Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


κύματι θαλασσης
935 αναγνώστες
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008
23:17

Επειδή πολύ κόσμος παραμιλάει με τας προσφάτους πτώσεις επαναλαμβάνω: ψυχραιμία. Αργά ή γρήγορα, θα ειδούμε είτε αρκτώδες ράλυ, είτε ανοδική αντιδρασιν κάποιου είδους.

Βάλτε απο τώρα ένα στόχον, αποφασίστε που θα πωλήσετε ή ως που αντέχετε να χάσετε και τελείωσε η ιστορία. Η δική μου άποψις είναι ότι έχει άρκτο, τουτέστιν δε θα κάμει νέο υψηλό (>5350) συντομως. Αλλά καλώς ή κακώς, έχω την πολυτέλεια να κάνω λάθος. Και στις 5200 να φτάσετε τέλος του μηνός (λέμε καμμια βλακεία να περνά η ώρα), πάλι θα έχω περιθωριο.

Εις εκ των δεικτων που κοιτώ και έχω δημοσιοποιήσει, το "κρατικόν" χαρτοφυλάκιον κοντεύει το 0.Αυτό το έχω βάλει ως σημειον. Ο έτερος, το "περιφερειακόν" κοντευει σχεδόν στο μισό απο τα υψηλά του του Οκτωβρίου. Καταλαβάινετε τι σημαίνει αυτό - πολύ πράμα προς εκφορτωσιν. Και μη λησμονειτε: αι εκφορτωσεις, περιφερείας και μη, γινονται κατα τας ανόδους. Έχω ειδει πολλά χρήματα να χάνονται εις απέλπιδας προσπαθείας διορθώσεως λαθών δια "μουαγεν" και κολοκύνθων ωριγανισμένων. Πάντως παγία αποψίς μου είναι, μην πετάτε καλά κεφάλαια (φρέσκο χρήμα) όπισθεν κακών επιλογών.

Ο κυριότερος παράγων επιτυχίας σε τέτοιες περιόδους είναι αι προμήθειαι. Εάν έχετε μηδενικάς προμηθείας, είσθε μπροστά απο όλους. Εάν είσθε ερασιτέχνης, εν μετρητώ και με προμηθείας όπως εγώ, αντε κανένα κουρσο με μικρόν μέρος του κεφαλαίου σας και πολύ είναι. Όπως γνωρίζετε, υποψιάζομαι ότι έχει και καλλίτερες ευκαιρίες μπροστά. Προφήτης, ασφαλώς, δεν έιμαι.

Αυται είναι γενικότητες που έχω ευρεί χρησίμους. Αλλά βεβάιως, ο καθείς κουμάντο εις τα κεφάλαιά του, να πάρετε και άλλας γνώμας και να μην ακουτε τον καθε Καλοχαιρέτα.

Η κρίσις δεν ετελειώσε νομίζω, ευρισκόμεθα μόλις εις το τέλος της αρχής της. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ζώμεν εν παρατεταμένο μινι Κραχ εντος κρίσεως και δε γνωρίζουμε που και πότε θα στρέψει. Ψυχραιμία, ώσπου να τελειώσει περιουσίες θα γινουν και θα χαθούν. Μελετήστε και αποφασιστε τι θέλετε να ρισκάρετε. Εάν δε μπορείτε ή δε θέλετε να μελετήσετε, απλως κάντε ένα διαλειμμα. Άλλιώς εκκινήσατε κανένα κουρσον με μικρόν τμημα του κεφαλαίου σας και καλά κουμάντα. Το αυτό έχω κατά νου κι εγώ, αλλά αφού ειδώ το πρώτον το κλείσιμον της Παρασκευής.

 

 

Υμέτερος, ο πτωχός και μονος αγελαδοπαις,

Θρασυβουλος

thrassakos@gmail.com

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

24/01 13:43  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Τώρα δεν κατάλαβα τι έγινε εχθές. Ενόμισα ότι το είχα αναρτήσει. Ίσως σφαλμα δικο μου, ή τεχνικόν πρόβλημα. Όπως και να έχει τα ίδια θα έλεγον και σήμερα.
24/01 14:02  NEMO
Σοφόν το ασαφές...
24/01 21:03  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Τι γίνεται ωρέ παίδες? Υπα΄ρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα με τον Capital?
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις