Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


H αρχή ως (πάνω από) το ήμισυ του παντός
1063 αναγνώστες
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008
16:50

Υπεσχέθην προ ημερών να κάμω μια ανασκόπησιν μετά την 13ην ημέρα της πτώσεως. Λόγω αργίας εν Ν. Υόρκηι, πρακτικώς η ημέρα αυτή ήτο η εχθεσινή. Λοιπόν, όπως έχουμε πλειστάκις ειπεί το παλαιό Καλοχαιρέτειο ρητό είναι ότι τις πρώτες 13 ημέρες, έχουμε ειδεί περισσότερο εκ του ημίσεως της κρίσεως. Τώρα βεβάιως, δε θα σας ειπώ ότι ήτο το μισό κατα τον χρόνον, διότι ειλικρινώς δε νομίζω ότι σε άλλες 13 ημέρες όλα θα είναι ρόδινα. Αλλά εάν το ρητό αυτό έχει κάποια αξία, τότε έχουμε ειδει άνω του ημίσεως της πτώσεως εις μονάδας από της κορυφής έως της εχθές. Εν καιρώι, θα ειδούμε εάν τουτο επαληθευθεί. Ειμεθα εις τo τέλος της αρχής.

Εχθές βεβάιως είχαμε τη μεγάλη μείωσιν εν ΗΠΑ κάτι που πραγματικώς με έκανε να αναρωτηθώ αγγλιστί: "τόσο χάλια είναι η κατάστασις λοιπόν?'.  Και τουτο διότι εν αντιθέσει με την συντριπτική πλειοψηφία, εγώ τας μειώσεις τας βλέπω ως μέγα σημείον αδυναμίας της οικονομίας. Σας έχω προηγουμένως δείξει ότι εν ΗΠΑ δυνατόν να λειτουργήσουν ως ένα από τα καλλίτερα σημεία βραχυθεσίας μεσοπροθέσμως.

Κοιτάξατε, ευρισκόμεθα προ πληθωριστικής περιόδου. Εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να ευτελήσει το νόμισμα δι'υποτιμήσεως (μειώσεως επιτοκίων), θα είναι κατά τη γνώμη μου εσφαλμένο. Το νομίζειν νομισματα είναι πολύ δελικάτη υπόθεσις, ως σας έλεγον και παλαιώθεν εν τω μίτω του Αγίου Γεωργίου. Λαβατε και αναγνώσατε. Δε γνωρίζω βεβάιως πόσο θα αντέξει να μην το κάνει. Εάν όμως αντέξει, τότε η από πολλού χρόνου "αυτονόμησις" της Ευρώπης εις το οικονομικόν επίπεδον έχει σοβαρές πιθανότητες να συμβεί.

Το παίγνιον δεν έιναι πλεόν εάν θα χρεωκοπήσουν μερικές Αμερικανικές εταιρείες που ελέγχουν μεγάλα τμηματα των μετοχικών χαρτοφυλακίων της Ευρώπης ή αν θα τραβήξει όλα τα κεφάλαια εις τον μόνον πλέον ισχυρο οικονομικό πόλο που αντέχει να μάχεται τον πληθωρισμό- διότι βεβάιως δεν παει να χρεωκοπήσει τον Θρασύβουλο ο Τρισσε. Το παίγνιον είναι πολύ ευρύτερο και χονδρύτερο. Εαν οι Κυριοι Τρισσε και Παπαδήμος τα καταφέρουν, αι ημέραι αυταί που τόσον τραγικαί φαίνονται πολλοίς θα γραφούν εις τα βιβλία της Ιστορίας ως καθοριστικόν σημείον στρέψεως της παγκοσμίου οικονομίας. Σκεφθείτε στρατηγικώς και ουχί  ως μικρομέτοχοι της Φουσκεξ Α.Ε. Είναι καλλίτερον το μακροπρόθεσμο καλό από το βραχυπρόθεσμο χάπι.

Άλλωστε, οι εντός, ας υποθέσουμε ότι αυριο περιέκοπτε η ΕΚΤ και αναβαινε ο ΓεΔείς 7.5%. Θα πωλούσατε? Ναι? Άρα πωλήσατε σήμερον στα ψηλά ή δεν ανεβηκε άνω του 7.5% εκ του χαμηλού της εχθές το πρωί και άνευ ουδεμίας παρεμβασεως της ΕΚΤ? Μήπως λοιπόν δε φταίει ο Τρισσε δια το ότι μικρά μονον μειοψηφία κερδίζει απανταχού και εις όλον τον κόσμον? Προσοχή, δε σχολιάζω με αυτό το πού έιναι το καλλιτερον επίπεδο ΓεΔεί να πωλήσει κανεις, διότι δε γνωρίζω τι μετοχάς έχει ο καθείς. Και αι απόλυτoι τιμάι ολίγον με ενδιαφέρουν, εκ του σχετικού βγάζω το απόλυτο. Ότε εθέώρησα ότι ήτο καλό επώλησα και το είπον, τώρα δε γνωρίζω. Θέλω απλώς να τονίσω ξανά τη σημασία που έχει να ακολουθεί κανείς ψυχρή, αριθμητική μέθοδο και ουχί απλώς ελπίδες και παραμυθια της Χαλιμάς.

 

Όπως και να έχει, ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα. Ίσως αύριο τα γυρίσει ο Τρισσέ. Αμφιβάλλω αλλά δεν ξέρω και δια τούτο το μόνο που πιστεύω εν τρικυμία είναι τα καλά κουμάντα. Ειρήσθω εν παρόδω, νομίζω ότι μια μείωσις εκ της ΕΚΤ θα είναι καλόν σημείον εισόδου δι' αρκτώδες ράλι. Αλλα αυτά θα τα συνεκτιμήσωμεν εν καιρώ.

Έως τότε ή έως ότου δώ τον Αλ-Χουαρισμι Αλ-Κουτρουββαλή να στρέφει,  λόγον αλλαγής στάσεως δεν ευρίσκω προς το παρόν:  υπoμονή οι εκτός και  καλά κουμαντα οι εντός, διότι ο άνεμος αχαει και λυσσομανά.

Αλλά, θα στρέψει. Το πότε αγνοουμε και δια τούτο χρειαζόμεθα τα καλά κουμάντα.

 

Υμέτερος, ο πτωχός και μόνος αγελαδόπαις,

Θρασύβουλος. 

thrassakos@gmail.com

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

23/01 16:56  favlos
Θράσσ κάνω το πρώτο σχόλιο και κάνω copy-paste απάντηση για την αγορά πάλι σε δικό σου θέμα.
΄
'Τωρα είναι αγορά για επαγγελματίες.Γρηγορες αγορές ακομα πιο γρήγορες πωλήσεις.Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της διακράτησης.Τωρα όμως ειναι κανόνας.Θα σου πω Θρας ότι οι εντολές πωλησης σε μεγάλα πορτοφόλια είναι έτοιμες απο το πρωί,πληκτρολογημένες με σενάριο -5% και -9%.Και βέβαια δεν πεθαινουν οι αγορές.Οι περισσότεροι θα φύγουν αλλά η αγορά θα ειναι πάντα εδώ.'
23/01 16:57  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σωστότατος φαύλε! Εχρησιμοποίησα και το βιβλίο σας προχθές εις τον μετεωρολογικό μίτο των άρκτων δια να πώ περίπου τα ίδια.
23/01 17:00  favlos
Πάντως Θράσσ και συγγνώμη για την κατάχρηση έχω ένα σφιξιμο απο το πρώί που έκανα μιά βόλτα απο τα παλιά μέρη που πέρασα 15 χρόνια απο την ζωή μου.
23/01 17:09  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αστειευεσθε φίλε μου, χαρά μου να έχω παρέα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ τας Αθήνας δεν τας γνωρίζω, αλλά αισθάνομαι τα αντίστοιχα δια το Λονδίνο. Έχει πέσει επιτάφιος θρήνος από της αρχής του έτους. Να δούμε πότε θα κατακαθήσει η κόνις.
23/01 17:16  jgeorgiou
Ας αφεθουν οι αγορές οι αγορές ησυχες να ισορροπήσουν χαμηλότερα τις επόμενες ημέρες και τολμώ να πώ ότι καποιες ποιοτικές μεγαλομεσσαιες θα δουν τα χαμηλά έτους. Εαν καποιος πολιτικός ή τραπεζιτης δωσει ασπιρινη πέρνω πίσω την πρόβλεψη μου.
23/01 17:18  jgeorgiou
καλησπερα και συγχωρεστε μου την αισιοδοξη νότα μέσα στην μαυρη νύχτα!

Προσοχη δεν προτεινω αγορα ΕΤΕ , ΑΛΦΑ κτλ. Μιλαω 3-4 μετοχές απο τις 350!
23/01 17:18  EASY RIDER ( GARV )
Με βρισκεις συμφωνο θρασυβουλε 5*
και βεβαια εοειδη ειναι παιχνιδιγια μεγαλα παιδια το χρηματιστηριο θελει και μεγαλη τσεπη εξω απο τα καλα κουμαντα .
23/01 17:25  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Φίλε Γεωργίου, δε γνωρίζω αρκετά καλά την ελληνική αγορά ώστε να έχω γνώμην. Μια που όμως ησχολήθην, σας το λέγω ειλικρινώς: πάντοτε αναζητώ σημεία εισόδου. Απλώς δεν τα έχω ευρεί ακόμη. Οι πυθμένες δε με ενδιαφέρουν, παρά μόνον ως το θεωρητικώς καλλίτερον σημείον εισόδου, κέρδος να βγάινει και δεν ιδεολογω. ΓΑΡΒ, ακριβώς έτσι είναι, και μάλιστα με τις λεπτομέρειες που λέει ο φαυλος. Ειδικά αυτές τις ημέρες δεν είναι νερά για μικρούς.
23/01 18:42  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
"Ειδικά αυτές τις ημέρες δεν είναι νερά για μικρούς." Συμφωνώ απολύτως είναι νερά για ΜΙΚΡΕΣ (βλ. και φαβλομπλόκι).
Σοβαρά πάντως μου είπε "εκείνος" : "Εδώ και καιρό κοιτάζω στην αγορά και βλέπω τους μικρούς μαδημένους... και σκέπτομαι που πας Αστέρα Τ. - Φονέα Γιγάντων - τη γλύτωσες προς το παρόν,.. έφαγες το ΠΟΚ, αλλά στο γήπεδο είναι πλέον από Μπάρτσα και πάνω... κρύψου !"
23/01 19:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δηλώνων παλαιώθεν φαν της μικράς, ήτις νομιζω με σνομπαρει ολίγον (πνιχτό παραπονο)... ; )
23/01 19:33  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καθόλου ! θα σας αποστείλω δε φωτο. της Γυναικείας Ομάδας Βόλεϊ του Γ.Α.Σ.Χολαργού...
Πρέπει πρώτα να απαλοίψω "εκείνον"...ποζάρει δίπλα μας ως Έφορος και τα χαλάει όλα...

"The BAT"
Υ.Γ. το ομώνυμο έργο της "τριλογίας της Αλεξάνδρειας" του Σ. Τσίρκα το έχετε διαβάσει ?
23/01 20:10  favlos
Αχ θράσσσς :)...
23/01 22:38  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αναμένω, αναμένω, κάρβουνο αναμένο!

Τας Ακυβερνήτους Πολιτείας εννοειτε να υποθέσω?
24/01 00:20  NEMO
The end...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις