότι θα απολέσουν το υποκάμισόν τους ("they will lose their shirt"). Ίσως είμαι υπέρ το δέον αυστηρός με τον κοζιανίτη πολιτικό. Ετρεφα ιδιαίτερο σεβασμό δια τον θείον του, λόγιο και πολιτικό Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, Υπουργό των Εξωτερικών επί Μητσοτάκη, που προσεπάθησε μετά πάθους να σώσει το χάλι της μακεδονικής υποθέσεως αρχάς του '90, μετά τον Αντώνιο Σαμαρά. Εσκεπτόμην ότι ίσως απλώς να είναι ακατάλληλος λόγω συνθηκών κρίσεως ή ίσως είναι προφανές ότι θα προτιμούσα άλλον εις τοσουτον νευραλγική θέσιν εν κρίσει. Αλλά αυτο που είπε μοι έδειξε ότι έχει, εν τέλει, εντός του κάτι από τη στόφφα του θείου του και το πάθος δια την επιτυχία που κρύπτουν παλαιόθεν οι Έλληνες Κοζιανίται.

 

Δε διστάζω το λοιπόν να συνταχθώ αυτώ και να διαβεβαιώσω τους βραχυθέτας φίλους που ποντάρουν εις την παταγώδη χρεοκοπίαν του ελληνικού δημοσίου (σπατάλου, ανικάνου και διεφθαρμένου, ασφαλώς, ελληνικού όμως) από τούδε και εις το εξής. ο Καλοχαιρέτας κάμει ό,τι δύναται δια να απολέσουν πράγματι είδη ρουχισμού τους. 

 

Βλέπετε, παρά τας ηλιθιότητας του κάθε προοδευτουριάρη, η εναλλακτική του να σωθούμε με αλλοδαπή βοήθεια και έλεγχο, είναι να καταστραφούμε μοναχοί μας με την βοήθεια των εγχωρίων ξενοδούλων βαχαλιαρέων, και να μας αγοράσουν την Γή και τα λοιπά πάγιά μας κοψοχρονιά (υπέρ το 60% κάτω λεγει ο Δελεβέγγος). Τουτέστιν, να μας πάρουν και τα εσώβρακα. Αλλά, το κάμνουν κατά βάθος με πενταροδεκάρας λίαν μεμοχλευμένας και μια δραστική κίνησις θα τους φέρει εις την ευχάριστον δι'ημάς θέσιν να βρεθούν εν πεδίω αγγουρίων, άνευ επιδεξιότητος ή εσωρούχων. 

 

Εν πολέμω, ότε τα μέσα σου είναι πενιχρά, καλόν είναι να τους αφήνεις να έρχονται κοντά, πολύ κοντά και κατόπιν να τους αλλάζεις τα φώτα. Τώρα το λοιπόν είναι κάπως κοντά. 

 

Δεν ξεύρω εάν θα καταφέρωμεν να τους πάρωμεν τα υποκάμισα. Αλλά, δε θα αφήσουμε και να ξεγυμνώσουν τελείως τον τόπο μας.

 

Αυτά κι όποιος έχει άρματα πολεμά υπέρ πίστεως και πατρίδος κι ας ξεύρει ότι μπορεί και να χάσει.

 

 

Σχόλια

28/04 19:38  gerodimos
Κοίτα να δεις που όλοι με τα εσώβρακα μας, ασχολούνται Μπαρμπούλη.
28/04 19:40  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μωρέ θα τους τα πάρουμε ανιψούλη!
28/04 19:41  gerodimos
Εγώ σκέφτομαι να τους τα παραδώσω αμαχητί, αφού τα χ@σω πρώτα!
28/04 19:46  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Το δε την χώραν αυτοίς δούναι, ούτ' εμόν έστιν ούτ' άλλου των κατοικούντων εν ταύτη!

:)
28/04 19:48  Stoc..kos...
Μπαρμπούλη τα pumpers από τα πιτσιρίκια να τα δώσω?Είναι τίγκα!
28/04 19:49  Λουκρητια
Μονο του γιωρικα(δουλεια) ειναι,μπαρμπουλη!Του Παλαιολογου σε καμμια περιπτωση!
28/04 19:50  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εις τον ύπνο μου στόκ... Εις τον ύπνον μου τα κακάκια, μου βγαίνουν λεφτά!


Μην κιοτεύεται ωρέ!
28/04 19:53  Stoc..kos...
Χαχαχαχαχα
γεια σου ρε μπάρμπα!
28/04 19:57  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Γεια σου Κωνσταντίνε Παλαιολόγε. 5*
28/04 20:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χα, χα, το παλαιολόγος μου ταιριαζει πάντως...

:)
28/04 20:17  epidoxos
Ωστε ανηψιος του μακαριτη του Μιχαλη Παπακωνσταντινου ο υπουργος? Δεν το ηξερα, πολυ ενδιαφερον..!Αν και μαλλον ειμαι ο πιο υστερικος εχθρος της οικογενειοκρατειας εν Ελλαδει θα κανω εδω μια εξαιρεση θελοντας να πιστευω οτι το μηλο επεσε κατω απο τη μηλια αφου ο μακαριτης ηταν κατ'εμε απο τους λιγους αξιοπρεπεις και ορθολογιστες πολιτικους που καθισαν στα εδρανα τα τελευταια 20 χρονια (δεν εχω και αλλη επιλογη μιας και οσο και αν κοιταω παραπερα βλεπω πως το τοπο υποτιθεται θα τον διασωσουν μεταξυ αλλων κατι κυριες με ονοματα του στυλ Κατσελη συζυγος Γερασιμου, Τινα η Μπιρμπιλω, Γκερεκου του Τολη,Μαριλιζα η κορνιζα, Θεοδωρα Τσακρη γνωστη και ως μανδαμ-σαρδαμ...ημαρτον και μετα δε μας σκανδαλιζει η Μερκελ ως γυναικα και πολιτικος)...
28/04 20:28  Δόκτωρ Βασίλειος
οπλα στους συνταξιουχους 50αρηδες και στη μαχη...
28/04 20:37  mandoles
και τούτος εδώ τι εννοεί?
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1615013&pg=1
29/04 01:29  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε παίδες! επίδοξε, τωόντι, ωραία παρωνύμια.

Τα όπλα μας είναι τα κεφάλαιά μας Δρ.

Μανδολες, δυστυχώς το φόρουμ μου βγάζει μήνυμα λάθους. σ' εσάς δουλεύει?
29/04 11:05  hippy
Θυμάμαι στο νονό τον Μάρλον να λέει στο γιό του Αλ "όποιος έλθει να σου προτείνει ειρήνη με την άλλη οικογένεια είναι ο προδότης".

Θα το μεταφέρω στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα:

- Οποιος πουλήσει σε τρέχουσες τιμές την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου (ΟΤΕ,ΔΕΗ κλπ είναι προδότης)

(εγώ ο υπέρμαχος της αποκρατικοποίησης)
29/04 13:37  ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ
Αγαπητε Κυριε Καλοχαιρετα, δια ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (επονομαζομενος και αει τσουζων υγρα μεθ'αλκοολης) επιτρεψτε μου να σας πω (ΕΧΩΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΟΥ) οτι η ολη του προσπαθεια ηταν να περασει το ΣΚΟΠΙΑΝΟ θεμα ως 'ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΝ ΕΚ ΛΑΘΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ' οποτε ημεις τι να κανουμε οι ερμοι... ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΚΡΑΝ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΞΕΛΙΠΕΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ... ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΙΔΙΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ (και των νυν) ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ μηπως εσωζαμεν και την Παρτιδα αλλα και την Πατριδα συναμα...

Ομως υποχρεωτικα συγχαιρω σε δια το ΕΜΒΡΙΘΕΣ και απολυτως ΑΚΡΙΒΕΣ γραπτο σου :

'' Εν πολέμω, ότε τα μέσα σου είναι πενιχρά, καλόν είναι να τους αφήνεις να έρχονται κοντά, πολύ κοντά και κατόπιν να τους αλλάζεις τα φώτα. Τώρα το λοιπόν είναι κάπως κοντά. ''

Aλαλος ειμι με το ανωθεν ρηθεν (γραφεν) , διοτι ειναι πραγματι ΟΛΙΓΟΙ και με ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ εκεινοι που γνωριζουν την ΤΑΚΤΙΚΗΝ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑΣ ΜΑ ΤΟΣΑΣ ΦΟΡΑΣ μας εσωσε...

Συντασσομεθα λοιπον και ημεις (απο καιρου..) μεθ' υμων δια την υστατην μαχη που ερχεται , με την μαχαιρα μεταξυ οδοντων και εν πληρη συνειδηση των κρισιμων οσο και ιστορικων στιγμων του ενεστωτος χρονου..

Υπομονη , αφιετε εχθρον πλησιασει κατα τι περισσοτερο ... ο αιφνιδιος συριγμος των ξιφων (δια να ευλογησουμε και τας ιδιοτητας μας) μας ας ειναι ο τελευταιος ηχος που θα δεχθουν τα ωτα των εχθρων μας - και αν προλαβουν κιολας...

Εσμέν Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί, Έλληνες έσμεν απο των χιλιετηρίδων, δια των αιμάτων, των θυσιών και των αγώνων στρατιών ηρώων, μαρτύρων, φλογερών ρασοφόρων, ποιητών, λογοτεχνών, τραγικών, φιλοσόφων, που θεμελίωσαν εσαεί την ελληνικότητά μας.

29/04 18:40  hippy
Ποινές κάθειρξης από 7 έως 15 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τέσσερις εφοριακούς της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης που κατηγορούνται για το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ.


Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο είναι και ο 58χρόνος λογιστής Νίκος Κασσιμάτης, πρώην συνεργάτης του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε, πρώτη φορά για κακούργημα, σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για "απλή συνέργεια σε απάτη" σε βάρος του Δημοσίου.


Μέχρι σήμερα έχουν καταδικαστεί 12 εφοριακοί, απ' τους οποίους οι 5 βρίσκονται στη φυλακή, καθώς και περισσότεροι από 10 ιδιώτες.

...σαν κάτι να κινείται έστω και (στον αιώνα της ταχύτητας) με ταχύτητα ποδηλάτου...

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1527400&pg=536
29/04 20:24  Frixos
Χαίρετε συμπολίτες και αγαλλιάσθε.

-Λεφτά θα λάβωμεν, ώσπερ ο Ανταλκίδας εκ του Πέρση σατράπη Τιριβάζου,προσφέρων την Ανταλκίδιον ειρήνην.
-Μικράν ηδονήν ελαβομεν, εις διαμηρισμόν ,ως αίτες, εκ των εισπνήλων (Εισπνήλας=ενήλικος εραστής ή μεταφορικά ισχυρός οικονομικά, αίτας=ανήλικος εις την υπηρεσίαν του εισπνήλα ή μεταφορικά αδύναμος οικονομικά).
-Βρασίδειους στρατιώτες,(ήγουν νεοδαμώδεις),εποιήσαμεν ελληνοποιούντες πάντα λάθρα εισελθόντα εις τα πάτρια εδάφη.
- Δεύτε ούν ικετεύσωμεν Ειλείθυα όπως νέαν Ευπωλείαν αναδείξει μητέρα νέας Κυνίσκας, ήτις ικανόν τριηραύλην τέξει δια να συγχρονίζει τας κινήσεις των κωπηλατών της Έλληνικής τριήρεως.
-...μας φτάνει της ντροπής η κοκκινάδα ...( στίχος από το κάντο "Ελληνικά νησιά" του Λόρδου Μπάυρον
29/04 21:06  Δόκτωρ Βασίλειος
* πράγματι ειχα κι εγω χθες ενα πρόβλημα εισοδου και στα μπλογκ.
Μόλις άκουσα στο κλασσικο πενταλεπτο του χρηματιστηρίου στο γερμανικό ΑRD ότι οι γερμανοι ακούνε "ομόλογα" και τρέχουν μακρια... Καθε είδους συμπεριλαμβανομένων και των γερμανικών... Κλασσικοι Γερμανοι...

Κλειδι νομιζω ειναι ο εθελοντισμος και η καταπολεμηση της διαφθορας. Εχουμε ελπιδες, γιατι σε γενικες γραμμες εχουμε φιλότιμο... Αυτη την εντυπωση εχω.
29/04 22:09  panagiosgr
Τα άρθρα σας Thrassakos ειναι πάντα εξαιρετικά!Ιδίως αυτο το "εν πεδίω αγγουρίων" ήταν έκτακτο!Ακόμα γελάω...5 αστέρια και 15 θα σας έδινα!
29/04 22:12  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
πάρε κι άλλα 15* από μένα αμίμητε Θρασσ
30/04 01:04  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλησπέρα παίδες! τι κάνετε? Καλά επήγαμε σήμερον, ε?

Αυριο να ειδούμε...

Καλο βράδυ!
30/04 01:31  ditaset
θα ηταν λογος σοβαρης ανησυχιας αν ο junior εμοιαζε του θειου του,συντασομαι απολυτως με τον ξιφομαχο.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις