Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Δεύτερος γύρος
1669 αναγνώστες
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010
10:24

 Ότε προ μηνών έγραφον ότι τα μέτρα που ελήφθησαν τότε ήσαν απλώς ο "πρώτος γύρος", ήτο διότι μια απλή ματιά έπειθε οιονδήποτε έχει μικρά έστω γνώσιν αριθμητικής ότι τα μέτρα εκείνα ήσαν απολύτως ανεπαρκή, παρά τη ρητορεία της κυβερνήσεως.  Αυτή την φορά, τα μέτρα φαίνεται να είναι ταμειακώς επαρκέστερα, υπό την έννοια ότι μειώνουν κάπως τας δαπάνας.

Αλλά, είναι φοβούμαι μέτρα άνευ εμπνεύσεως και εικάζω ότι θα ακολουθήσει και τρίτος γύρος, ίσως και επόμενοι. Και τούτο διότι δεν διορθώνει τα κακώς κείμενα, π.χ.την χαμηλή παραγωγικότητα του δημοσίου. Μοι είναι αδιανόητο ότι τιμωρούνται οι καλοί και επαρκείς ΔΥ που έχω κατά καιρούς συναντήσει -σπανίως, αλλά έχει συμβεί- μετά των μαζικώς διορισθέντων τιποτάκηδων. ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει τέτοιου είδους ισοπέδωσις και να προχωρά η χώρα. Αφήνω την αθλία καταφυγή εκ νέου εις βαρυτάτους φόρους επί δικαίων και αδίκων.

Εν γένει η συμφωνία είναι μια οφθαλμοφανώς πολύ κακή συμφωνία, συμφωνία ήττας εν πολέμω. Αν και ουχί άνευ όρων η σωτηρία υπό των εταίρων, οι όροι είναι ως έχομεν από καιρού εικάσει, βαρείς. Είναι κλασική συμφωνία παραχωρήσεως κυριαρχίας προς τον από καιρού βέβαιον διεθνή οικονομικό έλεγχο, αλλά με σημαντική προστασία της εκλογικής πελατείας του σπατάλου, ανικάνου και διεφθαρμένου "κράτους"- η πηγή της κακοδαιμονίας η μονιμότης και ο εξισωτισμός δεν εθίγησαν καθόλου. Το μόνον ελαφρυντικόν της είναι ότι η εναλλακτική της, εις το χείλος της οποίας αφίχθημεν την παρελθούσα εβδομάδα ήτο και είναι απλώς καταστροφική. 

Ευτυχώς ήμην εκτός το Σαββατοκύριακο και εγλιτωσα ολίγον το κύμα απροσδιορίστου μιζέριας που εκτύπησε την χώρα. Θα μελετήσω τα νούμερα και θα επανέλθω με σαφεστέρα άποψιν. Πάντως ένα μέτρον είναι που πραγματικώς παίζει και θα παίξει μεγάλο ρόλο εις την μη κατάρρευσιν της πραγματικής οικονομίας και τούτο δεν ελήφθη υπό των εν Αθήναις κυβερνώντων: η απόφασις δι' αφειδή χρηματοδότησιν που έλαβε ο Σωτήριος Τρισέ περί των ελλαδικών  αναξιογράφων, που τα καθιστά και πάλιν αξιόγραφα. Αυτό είναι σημαντικότατο, θα ζεματίσει περαιτέρω τους βραχυθέτας και ελπίζω ότι, της προοδευτουριάς υπό έλεγχο ούσης, θα επανακινήσει την αγορά.  

 

Είδον και τον Πρωθυπουργό (το πρόσεξε και ο φαυλος είδον) με τον επιχείλιο έρπητα. Περνά κι αυτός φουρτούνα, λογικόν. Αλλά, έστω τούτο μάθημα τοις πολιτικοίς: όστις τάζει λαγούς με επιτραχήλια (πετραχήλια), καταλήγει ενίοτε με προβλήματα επιχείλια. 

 

Καλή δύναμιν και καλή εβδομάδα. 

 

 

Σχόλια

03/05 10:33  jgeorg
Δυστηχως Θρας... βλεπω το ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ να απογειωνεται. Γιατί οταν συνεχιζεις και εισαι ελλειματικος για 3 χρόνια και πεφτεις σε ύφεση , τότε δεν εχεις να ελπιζεις σε πολλά.

Νομιζω οτι ο ΓΑΠ απλα ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσία και η πτωχευση αναποφευκτη. Τωρα θα μου πεις ... γιατι ολα αυτα τότε? Νομιζω οτι λογικο ειναι πρωτα να παρουν μετρα εξορθολογισμου και μετά να κανουν την πτωχευση γιατι αλλιως ο κοσμος θα έλεγε ετσι και αλλιως πτωχευσαμε.
03/05 10:35  periscopio
Καλημέρα και καλή εβδομάδα !

03/05 10:36  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ναι, κι εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι. Πάμε δια κάποιου είδους ελεγχομένη πτώχευσιν με αναδιάρθρωσιν χρέους, ίσως χρονική και μάλλον προς τους εταίρους. Είναι δυστυχώς η μόνη λύσις, διότι μονον το κανόνι το χρέος ξεφουσκώνει.

Θα ειδούμε όμως, θα μοι επιτρέψετε να μελετήσω τους αριθμούς το πρώτον. Καίτοι, prima vista, αποκλείεται να σταθεί η χώρα με τσούτον βαρύ χρέος που βαινει αυξανόμενον. Οψόμεθα.
03/05 10:37  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα περισκόπιο!
03/05 10:38  zaftheo
θρασ καλημέρα.

Να σαι καλά με έκανες και γέλασα:):):)
"όστις τάζει λαγούς με επιτραχήλια καταλήγει ενίοτε με προβλήματα επιχείλια" :):)
03/05 10:39  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα φίλε μου, τι να κάνουμε, αλήθεια είναι!

;)
03/05 11:05  favlos
Καλό καλό ;)

Ο περισκόπιο λέει ότι μπορεί και να είναι μαϊμουδιά (μάλλον για πασοκική κατανάλωση...)
03/05 11:08  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ναι, μοι επέρασε κι εμένα από το μυαλό. Αλλά, δεν είναι και απίθανο. Ο Γεώργιος δεν είναι αδίστακτος, νομίζω απλώς τα έχει ευρεί σκούρα. Αλλά αυτά έχουν εν τω βάθει του χρόνου μικρά σημασία...
03/05 12:12  Frixos
Ουκ εστίν ο επιχείλιος έρπης επώδυνος, αλλ ο επικώλιος όμοιος΄, όστις τα εκείνων οπίσθια εις πολύ βραχύν χρόνον θα προσβάλλει, της αγανακτήσεως και του πανικού ερχομένων...επεί τον "εκλαμπρότατον" περιεστοιχίζουσι οι δια των διαφόρων πολιτικών οφφιτσίων κεκοσμημένοι επιρρεπείς όντες εις αρπαγάς,αδικίας,τζερεμέδες, ζουλούμια και άλλα μύρια κακά επί του "κυριάρχου",(κύριε ελέησον),ούτως ειπείν λαού...
03/05 13:07  Frixos
Ότε, προ των εκλογών, ο «άρχων του δακτυλιδίου» εφθέγγετο «Μεγαλανδριστί» ότι χρήματα υπάρχουσι, ούτε πνεύμα έσχεν, ούτε εθνισμό, αλλά Αμερικανιόκβε και ουχί Φιλιόκβε, πνεύμα αυτώ εκπορεύετο... Τώρα αι άρες του λαού επιχείλιον έρπητα και έρπητα ζωστήρος,(και ουχί μόνον), θα επιφέρουν αυτώ τε και τω ετέρω ολιγίστω , όστις και ρίψασπις εστί.
03/05 14:16  geokalp
κλίνω και εγώ προς και το σχόλιο του jgeorg και το δικό σας 10:36 περί ελεγχόμενη - το ανέβασα και στο έτερο βλόγιο τη προηγούμενη εβδομάδα που σηκώνει εικόνες
το ΔΝΤ να κάνει δηλαδή το διαπραγματευτή

αλλά καθώς δεν έχει τελειώσει η τωρινή μεγάλη εικόνα - το συνολικό παίγνιο - θα προσπαθήσω να το βάλω όλο σε μια σειρά
03/05 15:01  Frapezitis
Σύγνωμη που άργησα...
Είχα υποσχεθεί ένα ΧΑΡΤΑΕΤΟ...

Που?

εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Άντε μπείτε
http://frapezitis.wordpress.com/
03/05 15:34  Λουκρητια
Μας πηρανε τα μετρα,κανονικοτατα.Σιγα-σιγα να συνηθιζουμε στην ιδεα οτι και πλατη θα βαλουμε και χειρα βοηθειας.Αυτοι-ταυτοχρονως-θα μας βαζουν δαχτυλο.Οχι στο στομα για να πιπιλαμε...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
26 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις