Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Η "ύφεσις Παπανδρέου"
1206 αναγνώστες
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010
17:52

 Εγέμισαν σήμερον αι Αθήναι με την κάτωθι αφίσσα. Είναι βεβαίως και τα κενά καταστήματα τόσα που είναι εύκολον να γεμίσουν. Η Ελλάς ευρίσκεται εν υφέσει από του τέλους του 2008 βεβαίως, όταν δηλαδή έκαυσαν οι βαχαλιαραίοι τας Αθήνας εν ονοματι της προόδου, αλλά η Ιστορία κατά πάσα πιθανότητα θα την καταγράψει ως "ύφεσιν Παπανδρέου".  Και ενώ ουδεμίαν έχω αμφιβολία ότι πολλοί χειρισμοί της Κυβερνήσεως καθώς προσπαθεί να προστατεύσει το κρατικοδίαιτο "βαθύ κράτος"  ήσαν δια τας πανηγύρεις, αυτό είναι ανακριβές. Όχι ότι κάνει διαφορά βεβαίως. Διότι η Ιστορία αγαπητοί φίλοι δεν είναι μια σειρά από γεγονότα, είναι μια σειρά από παραδοχάς. Και έτσι, εάν κάποιος καταφέρει να την γεμίσει με τας ιδικάς του παραδοχάς, όσο ανακριβείς και να είναι, "κερδίζει". Και ενώ το (άθλιο μεν, αναπόφευκτο δε) Μνημόνιο υπεγράφη και απέτρεψε την απολύτως βεβαία χρεοκοπία μόλις την Άνοιξη του 2010, αυτό που θα μείνει είναι ότι το Μνημονιο του 2010 μας κατέστρεψε. Ενώ αλλιώς όλα θα ήσαν ρόδινα προφανώς.

 

 

 

Δεν είναι, ούτω πώς, τυχαίον που εν Ελλάδι η "ιστορία" είναι συνήθως εάν ψεύδος κατασκευασμένο εις τα χαλκεία των πολιτικών κομμάτων, ιδία δε των ξενοδούλων βαχαλιαραίων της προοδευτουριάς. Που καίουν, σκοτώνουν εν ψυχρώ και καταστρέφουν ώστε να τ' αγοράσουν όλα κοψοχρονιά τα ξένα αφεντικά τους, αλλά δεν τρέχει και τίποτε, αρκεί να είναι "προοδευτικοί" οι δράστες και όλα συγχωρούνται. Την ιστορία, άλλως τε, την γράφουν δια της μεθόδου της κλίκας και του κοπαδιού - και είναι λογικόν, πρόβατα είναι. Εδώ έχουν φθάσει να μας πείσουν ότι η επιχείρησις κατοχής της Ελλάδος υπό των Σταλινικών ήτο... απελευθερωτικός αγών.

 

Το μόνο καλό λοιπόν εν αγοραίς είναι ότι τα πράγματα είναι μετρήσιμα. Όταν φθάνει λοιπόν το κάθε σούργελον που τα έχει κάνει Μαντάρα σιορτάροντας τον Dow από το επίπεδο των 7000 μονάδων να ομιλεί δια το πώς πρέπει να διαχειρισθώμεν τα οικονομικά της πατρίδος, γνωρίζωμεν καλώς που πρέπει να τον γράψωμεν. 

 

Βλέπω τουλάχιστον εις τον αυτόν μίτον ότι ο έτερος γνωστός πανύβλαξ υβριστής της Εκκλησίας  (γνωστός εις τους κύκλους του ΧΑΑ ως Homo habilis) έστρεψε γνώμην και τώρα θέλει ολιγότερον κράτος. 

 

"Α, ρε Καλοχαιρέτα, θα τους μάθεις μπαλίτσα", όπως μοι είπε κάποτε και ένας φίλος.

 

Δε βαριέσαι, υγίεια να υπάρχει και καλή καρδία. Θα μάθουν.

 

 

 

Σχόλια

11/11 18:17  Λουκρητια
Στη γειτονια μου εχει καμμια εβδομαδα που εκανε την εμφανιση της η αφισα.Κι ειχε φαρδια-πλατια την υπογραφη του Αλαβανου.Τι εγινε,του την τσουρνεψαν τωρα?
11/11 18:20  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Κατηγόρει, κατηγόρει, κάτι μένει Λουκρητία...

Από κάπου εκεί προέρχεται, τι σημασία έχει η υπογραφή?
11/11 18:28  gerodimos
Παίξε μπάλλα ωρέ Μπάρμπα!
11/11 18:28  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δώσε πασούλα ωρέ Κοσμά!
11/11 18:39  gerodimos
Το τόπι το κατέχεις εσύ ωρέ Θείο.
Κανείς δεν πρόκειται να μάθει. Όλα βαδίζουν βάση της εξέλιξης του επιπέδου του μυαλού του καθενός μας και είναι ευθέως ανάλογη και σύμφωνη με την εμπειρία αλλά και την γνώση.
Άνθρωπος απελέκητος εστί κούτσουρον χαχαχαχα

11/11 18:56  Frixos
Αγαπητέ Θ.Κ,

Των Ελλήνων το "πεντάγραμμο" διαθέτει... και τας διέσεις ΦΑ και ΝΤΟ.

Ήγουν... οι της υφέσεως πρόξενοι θα γίνουν ΦΑ-ΝΤΟ ..μας οσονούπω.

Ψούνεται...ψούνεται... το σχετικόν σε πλάγιο του Β΄ ή χιτζάζ άλλως πως!


18/11 01:40  shareholder-cs
Ωραίο άρθρο Θράσσο.
Και έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό που θα μείνει στη κυρίαρχη αριστερή αφήγηση που θα αναμασιέται σε πορείες, αφίσες, αμφιθέατρα και στους πρωινάδικους Αυτιά-δες είναι οτι για την υφεση και την ανεργία ευθύνεται το μνημόνιο και ο George που δεν πήρε τον άλλο δρόμο (ποιός ακριβώς είναι ο δρόμος αυτός δεν μας το λένε, ομιλούν ομιχλωδώς περι ανάπτυξης, εν μέσω του γνωστού "ιδανικού" επιχειρηματικού περιβάλλοντος των απεργιών, πορειών, καταλήψεων, παρεμπόδιση πλόων και του ΠΑΜΕ βεβαίως...)

Αλλά τι πέριμένεις απ την αριστερά, όταν η ίδια η Νεοδημοκρατική λαικιστική δεξιά βάζει αυτογκόλ και φτηνο-δημαγωγεί και τους δίνει ηθικό στήριγμα με τις αντιμνημονιακές παρλάτες του Αντωνάκη...
18/11 18:18  shareholder-cs
Αλλη μια απόδειξη της καθολικής και συνειδητής άρνησης της αριστεράς σε κάθε μέτρο που θα μπορούσε να ενισχύσει την Εθνική οικονομία και την απασχόληση: Καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τις fast truck επενδύσεις για περιβαλλοντικούς λέει λόγους...
Λες και έχουμε σήμερα την πολυτέλεια με 620.000 άνεργους να βλέπουμε τις ξένες επενδυσεις να περνάνε σαν τραίνα για άλλους προορισμούς...

Την επόμενη φορά που θα φωνάζουν στη πορεία "θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία"
δώστε τους το βραβείο υποκρισίας...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις