Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Iστορικαί στιγμαί - μέρος β'
1345 αναγνώστες
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008
11:54

Τι καταπληκτικό ράλυ το εχθεσινο! Ιστορικής πραγματι σημασίας. Ως ναυτικός εν ξηρά βεβαίως λυπούμαι που το έχασα. Αλλά από την άλλη αι ευκαιρίαι εν αγοραις δε σταματούν ποτέ. Αναμφιβόλως, ήτο καταπληκτική ευκαιρία δι'όσους προείδον τον τοπικό πυθμένα, ως ο Νέμο. Πιστός εις τον μύθον του ονομάτος του, άρχων των βυθών και των πυθμένων! Συγχαρητήρια και σε καλή μεριά τα κέρδη παιδες.

Εμύριζε και ολίγον short-squeeze βεβάιως και επιβεβάιωσε δια μίαν εισέτι φοράν την απόφασίν μου να μην ασχοληθώ με παράγωγα εν Ελλάδι. Τι ολίγον δηλαδή, αλλά τέλος πάντων, αι επόμεναι ημέραι και τα επόμενα επίπεδα θα δείξουν εάν υπάρχουν αγορασταί ή παίζουν μόνοι τους οι παραγωγάδες κι άλλα λογια να αγαπιόμαστε.

Τώρα, όπως έγραφα προχθές, αναμένω το κλείσιμο της σήμερον να δω τι θα γίνει. Εδώ πρέπει να κλείσετε πειστικώς υπέρ τα 4523 που είναι πλεόν σημείον αναφοράς αυτού του κύκλου και αι ΗΠΑ πράσινες. Το κοιτώ κι εγώ, το κοιτούν και πολλοί. Θα άρχιζα τότε τα κούρσα, αλλά επειδή την επομένη εβδομάδα έχω ταξιδι στο εξωτερικό, κατά πάσα πιθανότητα θα απέχω. Για την ακρίβεια, συνήθως θεωρω τα νέα υψηλά ενός αρκτώδους ράλυ, όπως αυτό που άρχισε εχθές, άριστα σημεία πωλήσεων. Εν ΗΠΑ αναμένω αρκτώδες ράλυ ώς και 15% εκ των χαμηλών ανευ αντιστροφής τάσεως, αλλά βεβάιως τα stop loss μου της βραχυθεσίας εκεί προσεγγιζονται σιγά σιγά και ίσως βγώ και ξαναμπώ. Πάντοτε προς βραχυθεσίαν. Εν άρκτω, δι'εμέ υπαρχουν δυο και μόνον θέσεις: ή έξω (όπως εδώ) ή εν βραχυθεσία (όπως έξω).

Ας πάει και προς την άλλην κατεύθυνσιν, στο παιγνιον ειναι κι αυτο. Λυπούμαι βεβάιως που έχασα το ραλλακιον, ιδίαιτέρως που έγινε εις τίτλους που προτιμώ, αλλά χαίρομαι που άλλοι φίλοι το έπιασαν. Βεβαίως εγώ έχω πλειστάκις ειπει ότι πρώτος στόχος μου είναι η διαφύλαξις κεφαλαίου, τουτέστιν αποφυγή απωλειών, όχι να κυνηγήσω όλο το πιθανόν κέρδος που δίδει η αγορά. Έκανα μάλιστα μια μικρά μελετη και είδον ότι έχει πέσει απίστευτο ξύλο εκ των υψηλών του 2007. Αναλυτικώς το πλήθος μετοχών, τα επίπεδα ευρυτέρων απωλειών  και το κέρδος που πρέπει να γράψουν έως ότου ξαναγράψουν αυτα τα υψηλά του 2007 έχουν ως εξής:

 

 

 

ποσοστό ανόδου

πληθος

απώλειες

προς ισοφάρισιν 

 τίτλων

έως

απωλειών

 

 

 

1

κερδος

 

12

-10%

0-11

29

-20%

11 έως 25

27

-25%

25 έως 33

33

-33%

33 έως 50

46

-40%

50 έως 66

60

-50%

66 έως 100

58

-60%

100 έως 150

30

> από 60%

>150

 

Τουτέστιν, 1 μετοχή ευρέθη άνω του υψηλού της του 2007, 12 μεταξύ 0 και -10%, 29 μεταξύ -10 και -20% κοκ  ενώ 30 τιτλοι ευρέθησαν να χάνουν 60% ή και πάνω απο τα υψηλά τους. Καταλαβαίνετε ελπίζω διατί είμαι ανηλεής στο σφάξιμο και τα stop-loss.΄88 τίτλοι χρειάζονται διπλασιασμό ή παραπάνω της τιμής τους για να πιάσουν τα υψηλα του 2007. Μερικοί χρειάζονται υπερτετραπλασιασμό εκ των χαμηλών ή περίπου δια να ρεφάρετε εάν ησαστε άτυχοι και αγοράσατε εκεί (Βιβερε, Σαος, Λανετ, Ενκλω).

Κοιτάξατε, βασικώς, όπως έχω ξαναπεί, τέτοια φαινόμενα ως το εχθεσινό, είναι δείκται οξυτάτης στρέψεως. Βραχυπροθεσμως μεν θετικά, μεσοπροθέσμως τρομακτικά, μακροπροθέσμως αρκτώδη. Αι πιθανότηται ότι ευρισκόμεθα προ φαινομένου "Γεφυράς Αλβέρτου", τουτέστιν δραστικής αλλαγής πορείας ηυξήθησαν δραματικώς. Άλλωστε δι'ημάς τους εν μετρητώ, το μέγα χασμα της εχθές αποτελεί καλό οδηγό, όπως λεγαμε και αλλού, ότι η αγορά θα ξαναβρεθεί εκεί: "Όπως ο πόντος σημαινε γέφυρα, πριν σημανει θάλασσα, ούτω πώς θα κάνουμε τα χάσματα άγκυρες και βράχους αναφοράς των μελλοντικών μας κινήσεων."  Δεν νομίζω να γράψει νέα υψηλα εν τω μεταξύ, οπότε απλώς κάνω υπομονή ως προς το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων μου. Έχω και το ταξιδάκι, όπότε αναμονή.

 

Ωστόσο εύχομαι ολοψύχως καλά κέρδη και καλά κουμάντα τοις εντός ευρισκομένοις και ναυτιλομένοις!

Υμέτερος, ο πτωχός και μόνος αγελαδόπαις,

Θρασυβουλος

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΒΙΒΕΡ ΓΔ ΕΝΚΛΩ ΛΑΝΕΤ ΣΑΟΣ
Σχόλια

25/01 12:37  favlos
Μιά ομορφιά ήταν το +8%.Αν δεν το είδες www.euro2day.gr/articles/149519
καλή περιγραφή.
25/01 12:40  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Είδα στιγμότυπα και ομολογώ ότι έιχα την ίδια εντύπωση με τη Δευτέρα: ιστορικαί στιγμαί!

Χμμμ, αν κατάλαβα καλώς πουλαγε ετες η Goldman ΕΤΕ?
25/01 13:17  geokalp
εκτός των άλλων, η παρουσίαση των στατιστικών είναι σεμιναριακή!
25/01 14:09  NEMO
Με το καλό να πας και να επιστρέψεις thrass,η αγορά θα σε περιμένει(το ξέρεις αυτό εσύ καλύτερα από μένα).Τα καλύτερα είναι μπροστά μας αλλά όχι άμεσα...
25/01 15:52  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σας παραδέχτηκα μπαγασα Καπετάνιο! Είδατε για να είμαι εκτός, έχω χάσει επαφήν. Αλλά το καταχάρηκα που το πιάσατε, ειλικρινώς σας το λέγω!

Αναμένουμς κέρασμα... ; )
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις