Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Η μοίρα των Γεωργίων
1664 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010
11:45

 Όλα βαίνουν καλώς. Εν αγορά, το σημείο πανικού ελειτούργησε μια χαρά και απετέλεσε λίαν καλό αντιθετικό σήμα εισόδου. Εκ των πραγμάτων, συμβαίνει παγκοσμίως ότι πρωτοσέλιδες υπερβολές του τύπου αποτελούν σημεία καμπής. Είχαμε βεβαίως και πλείστα άλλα σήματα, εκ γνωστών αμπελοφιλοσόφων προοδευτουριάρηδων (που λεει και ο Γεωργίου) "αναλυτών" του φόρουμ, υπερμάχων διαφόρων διεθνώς νεκρών, αλλά εν Ελλάδι της αφασίας κυριάρχων, θεωριών του 19ου αιώνος. Όπως και να έχει μας καθοδήγησαν επακριβώς και όσοι έριξαν τα κεφάλαιά των υπερ πίστεως και πατρίδος, Εθνικώς σκεπτόμενοι και τοποθετούμενοι δεν εβγήκαν ζημιωμένοι. Κάποια στιγμή, μόλις περάσει τελείως αυτό το χάλι, θα σας γράψω το πόσο κοντά εις το απόλυτο χάος έφθασε η πατρίς την Τρίτη.

 

Αλλά, προσωπικώς δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι η Ελλάς θα προχωρήσει. Πολίται των οποίων το "κράτος" είναι τοσούτον σπάταλο, ανίκανο και διεφθαρμένο, παρεμποδίζον κάθε δημιουργική πρωτοβουλία που δεν είναι παράνομος (προς τας παρανόμους κάμει τα στραβά μάτια και ως εκ τούτου τας ευννοεί) και παρόλα ταύτα το έχουν φέρει εντός των κορυφαίων εις πλούτο παγκοσμίως, δεν έχουν να φοβούνται τίποτε. Τίποτε, εκτός από τους απιστεύτους συμπολίτας που είναι κολλημένοι με θεωρίας του 19ου αιώνος και την ακεραία - πλην ηλιθία- πεποίθησιν ότι τα ξεύρουν όλα και ότι πρέπει να μάθουν και τους άλλους

 

Είμαι απολύτως και κατηγορηματικώς αισιόδοξος ως προς την Ελλάδα και τώρα και εις βάθος χρόνου. Με μία και μόνη επιφύλαξιν: το τι θα κάνουν οι εμπνεόμενοι από εισαγωμενας ιδεολογίας, οι μαθηταί μαθητών των "σχολών πρακτόρων", οι κυνηγούντες μετά πάθους το κάθε τι ελληνικόν. Δια να είμαι ακριβής, δεν έχω ουδεμία αμφιβολία το τι θα κάνουν οι ξενόδουλοι  βαχαλιαραίοι της προοδευτουριάς. Με προβληματίζει ωστόσο το εάν θα καταφέρουν να δημιουργήσουν εξέγερσιν, προσελκύοντες αθώα θύματα εκ της πλειοψηφίας. Ο μόνος κίνδυνος πλέον, της χώρας ευρισκομένης εντός πελάγους μετρητών της ευρωπαϊκής και διεθνούς βοηθείας, είναι η εντός των τειχών αποσταθεροποίησις, ήτις ετοιμάζεται μεθοδικώς. Μην υποκύπτετε και μην συνοδοιπορείτε τοις βαχαλιαραίοις! Μην τους αφήσωμεν να κάμουν πάλι τας Αθήνας βάχαλον και χάσουμε και την δευτέρα ευκαιρία, όπως εχάσαμε και την πρώτη να μη μας αγγίξει η κρίσις (την θυμάστε την "καμμένη ευκαιρία"?)!

 

Είναι όμως η μοίρα του Γεωργίου να ευρεθή εις την αυτή θέσιν μετά του πάππου του. Εκείνος είπε κατ'αρχάς το βλακώδες "πιστεύωμεν και εις την λαοκρατίαν", δια να πρωτοστατήσει αργότερον εις την απελευθέρωσιν των Αθηνών από τους σταλινικούς και να μείνει εις την Ιστορία ως χρυσούν κεφάλαιον και να επανέλθει αργότερον.

Αι πιθανότηται να επανεκλεγεί κυβέρνησις που έβαλε την χώρα υπο Διεθνή Οικονομικό Ελεγχο είναι ελάχισται. Αλλά, εάν ο Γεώργιος κατορθώσει να δείξει ότι η οικτρά μειοψηφία των βαχαλιαρέων δεν αποκτά τον έλεγχο, μπορεί να τα καταφέρει.

 

Ως προς την αγορά δε, καλοχαιρέτησα ήδη τα 3/4 των θέσεών μου (1/2 εχθές και 1/2 του υπολοίπου σήμερον), ανακτών βόλια και εφόδια διότι ο πόλεμος δεν ετελείωσε. Ότε με το καλό καλμάρει η μεγάλη μου αγάπη ΕΤΕ την ουρανομήκη διαδρομήν της, θα την αγοράσω και πάλιν.

 

Το υποκάμισο των βραχυθετών (αλλά το χάνουν, το χάνουν οι κερατάδες εις τα ομόλογα) δεν το επήρα ακόμη, αλλά κάτι μεταξωτά γιλεκάκια μούρλια το έβαλα εις το χέρι. 

 

("το γελεκάκι", Ιωάννου Θεοδωρίδου/Σπυρίδωνος Ολλανδέζου, εκτέλεσις Μαρίκας Νέζερ του έτους της προηγουμένης χρεοκοπίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, 1932)

 

Καλό Σαββατοκύριακο!

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΕΤΕ
Σχόλια

30/04 12:10  jgeorg
Καλημερα.

Εγω συμφωνω οτι μπορει η αριστερα ποτε να μην κυβερνησε μεταπολιτευτικά αλλα η παρωχημενη αμπελοφιλοσοφια της περι κρατισμου ηταν δεσποζουσα ακομη και στις κυβερνησεις της ΝΔ. Καλα θα κανουν οι σοσιαλιζοντες της συμφορας (και τους ΝΔ εννοω μεσα) να κανουν στην ακρη για ο κρατισμος πτώχευσε! Ωρα να κοιτάξουμε πως θα ενισχυσουμε τους νοικοκυρηδες μη κρατικοδιατους του ιδιωτικου τομέα και να βγαλουμε απο την αγορά τα λαμογια ωστε να δουλεψει ορθολογικά
30/04 12:12  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Γεωργιου! Σας την αντέγραψα την αμπελοφιλοσοφία, κάτσε να βάλω σύνδεσιν...

;)
30/04 12:59  favlos
Να ξεβρακωθούμε στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα μήπως και σωθούμε,όπως είπε καλεσμένος σε κάποια εκπομπή...
30/04 14:18  PREMIUM
Ωωωωωωωωωω της συμπτώσεως ! Γεώργιος Μάης ! http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1663942 :-)
30/04 15:28  first
Επι δεκαετιες παρακολουθω την ελλαδα και επαναλαμβανω δεν θα παθουμε τιποτα ''οι ηλιθιοι ειναι αηττητοι''
30/04 17:19  jerri
Τρέξτε Κοντομηνάδες, Κοσκωτάδες, Ψωμιάδηδες, Λαναράδες να σώσετε τη χώρα...
30/04 17:25  jerri
30/04 18:28  zaftheo
Μήπως πιο δόκιμος τίτλος θα ήταν "Η μοίρα των Ηλιθίων;" :)
30/04 19:45  Personal Jesus
Όταν ο σοφός έδειχνε το φεγγάρι ο ηλίθιος κοιτούσε το δάκτυλο...

30/04 20:49  oberon
Πάμε φίλτατε !
Όλοι οι καλοί χωράνε !

Εσύ θα μαζεύεις μασούρια, για την Παιδεία, τον πολιτισμό ...

Ο καθένας στο πόστο του!
01/05 16:28  Frixos
...Αλλά, εάν ο εκλαμπρότατος κατορθώσει, ουχί μόνον να δείξει αλλά και να εξολοθρεύσει την οικτρά μειοψηφία των βαχαλιαρέων...ήτις εισελθούσα, προ πολλού, εις το πάτριον σώμα, ως σκώληξ , βιβρώσκει τούτο στοχεύων να καταστρέψει τούτο τε και τα κύρια αυτού όργανα...τότε υπάρχει ελπίς
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις