Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Τράπεζαι αντί πινακίου φακής
1649 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010
11:18

Θα μας την φάνε και την εσχάτη βιομηχανία που λειτουργεί εν Ελλάδι και διαπρέπει εις την καθ'ημάς περιφέρεια. Θα μας τις φάνε τις τράπεζες αντί πινακίου φακής. Φίλος των υπερβολών τιμών τους δεν υπήρξα ποτέ, αλλά όχι και να τις φάνε για ένα ξεροκόμματο. Θα μας πάρουν και αυτά τα ασημικά έναντι λαμαρινών ή μάλλον τυπωμένων χαρτακίων. Αυτό ολίγο-πολύ, το είχον αντιληφθεί από καιρού, εάν το κράτος δε λάβει ικανά μέτρα.  εξ ου και φωνάζω κατά του σπατάλου, ανικάνου και διεφθαρμένου τέρατος.

 

Αλλά, ενώ δια το τέρας και την αθλιότητά του πταίουν κατά φυσική αυτουργία κυρίως τα δύο κόμματα που κυβερνούν, μοι είχε εκφύγει μια αφισα την οποία ανήρτησε ο αγαπητός Χρήστος shareholder-cs.

 

 

 

Εξ αυτής εβεβαιώθην πλέον ότι το σχέδιο αρπαγής των τραπεζων και εκτεταμένης ανεργίας των τραπεζικών, δεν είχε παρά ως ένα ακόμη στάδιο απαξιώσεως την αθλία δολοφονία των τεσσάρων αθωων εχθές υπό τους παρακράτους του "μυστικού εμφυλίου".

 

Έτσι είναι. Υπάρχει και η ηθική αυτουργία της ξενοδούλου προοδευτουριάς. Δι΄εν ξεροκόμματο θα παραδοθούν, εάν δεν εξυπνήσουν οι μωροί τραπεζίται και κάμουν κινήσεις αμύνης. Να εξυπνήσουν τάχει λοιπόν και να αφήσουν τας συζητήσεις και τας αναβολάς και να προχωρήσουν εις τας συγχωνεύσεις που μαγειρεύουν ΤΩΡΑ. 

 

Και να έχει υπ΄όψιν ο Γεώργιος ότι τα σκοτεινά πνεύματα προσπαθούν να οδηγήσουν την χώρα εις την ρεβανς του Δεκεμβρίου του πάππου του. Εκεί θα είναι η μάχη του και εκεί θα τον κρίνει η Ιστορία.

 

 

 ΥΓ Οι βιομήχανοι "πίνουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας", οι εφοπλισταί "βουλιάζουν τα καράβια για να παίρνουν την ασφάλεια", οι τραπεζικοί αξίζει να δολοφονούνται διότι "είναι τοκογλύφοι". Αυτή είναι η "πρόοδος", νομος είναι το δίκαιο του κάθε αφασιακού. Κι επειδή τα ζώα τα πιστεύον και καταστρέφουν δι' αυτά, ουδέ βιομηχανία μας έμεινε, ουδέ πλοία υφ' ελληνικήν σημαία και οσονούπω ουδέ τράπεζαι, αν δεν προσέξουν οι μωροί τραπεζίται.

 

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΓΔ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ ΜΑΡΦΒ ΠΕΙΡ
Σχόλια

06/05 11:23  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Το σχέδιο ήταν πολύ οργανωμένο Θρασύβουλε και με τη συναίνεση (λόγω βλακείας ή δολιότητας) του πολιτικού κόσμου.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Ζούμε τραγικές καταστάσεις.
06/05 11:24  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αμήν! Θα το βάλει, αλλά, να το βάλουμε και ημείς φίλε μου.
06/05 11:29  Redbull
Καλή σας ημέρα.Ακριβώς την ίδια αναφορά έκανε χθες στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης,περί Δεκεμβριανών του '44.Ας ελπίσουμε να μην φθάσουμε σε ανάλογες συνθήκες.
06/05 11:30  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Ζητείται σύνεση από όλους ανεξαιρέτως όπως έγραψα στο blog μου.

Κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η (νοσούσα σίγουρα) δημοκρατία.
06/05 11:30  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε ερυθρόταυρε. Νομίζω ότι ο Γεώργιος αναγιγνώσκει όποτε μπορεί Καλοχαιρέτα και τον ευχαριστώ.
06/05 11:35  τσατσαρα
Tι ακριβώς παράγουν οι τράπεζες?

Περαιτέρω, τα διάφορα πιστωτικά ιδρύματα της «δύσης» (τράπεζες κλπ), αφού βρέθηκαν σε πραγματικά άθλια κατάσταση, διασώθηκαν τελικά από τα κράτη - με τη «βοήθεια» των χρημάτων (φορολογικών, πληθωριστικών) των Πολιτών τους, οι οποίοι δυστυχώς αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την «καταδίκη» τους (Αμερικανοί, Γερμανοί, Ιρλανδοί κα). Ουσιαστικά λοιπόν, «μεταφέρθηκαν» οικονομικοί πόροι από τους ιδιώτες στις τράπεζες, αυξάνοντας προφανώς το συνολικό ιδιωτικό χρέος. Στη συνέχεια, το τραπεζικό σύστημα αυτονομήθηκε, κατευθύνοντας τα ποσά της «διάσωσης» του όχι στην πραγματική Οικονομία (επενδύσεις, θέσεις εργασίας κλπ), αλλά στις κερδοσκοπικές χρηματοπιστωτικές αγορές - απειλώντας ταυτόχρονα τους «πάλαι ποτέ» σωτήρες του.

Οποιος ιδιώτης θέλει να κάνει ανάπτυξη, να βγεί να ζητήσει να του δανείσουν χρήματα, τα οποία θα είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει.Οχι να κρύβεται πίσω από τους κοινούς απατεώτες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία δεν έχουν σχέση με ανάπτυξη και παραγωγή.
06/05 11:36  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αυτό το "να κάνει ανάπτυξιν" μας το εξηγείτε ολίγον? Τι να κάμει δηλαδή?
06/05 11:40  epidoxos
Εγω παντως που διαβαζω τακτικα τα εντυπα των γειτονων εχω αντιληφθει οτι μεχρι και οι οθωμανοι ορεγονται πλεον εντονως το δικτυο των ελληνικων τραπεζων στα Βαλκανια και αυτο το οποιο με μεθοδικοτητα εχτισαν οι "ελληνες νεο-αποικιοκρατες και νεο-ιμπεριαλιστες των Βαλκανιων" συντομα θα το διεκδικουν απο τη μια οι "Φραγκοι" της Δυσης και απο την αλλη οι "Οθωμανοι" της Ανατολης...μαντεψτε ποιος θα παιζει παλι σε λιγο τον ρολο του πετρωμενου Βυζαντινου αυτοκρατορα που μετατραπηκε σε υποδουλο ραγια!
06/05 11:44  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ακριβώς φίλε επίδοξε, ΑΚΡΙΒΩΣ, αλλά η "αριστερά" είναι βεβαίως εναντίον των αυτοκρατοριών και του ιμπεριαλισμόυ κοκ...
06/05 11:49  epidoxos
Σε λιγο οπως παει δε θα κανουν οι Τουρκοι συναλλαγες στη Φινανς αλλα οι Γραικοι και λοιποι Βαλκανιοι υπηκοοι στην...Zirat Bank...Α ρε Νταβουτογλου...αριστεροι και δεξιοι..για εσενα δουλευουν ολοι!
06/05 11:52  Frixos
Αυτοί οι εγκληματούντες νέοι έχουν γονείς και είχαν διδασκάλους. Ιδού οι ηθικοί αυτουργοί,πέραν των ανικάνων ή δόλιων πολιτικών.

Δεν θα τους περάσει όμως, το τελευταίο ολοκληρωτικό καθεστώς της Ευρώπης θα πέσει...
Ψυχραιμία και σύνεση.
06/05 11:54  Δόκτωρ Βασίλειος
http://en.wikipedia.org/wiki/Gosbank Ας ρίξουν μια ματιά οι συντροφοι στην εναλλακτική λυση που προτείνουν, για να ξεφυγουμε απο τους τοκογλυφους. Τό 'χει και στα ρώσικα.
06/05 12:36  nhad
Έτσι ακριβώς είναι αγαπητέ όπως τα περιγράφετε. Η ξενόδουλη προοδευτουριά είναι η ηθική αυτουργός. Εν τω μεταξύ, το βήμα της τρομοκρατίας εν Ελλάδι, η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην κακή τράπεζα, στην ελλειπή πυρασφάλεια, στο ότι "οι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι ασφαλείας των επιχειρήσεων οφείλουν καλύτερες μέριμνες" κλπ. Ταυτοχρόνως αφιερώνει πολύ περισσότερο χώρο στο ότι οι κακοί αστυνομικοί έκαναν προσαγωγές στα Εξάρχεια.
Ας μην ξεχνάμε. Οι ιδιοκτήτριες της φυλάδας απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους να αναφέρουν τα της συλλήψεως των τρομοκρατών. Τέτοια δημοκρατία ευαγγελίζονται. Και η ξενόδουλη προοδευτουριά θεωρεί τη φυλάδα ευαγγέλιο από το οποίο γεμάτη αγωνία ζητάει να πληροφορηθεί τα καθέκαστα.
06/05 14:13  periscopio
Δυστυχώς όπως τα περιγράφετε είναι.
(53 χρόνια ο πατέρας, 17 εγώ κλπ. εντός του Τρ.συστήματος)

"... Αν δεν προσέξουν οι μωροί τραπεζίται"

Ποιός ? αυτός που τοποθέτησε η γελαστή κυρία των Οικονομικών στη Γηραιά Κυρία??? Με τα αγροτικά είχε κάποτε ασχοληθεί ο άνθρωπος...

Σέβομαι τους θεσμούς αλλά
ήθελα νάξερα ποιοί συμβουλεύουν το ΓΑΠ και αν αντιλαμβάνεται τι διαπραγματεύται...
06/05 17:55  jerri
Έλα τώρα Θρασ...
Πες την αλήθεια.
Για πλάκα τα γράφεις αυτά. Έτσι δεν είναι;
Δια να ευθυμήσωμεν (δεν ξέρω αν το έγραψα και σωστά καθότι προοδευτουριάρης)...
06/05 22:05  geokalp
το είχα βάλει πρώτο-πρώτο...

ακόμα, για να δούμε πόσα από τα 30 νιούρια θα μπούν στην αγορά... γιατί μπορεί να αποδημήσουν και αυτά...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις