Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ζώα ίσα ή πιο ίσα?
1134 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010
00:35

Με εκάλεσε σήμερον φίλη να υπάγω εις την ειρηνική διαμαρτυρία περί των νεκρών της Τετάρτης. Κοντά ήμουν, εμπροσθεν του Αγνώστου Στρατιώτου περνώ συχνάκις, επήγα. Και καλά που επήγα, διότι αποτελούσαμε μετά της κορασίδος  περίπου το 2% των παρευρισκομένων. Ούτε 100 ατομα. Σκυλιά να είχαν σκοτώσει οι ένοπλοι προοδευτουριάρηδες, και ουχί τεσσερας ανθρωπίνους ψυχάς, περισσότεροι θα ήμαστε. Κάτι άρχισε να λέει διαμαρτυρόμενος επι τη συγκρίσει ένας τύπος δια τα Δεκεμβριανά του '08, και αμέσως επετάχθηκαν 2-3 φωνασκούντες και του έδωσαν να καταλάβει ότι ακόμη και  εξ αυτών των 100 οι μισοί είχαν έλθει δια να ελέγξουν τα πράγματα. Είδωμεν μάλιστα και τον Ψαριανό, του τΣύριζα, όχι εγώ δηλαδή καθ' οτι δεν βλέπω τόσο καλώς, η φίλη μου.  

Έφυγα απογοητευμένος και τεθλιμμένος. Ημέρας που έχει τουρίστας, περισσότεροι ευρίσκονται προ του Αγνώστου Στρατιώτου. Αλλά, έτσι είναι αυτά καθώς φαίνεται. Το παρακράτος πυρπολεί, καταστρέφει και οδηγεί την χώρα εις την ύφεσιν εν ονόματι κάποιων νεκρών, αλλά κάποιοι είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

 

Ενεθυμήθην λοιπόν τον Οργουελ: όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά πιο ίσα. Το ξεύρουμε και δεν κάνουμε τίποτε. Και δια τούτο ακριβώς είμεθα συνένοχοί τους. Αλλά, ομιλών περί ισότητος των ζώων, είδον το κάτωθι:

 

 

Δεν ξεύρω εάν είναι αληθές, ένας απλός πολίτης είμαι, αλλά εάν είναι, τότε ο Βουγιας πρέπει να θεωρειται συνένοχος και ηθικός συναυτουργός δι' οιανδήποτε επίθεσιν με μολότωφ ηκολούθησε. Και πρέπει, εαν δεν έχει την πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί (που δεν την έχει) να φύγει νύκτωρ.

 

Το σημερινό με έπεισε πάντως ότι η Ελλάς δεν έχει ακόμη ειδεί τίποτε. Ότε η πλειοψηφία λουφάζει εις τα έκτροπα του παρακράτους, είμεθα συνένοχοι και θα μας κάνουν χειρότερα. Όσο δεν αποφασίζωμεν να μην είμεθα ζώα, θα υπάρχουν ζώα πιο ίσα εξ ημών. Κι ημείς θα υποφέρωμεν δια να πληρώνουμε τους επαχθείς φόρους, με ανεργία και κλεισιμο επιχειρήσεων και λεηλασία εισοδημάτων, ενώ κάποιοι θα καίουν τας Αθήνας ατιμώρητοι.

 

Εδώ είμεθα και θα τα ειδείτε. 

 

Σχόλια

10/05 00:55  Λουκρητια
Οταν σοβαρευεται το STAR,κανει καλη δουλιτσα!
10/05 00:59  Frapezitis
Αν αρχίσουμε να τους παραιτούμε θα πρέπει να αναλάβω ΕΓΩ και τότε μάυρη μοίρα στους ηλίθιους.

http://frapezitis.wordpress.com/2010/05/10/%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ac-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%af-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%bd%cf%84-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf/

10/05 05:37  shareholder-cs
Θρασ καλημέρα.
Δεν ξέρω σε ποια εκδήλωση διαμαρτυρίας αναφέρεσαι (εκαναν και οι Οικολογοι- Πράσινοι νομίζω το Σαββατο μεσημερι). Παντως αυτή που εχω αναρτησει στο Blog μου στις 7 του απογευματος της Κυριακής στα σκαλιά του Συνταγματος, στην εξοδο του Μετρό, ξεκίνησε με λίγους αλλά μετα τις 7:30 ως τις 8 είχαν μαζευτεί περι τα 500 άτομα, με αναμένα κεριά.
Οχι φοβερό πλήθος, αλλά ο Ελληνας ως γνωστόν δεν σηκώνεται απο τον καναπέ για τέτοια.
Ειχε ερθει και η Μπακογιάννη, ο Θεοδωράκης ο δημοσιογραφος και άλλοι επώνυμοι. Ακολούθησε στις 8 πορεία (απο το πεζοδρόμιο χωρίς να κλέισει η κυκλοφορία) ως τη Μαρφίν στη Σταδίου και η εκδήλωση τέλειωσε μετά τις 9.
10/05 05:55  shareholder-cs
Σε σχέση με το video ένα έχω να πω.
Αιδώς, είναι δυνατόν;
Νομίζω οτι θέματα σαν κι αυτό δεν πρέπει να μείνουν έτσι.
O Πρωθυπουργός οφείλει ευθέως να διευκρινήσει αν καλύπτει τέτοιες ενέργειες του μέλους της κυβέρνησης Βούγια, και αν μας κοροιδεύει η κυβέρνηση όταν μας λέει οτι οι ένοχοι του εμπρησμού της Μαρφίν θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Κανονικά η Μαρφιν και οι μαγαζάτορες της Σταδίου, εχοντες και νόμιμο συμφέρον, θα έπρεπε να ασκήσουν αγωγή κατά του υφυπουργού για υπόθαλψη και απελευθέρωση εγκληματιών.
10/05 06:12  shareholder-cs
Μολις αντεληφθην οτι το έχει φέρει στη Βουλή και ο Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ.
Θαυμάστε την ..."απάντηση" του υφυπουργού
http://www.youtube.com/watch?v=VX3QMFiUORo&feature=related
10/05 07:41  jgeorg
Κλασικος ελληνικος αριστερος φασισμος.
10/05 08:51  shareholder-cs
http://www.youtube.com/watch?v=cu8mgSrby1g&feature=related

Ο υφυπουργός δηλώνει ανερυθρίαστα δημοσίως οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ σε μια γειτονιά της Αθήνας. Τέτοια ξεφτίλα...
Και ένας γελοίος διπλα (νομίζω ο ιδιοκτητης του Φλοραλ, γνωστου στεκιού της προοδευτουριάς) λέει "μαζέψτε τους ένστολους και θα μπορείτε να περνάτε"
Θα του δώσουν δηλαδή οι "προοδευτικοι" το διαβατήριο...
Είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένη χώρα ο υφυπουργός δημόσιας τάξης να ακούει απαθής τέτοιες κουβέντες; Να τον "φτύνει" δημοσίως ο οποιοσδήποτε, και να κάνει οτι βρέχει , και να παραμένει στη κυβερνητική του θέση ; Και να υποκρίνεται οτι ελέγχει και επιβάλει τη δημόσια τάξη; Ξεφτίλες...

10/05 09:10  nhad
Αγαπητέ Θρας, ο φασισμός αυτός έχει αρχίσει και εκνευρίζει πολύ κόσμο. Ο φασισμός των Ψαριανού, Κουράκη, Παπαρήγα, Τσίπρα, και του κόντε Αλαβάνου. Μέχρι τώρα υπήρχε ανοχή. Τώρα έχει φθάσει στο μηδέν. Απλώς οι αντιδρώντες δεν είναι οργανωμένοι. Πιθανότατα θα γίνει και αυτό.
10/05 09:33  O ΤΑΥΡΟΣ
καλυτερα φιλελευθερος... παρα προοδευτικος...βλεπεις το προοδευτικος το εκαναν "σημα κατατεθεν" αλλες δυναμεις...
10/05 09:42  PREMIUM
Μικρός ήμουν νεοφιλελεύθερη συντηριτικούρα !

Μεγαλώνοντας έγινα ψιλο-ανάρχας !

Να φταίει άραγε το ΧΑ ή το που δε ... βλέπω πια τόόόόσο ... καλά ??? :-)
10/05 09:53  O ΤΑΥΡΟΣ
Από χθες το βράδυ κρατούνται τα δύο παιδιά του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι, ανάμεσα στα 22 άτομα που προσήχθησαν βρίσκονταν ο υιός και η κόρη του…

Η προσαγωγή των παιδιών του Γρηγόρη Νιώτη, η οποία αργότερα μετετράπη σε σύλληψη, έγινε στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο» . Πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι που χρησιμοποιείται από αντιεξουσιαστές, στο οποίο οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων βρήκαν 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Επικοινωνήσαμε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τη σύλληψη των παιδιών του, λέγοντάς μας ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε τόσο με τον υιό του όσο και με την κόρη του ήταν σήμερα το πρωί. «Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι, στο οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του». Ο Γρηγόρης Νιώτης τόνισε χαρακτηριστικά «Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στα παιδιά μου, άλλωστε είναι ενήλικες, η κόρη μου είναι δικηγόρος και ο υιός μου είναι στο μεταπτυχιακό του».

καθησα στον καναπε μου...για την "ελλαδα"πολεμανε τα ΒΟΛΕΜΕΝΑ...
10/05 10:11  geokalp
κλασσικός εγχώριος τρόπος "διαίρει και βασίλευε"
10/05 14:04  Frixos
Εκτελών τελευταίως τον ημερήσιό μου περίπατο παρά του ποταμού εύρον πολλούς όφεις, μαύρες έχιδνες, επί της ατραπούς. Έσχον δύο επιλογάς ή διακοπήν των περιπάτων φοβούμενος αντιδράσεις της ομοσπονδίας των όφεων ή εξολόθρευση των τοπικών εχιδνών. Συσκευθέντες, κατά φυσικόν νόμον, μετά του συνπεριπατητή μου απεφασίσαμε παμψηφεί το δεύτερο. Κατόπιν τούτου η ατραπός κατέστη ακίνδυνη και ημείς απολαμβάνομεν τους εσπερινούς περιπάτους εν ασφαλεία.

11/05 21:45  geokalp
το προηγούμενο σχόλιο ήταν ελλιπές, μιας και δεν είχα δει το βίντεο
προτείνω εκτός από το ξαναδείτε το παραπάνω βίντεο - ειδικά στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα που δείχνει και μερικούς "αστυνομικούς με πολιτικά" και "αστυνομικούς με κουκούλες" και "αστυνομικούς με μάσκες χειρουργείου" αλά Δεκέμβριο 2008 - να δείτε Ζ του Γαβρά, έστω και ξανά
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις