Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πότε ήρξατο η άρκτος?
1450 αναγνώστες
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008
22:18

Μοι εδόθη η ευκαιρία ενωρίτερον εις το φόρουμ, κατόπιν σχολίου του coldplay να προσεγγίσω εις έν θέμα λίαν ενδιαφέρον: πότε ήρξατο η το νύν επικρατούσα άρκτος? Επειδή η απάντησις oμοιάζει προφανής- τον Οκτωβριο, αξίζει τον κόπο νομίζω να ειδούμε ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις.

 

Κατ'αρχάς, με τον στενό ορισμό του πράγματος, αρκτώδης περίοδος εκκινησε μόλις αυτή την εβδομάδα, ότε διεσπάσθη καθοδικώς η ζώνη του -20%. Ως προς τον ΓεΔεί μάλιστα, άνέκαμψε τας προηγουμένας ημέρας. Αλλά αυτό βεβάιως ΔΕ σημαίνει ότι παρά τη διάχυτη αισιοδοξία εξεδάρει η Αρκτος, κάθε άλλο. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι η πραγματική Μεγάλη Αρκτος ήρξατο το 2000 και εζήσαμε απλώς εν αρκτωδες ράλυ 2003-2007 (μη γελάτε, υπάρχουν επιχειρήματα υπερ αυτου). Κατ'άλλους ή άρκτος ήρξατο τον Οκτώβριο του 2007. Εδώ συμπεριλαμβάνετε και ο Καλοχαιρέτας, όπως γνωρίζετε οι ενταυθα επισκεπτόμενοι. Αυτό φαίνεται εκ πρώτης όψεως και εις το γράφημα:

 

Αλλά θα το ξαναπώ: εξαρτάται απολύτως απο το ποίας μετοχάς έχετε. Εν ολίγοις ρήμασιν λεβέντες μου (και κούκλαι ή πλαγγοναι βεβαίως), ενώ φαινομενικώς ο Dow κορύφωσε τον Οκτωβριο (κυανή γραμμή, πράσινο βέλος), ο Russell2000 (φαιά γραμμή, ερυθρόν βέλος) που είναι πολύ καλλίτερος δεικτης του που επενδύουν οι "πραγματικοί" Αμερικανοί, εκορύφωσε τον Ιούλιον κ η κορυφή του Οκτωβρίου του Dow μπορει να θεωρηθεί "διπλή κορυφή" και ταυροπαγίς  (bull trap) όπως έχουμε ξανασυζητήσει. Διαγραμματικώς είναι κλασσική περίπτωσις ταυροπαγίδος. Ελπίζω να είναι σαφές τουλάχιστον τώρα και να αντιληφθείτε ότι δεν "κυνηγούσα" τα χαρτάκια σας, όπως μεγαλειωδώς με κατηγορούσαν ασπονδοι φίλοι τον Οκτωβριον. Χα! Αστείον δεν ακούγεται τώρα? Τέλος πάντων, ύδωρ και άλας. 

 

Στην πραγματικότητα υπαρχει μια πολύ μεγάλη συζήτησις εάν η κορυφή του Οκτωβρίου του Dow έιναι πραγματική ή "ψευδής". Όπως και να έχει, ανέμενον οξυτάτη πτωσιν, εξ ου (μεταξύ άλλων) και σας έβγαζα τας άρκτους. Αλλά και η άρκτος εν τω παιγνίω είναι, αρκει να γνωρίζεις να τη χειριστείς. Κι όποιος έσωσε κεφάλαιον, έσωσε. Οι υπόλοιποι, καλά κουμάντα και αι αγοράι δεν πεθαίνουν ποτέ. Θα στρέψει.

Πρέπει να φύγω δια το Παρασκευοβραδο, αλλά επειδή θα λείπω από Δευτέρα, θυμηθειτε αυτά που λέγαμε το πρωί: εάν η Αμερική κλείσει ερυθρά σήμερον, ετοιμασθειτε δια νέα ταυροκαθάψια. Και να μην έλθουν, καλόν είναι να είσθε έτοιμοι, όπως και να έχει.

Υμέτερος, ο ετοιμαζόμενος προς ΠΣΚ αγελαδόπαις,

Θρασυβουλος.

thrassakos@gmail.com

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

25/01 22:47  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αν δε σας ξαναδώ, καλή εβδομάδα!
25/01 22:47  Goldmine
Καλό διήμερο και καλά ταξίδια! Μην μας ξεχνάς! Με τις ανταποκρίσεις σου φωτίζεις τα σκοτάδια μας!
25/01 22:58  elenitsa 1
Θα μας λειψουν οι αναλυσεις σας.Καλη επανοδος.
25/01 23:13  NEMO
Au revoir thass!
25/01 23:19  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καλό ΠΣΚ και καλό ταξίδι... με την επάνοδό σας η φωτό από το Βόλεϊ... "εκείνος" μου απαγόρευσε και τις επιδρομές με brulots...πάνω που είχα μια-δυό "εμπνεύσεις"...(τύπου Μαρίνη)... "Stay in the bay, it's the season for the maintanence of the nets and other equipement" "he" declared...
Your's "the BAT"
www.youtube.com/watch?v=d-s53IEAf4w
26/01 03:19  mc
Δότες αίματος χρειάζεται ένα αγόρι 6 χρονών που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης με οξεία λευχαιμία.
Η ομάδα αίματος του παιδιού είναι

ΑΒ+ (Ρέζους θετικό).

Οποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και να δώσει αίμα για το

Δημήτρη Μέτσιο του Νικολάου

-Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

(thrass τα υπόλοιπα εν καιρώ)
26/01 09:40  zaftheo
5*.
Νομίζω ότι εφόσον o dj έκανε νέα υψηλά το 2007, την περίοδο 2003-2007 δεν είχαμε bearish rally αλλά bull market.
Βέβαια το η κορυφές των χρηματιστηρίων δεν ήταν όλες υψηλότερες των προηγούμενων υψηλών και ο dj αναρριχήθηκε περί το 15% υψηλότερα της προηγούμενης κορυφής.
Αυτό σηματοδοτεί μικρής δειάρκειας bear market την παρούσα περίοδο μόνο στη περίπτωση που δεν διασπαστεί καθοδικά το επίπεδο των 11650-11700 μονάδων του dj.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν είχαμε διανομή ή επενδυτική υστερία. Βέβαια το παρελθόν δεν προδικάζει το παρόν και το μέλλον κατά αποκλειστικότητα.
Ελπίζω η bear market να είναι βραχύτερη και να πλησιάζει στο τέλος της και να μην είμαστε μόλις στην αρχή της.
Πολλά θα εξαρτηθούν από τα υπερατλαντικά μάκρο.
Πιθανή επιβράδυνση (όχι ύφεση) για 2 τρίμηνα είναι προεξοφλημένη και δε θα επιδράσει έντονα αρνητικά στις χρηματαγορές.
Οτιδήποτε χειρότερο θα σηματοδοτήσει μεγαλύτερης έντασης και διάρκειας bear εποχής.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις