Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ανάργυρε Έλληνα, εις πολλά έτη!
1286 αναγνώστες
Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010
18:17

Θείου Πνεύματος, τή χειρουργία, θεραπεύετε, παντοίας νόσους, σύν Κοσμᾶ Δαμιανέ οἱ Ἀνάργυροι, ὁ γάρ Σωτήρ ἰατρούς ὑμᾶς ἔδειξεν, εἰς περιποίησιν πάντων καί ἴασιν, ὅθεν ρύσασθε, παθῶν δυσαλθῶν καί θλίψεων, τούς πόθω τῷ ναῶ ὑμῶν προστρέχοντας

 

 

Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού σήμερον, το πρώτον να ευχηθώ εις τον λατρευτόν μου ανιψιόν Γεροδήμο: εις πολλά έτη λεβέντη μου! Ιατροί ήσαν οι Ανάργυροι, θεραπεύοντες άνευ αργυρίων, εξ ου και το όνομα. Που τέτοια τύχη σήμερον που ακόμη και πολλοί ιατροί του Δημοσίου έχουν στήσει μαγαζάκια αφορολόγητα εις βάρος των δυσμοίρων ασθενών που πίπτουν θύματά των. Αλλά τότε ήσαν αλλιώς τα πράγματα. Εορτάζει δε η Εκκλησία μας τρία ζεύγη Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, όπως έμαθον σήμερον. Μάλιστα.

 

Ανάργυροι, τουτέστιν άνευ αργυρίου τσακιστού, προβλέπεται να μείνουν και πολλοί Έλληνες που δεν έχουσιν προνόμιο να είναι διωρισμένοι εις το Δημόσιον. Και τούτο διότι καθώς αυτό βαδίζει προς την βεβαίαν πλέον λύσιν του δράματος δια της αναδιαρθρώσεως (όπως τα λέγαμε εδώ και πολύ καιρό, άλλως τε), παρασύρει εις την άβυσσον και πάντας τους πολίτας οίτινες είχαμε την ατυχία να ευρισκόμεθα εντός βεληνεκούς των γαμψών και ανθρωποβόρων ονύχων του. Αλλά, έτσι είμεθα οι Έλληνες, φίλοι μου. Προτιμούμε να πτωχεύσουμε άπαντες παρά να πληρώσουν τα κομματικά στρατά κατοχής, που στο κάτω κάτω τα έφαγαν κιόλας τα λεφτά. Πώς? Όλοι μαζί τα φάγαμε? Μα εγώ έλειπα δεκαετίας από την πατρίδα, τι έφαγα? Μόνον πληρώνω, το κορόιδο.

 

Ωστόσο έχω εντοπίσει επανειλημμένως οτι οι νεο-έλινες έχουν μια μανία κατά οιουδήποτε πάει καλά. Φθόνος παιδί μου, μην προκόψει κανείς. Ούτω πώς νομίζω ότι κρυφίως εμποτισμένοι υπό των ιδεών της προοδευτουριάς, προτμά το πληθος να καταρεύσει το σύμπαν ελπίζοντας εις μιαν μέλλουσα ζωήν επαναστατικού τύπου (όπου, εικάζω, θα πεινούν όλοι). Προς το παρόν ωστόσο η σπατάλη, η κακοδιοίκησις και η διαφθορά οδήγησε εις την παντελή ανυπαρξία δισεκατομμυριούχων με έδρα την Ελλάδα, όπως και εις το παρακάτω διάγραμμα φαίνεται.

 

 Πηγή: www.VisualisingEconomics.com

Αλλά δεν πειράζει Έλληνα Ανάργυρε, έχεις κάμει με τους φόρους σου και με τα φακελάκια σου και με το υστέρημά σου και με τις περαιώσεις σου και όλα γενικώς τα κερατιάτικα, πολλούς κρατικοδιαίτους με αφορολόγητα μαγαζάκια, εκατομμυριούχους. Διότι αυτή είναι η διαφορά: με το κρατικοδίαιτο μαγαζάκι γίνεσαι εκατομμυριούχος, αλλά πόσες γριούλες να να ξεζουμίσεις για να γίνεις δισεκατομυριούχος? Δε βγαίνει αδερφέ, δεν προλαβαίνεις.

 

Ας το επαναλάβω λοιπόν. Αι πρωτογενείς δαπάναι του "δημοσίου" ήσαν το 2004 30 δις Ευρώ και εκάναμε Ολυμπιακούς Αγώνας. Εμένα μάλιστα μοι φαίνεται ότι μάλλον καλλίτερα λειτουργούσε το τέρας τότε. Το 2009 κόντεψαν αι πρωτογενείς δαπάναι τα 60 δις Ευρώ. Διατί λοιπόν να μην πάμε πίσω στο 2004 και να ξαναχτίσουμε και δρόμους και τρένα και να μας μείνουν και λεφτά? Και κάνουμε και Ολυμπιακούς αμα λάχει!

 

Αλλά, αυτά Έλληνα Ανάργυρε θα έχεις καιρό να τα σκεφθείς. Τίποτε άλλως τε δεν έχει πολυ αλλάξει τον τελευταίο καιρό. Διερωτώμεθα μονον πόσο ακριβώς κάτω θα πάμε με αυτούς τους απιθάνους που προτιμούν να θυσιάσουν τους πολίτας και να καταστρέψουν την χώραν παντελώς αντί να τα βάλουν με τους ιδικούς τους κομματικούς στρατούς κατοχής.

 

Και ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν ιατροί να μας θεραπεύσουν άνευ αργυρίων. Και θα ψάλλωμεν την δόξαν των εις τον αιώνα ως του Κοσμά και του Δαμιανού, των Αναργύρων.

 

 

Σχόλια

01/11 18:22  gerodimos
Καλησπέρα Μπαρμπούλη.
Ευχαριστώ πολύ δια τας ευχάς.
Σας εύχομαι και γω πολλάς Πιπίνας πλάι σας!
01/11 18:29  favlos
χρόνια πολλά και απο μένα στον γέρο πρώτα και σε κάθε Ανάργυρο...

η φημολογία μιλάει πάντως για νεα μέτρα που θα περιλαμβάνουν και απολύσεις δημοσίων και άρση της μονιμότητας.(ίσως προεκλογική φήμη αλλά αρκετοί έμοιαζαν σίγουροι σήμερα)
01/11 18:31  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σαν τα υψηλά όρη ανιψούλη μου λεβέντη!

Φαύλε, και πολύ άργησαν. Μα διατί να μην επιστρέψουμε εις το 2004? Να φτιάξουμε κι άλλο ένα τραμ εις την Νέα Σμύρνη?
01/11 18:36  gerodimos
Νίκο ευχαριστώ πολύ, ότι επιθυμείς περισσότερο.
01/11 19:45  Σταυρος...

ειπα να σπασω πλακα και με τα 60 ευρω που ειχαν απομεινει στην plus-500 (εργο μαρινη!) απο τα 6.000 ευρω,longara ton βαμβακα!

λιγα αλλα κ ε ρ δ η ρε παιδεσ!οχι αλλο κοκκινο!maρινη εχεις χασει τα αυγα και τα βαμβακιαααααααααα.γελανε ολα τα blogs μαζι σου!

redar 7:
φιλε σταυρο καληπερα.παλιοτερα ο μαρινης μου ελεγε οτι σχεδον χρεοκοπησε παιζοντας short to πετρελαιο οταν αυτο ανεβαινε πανω απο τα 100+ δολλαρια πριν 2-3 χρονια.αλλα μετα τα πηρε πισω και με το παραπανω,ελεγε...
h γνωριμια μου μαζι του σε γενικες γραμμες μου κοστισε μονο 500 ευρω(ευτυχως οπως βλεπω) κι αυτο επειδη ημουν επιφυλακτικος.το aνωτερω ειναι προσωπικο μηνυμα που μου εστειλε ο χρηστης redar7 (www.youtube.com/user/redar7) στον προσωπικο μου λογαριασμο,μετα απο την θεαση του παρακατω φρεσκοτατου video...οπως καταλαβαινετε υπαρχουν π ο λ λ α μικρα η μεγαλα θυματα του εν λογω ''κυριου''...

http://www.youtube.com/watch?v=49_npvsxxjy
01/11 19:47  Σταυρος...
01/11 20:20  Λουκρητια
Χρονια πολλα στον ξαδελφο Κοσμα,ευτυχως που το ενεθυμηθη ο μπαρμπουλης!

"Και ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν ιατροί να μας θεραπεύσουν άνευ αργυρίων".

Αντε και να θεραπευσουν πασα νοσο.Το... αλλο πως να το θεραπευσουν,που το εχουμε αναγαγει σε 24ωρη "δουλεια" μας?
01/11 20:21  gerodimos
Λου ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά, ότι επιθυμείς!
01/11 21:51  PREMIUM
Κοσμά ... Χρόνια σου Πολλά και ευτυχισμένα !
Θρας ... Οι επόμενοι δισεκατομμυριούχοι στο Ελλάντα θάμαστε εγώ και ο Κοσμάς !
01/11 22:12  gerodimos
Ευχαριστώ Εκπτωτικέ.
Τα προς του ζην να βγαίνουν Εκπτωτικέ, τα πολλά είναι φτώχεια!
01/11 22:39  PREMIUM
Έλα ωρέ Κοσμά ! Ίσα - ίσα για να μη μας τη "βγαίνει" ο Θρας ! :-)
01/11 22:41  Ydroxoos
Χρονια πολλα ξαδελφε Γεροδημε.
Ευχομαι οτι ποθεις να το εχεις!

Να σου πω κατι?
Οσο τετριμενο και αν σου φαινεται σου ευχομαι ΥΓΕΙΑ σε εσενα και στους δικους ανθρωπους.Ολα τα αλλα ειναι βλακειες.
Υγεια λοιπον Κοσμα!
01/11 22:46  gerodimos
Αξαδελφάκο Ευχαριστώ.
Υγεία εύχομαι σε σένα στην οικογένεια σου και σε όλο το φόρουμ που μας διαβάζει.
02/11 00:30  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ωραίο γλεντάκι εστήσαμε προς χάριν του αγαπητού μου ανιψιού! Πολύχρονος, πολύχρονος καμάρι μου!
02/11 05:47  talbot
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες διαδικτυακούς φίλους έστω και ετεροχρονισμένα!

Είδες Θρασύβουλε το ΠΑΣΟΚ? Δεν αλλάζουν.Θα δείς στο τέλος θα το παίξουν και σοσιαλιστές οι Θεομπαίχτες,και θα ορμήσουν στα κουφάρια και τα απομεινάρια του ιδιωτικού τομέα σαν ύαινες που ψάχνουν για τροφή.
02/11 22:39  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε ταλβοτ. Εκπλήσσομαι και γηράσκω αεί διδασκπομενος!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
26 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις