Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Αλεξιάς μέρος Β'
1027 αναγνώστες
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008
02:46

Παίδες  εν ολιγοις τα πράγματα είναι σκούρα. Άρτι αφιχθείς εκ γλεντίου αμα τηι εορτηι του Αγ Χαραλάμπους, είδον ότι ο Αλέξιος καμει δύο μεγάλες ομάδες του πληθυσμού να ξεσπαθώνουν υπερ του: τους ξερόλας και τας πιπίνας. Οι μεν ξερόλες, κάτι άλλον θα ευρουν να πουν αργά ή γρήγορα, αλλά αι πιπίναι δεν είναι αμελητέον μέγεθος. Μεταξύ κοχλιών βουβουριστών και σταμναγκαθίου (ενεπλεκετο ο εκ Κρήτης κλάδος της οικογενειας σημερον), πολλά και πλειστα ήκουσθησαν. Τώρα βεβάιως θα μου πείτε ημείς αντιλαμβανόμεθα ότι ότε κατακάτσει η κόνις και ξανακαεί δυο-τρείς φορές ο Άγνωστος Στρατιώτης ή ληστευθούν "αγωνιστικωι τωι τρόπωι" μερικαι τράπεζαι - που θα τα υπερασπισθει κι αυτά ο Αλεξούκος- ή έαν μισθώσει μερικά αεροπλανα δια να φέρει μερικούς ακόμη μετανάστας εδώ (ωραία ιδέα) πάλι ημείς θα μαζέψωμεν τα κομμάτια. Αλλά, όπως όσοι εξ ημών έχουν ζήσει αρκετά εν Ελλάδι γνωρίζουμε, εις την πολιτικήν συχνάκις δεν έχει σημασία το τι πράγματι συμβαίνει αλλά το τι πιστεύει ο κόσμος ότι συμβαίνει. Και τέλος πάντων εγώ με τας πιπίνας δεν τα βάζω, μακάρι και για τον Τσίπρα.

 

Όπερ, βαράμε αλλαγήν πλευσεως. Καθότι εν διωγμώ οι ελληνόφρονες ουτως ή άλλως, προτείνω να ακολουθήσωμεν την παλαιά δραγουμάνικη φαναριώτικη τακτική προς τους γενιτσάρους: έξωθεν δειχνουμε ότι ναι μας αρέσει ή τέλος πάντων έχομεν συμβιβασθεί (καλαί αι ιδέαι κατά του Χρηματιστηρίου, ναι θέλουμε όλοι να γίνουν Δημοσιοι Υπάλληλοι που είναι αδικημένοι, κατω το κεφάλαιον, κάτω η αστυνομία ζητω οι λαμπογυαλισται κοκ τα γνωστά τσιπροειδή εν προκειμένωι), μέσα μας όμως και μεταξύ μας καταριώμαστε τους γενιτσάρους. Ούτω πώς επεβιώσαμε τόσους αιώνας, ούτω πώς θα ξεπεράσωμεν και αυτό. Ο Γιανναράς βεβάιως καλά τα λεγει, αλλά διατί να μην το γυρίσωμεν το πράγμα επ'ωφελεία του Γένους?

 

Είδον σήμερον ότι ο πρεσβύτερος Ιζνογκουντ, ο Αλαβάνος είπε ότι πολύ του αρεσει ο Γ. Παπανδρέου προσωπικώς και διατι δεν παει στο Συνασπισμο, κάτι τέτοιο. ΙΔΟύ λοιπόν η ευκαιρία καθολικής ανανεώσεως του πολίτικού σκηνικού, με βάσιν τον Αλεξουκον!

Σας διαβεβαιώ ότι η ιδέα αυτή, που την εσκεφθην δηλαδή αναμένων τα καλιτσουνάκια διότι ευρεθην εκτεθειμένος εξ αντι-Τσιπρικών σχολιων έκαμε θραύσιν εις την εορταστικήν τράπεζαν. Παρένθεσις:

Σκηνή υπό τας μελωδίας του Ξυλουρη, επετειος του θανάτου του γαρ

Καλοχαιρέτας: μα φαίνεται βλαξ, είναι παπαγάλος παλαιών επαναστατικών κουραφεξάλων και ανεπαγγελτος

αι πιπίναι εν χορώι: ειναι κούκλος, δε μας νοιαζει!!!

Όπότε το εγύρισα εις τα της ανανεώσεως του πολιτικού σκηνικού και την σχέσιν ιδεών ΓΑΠ-ΣΥΝ και εγλίτωσα, διότι οι μέν ξερόλες εμπλοκαραν και ήρχισαν να λέν κάτι δικά τους ακατάληπτα, αι δε πιπίναι εξεσπάθωσαν υπερ του Αλεξίου. Ούτω πώς ευρέθη ο Καλοχαιρέτας με τα νώτα κεκαλυμένα. Να δέιτε που κάπως έτσι θα παιχθεί το σκηνικόν εις το εγγύς μέλλον.

Εν τέλει πάντως καμμια εικοσαριά εδώ μέσα πρέπει να παιζουμε εν χρηματιστηριακαίς αγοραίς, έτσι, όλοι οι άλλοι και να τις κλεισει ο Αλέξιος ο Πορθητής (της Λεωφόρου Αθηνών) καρφί δεν τους καίγεται. Αλλά ούτω πώς είμεθα οι Ελλαδιστανοί, στις μάχες κατά αοράτων εχθρων και εις τους εμφυλίους νικάμε μια χαρά.

Ε, αντε πόσον ακόμη, μια δυο γενεές  θα κρατήσει τούτο το δοβλετι, που μητε χαλιέται μήτε φτιαχνεται, και μετά ούτως ή άλλως αλλη γλωσσα θα μιλιέται εδώ και πάλιν και οι Ελληνοπαιδες ούτως ή άλλως θα είναι μειοψήφία, τηι μερίμνηι και του διεθνιστού Αλεξουκου.

Σαματις άξιζε και τον κόπον να το υπερασπιζεται κανείς? Ωρέ πεπλανημένε κατά τον υπερ πατρίδος (πω πω λεξεις που μετέρχομαι ο συντηρίκλας) θάνατον και κεκαυμένε εις το μνημέιον σου Αγνωστε Στρατιώτα, διερωτώμαι τη νύκταν αυτήν της Κυριακής προς Δευτέραν. Αξίζει?

Υμέτερος, ο πτωχός και μόνος αγελαδόπαις,

Θρασύβουλος

Σχόλια

11/02 03:02  mc
Κάτι δεν πάει καλά και στη Σεούλ. Πιπίνια που γουστάρουν Τσίπρα ε; Αυτό μ' αρέσει στα νέα παιδιά: κοιτούν την ουσία! Εύγε τους και πάμε για ύπνο! 5* σε σας, 5* και στα πιπίνια, μα κείνα είναι 5.
Με κάλυψε σε προηγούμενο σχόλιο και ο Ερμής, αλλά όπως και να έχει το ήξερα ότι το 2008 δε θα ήταν και το καλύτερο μου :)
Φυσούν οι άνεμοι της αλλαγής σύντροφε, δεν το βλέπετε; Πάμε γερά που λένε και τα παπαγαλάκια!
11/02 03:11  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
ανιψιέ, μας παιρνουν τας πιπίνας!
11/02 03:18  mc
Τέτοιες που είναι και με τέτοιο γούστο, καλώς μας τις παίρνουν. Ακούς εκεί Μπάρκουλης ο Τσίπρας. Μα και τι Λόγος ε; Λατρεύω! Πως το έλεγαν θειούλη, Διαλεκτικό Υλισμό; Να χαρώ εγώ!
11/02 08:47  lemon.
"...Εάν μή Κύριος φυλάξη πόλιν, εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων...
Εάν μή Κύριος οικοδομήση οίκον, εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες."
11/02 09:59  NEMO
Μου θυμίζει τα φοιτητικά χρόνια όπου για λόγους σεξουαλικούς πολλοί ήταν αυτοί που <ακολουθούσαν> την αριστερή "ιδεολογία" προς κυνήγι μωρών...
11/02 10:21  pol
Σταμναγκάθι της αλμύρας,του βράχου ,του κύματος,των γκρεμνών και της αετοφωλιάς!
Μακάριοι οι γνωρίζοντες!
11/02 10:47  Yannis K.
Στα δικα μου φοιτητικα χρονια αρχισαν οι πρωτες σεξοπολιτικες διαφοροποιησεις μετα το καθιερωμενο στατους της μεταπολιτευσης (ελευθεριοτητα στο Ρηγα, συντηρητικουρα στη ΚΝΕ): η ΔΑΠ αρχισε να συγκεντρωνει μαζικα κοσμο λογων των πιπινιων που μαζευτηκαν εκει και αρχισαν να ποζαρουν.
Βαζανε και κατι ροζ πουλοβερακια δεμενα γυρω απο τη μεση τοτε ολες οι Καιληδες ... ουφ...
11/02 10:58  favlos
Σε μεγάλη φόρμα σε βρίσκω με το θέμα Αλέξη (αλλαγή πλεύσης...)
11/02 13:07  Χίλων
Ξεχωριστές καταστάσεις, ζητούν ξεχωριστές στρατηγικές...Να δούμε!

Μ'αρεσε πολύ το ποστ.
11/02 13:09  Manta ray
Αγαπητέ thrassakos, μου προξενείτε έκπληξην! Προς τι τόσο μένος, ακόμα δεν τον είδαμε τον άνθρωπο; Δεν σας είδα να γράφετε με την παρρησία που σας διακρίνει, τα ίδια και για τον ανεπάγγελτο που επαγγέλεται την σήμερον πρωθυπουργός... Κάτι πρέπει να σας ανησυχεί, ίσως διότι ο νέος ηγέτης του ΣΥΝ (και εδώ να δηλώσω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι οι ηγέτες μου προκαλούσαν ανέκαθεν μια μελαγχολία...) επαγγέλλεται την σύνδεση της πολιτικής με την κινηματική δράση; Υπάρχουν κινήματα και κινήματα, αγαπητέ, ας δούμε πρώτα που θέλει να το πάει και μετά ας κρίνουμε - ίσως πάλι να είναι η αλλαγή πολιτικού σκηνικού που σας φοβίζει. Τι να κάνουμε, κάποτε αλλάζουν τα πράγματα, προς το καλύτερο ή το χειρότερο μένει να το δούμε. Καλοχαιρέτα κι έρχεται!
Φιλικά,
11/02 14:20  Swearengen
Μα, Θρασύβουλε, παπαγάλος ο Αλέξης ;
Λέτε και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ..."σοβαρά περίπτωσις" ; :)
11/02 15:42  Goldmine
Πάντα κάτι ξεχωριστό και πρωτότυπο έχουν τα άρθρα σας. Τα διαβάζω, μία και δεύτερη φορά και θαυμάζω την συνθετική σας ικανότητα, την παρρησία σας και την ευρυμάθεια.
11/02 16:49  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας φίλοι μου και ευχαριστώ δια τους καλούς σας λόγους. Μαντα, δίκαιαν έχετε, εγώ κατα βάσιν όλους εις την αυτήν μοιρα τους έχω. Αλλά τουλάχιστον ανέμενον εξ ενός νέου ηλικιακώς να μην παπαγαλίζει τας ιδεοληψίας των γεροντοτέρων.
12/02 00:21  elenitsa 1
Οσα τ'αστερια τ'ουρανου,τοσα και τα πενταστερα που θελω να σας δωσω.Με μελαγχολησατε...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
25 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις