Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Άνεμος ανανεώσεως!
1409 αναγνώστες
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008
23:06

I. Τι έγινε? Εβγήκα ακριβής εις την εχθεσινήν πρόβλεψιν? Δεν ήλθε το τέλος του κόσμου ούτε σήμερον, έτσι, δεν έχετε παράπονον! Αντίθέτως, ωράια ημέρα η σήμερον. Έλαβον αλληλογραφία πέραν του συνήθους ήτις με συνεκίνησε τα μάλα, αλλά αυτά θα σας τα ειπώ εν καιρώ. Απεφάσισα να αλλάξω ολίγον τη μορφολογία των σημειωμάτων. Λέω να έχω μερος α' (κατι εγκυκλοπαιδικό-ελληνικόν) μέρος β' (συντομον χρηματιστηριακόν ή κάτι τετοιο) και μερος γ' (μουσικοχορευτικόν ή κάτι τέτοιο). Άνεμος ανανεώσεως πνέει εν τω ιστολογίω!

 

II. Απο αυριο αυτα. Λοιπόν, εν ΗΠΑ μας επεταξε έκτός τους βραχυθέτες ενωρίς η ΙΒΜ με τα κέρδη της που παρέσυραν τους δείκτας επ' άνω, αλλά όπως γνωρίζετε τα νέα υψηλά είναι πάντοτε καλά σημεία πωλήσεων δι'όσους θεωρούν ότι θα πάει πιο κάτω εν καιρώ. Τα σημερινά κλεισίματα:

+171.85
12,778.15
+1.36%
 
+38.36
2,478.30
+1.57%
 
+15.23
1,416.25
+1.09%

Εκ της τεχνικής διαμορφώσεως και κατά ένα τουλάχιστον σενάριον, μέχρι και πέριξ των 1450 μπορεί να φτασει ο S&P500 άνευ διαταραχής του γενικού σκηνικού (είπαμε, νομίζω εν ΗΠΑ αρκτώδες) . Δεν απογοητευόμεθα, δεν ιδεολογούμε και εκ συστήματος κέρδος σκοπούμε.

 

Εν Ελλάδι αι τράπεζαι δεν φαίνεται να πτοούνται ακόμη, η Ευρωτράπεζα έκανε μια πρώτη χλιαρήν αντίδρασιν, 

αλλά ήτο και ολίγον ρολλερ-κωστερ η σημερινή συνεδρίασις εξ όσων είδον εκ των υστέρων - δεν την παρηκολούθησα. Πλείσται τεχνικαί αντιδράσεις. Λογικώς θα συνεχισθούν και αύριον. 9 συνεχείς ερυθραί συνεδριάσεις  θα ήσαν ίσως ολίγον υπερβολικαί [ΣΣ, Τρίτης 11:10: παίδες πράγματι θα ήσαν υπερβολικαί, αλλά δεν έχουμε 9 συνεχόμενες αρνητικές ακόμη, μόλις 4 συνεχείς. Το σφάλμα δικό μου και απλογούμαι, βλέπε και σχόλια]. Tέλος πάντων με τα σημερινά πράσινα εν ΗΠΑ να δούμε τι θα γίνει από αυριο και επί πόσον. Είπαμε να ειδούμε πως θα παει η εβδομάς, ερυθρά γαρ η Παρασκευή, πρασίνη η Δευτέρα, και γνωρίζετε ότι το έχω δια σημείον βαρύν ως προς το κλίμα, αλλά αναμένουμε και μεγάλη μείωσιν επιτοκίων, οπότε πολλά παίζουν. Δεν έχω ιδέαν, αλλά έχω περιέργειαν να δω πώς θα βγεί το σημείον εις το πέρας της εβδομάδος. Το νου μας το πρώτον στα καλοκερδισμένα που κρατούν οι ξένοι, να δούμε που-και πώς- το πάνε.

Επί τη ευκαιρία, εάν έχετε χρόνο ρίψατε μια ματιά εις τα του Dow της υφέσεως του 1990 (βέλος παρακάτω). Πώς έκανε ένα ωραίο εύρος (είμεθα εν αντιστοιχία?), μετά ένα "αραβικόν χι" μια οξεία δηλαδή πτώσιν εν υπερβολήι πάλι εκινήθει στο περίπου προηγούμενον εύρος και μετά προς τη δόξα ετράβηξε.  Κράτησε ολίγους μήνας η ταλαιπωρία, αλλά έληξε με νέα υψηλά. Εάν όλα πάνε καλά, κάτι τέτοιο ίσως ξαναδούμε. Εαν όχι κλαυτα Χαράλαμπε και δε θέλω να σκεφτομαι το 1973-74 (ή το 2000-2003 που δεν μοι φαίνεται παρά λίαν απομεμακρυσμένη πιθανότης αυτή την στιγμήν):

Κρίμα που δεν έχουμε και εδώ (Capital) τον Dow, να βγάλουμε κανεν διαγραμμα της προκοπής - Ηλία εάν μας αναγιγνωσκετε, προσπαθήσατε να κάμετε το θαύμα σας!

 

III. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και μια που του πήρα το κολάι, μουσικος τάπης δια το τέλος. Αφιερωμένον ειδικώς τοις παισίν της μαρτυρικής ΕΥΠΡΟ, οίτινες νομίζω δεν είναι πλεόν τόσούτον αντι-Θρασυβουλικοί και suspicious minds, όσον το θέρος.

Ύδωρ και άλας παίδες, και μην ερίζετε μεταξύ σας, εξελίσσεται σταδιακώς εις περίπτωσιν Buffett νομίζω. Την παρακολουθώ στενώς ώστε να κάνω τα κουμάντα μου εν καιρώ - και καλά κέρδη τοις πάσιν τοις εντός ευρισκομένοις και εμπορευομένοις αυριον.

υμέτερος, ο πτωχός και μόνος αγελαδόπαις,

 

Θρασύβουλος

 

 ΥΓ, Τετάρτη, μεταμεσονύκτιον.

Όπως πλείστοι φίλοι γνωρίζουν, στις μελέτες μου αρκτωδών κινήσεων, παρατηρώ τον σχηματισμόν αρνητικών ημερών (4η παράγραφος κ.ε.) δια να ευρώ πιθανά σημεία ανακωχής κοκ.΄Εδώ βεβάιως, οφείλω να ειπώ και να απολογηθώ διότι στο άνωθεν κείμενο, παρερμηνεύσας διατύπωσιν του κου Σκουμπουρη, ενόμισα ότι θα ευρισκόμεθα εις την 9η συνεχή ημέρα πτώσεως.  Κάτι το οποίον βεβαίως σημαίνει προσεγγισιν ανακωχής με όποιο μοδέλο και εάν εργασθείτε. Εις τα παράγωγα μια τέτοια παράταξις συνήθως θα με ωθούσε εις απομείωσιν ή κλεισιμον, έκανα μάλιστα και σχετικόν σχόλιον. Ούτω πώς εφάντάστηκα ότι εχθές θα πλησιάζαμε ανακωχή. Αλλά βεβάιως ήτο μόλις η 5η συνεχής πτωτική συνεδρία. Να με συγχωρείτε, αλλά επειδή ευρίσκομαι εκτός (και δεν παίζω παράγωγα εδώ) και δεν ανέμενον συνθηκολόγησιν συντόμως ωστε να αναλύσω την αγοράν λεπτομερώς, μοι διέφυγε έως της πρωίας, ότε είδον εκ νέου ερυθρόν. Τότε αντελήφθην, περί την 11ην πρωινήν, ότι δεν ήτο η μέθοδος που ήτο λάθος αλλά δική μου παρερμηνεία και η μέτρησις που είχον κατά νου.Αλλά τέλος πάντων εικάζω ότι η πλειόψηφία των αναγνωστών του  Καλοχαιρέτου ευρίσκεται ήδη εκτός και εν μετρητώ, οπότε μικράν διαφοράν ποιεί. Το σημειώνω πάντως ώς αδυναμία του χρήστου μάλλον παρά της μεθόδου. Θα δούμε πόσον θα κρατήσει η σειρά αυτή, την παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ ΕΥΠΡΟ ΕΥΡΩΒ
Σχόλια

14/01 23:30  Τυφώνας
Εύγε !
15/01 00:37  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σας ευχαριστώ, ω, Τυφών. Εμ, βέβαια, άνεμος ηκούσατε, λογικόν να ευχαριστηθειτε, τυφών γαρ! ; )
15/01 00:47  NEMO
Κρισιμότατη η αυριανή για το Αμέρικα.Και αν στο ερχόμενο δεκαήμερο δεν υπάρξει εξ ανατολών πρόβλημα τότε θα σηκωθούμε ομαδικώς εις τον αφρόν...
15/01 02:29  favlos
Αυτό με την ΕΥΠΡΟ (και ΠΑΣΑΛ) μου έχει κάνει και μενα εντύπωση.
Όμορφα φτιαγμένο ...
15/01 10:26  NEMO
Αμ δεν αφήνει η Ανατολή ν'αγιάσουμε...
15/01 10:31  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα. Αμάν, αμάν, ουτε οι παραγωγάδες δε θα κλείσουν? Καπετάνιε μου, 9 συνεχείς ερυθραί?

Αυτό με τα ακίνητα φαύλε τι θέλει να πει? Κατακρημνίζονται ποτέ αι τιμαί εν Ελλάδι? Τότε διατί αι ΑΕΕΑΠ?
15/01 10:40  mic
Πες τα Χρυσόστομε Θρασύβουλε,
πήξαμε στα μαύρα σύννεφα...!
15/01 11:13  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ωρε τι γίνεται πάλι! Καρφί για τα επόμενα κι ούτε ίδρωσε καθόλου. Κάτι μου εξέφυγε και τώρα που το βλέπω αναλυτικοτερον, σήμερον δεν έιναι η 9η ερυθρά συνεδριασις, οπότε διορθώνω. Είπα κι εγώ, αλλά τελικώς το σφάλμα ήτο δικό μου, συγγνώμην παίδες.

Αγαπητέ mic, κι εγώ το βλέπω και δυσκολεύομαι να το πιστεύσω. Ωστόσο ο όμιλος Λάτση έχει χρησιμευσει συχνάκις ως σηματωρός της υπολοίπου αγοράς...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
25 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις