Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Η Μακεδονία ως ποδοσφαιρική έννοια
965 αναγνώστες
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008
23:44

Επειδή, όπως και πολλά πράγματα εν Ελλάδι, το Μακεδονικόν ζήτημα κατήντησε ποδοσφαιρικό, με χουλιγκανικάς κραυγάς κατά βάσιν ανεγκεφάλων ψιττακών δηλαδή, επιτρέψατε μου ένα και μόνον σχόλιον υπερ του βαλλομένου Ελευθερίου Βενιζέλου, αγαπημένου στόχου των λαϊκιστών και της Δεξιάς και της Αριστεράς. Πράγματι ο Βενιζέλος εθέσπισε το "ιδιώνυμον", το Νομον δηλαδή που ποινικοποιουσε την υπερ του σταλινισμού (κομμουνισμού) προπαγάνδα.  Το διατί ήτο απλούστατο. Μετά την μεγάλη ήττα εν Μικρασία και την Καταστροφή (όσο ο ίδιος ήτο εξόριστος - o "λαός" του είχε ρίψει φούμο) είχε να κάνει με περίπου 1,5 εκατομύρια εξαθλιωμένους πρόσφυγας και μιαν ανομοιογενεστάτη κοινωνία, πολλών φυλών. Η δυσαρέσκεια ήτο εντονοτάτη και η λεία δια όσους επρέσβευαν τον ελκυστικότατον τότε σταλινισμόν πανεύκολος. Ιδία εις τα αστικά κέντρα - οι πρόσφυγες της υπαίθρου παρέμειναν Βενιζελικοί.  Το αυτόν και δια τους αλλογενείς πληθυσμούς ιδία εν Μακεδονία. Το ιδιώνυμον δεν είναι δυνατόν να κριθεί με σημερινά κριτήρια. Τότε οι Έλληνες εγνώριζαν  ότι συνέβησαν:

1. οι μαζικές σφαγές και εκτοπίσεις των συν-Ελλήνων εν Ρωσία (τώρα το λέμε "εκκαθάρισιν της αντιδράσεως προς την επαναστασιν", μωρά και γέροι αντιδρούσαν στην επαναστασιν βλέπετε)

2. η προδοσία της Αρμενοποντιακής Δημοκρατίας υπό του Λένιν και η παραχωρησις των εδαφών της εις τον Κεμάλ με τας συνακολούθους περαιτέρω σφαγές των εκεί Χριστιανών, ορθοδόξων και Αρμενίων (τώρα το λέμε γενοκτονία των Τουρκων υπό των Ποντίων βεβαίως - αρεσκόμεθα οι εν Αθήναις εις τα ποντιακά ανέκδοτα)

3. η απόφασις της κομμουνιστικής Διεθνούς δια "Σοβιετική Δημοκρατία της Μακεδονίας" με παραχώρησιν των ελληνικών εδαφών εις τους Σλαυους (αυτό δεν το λέμε ουτε του παππά)

ήσαν αφενός κατακριτέα και αφετέρου, έπρεπε με κάποιον τρόπον να αντιμετωπισθούν. Ημείς σήμερον τα έχουμε εντελώς λησμονήσει. Η ανηλεής μηχανή της προπαγάνδας και η βουλησις ημών των θιασωτών του μεσαίου χώρου δια εθνικήν συμφιλίωσιν όδήγησε εις το "περασμένα - ξεχασμένα". Αλλά τότε αι πληγαί αυταί αιμορραγούσαν ακόμη. Μην πυροβολείτε τον Βενιζέλον.

Δυστυχώς, έχω καταλήξει ότι οι Έλληνες δεν είμεθα ούτε αρκετά νοήμονες ως συνολον, ούτε την ιστορίαν μας γνωρίζωμεν, αλλά και πρακτικώς εις ένα μονον πόλεμον έιμεθα αποτελεσματικοί από το 1919 και εντευθεν (με το μικρο διάλλειμμα του Αλβανικού έπους): τον εμφύλιον. Μονον εκεί νικάμε - μεταξύ μας. Εκεί και εις την κατεδάφισιν ό,τιδηποτε μας κληροδότησαν οι προηγουμενοι, απο τα νεοκλασσικά έως της γλωσσης.  Επειδή λοιπόν οι τσιάμπα μαγκες ξερόλες Ελληναράδες των άκρων (ένθεν κακείθεν) είναι πολύ καλοί να τσαμβουκαλεύονται άλλους Έλληνες και μονον, ημείς οι κεντρώοι και φιλελευθεροι συνήθως δε λέμε τίποτε. Ποιουμε την νήσσαν. Αλλά όχι και να γινουμε ούλοι παπαγαλάκια!

Για πείτε μου ωρέ λεβέντες, μήπως την κληρονομήσατε εκ του Κρεμλίνου ( η εκ της Ραϊχσταγκ ασφαλώς) τη Μακεδονία? Θα τρελλαθούμε τελείως εις αυτήν την χώραν της εγκεφαλικής αφασίας? Ποίος ήτο ο ηγέτης που την απελευθέρωσε (συγγνώμην τώρα το λέμε "κατέλαβε")? Για να δούμε σας θυμιζει τίποτε αυτή η φωτογραφία?

 

Ποίος μωρέ απελευθέρωσε την Μακεδονίαν που θέλατε να την κάμετε σοβιετική δημοκρατία οι μέν και την διεμερίσατε και παραχωρήσατε εις τους Βουλγάρους οι δε (έλληνες κομμουνισταί και φασίσται αντιστοίχως εννοώ βεβαίως)? Όχι βρε, μουσατος είναι, αλλά δεν είναι ο Λένιν.

Υμέτερος

Ο Βενιζελικός-έως-μυελού-οστέων πτωχός και μονος αγελαδόπαις,

 

Θρασύβουλος

 

ΥΓ. Προσφορά του swearangen. Δεν είμαι εγώ ο εκφωνών τον επικηδειον, θα ηδυνάμην είναι ωστόσο. Μεγάλος ανήρ, και εις τα ορθά και εις τα σφάλματα. Αλλά σφαλματα μεγάλα κάνουν όλοι. Ορθά μεγάλα μας λείπουν.

 

 

 

Σχόλια

21/02 23:57  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σημειώνω μαλιστα ότι υποψιάζομαι ότι ακόμη και εις τας εμφυλίους διαμάχας νικάμε οι ελληνες, διότι, κάποιος πρέπει να νικήσει. Αλλιώς υποψιάζομαι ότι και εκέι χαμένοι θα ήμασταν. Μα τι λέω ΚΑΙ ΕΚΕΙ (ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΕΙ) ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...
21/02 23:58  Swearengen
Άνευ λοιπών σχολίων...(5*)
www.youtube.com/watch?v=YpCpZCr7kt0&feature=related
22/02 00:01  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Θα μοι επιτρεψετε να το προσθέσω, φίλε μου...
22/02 00:14  Swearengen
Μαζί με τον Καποδίστρια οι μόνοι αληθινά πεφωτισμένοι (ιδού και η αύξησις :}) ηγέτες της νεοελληνικής ιστορίας. Προσωπική άποψη, φυσικά.
22/02 00:25  geokalp
το βιβλίο που προσπαθώ να διαβάσω είναι ένα του Ραφαηλίδη - Ιστορία κωμικοτραγική του Νεοελληνικού κράτους 1830-1974

είμαι ακόμα στο 1927 και οι πολιτικοί άνδρες που αυτός παραδέχεται είναι περί τους 5...
από αυτούς 2 εξορίστηκαν-αυτοεξορίστηκαν
ένας-δυο φυλακίστηκαν...
ένας δολοφονήθηκε...

ο δικός σου - παρά τις μεγάλες βλέψεις του που οδήγησαν και σε περιπέτειες - κατέχει περίοπτη θέση
αναπόφευκτα περίπτωση Νο.1
πέρασα τα χριστούγεννα κι από τα ορεινά μέρη του νησιού του και κατάλαβα λίγα από αυτά που έκρυβε το κεφάλι του

ωραίο το βιντεάκι σας swearengen
22/02 00:27  Swearengen
Ο δολοφονηθείς είναι ο Δραγούμης Geokalp ;
22/02 00:29  geokalp
ίσως είναι έξι, πάνε μέρες
Καποδίστριας!
22/02 00:33  Swearengen
Δεν το κατάλαβα, νόμιζα οι πέντε που παραδεχόταν ο Βενιζέλος !
22/02 00:36  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ελληνική σιτορία χωρίς οστρακισμούς και θανάτους ικανών ηγέτων γίνεται? Εγώ τι να σας ειπώ ωρέ παίδες, απορώ πως ανθέξαμε και τόσους αιώνας...
22/02 00:43  geokalp
swearengen
ο Ραφαηλίδης

thrassos
από το ίδιο βιβλίο, στην αρχή

Το αγγλικό θαλάσσιο εμπόριο στην Ανατολική Μεσόγειο είχε πάθει μεγάλο στραπάτσο με τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους και η θαλασσοκράτειρα Αγγλία δεν θα μπορούσε να ανεχτεί για πολύ τη de facto και ερήμην της δημιουργηθείσα κατάσταση.
Έπρεπε να βρεθεί μια λύση και μάλιστα κατεπείγουσα γιατί οι Έλληνες κατέρρεαν και κανείς δε θα μπορούσε να να ξέρει ττι θα γινόταν με την ακόμα επικίνδυνη Οθωμανική Αυτοκρατορία, που όμως βρισκόταν στα τελευταία της και έπρεπε να την αποσώσουν αποσπώντας απ' αυτήν εδάφη και δημιουργώντας όπως όπως εθνικά κράτη.

θυμίζει λίγο από Κosova
22/02 00:44  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
χε χε, σας είχον ξεχωρίσει εγώ ότι αντιλαμβάνεσθε τι συμβάινει... ; )
22/02 00:49  geokalp
από τότε (1820 κάτι) είμαστε τυχεροί
ίσως γιατί κάποιοι είναι τρομερά γοητευμένοι (θεωρητική δικαιολόγηση) με όλα αυτά που σκέφτηκαν κάποιοι που έζησαν σ'αυτά τα μέρη πριν πολλά-πολλά χρόνια...
και μας θεωρούν απογόνους τους...
22/02 03:26  Yannis K.
Μνημειωδες αρθρο! Πολυ σημαντικο!
(πως με τετοιες γνωσεις εμπλεκεστε με τους μυστικισμους δεν δυναμαι να κατανοησω :) )
Καλο θα ηταν το παραλληλο blog σας να ηταν κατι τετοιοι ιστορικοι στοχασμοι. Καλο για μας εννοω :).
Θα ηθελα να πω τη γνωμη μου σχετικα με τας "χουλιγκανικάς κραυγάς κατά βάσιν ανεγκεφάλων ψιττακών" οτι δεν υπαρχει απο πισω κανενα κινητρο αγαπης προς την πατριδα η΄τιμης στην ιστορια και τους προγονους παρα μονον ευτελη προσωπικα κινητρα αναδειξης προσωπικης μεσω ειτε πατριωτικου πλειστηριασμου ειτε επιδειξης γνωσεων και μαγκιας.
Ποσοι εξ αυτων εχουν διαβασει ποτε στη ζωη τους ενα βιβλιο ιστοριας?
(δεν τους βαζω ολους στο ιδιο σακι, αρκετες αξιολογες και διαφωτιστικες αποψεις εχω δει)
22/02 05:10  pol
Με σεβασμό στην ιστορία μας και το μεγάλο έργο του Βενιζέλου!
5*
22/02 09:31  jgeorgiou
Καλημέρα απο εμενα ... βρισκω το κέιμενο ενδιαφερον
22/02 13:42  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας φιλοι μου εκ των νεφοσκεπών Αθηνών! Ιωάννη, ο μυστικισμός είναι όχημα επιβιώσεως πολλών πραγματων φίλε μου, μην τον πυροβολείτε... Ιωάννη Γ, δε σας βλέπω συχνακις εν ιστολογίοις με νέον κείμενον και ανησυχώ!

Πολ, εάν δεν ταιράζαμε... ; )
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
30 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις