Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Αι πέντε φάσεις της απωλείας
1703 αναγνώστες
Κυριακή, 16 Μαΐου 2010
21:52

Ευρίσκομαι εισέτι εν καταθλίψει, αλλά σήμερον, μετά μιαν εισέτι άυπνον νύκτα, ενεφανίσθησαν αίφνης σημεία διασπάσεως αυτής. Λογικώς θα κρατήσει ακόμη καιρό. Αλλά ολίγον ο αγαπητός μου φίλος φαύλος με τα λικνίσματα των ανδρισμών ως τεκμήριον ελληνικότητος, ολίγον μια δυο επισκέψεις φίλων, αλλά και τα πάντοτε ευπρόσδεκτα σχόλια των ενταύθα φίλων, το έρεβος διεσπάσθη υπό ακτίνων φωτός.

 

Επι τη ευκαιρία ωστόσο, ας συγγράψω προ του να πιώ το χαμαίμηλόν μου σκέτο και να κατακλιθώ, μικράν τινά περιγραφήν των πέντε κλασσικών σταδίων της απωλείας, πάσης απωλείας, από το χρηματιστήριον έως αγαπημένων προσώπων, έως εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας, έως πεφιλημένων κορασίδων.

 

1. Αρνησις

2. Θυμός

3. Διαπραγμάτευσις (παζάρεμα)

4. Κατάθλιψις

5. Αποδοχή.

 

Ο Καλοχαιρέτας ευρίσκεται προφανώς εν καταθλίψει, με ολίγον απο διαπραγμάτευσιν (κι αν τα ξαναευρίσκαμε?) που είναι συνήθως ματαιοπονία.  Μια φορά μονάχα φθάνει να ραΐσει το γυαλί και είναι και αλλού πορτοκαλεαί παράγουσαι μήλα εσπερίδων.

 

Κακώς δεν επήγα εις τα μπουζούκια το ΠΣΚ. Μωρέ θα του δώσω Καρρά που θα είναι όλο ιδικόν του.

 

Όπως σας έλεγον, εντός της ζοφεροτέρας νυκτός, ιδού αι ακτίδαι υπό την μορφήν νυκτών χορδών Απολλωνείου μπουζουκίου. Κι αν γενεί και καμμιά ζημία, εγώ θα την πληρώσω.

 

 

 

 

Μαρικάκι Νίνου (Ευαγγελία Νικολαϊδου), εκ της μετεμφυλιακής Ελλάδος του 1950, πολύ, πολύ χειρότερα τα πράγματα τότε. Καιρό έχω να πιάσω φιληνάδα ονομαζομένη προς τιμήν της Παρθένου, για να το βάλω στόχο.

 

Και αυτό θα περάσει γέρο μου.

 

 

ΥΓ Επί ποίου σημείου ευρίσκεται η τάλαινα πατρίς? Έλατε παίδες και δε θέλω αηδίες. Νωρίς, εξ ου και να μην λησμονείτε τον Στράβωνα εις τα χρηματιστηριακά.

 

Σχόλια

16/05 22:47  Λουκρητια
Το μοναστηρι να'ναι καλα κι απο καλογριες...
16/05 23:49  ΜΥΑΛΟ
Πολύ εύστοχο εκείνο το "ανησυχώ και έχω λόγους" που είχες γράψει τον Δεκέμβρη.

Ακριβώς έτσι ήταν.

Με έβγαλαν εκεί οι παραπομπές σου- και εντυπωσιάσθηκα.

17/05 09:54  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Αγαπητέ Θρασύβουλε τα έχουμε ζήσει όλοι μας αυτά και επιβιώσαμε (για του λόγου το αληθές σου αναφέρω ότι ο υποφαινόμενος έχει κι ένα διαζύγιο στην πλάτη του πριν βρει την οικογενειακή γαλήνη που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή), θα επιβιώσεις κι εσύ δίχως άλλο και θα βγείς ετι δυνατότερος.
Προσοχή μόνο στις καταχρήσεις δεδομένης και της ηλικίας σου. :)

Θα σου θυμίσω τι λέει ο σοφός λαός (μετά ασέμνου χειρονομίας) εκτώς από το γνωστό άσμα που λέει "έχει κι αλλού πορτοκαλιές Σαμιώτισα που κάνουν πορτοκάλια":
"Μαριγούλα Μαριγώ, δε με θές; Να κι εγώ".
17/05 10:08  panagiosgr
Ψηλα το κεφαλι φιλτατε Θρασσακο.Και εγω ημουν ασχημα τις τελευταιες μερες αλλα μου αλλαξατε την οπτικη με το "ολιγον Διονυσο προς αντιμετωπιση των Μαρξιανων αιρεσεων" λόγο σας.Καρρας και κρασακι και ολα θα περασουν!
17/05 10:39  Frixos
Μην ψάχνεστε για σημάδια γνησιότητας αγαπητοί.Κορυβαντιείτε μέχρι εκ-στάσεως. Είναι και ατομική και Εθνική ανάγκη το καλό, γεμάτο, χορταστικό, εκστατικό πήδημα.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις