Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ο δ' ἔχων μέμηνεν
1915 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Μαΐου 2010
11:04

 Ἐκ νυκτὸς ὀρθρίζει τὸ πνεῦμά μου πρὸς σέ, ὁ Θεός,

διότι φῶς τὰ προστάγματά σου ἐπὶ τῆς γῆς

 

 

Ανακάμπτω βραδέως εκ της ερωτικής απογοητεύσεως και το έχω ρίψει ολίγον εις τα αγιωτικά, ως αναμενόμενον. Έλεγον λοιπόν προ καιρού ότι η Ελλάς έφθασε εις το χείλος της αβύσσου. Δια να είμαι ακριβής, εφθασε τρέχουσα εις το χείλος της αβύσσου, άρχισε να πίπτει εν τω χάσματι και αίφνης την εβούτηξαν από το μαλλί, την ετράβηξαν πίσω και τώρα την έχουν ξαπλωμένη χαμαί και την ταράσσουν εις τας τεχνητάς αναπνοάς.  

 

Έρως, ανίκατε μάχαν λοιπόν, αλλά και πολιτικόν σύστημα ψιλο-ανίκανο μάχαν επίσης. Δεν είναι καλά τα πράγματα και δε βλέπω πώς θα γίνουν καλλίτερα. Τι θα γίνει και θα αρχίσει να δανείζεται ελευθέρως μια χώρα που θα οφείλει >150% του ΑΕΠ της (που θα το μαγειρέψουμε δε λέω, αλλά Νορβηγία δεν είμεθα) ήτις μετά 10 έτη σκληρής λιτότητος και πάλι θα οφείλει 110-120% όπως και σήμερον? 

 

Μία είναι η λύσις και θα καταφύγουμε εκεί -εικάζω- αργότερον ή γρηγορότερον. Αλλά, όπως και προ ολίγων εβδομάδων, η λύσις αύτη δεν πρόκειται να είναι ανώδυνος. Χρεοκοπία ενός "κράτους" (σπατάλου, ανικάνου και διεφθαρμένου έστω) το οποίον εισάγει πολύ περισσότερο του μισού των ειδών πρώτης ανάγκης του, δεν είναι ουδέ αστείον, ουδέ ομαλόν πράγμα. Ούτω πώς, είχον ειδοποιήσει προ καιρού φίλους και γνωστούς ίνα κάμωσιν προμηθείας βασικών ειδών δια δύο εβδομάδας, καθότι κάπου τόσο θα κρατούσε το πρώτο κύμα μέχρι την αποκατάστασιν στοιχειώδους ανεφοδιασμού των άστεων. Ασφαλώς και υπάρχει πιθανότης να προετοιμασθεί αρκούντως η κυβέρνησις, αλλά επειδή εν Ελλάδι ζώμεν, καλό είναι να κάμουμε όλοι τα κουμάντα μας, ως ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

Επρότεινον τότε λοιπόν, αλλά και πάντοτε το ευρίσκω χρήσιμον να υπάρχουν προμήθειαι:

1. Ορύζης και ζυμαρικών

2. Ελαιολάδου, αλεύρου και ωών

3. Ύδατος εμφιαλωμένου

4. Σαλτσων και κονσερβών

5. Ενεργείας, ιδία προς μαγειρικήν (γκαζάκια) 

6. Σακχάρεως ή/και μακράς διαρκείας σακχαρωδών (μαρμελάς κοκ)

7. Τυρού ανθεκτικού εις την εκτός ψυγείου αποθήκευσιν (μυζήθρα ξηρή)

Και ούτω καθ'εξής.

 

Τώρα βεβαίως θα μου ειπείτε, μια χαρά επήγε και εδανεισθήκαμε και θα πάει και μια χαρά. Ναι, έτσι είναι ελπίζω. 

 

Αλλά φίλοι μου, εδώ πληρώνουμε ένα σκασμό χρήματα κατ' έτος δι' ασφάλειαν υγιείας και ζωής (που στο κάτω κάτω θα αποθάνωμεν και δε θα την εισπράξωμεν ποτέ οι ίδιοι), τι βλάπτει να στοκάρωμεν προμηθείας ολίγων εκατοντάδων ευρώ?

 

Κι ας μη γίνει ποτέ τίποτε. Που ολοψύχως εύχομαι να μην γίνει.

 

Αλλά, όπως ξεκινάει ο Αριστοτέλης την διαθήκην του: όλα θα πάνε καλώς. "Αλλά εάν δεν πάνε, ιδού η διαθήκη μου." 

Αυτά και η ξηρά τροφή ουδέπω έβλαψε. Το πολύ να πιάσει μαμούνια. 

 

Τζάμπα κρέας (πρωτεϊνη) εν ολίγοις.

 

 

Σχόλια

25/05 11:25  Λουκρητια
Ωχ,ωχ,ωχ!Κακα μαντατα,αν ΕΣΕΙΣ τα λετε αυτα πρεπει να τρεξουμε...χθες!
25/05 11:29  Frixos
Εν τω θλίβεσθαί με εισάκουσόν μου των οδυνών Κύριε σοι κράζω..επί τον οίκον ημών φόβος μέγας...
25/05 11:40  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Μάλλον ο κύριος Καλοχαιρέτας εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοπαντοπωλών, οι τζίροι των οποίων πέφτουν ραγδαία :)

Αν είναι αλήθεια πάντως δεν πάμε καθόλου καλά.

Μεταφυσικά μιλώντας, μιάς και το έχεις ρίξει στη θρησκεία αγαπητέ Θρασύβουλε, από το περιβόλι της Παναγιάς έρχονται προβλέψεις ότι όλη η οικουμένη θα πεινάσει εντός των επομένων 4-6 μηνών, ενώ εντυπωσιακή είναι και η είδηση της περίφημης φοροκάρτας, την οποία αβίαστα μπορείς να τη συνδυάσεις με το κεφ.13 στ. 13 της Αποκαλύψεως του Ιωάννου.

Καλομελέτα (κι όχι Καλοχαιρέτα).
25/05 11:47  PREMIUM
Δεν ξεύρω δι΄υμάς !
<Εγώ> πάντως σήμερα το μεσημέρι θα φάω..."κινέζικο" σε μία Συνέλευση ! :-) Για...ΑΥΡΙΟ έχει ο Θεός ! :-)
25/05 12:02  oberon
&#7960;κ νυκτ&#8056;ς &#8000;ρθρίζει τ&#8056; πνε&#8166;μά μου πρ&#8056;ς σέ, &#8001; Θεός,
διότι φ&#8182;ς τ&#8048; προστάγματά σου &#7952;π&#8054; τ&#8134;ς γ&#8134;ς

(όρθρος στις 11:04 φίλτατε;)

Ανακάμπτω βραδέως εκ της ερωτικής απογοητεύσεως (ώπς! Έχασα το καλύτερο;) και το έχω ρίψει ολίγον εις τα αγιωτικά, ως αναμενόμενον (συμφωνώ). Έλεγον λοιπόν προ καιρού ότι η Ελλάς έφθασε εις το χείλος της αβύσσου. Δια να είμαι ακριβής, εφθασε τρέχουσα εις το χείλος της αβύσσου (πώς το είπε κάποιος; Υπάρχει πάντα ένας γκρεμός! Χέστον!), άρχισε να πίπτει εν τω χάσματι και αίφνης την εβούτηξαν από το μαλλί, την ετράβηξαν πίσω (αδύνατον. Δεν αρκεί μαλλιοτράβηγμα σε τέτοια. Ή δεν έπεφτε ή δεν γύρισε) και τώρα την έχουν ξαπλωμένη χαμαί και την ταράσσουν εις τας τεχνητάς αναπνοάς (ταπεινή μου γνώμη : ούτε αυτό δεν ξέρουν να κάνουν σωστά!).
Έρως, ανίκατε μάχαν (!) λοιπόν, αλλά και πολιτικόν σύστημα ψιλο(;)-ανίκανε(!) μάχαν επίσης. Δεν είναι καλά τα πράγματα και δε βλέπω πώς θα γίνουν καλλίτερα (δ-ε-ν διαβάζεις το σωστό blog). Τι θα γίνει και θα αρχίσει να δανείζεται ελευθέρως μια χώρα που θα οφείλει >150% του ΑΕΠ της (που θα το μαγειρέψουμε δε λέω, αλλά Νορβηγία δεν είμεθα) (ορθόν! Είμεθα κάτι μακράν καλύτερο!) ήτις μετά 10 έτη σκληρής λιτότητος και πάλι θα οφείλει 110-120% όπως και σήμερον? (Ουχί βεβαίως! Ξεχρεώνουμε οσονούπω!)

Μία είναι η λύσις (θου Κύριε!) και θα καταφύγουμε εκεί -εικάζω- αργότερον ή γρηγορότερον. Αλλά, όπως και προ ολίγων εβδομάδων, η λύσις αύτη δεν πρόκειται να είναι ανώδυνος (ορθόν! Είναι μικρά ωδύνη να ξεραίνεσαι στα γέλια μέχρι δακρύων;).

Χρεοκοπία ενός "κράτους" (σπατάλου, ανικάνου και διεφθαρμένου έστω) το οποίον εισάγει πολύ περισσότερο του μισού των ειδών πρώτης ανάγκης του, δεν είναι ουδέ αστείον, ουδέ ομαλόν πράγμα (κρύβε λόγια φίλτατε!).

Ούτω πώς, είχον ειδοποιήσει προ καιρού φίλους και γνωστούς ίνα κάμωσιν προμηθείας βασικών ειδών δια δύο εβδομάδας, καθότι κάπου τόσο θα κρατούσε το πρώτο κύμα μέχρι την αποκατάστασιν στοιχειώδ
25/05 12:04  oberon
Ούτω πώς, είχον ειδοποιήσει προ καιρού φίλους και γνωστούς ίνα κάμωσιν προμηθείας βασικών ειδών δια δύο εβδομάδας, καθότι κάπου τόσο θα κρατούσε το πρώτο κύμα μέχρι την αποκατάστασιν στοιχειώδους ανεφοδιασμού των άστεων. Ασφαλώς και υπάρχει πιθανότης να προετοιμασθεί αρκούντως η κυβέρνησις (μ-η-ν το βάλεις στοίχημα), αλλά επειδή εν Ελλάδι ζώμεν, καλό είναι να κάμουμε όλοι τα κουμάντα μας, ως ιδιωτική πρωτοβουλία (ως άσκησις ετοιμότητος ΝΑΙ!).
Επρότεινον τότε λοιπόν, αλλά και πάντοτε το ευρίσκω χρήσιμον να υπάρχουν προμήθειαι:
1. Ορύζης και ζυμαρικών (ολίγη μανέστρα;)
2. Ελαιολάδου (επίκειται βάπτισις ή κηδεία;), αλεύρου και ωών (διαδήλωση μου μυρίζει)
3. Ύδατος εμφιαλωμένου (μάρκας;)
4. Σαλτσων και κονσερβών (ευχαριστώ, κάνω δίαιατα)
5. Ενεργείας, ιδία προς μαγειρικήν (γκαζάκια) (κάτι σε πράσινη ενέργεια;)
6. Σακχάρεως ή/και μακράς διαρκείας σακχαρωδών (μαρμελάς κοκ) (ο.κ.)
7. Τυρού ανθεκτικού εις την εκτός ψυγείου αποθήκευσιν (μυζήθρα ξηρή) (αν το βάλουμε στον ίσκιο;)
Και ούτω καθ'εξής.
Τώρα βεβαίως θα μου ειπείτε, μια χαρά επήγε και εδανεισθήκαμε και θα πάει και μια χαρά. Ναι, έτσι είναι ελπίζω. (dum spiro spero?)
Αλλά φίλοι μου, (εκλαμβάνω ότι απευθύνεσθε και εις ημάς!) εδώ πληρώνουμε ένα σκασμό χρήματα κατ' έτος δι' ασφάλειαν υγιείας και ζωής (που στο κάτω κάτω θα αποθάνωμεν και δε θα την εισπράξωμεν ποτέ οι ίδιοι), (πάντως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει – έτσι;) τι βλάπτει να στοκάρωμεν προμηθείας ολίγων εκατοντάδων ευρώ? (αρκεί να μη μας πάρουν χαμπάρι και μας τα πουλήσουν με καπέλο)
Κι ας μη γίνει ποτέ τίποτε. Που ολοψύχως (μπέσα ή μήπως έχεις σορτάρει;) εύχομαι να μην γίνει.
Αλλά, όπως ξεκινάει ο Αριστοτέλης την διαθήκην του: όλα θα πάνε καλώς. "Αλλά εάν δεν πάνε, ιδού η διαθήκη μου." (λάθος Άρη : όλα πήγαν καλά με τόσα που μας άφησες ! Αν αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε και λιγουλάκι…)
Αυτά και η ξηρά τροφή ουδέπω έβλαψε (εννοείτε φίλτατε ότι ο οίνος έβλαψε ποτέ ή τον ξεχάσατε;) . Το πολύ να πιάσει μαμούνια. (και να μας φάνε το κατοστάρικο; Πριτς!)
25/05 12:05  Μαικήνας
Μεγάλωσα με το ντουλάπι πάντα γεμάτο για το φόβο της κατάρευσης της αγοράς λόγω έκτακτου γεγονότος. Ανήκω στην δεύτερη μετακατοχική γενιά. 'Ακουγα ακόμη για το δελτίο που μόλις πριν λίγα χρόνια ίσχυε. Ο πατέρας μου πλήρωνε το ενοίκιο του σπιτιού μας στο κέντρο των Αθηνών με χρυσές λίρες.
Πιστεύαμε ότι αυτά έγιναν παρελθόν. Η κόρη μου ως σοφότερη πήγε ερήμην μου στην Τράπεζα της Ελλάδος και υπήρχε ουρά 70 ατόμων για αγορά χρυσών λιρών.
Λέγαμε τα τελευτάια δύο χρόνια ότι σε περίπτωση καταρευσης το τελευταίο που σε νοιάζει είναι που θα έχεις επενδεδημένα τα χρήματά σου, αλλά το αν θα έχεις ένα κομμάτι γης για να φυτέψεις μερικά μαρούλια, και ένα αεροβόλο κατ΄αρχήν για να διώχνης αυτούς που θα στα κλέβουνε.
Νομίζαμε ότι κάναμε πιο πολύ πλάκα και ελπίζαμε ότι στο τέλος το σύστημα κάπου θα ισορροπήσει. Τώρα με αυτά που λέτε εκτός του ότι μας κάνατε την καρδιά περιβόλι με βάζετε σε σκέψεις αν πρέπει να ετοιμάσω το περιβόλι.
25/05 12:05  oberon
Τζάμπα κρέας εν ολίγοις. (συγγνώμη το τσέκαρα : δ-ε-ν υπάρχει οδηγία περί κρέατος παρ’ υμίν).
25/05 12:12  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
oberon...
α) Αμετροεπείτε αγαπητέ.
β) Τα μαμούνια εννοεί ο γράφων ως τσάμπα κρέας.
25/05 12:18  oberon
ανήσυχε συνάδελφε,

Παρακαλώ υποδείξατε μίαν αμετροέπεια και υπόσχομαι όπως πεισθώ.

Συγγνώμη, δεν φανταζόμην ότι τα μαμούνια συνιστούν κρέας. Απολογούμαι.
25/05 12:22  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
"An Ambulance To Nowhere" - Colour For A Rebel
http://www.youtube.com/watch?v=94mCO7BL8-k
25/05 12:49  geokalp
εχθές, συνεντευξιαζόμενος ο ΓΑΠ από την El Pa&#237;s, δήλωσε ότι "ουδεμία περίπτωση υπάρχει", συνεπώς είμαστε πιο κοντά από ποτέ - πέτυχαν και οι διαπραγματεύσεις εν Δουβάι
το αισιόδοξο του σεναρίου είναι ότι δεν είμαστε μόνοι, καθόλου μόνοι για την ακρίβεια
αλλά αυτό δεν ακυρώνει τη προμήθεια, ίσα-ίσα που καλύτερα είναι τα πάρουμε πρώτοι, αλά Μηχανισμό

τέλος, αυτό που δεν γνωρίζουν - ακόμα - οι ξένοι είναι οτί οι περισσότεροι έχουν και τα ..χωριά τους να πάνε!
25/05 17:33  ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ

Μας βλεπω τινας εξ ημων ανακραζουσι ΒΑΣΤΑ ΟΛΙ-ΡΕΝ (κατα το κατοχικον -φευ- ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΕΛ) ειναι δε ορατον να υπαξει και ελλειψις λαχανακιων Βρυξελλων εν τινι χρονω ? MON DIEU, QUELLE TRAGIQUE που θα ελεγε και η μανταμ Σουσου στον Βυθουλα !

Δυστυχως ευρισκομαι εις την δυσαρεστον εκεινη θεση που πρεπει να προσυπογραψω το προφητικο κειμενον του Κου Καλοχαιρετα διευκρινιζοντας συναμα οτι ουδεν καταστημα αποικιακων η βακαλικης δεν διατηρω ο ερμος...
25/05 17:54  ΕΝΑΠ
Από το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κρέας θα προτιμούσα πάντως το παστό, που ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ps: Έχει παρατηρηθεί ότι, οι ερωτικές απογοητεύσεις σε καιρό πείνας είτε εκλείπουν, είτε διαρκούν πολύ λίγο.
25/05 20:30  jerri
Δε χρειάζονται προμήθειες... Θα κάνουμε ντου στα στρατόπεδα... Έχει γκοτζίλα εκεί...
25/05 20:35  Δόκτωρ Βασίλειος
ετσι ακριβως... Εκτος και τα κανουν "γαργαρα" οι δανειστες μας... Γιατι το συστημα στην εμπιστοσυνη βασίζεται.. Δεν ομιλω μονο για το τραπεζικό, αλλα για τη ζωούλα μας γενικα... Ενα κλικ να σου κανει στο μυαλό, και να αναρωτηθεις γιατι δινω χαρτακια για να παρω τροφιμα... ε δε θελει πολυ μετα.
25/05 22:04  Ydroxoos
Εγω κυριοι εχω κανει τα κουμαντα μου.
Το μονον ασχημο στην περιπτωση μου ειναι οτι θα παρω και την γυναικα μου μαζι.

Παντως αγαπητε θρασυβουλα θειε του εξαδελφου εαν θελησεις να πας στο Αγιο Ορος για ολιγον τις εχουμε τις ακρας.
Γνωστος και φιλος(κοληταρι) ο Μεγας βιβλιοθηκαριος και σκευοφυλακας της Μονης του Παντοκρατορα.
Νεκταριος το ονομα του καλο παλικαρι και ντερβισης του λεω και πας και μενεις οσο γουσταρης.(τα 2μερα και 3μερα ειναι για την λαικουρα)
25/05 23:41  oberon
Ωπς! Ydroxoos μπας και μπορείς να καθαρίσεις και για τημ πάρτη μου;

Ξέρεις μόνο εκεί μ-π-ο-ρ-ε-ί να γλυτώσω!
Σκλυλες, γάτες και πού είσαι ακόμα ...
26/05 00:29  Ydroxoos
Βεβαιος ξαδελφε.
Μακαριοι οι φτωχοι το πνευματι.(ασχετο αλλα μας βολευει)
Καλο ειναι να εχουμε καποιες ακρες εις την εκκλησια.
Καλου κακου ποτε δεν ξερεις τι γινεται στον ματεο τουτο κοσμο.
26/05 03:56  oberon
Ydroxoos,

"Σε άγιο και σε παιδί μην τάξεις" λένε στο χωριό μου και δηλώνω άγιο παιδί.

Όθεν, κρατώ σημείωση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις