Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Αρμόνιον
1602 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010
21:15

 Μοι γράφουν φίλοι εις το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (thrassakos@gmail.com), αναφέροντες την επιτυχίαν του Χινδεμβουργίου, όπερ προεκάλεσε κύμα παρεμφερών κειμένων. Ανεκαλύφθη δε και μετά τριετια εκ νέου και ο φίλος μου ο Ιαν. Χαίρω ιδιαιτέρως! Καλόν θα είναι βεβαίως να αναφέρονται οι πρώτοι κομισταί καινών δαιμονίων, συνήθεια πάντων των αξιολόγων συγγραφέων το πρώτον υπό Αριστοτέλους ιδρυθείσα. Αλλά από αρχαίων ημερών ενταύθα, χαϊρι δεν αναμένωμεν και ούτω πώς δε μας πειράζει και να μην παρατίθενται συνδέσεις. Άλλως τε το κείμενο μια χαρά επήγε (περί τας 900 εμφανίσεις), οι παλαιοί γνωριζόμαστε και οι νέοι ούτως ή άλλως θα σφαγιασθουν υπό των αλανίων ως πρόβατα επί σφαγήι.

Διαβάζω και αντιρρήσεις επ' αυτού, αλλά τούτο ουδόλως με ενοχλεί, κάθε άλλο, εφ' όσον γίνεται βεβαίως κοσμίως και υπό φίλων που έχουν αποδείξει ότι φορούν εισέτι υποκάμισον και δεν το έχουν απωλέσει και αυτό και τα εσώβρακά των δια λανθασμένων κινήσεων τε και εξυπνακισμών εν αγοραίς. Καλόν είναι να υπάρχουν διαφωνίαι. Εάν δεν υπήρχαν οι αγορασταί, που θα πωλούσαν οι πωληταί?

Ως προείπον λοιπόν, ευρίσκομαι εισέτι εις κλίμα διακοπών, προσπαθών να αποκοπώ εκ του κλίματος μιζερίας και απαξιώσεως ο κατατρώγει, ουχί αδίκως την χώραν του παπανδρεϊκού "λεφτά υπάρχουν". Ως εκ τούτου, συνιστώ ανεπιφυλάκτως την θέασιν του ως κάτω βιδεακίου, οπερ θα ανοίξει πέραν πάσης αμφιβολίας την καρδίαν πάντων ημών των εκ Μακεδονίας καταγομένων γλεντζέδων. Το συγκρότημα αθιγγάνων που πρωταγωνιστεί, μοι ενθυμίζει ακριβώς τα γλέντια εις το χvρίον Καλοχαιρέτου, όπου κάποτε-κάποτε παρομοία ορχήστρα σλαυοφώνων αθιγγάνων εκράτει τα όργανα. Ενθυμούμαι δε ζωηρώς την πρώτην φοράν που εισηχθη παρ' ημίν "αρμόνιον" (κηβορδ θαρρώ το λένε τώρα), αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 

 

Ο κηβορδίστας λοιπόν είναι όλα τα λεφτά (υπάρχουν), και μοι προκαλεί ηδυτάτην αναμνησιν παιδικών τε και νεανικών χρόνων. 

Θα επανέλθω με την έναρξιν του σχολικού έτους, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος. Α, και δοθείσης της ορθοδόξου πρωτοχρονιάς εχθές, καλή χρονιά!

 

 

Σχόλια

02/09 21:50  PREMIUM
ΓΟΝΙΔΗ θα πάμε εφέτο ??? http://clubs.pathfinder.gr/stamatis_gonidis/900166
02/09 22:08  Frixos
Εκτός του δυστυχώς επτωχεύσαμεν είναι πλέον γνωστόν τοις πάσι ότι δυστυχώς και εγυφτίσαμεν, ως λαός.

Ω! της μεγίστης υμών ξυμφοράς!
02/09 23:44  haros
ε,καλα βρε θρασ,ξερεις πως πανε αυτα στο ιντερνετ,μεταδιδονται σαν φωτια και κανεις δεν κανει τον κοπο να αναφερει ποιος την αναψε..
προσεχε τωρα,γιατι απο πανω σου παιζει βολευ ο γυναικειος συλλογος κουφαλιων και θα σου ρθει καμμια αδεσποτη μπαλια,χαχαχαχα...
καλα να περνας.
03/09 01:07  favlos
Αυτό με το γυναικείο βόλευ δε νομίζω να τον πειράζει ;)
03/09 13:27  cornelsen
Θρασσάκος,
η έλλειψη σύνδεσης τού δικού μου με το δικό σου άρθρο δεν έγινε από κακή πρόθεση. Αν υπήρχε τέτοια δεν θα είχα κάνει καν την αναφορά μου σε εσένα (ούτε θα σού έκλεινα με πονηριά και συμπάθεια το μάτι). Απλώς δεν ήξερα πως γίνεται η σύνδεση (θα το διαπιστώσεις σε όλα τα προηγούμενα άρθρα μου) και έτυχε "παίζοντας" να το ανακαλύψω. Αυτός ο λόγος και κανείς άλλος. Θα δεις δε ότι ήδη επανόρθωσα.
03/09 13:37  talbot
Aman,aman οι γυφτοσκοπιανοί!

Welcome back Thrasyvoule!
04/09 11:43  Albus Genius
΄Ητο χθές η αρχή της ινδίκτου μεταφερθείσα βεβαίως από την 23ην Σεπτεμβρίου,εις την οποίαν είχε μεταφερθεί από την 24ην Σεπτεμβρίου που ήτο η αρχή της φθινοπωρινής ισημερίας. Αλλά διατί μετεφέρθη διότι είχε την ατυχία η 24η να είναι γενέθλια ημέρα του Οκταβιανού η 23η. ΄Ετσι έχασε η 23η και η ισημερία πήγε μια μερούλα μπροστά, όπως και η αρχή της ινδίκτου. Μετά οι ιερείς την πήγαν 15 ημέρες μπροστά, της τοποθέτησαν και την εορτήν του Προδρόμου και όλα καλά. ΄Ητο και η ημέρα συλλογής των φόρων βοήθειά μας. Και μία παράκληση δεν μπορώ να μπώ στο ιστοσέλιδόν μου να γράψω νέο άρθρο έχεις καμία συμβουλή;
06/09 19:41  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαιρετώ την εκλεκτήν ομήγυριν!

Σας ευχαριστώ δια τα σχολια και θα επιστρέψω δριμύτερος μετ'ου πολύ.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις