Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Φανατική χασοσκοπία
2676 αναγνώστες
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010
19:24

 Σήμερον εσημαιοστόλισα. Ναι, εσημαιοστόλισα το μπαλκόνι μου, κατά το έθος. Με ολίγον βαρεία καρδία είναι η αλήθεια, αλλά εσημαιοστόλισα. Η βαρεία καρδία οφείλεται εις την κατάστασιν της δυστήνου πατρίδος, αλλά κυρίως εις το γεγονός ότι με την παρούσαν πολιτικήν ηγεσίαν, αλλά και την επωαζωμένην, επίσης τέκνον του Κολλεγιοπαιδισμού, χαϊρι δε βλέπω. Είδον και την συνέντευξιν του Προέδρου της Κυβερνήσεως και μοι εφάνη ειλικρινώς ότι ο άνθρωπος κάμνει ό,τι δύναται δια να χάσει μεγαλοπρεπώς. Αντί να είναι παντελώς αδιάφορος ως προς το εάν θα ψηφίσω τον θείον μου ως δήμαρχον ή όχι, προσπαθεί να με εκβιάσει να μην τον ψηφίσω επειδή τυγχάνει να μην είναι ΠΑΣΟΚος? Και τι λέγει δηλαδή εις όσους είχε έως τούδε καλομάθει και τώρα έχουν χάσει μισθούς και συντάξεις? Ότι θα το πάρει προσωπικώς εάν ψηφίσετε τον θείον Καλοχαιρέτου? Μα, δεν αντιλαμβάνετε ότι ΤΟΤΕ είναι που θα εκλεγεί με τα μπούνια ο μπάρμπας μου? Εκτός και εάν είδε και αυτός το όναρ του Καραμανλή και θέλει να φύγει νύκτωρ. Θέλει δηλαδή να χάσει μεγαλοπρεπώς. 

 

Είναι τουτέστιν συνεπής είς αυτά που παλαιώθεν έλεγε η αριστερά προοδευτουριά, ότι δηλαδή το κέρδος είναι έγκλημα, αρα πρέπει να αποφεύγουμε να κερδίζουμε. Κάτω η κερδοσκοπία, ζήτω η χασοσκοπία. Και βεβαίως, τσουπ να τα εύρη του ελλαδικού χρέους υπέρ το γερμανικόν ομόλογον επήραν φωτιά. Διότι αι αγοραί έχουν τους νόμους τους και (εν αντιθέσει προς τους έλληνας) δεν συγκινούνται υπό των χασοσκόπων.

 

Επειδή ωστόσο γράφω πολύ δια τα της μεγάλης εικόνος, απεφάσισα σήμερον να αναφερθώ εις ένα ενδιαφέρον βιδεάκι, κατάθεσιν ψυχής ενός κουρέως. Κουρέως λέγω νεαρού, πλήν κεκαρμένου τε και εξυρισμένου (καίτοι έχει μούσι) άνευ σάπωνος υπό των αγορών. Έξι χιλιαρικάκια απώλεσε ο νεανίας εξ όσων αντιλαμβάνομαι. Πόσας κεφαλάς πρέπει να κάρει κουρεύς τις ίνα συγκεντρώσει εξ χιλιάρικα ευρώ? Εις την καλλιτέρα των περιπτώσεων περί τας χιλίας υπολογίζω. Και κατόπιν πάει και τα ρίπτει εις τα παράγωγα και μάλιστα εις χείρας άλλου! Εάν αυτό δεν είναι χασοσκοπία και δή άνευ της ευχαριστήσεως ότι τα έκαυσες βρε αδερφέ μοναχός σου, τότε τί είναι?

 

 

Αγαπητέ Σταύρο, μέγα το σφάλμα. Διότι άπαντες έχομεν τας αδυναμίας μας, άλλος τα θήλεα, άλλος το ποτόν, άλλος τα παίγνια (τινές δε, τα πάντα όλα), αλλά τουλάχιστον τα σκορπουμε μοναχοί μας τα χρήματα, δεν τα αφήνουμε εις χείρας τρίτων. Ευρίσκω λοιπόν δέον όπως πάντες οι νέουρες αναγιγνώσουσιν μετά προσοχής το κείμενο περί του κέρδους εν αγοραίς. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είσθε ο εις, αι δυο δωδεκάδαι είσθε. Αι αγοραί είναι μηχανισμοί καταστροφής πλεοναζουσης ρευστοτητος και ουχί δημιουργίας πλούτου- τουλάχιστον εν Άρκτω. Και να μην ασχολείσθε  μετ΄αυτών μεγάλοις κεφαλαίοις, ει μη μόνον ότε η κατεύθυνσις γίνει σαφώς ανοδική. Και αυτό αργεί ακόμη. Και τότε καλλίτερον είναι να ασχοληθούν μετά των μετοχών και ουχί μετά των παραγώγων που είναι παίγνιον μηδενικού αθροίσματος. Έως τότε ασχοληθείτε εις έκαστος μετά της εργασίας του ή σπουδάσατε, ουδέν γαρ ασφαλέστερον αγαθόν της καλής παιδείας (της καλής είπον, ουχί της προοδευτουριάρικης χασοσκοπίας).

 

Ειδάλλως, πάσχουν υπό του συνδρόμου Καραμανλή (και τώρα) Παπανδρέου το πάνε  δηλαδή φιρί φιρί δια χασοσκόποι.

 

Και υπενθυμίζω εις τους φίλους ότι ό Μεταξάς ότε είπε το ΟΧΙ δεν το είπε διότι είχε υπόψιν να χάσει τον πόλεμον. Και εάν δεν κατέλαβε την Ρώμην, έως το Αργυρόκαστρο και το Τεπελένιον πάντως έφτασε και πιό πέρα.

 

 

Καλή αυριανή και υψώσατε τας σημαίας ως πολίται εναντίον των πολιτικών χασοσκοπίας. 

 

 

 

 

Σχόλια

27/10 19:58  Λουκρητια
27/10 20:06  gerodimos
Φανατική Κερδοσκοπία
http://gerodimos.capitalblogs.gr/listArticles.asp
27/10 20:08  Aggelos1
ευγε...
27/10 20:21  PREMIUM
Η Αλίαρτος προβάλλει ... Α-λ-ή-θ-ε-ι-ε-ς ! http://www.youtube.com/watch?v=-HXjskb2EMY&feature=related
27/10 20:37  Σταυρος...
Σωστος!

35-37 εργασιμες ειναι για μενα τα 6.000 ευρω αλλα ειναι κριμα διοτι αισθανομαι οτι χαθηκαν αδικα...
27/10 21:12  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σταύρο, άρα είσθε τυχερός, εάν τόσο συντόμως δύνασθε να συγκεντρώσετε τέτοιο κεφάλαιο εις τοσουτον νεαρά ηλικία. Προτείνω να εκμεταλευθείτε λοιπόν την τύχην σας και να τα ξαναμαζέψετε και να μην κρατείτε κακίαν εις τον δυστυχήν Μαρίνη όστις είναι λίαν καλόψυχος καίτοι βεβαίως ουχί ο καλλίτερος των παικτών!
27/10 23:05  Ydroxoos
Ευγε αγαπητε κυριε Θρασυβουλα θειε του επισης αγαπητου εξαδελφου Γεροδημου για το εξαιρετο αρθρο σας περι χασοσκοπου.

Αναγνωριζα οτι οι τελευταιες 2 μερες τις ανοδου στηριζονταν στα κρατικοχαρτα(οπαπ δεη οτε) την δε τελευταια μερα εκλασαν και οι πεθαμενοι(περιφερεια).Παρολα αυτα εψαχνα να βρω με πιο τροπο θα σταματουσε αυτη η μαιμου ανοδος η οποια μαρτυρας μου ο Μεγαλοδυναμος μου θυμιζε κατα καποιον τροπο την περσινι.Βεβαια εκεινη ειχε τζιρο.
Οποτε ειπα κουτσα στραβα και λογω εκλογων και λογω στηριξης απο τους ξενους θα ειχαμε συνεχεια και μεχρι την ημερα των εκλογων.
Αλλα φευ.
Ο Μεγας Γκαντεμης και ηλιθιος Αβερελ εβαλε το χερακι του παλι.
Ειναι αυτο που ελεγαν και οι αρχαοι ημων προγονοι.Ο απο μηχανης θεος.
Ναι κυριοι μονο κατι αναπαντεχο μπορουσε να ανακοψη την μαιμου ανοδο και αυτος ηταν ο γνωστος ηλιθιος.

Υ.Γ μπορει να μας πει ο φιλος Σταυρος τον ολο και τον τροπο που τα εχασε μπας και μπορεσουμε στο μελλον να τον βοηθησουμε?
27/10 23:28  Σάρισα
Εαν παμε σε εκλογες και χασει, ειναι βεβαιο οτι η επομενη κυβερνηση θα εχει μικρη διαρκεια ζωης αν δεν ειναι κυβερνηση εθνικης ενοτητας..

Μπορει ετσι να εκβιασε συμμετοχη Σαμαρα στη διακυβερνηση...

Γιατι νικη Σαμαρα με μεγαλη διαφορα δε θα δουμε, θα συρθει στη συνεργασια.

Αν οι παραπανω υποθεσεις που κανω αληθευουν,τοτε το σχεδιο ειναι σατανικο γιατι ουσιαστικα εξουδετερωνει οποιαδηποτε σοβαρη αντιπολιτευση...

Μακαρι λεω εγω να παμε σε κυβερνηση τετοιας αποδοχης...γιατι αυτα που πρεπει να γινουν ειναι πολλα και τα δυσκολα ειναι ακομα μπροστα μας...
27/10 23:31  Σάρισα
Να πουμε επισης ,οπως εγραψα και στο φορουμ οτι η ιστορικη εμπειρια δειχνει οτι τον ΔΝΤ διακοπτει το δανεισμο της χωρας μεχρι το σχηματισμο κυβερνησης. Οποτε η πιεση στα κομματα για κυβερνηση οικουμενικη θα ειναι διπλη..
28/10 10:42  nhad
Άριστος, Θράσσο, άριστος. Είπα να σχολιάσω, αλλά γιατί να γράφω κακίες για συμπαθείς (ίσως και λόγω γραφικότητος) ανθρώπους;
28/10 15:55  Σταυρος...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
28 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις