Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πότε η Χελιδών?
1445 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008
02:58

Μέρος Ι.

Τι ευρίσκει κανείς ότε ψάχνει λοιπόν. Γνωρίζετε το κοινώς λεγόμενον "μία χελιδὼν ἔαρ οὐ ποιεῖ". Ε, να λοιπόν που το όλον απόσπασμα έχει ως εξής:

"μία γὰρ χελιδὼν ἔαρ οὐ ποιεῖ, οὐδὲ μία ἡμέρα· οὕτω δὲ οὐδὲ μακάριον καὶ εὐδαίμονα  μία ἡμέρα οὐδ᾽ ὀλίγος χρόνος." Ηθικά Νικομάχεια [1098a] 18ff

Χαίρε Αριστοτελες, ουτε παραγγελία να το είχαμε!
 

Μέρος II.

Έλεγον προχθές ότι εν εκ των σημείων που κοιτάω ως επίπεδα ανακωχής ή αναπηδήσεως της γαλής, είναι αι συνεχόμεναι ημέραι απωλειών, ότε πρόκειται περί αχαρτογραφήτων υδάτων. Αυτό το οποίον ζώμεν είναι πράγματι σπανιον τεχνικώς δια την οξύτητα, με κάποιους δεικτάς να έχουν "σπασει" ή "τρελλαθεί" ή τέλος πάντων κοντά στα όριά τους. Ως προς τον αριθμό συνεχομενων ερυθρών ημερών (έως τώρα 6) ωστόσο δεν έιναι καθόλου σπάνιον. Έκαμα μιαν αναδρομήν την τελευταία εικοσαετία (από το 1988) και ηύρα τα εξής:

 

συνεχόμεναι

πλήθος

ερυθραί ημέραι

παρατηρήσεων

6

28

7

13

8

8

9

6

10

1

11

2

12

1

 

 

 

Έως και 12 συνεχόμεναι ερυθραί ημέραι έχουν παρατηρηθεί λοιπόν εις το παρελθόν, το 1992, από 5/10 (ΓεΔείς = 666,10 - σημαδιακόν!), έως 22/10 (ΓεΔείς= 585,00), στα στοιχέια που έχω. Τουτέστιν πτώσις 12,18%. Μιλώ πάντοτε δια συνεχομένες ημέρες πτωσεως, άνευ ενδιαμέσου πρασίνης. 

Εάν κάπου κάνω λάθος με διορθώνεται, η ματιά ήτο γρήγορή αλλά νομίζω ότι χονδρικώς αυτά είναι τα πλήθη. Επίσης θα με βοηθούσε να μου πείτε πότε ακριβώς εισήλθαν τα παράγωγα εν Αθήναις, διότι αυτό βεβάιως μετράει παρα πολύ, αλλιώς είναι απλώς στατιστικά τα φαινόμενα.

Τώρα βεβάιως επειδή η οξύτης της πτώσεως εξέπληξε, αναμένουμε όλοι την χελιδονα που θα σπάσει την κατηφόρα και τη βαρυχειμωνιά. Εάν παρ'ελπίδα η χελιδών δεν έλθει σήμερον θα τα ξαναδούμε τα στοιχέια αναλυτικώς περαιτέρω. Βεβαίως (ω! της εκπλήξεως) ο ΓεΔείς εσταμάτησε σήμερον μόλις ελάχιστα πάνω από το χαμηλον κλείσιμον του Αυγούστου, όπερ ίσως σηματοδοτεί προθεσιν...

Σημειώνω ότι το "κρατικόν" χαρτοφυλακιον (ΑΤΕ, ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΤ) που "αγοράσαμε" την επομένη των εκλογών και παρακολουθούμε απο μια γρήγορη ματιά που έριψα έχει απωλέσει μεγα μέρος των κερδών του, αλλά παραμένει ευρωστον (περίπου 19,36% πάνω ακόμη στο χθεσινό κλείσιμο από το κλείσιμο της επομένης των εκλογών). Το περιφερειακόν του "ίππωπος" ανιψιού δε σας το λέγω διότι αρκετή πίκρα κυκλοφορεί. Θα κοιτάξω να τα δούμε αναλυτικώς ξανά.

Μέρος ΙΙΙ

Η πτώσις δεν έιναι δυνατόν να συνεχισθει επ'απειρον. Θα έλθει και η πράσινη ημέρα. Μια χελιδών έαρ ου ποιει, ουδέ μια ημέρα ή ολίγος χρόνος ευτυχία ή αναστροφήν τάσεως, σήμερον ή όποτε και εάν ελθει. Τα υδατα είναι αχαρτογράφητα και αναμένωμεν πότε θα κάμει ξαστεριά να πλευσωμεν και πάλι.

Υμέτερος, ο πτωχός και μόνος αγελαδόπαις,

Θρασύβουλος

 thrassakos@gmail.com

Σχετικές μετοχές:
ΑΤΕ ΑΤΤ ΓΔ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΟΛΘ ΟΛΠ ΟΤΕ ΤΤ
Σχόλια

17/01 10:48  maverick
καλή σου μέρα.

για μένα αυτή η πτώση ιδίως με την μορφή που έγινε εξακολουθεί να είναι δύσκολα εξηγήσιμη αλλά προφανώς και μπορεί να κάνω λάθος. Δεν περιμένω την τεχνική αντίδραση η οτιδήποτε άλλο απλά περιμένω να ακούσω ποια είναι τα νέα (αν υπάρχουν)που την οδήγησαν γιατι κακλώς η κακώς δεν πιστεύω ότι εξηγείτε διαφορετικά.

Αν κάνω λάθος προφανώς θα χάσω το επόμενο σημείο εισόδου το οποίο στην περίπτωση αυτή ( που δεν υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε ως νέο) θα πρέπει να βρίσκεται κάπου εδώ κοντά
17/01 10:50  elenitsa 1
Εν δεν με απατα η μνημη μου,τα παραγωγα ξεκινησαν τον Σεπτεμβριο του 1999.Συμπτωσις?
17/01 11:24  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα! Να λοιπόν και η χελιδών φαίνεται να δοκιμάζει τους αιθέρας του ΧΑΑ!
17/01 19:51  geokalp
η elenitsa1 το θυμάται σωστά, ότι κι αν σου λέει αυτό, καθώς δεν το πολυκατάλαβα..

αυτό που ίσως έχεις στο μυαλό σου είναι ότι το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς, με την είσοδο των (ρισκαδόρικων) παραγώγων προϊόντων, κατά σύμπτωση του 666, συνδυάστηκε με την ανεπίσημη έναρξη της διόρθωσης της υπερβολής του '99.
όσοι γνώριζαν τότε παράγωγα θεωρώ ότι το είχαν κατά νου...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις