Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Tο τέλος του κόσμου... αργεί ακόμη.
1356 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2008
22:05

Ωρέ παίδες, καλοπαίδες, τι είναι αυτά που διαβαζει ο ταλαίπωρος οφθαλμός μου (o έτερος δε βλέπει καθόλου καλώς)? Ποίον τέλος του κόσμου και κολοκύνθαι ωριγανισμέναι? Ψυχραιμία, αι αγοραί δεν πεθαίνουν ποτέ. Απλώς προσπαθούμε να πιάσουμε τα κύματά τους. Και μοι προξενεί ειλικρινή εντύπωσιν που τα λέγουν αυτά και μερικοί που σας έλεγον: "μην τους διδετε τα χαρτάκια σας". Να μη θυμηθώ τι έτερον έλεγον ότε σας είπον ότι εξήλθον τον Οκτώβριο και τον Δεκεμβριο.

Λοιπόν, πολύ χρόνον δεν έχω και ίσως και καλλίτερον διότι κουράζουν τα μεγάλα κείμενα, αλλά ας σας ειπώ τούτο. Αναμένω την τρέχουσα εβδομάδα να ειδώ πώς θα συμπεριφερθούν αι μεγάλαι τράπεζαι που τις έχουν οι ξένοι, που γνωρίζω και εδώ που τα λέμε αρέσκομαι να κουρσεύω - δεν είμαι κλεφτοκοτάς, ως θα έχετε αντιληφθεί. Όπως σας είπον αναλυτικώς τον Οκτωβριο. Όπως επανέλαβα και εις το αγγλοφωνον ιστολόγιον, είτε θα κρατήσουν και θα δώσουν μια ευκαιρία προς (βραχυπροθεσμον) ανάνηψιν, είτε ετοιμασθείτε να ζήσωμεν περαιτέρω ιστορικάς στιγμάς ταυροκαθαψίων. Μεσοπροθέσμως, βεβαίως, το β' σενάριο νομίζω θα το ειδούμε να επαληθεύεται, εκτός και αρχίζουν ν'ανέρχονται αι ξέναι τράπεζαι - που δεν το βλέπω ακόμη εξαιρετικώς πιθανόν. Δείτε την Ευρωτράπεζα και συγκρινατε μετα της Αλφα και της ΕΤΕ:

 

Βλέπετε τη δραματικήν πτώσιν? Κοντεύει με αυτούς τους ρυθμούς το 30% εξ ενδοσυνεδριακού υψηλού μετά την αποκοπήν. Είτε η Ευρωβ θα ανέλθει είτε οι άλλες θα πέσουν. Τα στοιχήματα τρέχουν. Υπενθυμίζω τιμάς (πωλήσεως) Καλοχαιρέτου το 2007: ΕΤΕ 4596, Αλφα διαφοραι, 2400-2500 λεπτά πάντοτε.  Τώρα, ως θα είδατε και εν τω αγγλοφώνω, η ΑΣΠΤ προσφέρει επιτόκια που φτάνουν εις ειδικάς περιπτώσεις (πρώτα 5.000 Ευ μισθοδοσίας Δημοσίων Υπαλλήλων) και το 7% και όλες οι τράπεζες προσφέρουν και σχιζονται να τοκίσουν με ευνοϊκότατους όρους τα κεφάλαιά σας. Ε, ερμηνευσατε το όπως θέλετε. Εγώ λέω λείπει ρευστοτης και κατά το παλαιώθεν λεγόμενον, έλλειψις χρημάτων, στάσις εμπορίου.

Υπάρχει ελπίς? Μην ακούω αηδίες και απαισιοδοξίες. Αι αγοραί δεν πεθαίνουν ποτέ και πάλιν θα επιστρέψουν μετά δόξης είτε σε μια εβδομάδα, είτε σ'ενα μήνα, είτε σ'ενα χρόνο.

 

Χρονικώς δε νομίζω ότι είμεθα πλησίον της λήξεως της ταλαιπωρίας. Και θα ειδούμε πότε θα ευρεθούμε πλησίον πυθμένος- ελπίζω να γίνει μετρήσιμον συντόμως. Έως τότε προσοχή, καλά κουμάντα οι τολμηροί που είσθε ακόμη εντός και καρτέρι ημείς οι εν μετρητώ να ευρούμε κατάλληλον σημείον εισόδου, είτε μεθαύριο είτε σε έν έτος. Όσο και να πέσει, θα στρέψει, απλώς το πόσο δε γνωρίζουμε και εγώ τουλάχιστον δεν δύναμαι να προβλέψω ακόμη. Ευκαιρίας και πολλάς βλέπω ήδη και προβλέπω ή υποψιάζομαι πλείονας, αρκεί να έχουμε κάμει τα κουμάντα μας.

Ό,τι και να γίνει, το τέλος του κόσμου δεν είναι αυριο.

υμέτερος, ο πτωχός και μόνος αγελαδόπαις,

Θρασύβουλος

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΑΣΠΤ ΓΔ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ
Σχόλια

13/01 22:26  EASY RIDER ( GARV )
Σωστη , μεστη και ρεαλιστικη αντιμετωπιση 5*
13/01 23:01  Τυφώνας
Συμφωνώ!
13/01 23:20  NEMO
Μεγαλύτερη και εντονότερη ενεργοποίηση των συμπαθεστάτων κατά τα άλλα πολύχρομων πτερόεντων,θα ήτο σημάδι άκρως θετικόν,αρχής γενομένης από αύριον. Πάμε τελικώς για ιστορικάς στιγμάς,μέχρι όμως να έρθουν ιστορικότερες...

Από αύριο θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι(και στην ελληνικήν)...

Καλό ξημέρωμα thrass!
13/01 23:46  talbot
Το εμπόριον νοσεί,αλλά δεν αποθνήσκει!
Το μέγα στοίχημα είναι της ΕΥΡΩΒ. Προσωπικώς απεχώρησα απο ΕΤΕ,ΑΛΦΑ και
τοποθετούμε σε ΕΥΡΩΒ.Η νεκροψία θα δείξει αν θα δικαιωθώ!ΑΣΠΤ 7%?Είναι βέβαιον?
14/01 01:52  nhad
Υπάρχει ρευστότης, αναμένουσα χαμηλάς τιμάς και εις τα εσώβρακα:

"Μόλις το Δεκέμβριο η επενδυτική τράπεζα ενισχύθηκε με $7,5 δισ., πουλώντας μερίδιο στην κυβέρνηση της Σιγκαπούρης. Παρομοίως, η Morgan Stanley με ζημιές $9,4 δισ. από τα δάνεια subprime θα ανακουφιστεί με κεφαλαιακή ένεση $5 δισ. από την Κίνα. Τον Νοέμβριο το Αμπου Νταμπι απέκτησε συμμετοχή 4,9% στη Citigroup, ενώ κρατικό fund της Σιγκαπούρης επένδυσε $7,5 δισ. στη UBS."

"As of 1 October, China's central bank announced that its reserves were $987bn - and they are growing by $18bn each month."
14/01 07:04  Goldmine
"Κολοκύνθαι ωριγανισμέναι":-), αγελαδόπαις, ταυρικαθάψια (γιορτή στην αρχαία Ελλάδα, κατά την οποία, με διάφορα, ακροβατικά γυμνάσματα, προσπαθούσαν να πιάσουν εξαγριωμένο ταύρο!).
Μα απο που τις ανασύρετε τέτοιες λέξεις!
Αυτός είναι ο αληθινός γλωσσοπλάστης ποιητής!
Απολαυστικός! Εύγε 5*.
14/01 14:04  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σας ευχαριστώ όλους δια την παρουσίαν και τους καλούς σας λόγους. Καπετάνιε, φοβάται ο καπετάνιος τη φουρτούνα? ε, ολίγον, αλλά γνωρίζει καινα την κουμαντάρει.

Gold, με κάνετε και ερυθριώ δια την καλοσύνη των λόγων σας. Ούτω πώς ομιλω και δια ζώσης, σας διαβεβαιώ. Προσπαθώ να κάνω και τον Ιππωπα ανιψιό να μετακινηθει, αλλά τη έχει ειδει trendy...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
35 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις