Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Μπορούμε να κάνουμε την άρκτο φίλη?
1486 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007
09:41

Καίτοι υπεσχέθην να μελετήσω ολίγον τα τεχνικά, δεν τα κατάφερα και ίσως δεν έχει και νόημα εις αυτήν την φάσιν, ακόμη. Θα ήθελα μόνον να προσθέσω ολίγα πράγματα εις τα προηγούμενα. Το πρώτον έιναι ότι ως γνωστόν αναμένω, δηλαδή ελπίζω εις, ένα ανοδικόν κυματάκιον συντόμως (ελπίζω με αρχή καποια στιγμή μεταξύ αυτής της εβδομάδος εως των Χριστουγέννων), κυρίως ως τεχνικήν αντίδρασιν εις τας οξέιας πτώσεις που ζώμεν, αλλά και κατά παράδοσιν. Το από ποίου επιπέδου και το ενδεχόμενο εύρος, εαν υπάρξει, αγνοείται. Ιστορικώς αυτό συνέβαινε δια φορολογικούς λόγους κυρίως εν ΗΠΑ. Τώρα αυτό έχει κάπως αμβλυνθει, αλλά δεν παυει ελπιζω. Το κυματάκι αυτό το αναμένω, όχι μόνον δια να κάνω ρεσάλτο, αλλά και δια να μου δώσει το στίγμα του μεγέθους της άρκτου. Ναι, ναι, το γνωρίζω ο περιθρυλητος πατζανάκης σας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι άρκτος, αλλά είπαμε, εγώ είμαι μυστήριον τραίνον και νομίζω ότι είναι, αρκτος και δη αρματωμένη, κι αστε με να κάνω λάθος.

Τώρα δια τα εδώ, η αλήθεια είναι ότι ο εις εξ αυτών που ακούω λίαν προσεκτικώς εν Ελλαδι, ο Μαυρίδης, έγραψε προχθές ότι λόγω εορτών να μην αναμένουμε πολλά-πολλά έως του Ιανουαρίου και αυτό με εκλόνησε. Αλλά τέλος πάντων θα δούμε τι θα γίνει και πότε και δε θα χαθούμε ελπίζω. Θα ήθελα όμως να εκκαθαρίσω επί τη ευκαιρία μερικά πράγματα. Αρκτος φίλοι μου έιναι ότε οι πωληταί υπερισχύουν των αγοραστών σημαντικώς και επί χρονικον διάστημα. Αλλά, εάν το σκεφθέιτε, η μάχη άρκτων και ταυρων τουτέστιν πωλητών- αγοραστών, συμβαίνει καθ'ημέρα. Μη δαιμονοποιούμε, ιδία εν τω κόσμω των μετοχών που το παιγνιον δεν ειναι μηδενικου αθροισματος (εις τα παράγωγα είναι).

Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε την άρκτον φίλη μας? Επειδή αυτες τις ημέρες κυκλοφορεί και η σχετική ταινία των Βορείων Φώτων (Αστερι του Βορρά νομιζω το λένε εδώ), θα ήθελα να προτείνω την ιδέα ότι η άρκτος δεν έιναι απαραιτήτως κακή δια τους ευελίκτους μικρούς, αρκεί να μην αγνουμε την υπαρξιν και τη φύσιν της. Απλώς σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζουμε την φύσιν της και να έχουμε και σχέδιον πωλήσεων που και που και ουχί μόνον αγορών (το μουαγέν το απεχθάνομαι, το γνωρίζετε). Εν άρκτω, οι δέικται σημειώνουν χαμηλότερα υψηλά, οπότε έχουμε και μια πυξίδα (ή, όπως λέει η ταινία "αληθειομετρον") για το πότε δεν πρέπει να ξεχάστουμε και να πωλήσουμε. Επίσης, είναι περίοδος καταπληκτικών ευκαιριών αγορών. Τολμω μάλιστα να επαναλάβω ότι τμήμα των μετοχών είναι σε επίπεδα ευκαιρίας - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορέι να πέσουν κι άλλο. Εις την παρομοίαν κρίσιν του '90 ο Dow επεσε εν υπερβολή έως και 20%, με κύριο εύρος περίπου -15% και ίσως αυτό είναι το πλησιέστερο παράλληλο ηπίας κρίσεως (δε θέλω να σκέπτομαι το 1973-74).Κατά τα λοιπά, τις απόψεις μου τις γνωρίζετε. Κουρσον και πάλιν κουρσον, ιδία τώρα που έχει κύμα και έως της συνθηκολογήσεως. Αναμονη καταλλήλου στιγμής δια το ρεσάλτο κι αυτό είναι όλο. Μη λησμονείτε, τα χρηματιστήρια δεν πεθαινουν ποτέ, αλλά θέλουν πάντοτε καλά κουμάντα και τώρα ακόμη περισσότερον μεγάλη προσοχή εις την διαχέιρισιν των κεφαλαίων. Το σήμα θα το λάβουμε πρώτον απ'έξω και να μη λησμονείτε οι εν μετρητώ (το λέω να το ακούσω κι εγώ που βιάζομαι να ρεφάρω τας απωλείας του συναλλάγματος) ότι αι αγοραι σπανίως εκτοξεύονται δι'αλμάτων. Μάλιστα, όπως έλεγον και προηγουμένως, οι σπασμοί είναι ίδιον αρκτωδών αγορών περισσότερο. Ακόμη, όπως θα δείτε οι αγγλοφωνοι (στις φωτογραφίες)/ γαλλοφωνοι (εις το κείμενον) στο έτερον ιστολόγιον (βλέπε παρακάτω), τα παυσίπονα της Φεδ, άρχισαν να μη δουλευουν.

Στην υπερβολή, είμεθα εκεί, αλλά δε βιαζομεθα, προς τα άνω δε βλεπω να φεύγει δια τα άστρα ακόμη. Οι ξένοι έχουν τα χαρτιά και εμείς τα λεφτά. Κάπου θα τα βρούμε, όπως σας έλεγον τον Οκτωβριο, ελπίζω τα προβλήματα εν Αμερική να τελειώσουν συντόμως και εντός του 2008. Εως τότε κουρσον.

Αισιοδοξείτε και καλά κέρδη!


Περισσότερα στοιχεία και διαγράμματα εδώ (αγγλικά/γαλλικά):

http://thrass.capitalblogs.gr/listArticles.asp

Οι Financial Times έκαναν ανανέωσιν εδώ:

http://markets.ft.com/markets/overview.asp


Σημείωμα του Ιαν με αναφορά εις ημάς τους εν Ελλάδι φίλους του εδώ:

http://www.highgrowthstock.com/IanBlog/

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
45 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις