Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Το μέγα εθνικόν πρότυπον του Μελάνοπος
1039 αναγνώστες
Τρίτη, 4 Μαρτίου 2008
12:59

Τα καλά νέα: ότι και να γίνει σήμερον, όσο και να πέσουν (ή να ανέλθουν) παράγωγα Dow και αγοραί, το ΧΑΑ ΔέΝ θα πέσει.

 

Τα κακά νέα: ο αδιαμφισβήτητος μονάρχης του εσχάτου σοβιετικού δορυφόρου εν Ευρώπηι, Μέγας Βασιλευς και Αυθέντης Μελάνωψ ή Μαυροφθαλμος ή τουρκιστί Καραγκιόζ, δεν λέει να αποχωρήσει εκ του τεμονιού του σκάφους.  Μάλιστα Κυρίες και Κύριοι. Ημπορεί εν Κορέα ο κληρονομικός υπαρκτος σοσιαλισμός να παρέδωσε τα σκηπτρα εις τον υιόν Κιμ, εν Κουβα εις το αδελφόν Ραουλ, αλλά εν Ελλάδι ο Μέγας Τιμονιέρης Μελάνωψ δεν πάει πουθενά. Πασχίζουν τα Κολλητήρια, αλλά τίποτε, με το που πιάνουν εξουσία στα χέρια (συνδικαλιστικήν, πολιτικήν, ότι...), ως εκ θαύματος, ΤΣΟΥΠ (που λέει και ο εξόριστος Λακεδαίμων) μετατρέπονται και αυτά εις Καραγκιόζηδες (ο Καραγκιόζης δεν έχει χρώμα, είναι υπερκομματικός).

Τώρα τι λέτε γινονται ή δεν γίνονται θαυματα? Έτσι είναι Κυριοι, εν Αλβιόνι οι παιδες μεγαλώνουν με το προτυπον των πειρατών της νησου των Θησαυρών, εν Γαλατία των Τριών Σωματοφυλάκων, εν Έλλάδι του μεγίστου εθνικού προτύπου της κουτοπονηρίας, της λαδοποντικιάς και της μίζέριας, του μεγίστου Μελάνοπος. Τι περιμένετε να γίνουν ότε μεγαλώσουν? Τουλάχιστον εν Σοβιετία, η νομενκλατούρα είδε το "Νταλλας" και τη "Δυναστεία", αντε και την "Τολμη και Γοητεία" και  απεφάσισε να γινει πλουτοκρατία. Εδώ τίποτε, στέλλουν μεν οι ταγοί της προοδευτουριας τα τέκνα στα ιδιωτικά σχολεία, κατοικούν εν μαιζονεταις καλων ποραστίων ή διαμερίσματα του Κολωνακίου, αλλά κατα τα άλλα, τα ίδια μυαλά. Ή μάλλον σου λεει, ας τα πληρώσει άλλος τα δίδακτρα και τα έξοδα. Και ΤΣΟΥΠ, κάτω οι διακοπται. Κι άμα μπορείς Καλοχαιρέτα βάλτα με το "λαό".

Και μια που είμαι γνωστός εχθρος του "λαού", ας ειπώ τουτο. Λαός δεν υπαρχει. Είναι απλούν. Η έννοια Volk (ναι γερμανική εφευρεσις είναι, απλώς η ελληνική λέξις είναι αρχαία με νέα χρήσιν) εφευρέθηκε δια να δικαιολογήσει τα απιστευτα προνομια και την κυριαρχία ανευ αμφισβητήσεως μιας νομενκλατουρας, μιας γραφειοκρατικής μηχανής απομυζησεως πόρων δηλαδή. Σου λέει, εν ονόματι του λαού και ΤΣΟΥΠ  οι πόροι ΦΕύΓΟΥΝ από τους πολίτες, τα άτομα δηλαδή που υπάρχουν, εργαζονται και κοπιούν δια την παραγωγήν τους ή τους έχοντας αναγκη και πανε στον "λαό". Και επειδή λαός δεν υπάρχει (άτομα, ευπαθείς ή μη ομάδαι και πληθη ατόμων ασφαλώς υπάρχουν) οι πόροι πάνε από τους εργαζομένους και τους εμπορευομένους προς τους προνομιούχους ΓΡΑΦΕΙΟΚΡάΤΕΣ που "και καλά" διαχειρίζονται τα συμφέροντα του "λαού".

Ναι βρε, τα συμφεροντά μας προασπίζονται οι υπάλληλοι της ΤτΕ που έκλεισαν το μαγαζί σημερον. 

Αλλά που να το καταλάβει αυτό η ημετέρα χώρα της πατενταρισμένης ανοησίας (μην ξεχνιόμαστε),

των κατειλημμένων και πυρπολημένων χώρων διδασκαλίας (έρμοι Εθνικοί Ευεργεται και που να ξέυρατε!)  και τον απεργούντων συνδικαλιστικών ρετιρέ? Σου λέει, άλλος πληρώνει.

Σας έχω ένα μυστικόν Κυριες και Κύριοι: δεν πληρώνει άλλος , ημείς την πληρώνουμε. Ημείς είμεθα οι άλλοι. Αλλά τι λέμε τώρα. έτσι μας μάθανε, έτσι πορευόμεθα. Ζήτω ο Βασιλεύς-Γενικός-Γραμματεύς-Πρόεδρος Μελάνωψ! Ζήτωσαν τα Κολλητήρια που θα γίνουν κι αυτά Καραγκιοζηδες!

Όλοι μαζί, άσωμεν τωι βασιλει! Αβαντι μαέστρο, ένα καλαματιανο ή έστω σέρβικο, που ταιριάζει και με το λαϊκόν αίσθημα!

 

Αιντε μωρέ παιδες, κι αυριο ημέρα είναι. Πως το λέει το αρχαίο κινέζικο ρητό? Εκτός απο την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, είναι κι αλλου πορτοκαλιές, ολιγότερο φαιδρές ίσως αλλά, που κάνουν πορτοκάλια. To σημαντικόν μωρέ δεν είναι η φαιδρότης, το σημαντικον είναι τα πορτοκάλια!

Βαρδα μονον να μην το σκεφτουν κι άλλοι αυτό και αρχίσουν να εξέρχονται μαζικώς.

Πλουτος άνευ εμπορίου δεν υπαρχει. Αυτοί που σταματούν το εμποριο πτωχαίνουν τη χώρα.

 

Υμέτερος,

ο μ'αρέσουν-και-τα-ξυνά-τι-να-κάμω πτωχός και μονος αγελαδόπαις,

Θρασύβουλος

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

04/03 13:13  ΟΡΦΕΑΣ
Καλησπέρα ημέρα δεύτερη της μη άνοιξης στο χαα
Η χωρα του άβελε αποκατέ και πέσε το μπερντέ (=έλα εδώ και πέσε τα λεφτά)
04/03 13:13  larryman
Τωρα μιλας σωστα Thrass.. 5*
04/03 13:14  jgeorgiou
Καλησπέρα
Ανακαλυψα σημερα τι σφαλμα κάνω και δεν κερδιζω τους τελευταιους μήνες. Δεν κάνω Value Investing - Επένδυση Αξίας!
04/03 13:15  elenitsa 1
Στου κουφου την πορτα...παρε την πορτα και φυγε.Αυτο το πινακακι,ομως,ηταν αναγκη...?Σπαααααααρτηηηηηη!
04/03 13:17  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας ωρέ παίδες! Τέτοια ημέρα με κλειστήν τη ΧΑΑ (το θήλυ του Χαους) και κάθεστε μέσα? Πάμε καμμία βολτίτσα! ;)

Ελενιτσα, εργάζομαι υπερ Σαμίου. Προσεχώς μεθ'υμών!
04/03 13:19  ΟΡΦΕΑΣ
Καλησπέρα ημέρα δεύτερη της μη άνοιξης στο χαα
Η χωρα του άβελε αποκατέ και πέσε το μπερντέ (=έλα εδώ και πέσε τα λεφτά)
04/03 13:20  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Η αλήθεια είναι ότι πολυ μου ήρεσε αυτό Ορφεύ!
04/03 13:33  mc
5*.

Τελικά η Μπρουκ με ποιον βρέθηκε παντρεμένη στο τέλος; Πάντα απορούσα...

Παρατηρώντας τη λίστα IQ δεν βρήκα τρελές διαφορές. Χώρια που α) σκεπτόμενοι θετικά, δεν είμαστε και τελευταίοι και β) σκεπτόμενοι ανταγωνιστικά, έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας!

ΥΓ. Η Κρυστλ δεν ήταν και τόσο αγνή όσο έδειχνε...
04/03 13:35  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, δεν ξεύρω, απο τηλεόρασιν βλέπω μονον τα δοκυμανταιρ της ΝΕΤ, είμαι ένας μ΄σος έλλην των δημοσκοπήσεων... ;)

Φεύγω ανιψουκο, φευγω - αλλά θα επιστρέψω...
04/03 13:51  Swearengen
Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο μακρύ χέρι του Καραγκιόζη : Από πλευράς σκηνικής λειτουργικότητας, είναι εξαιρετικά ευκίνητο και υπερβολικά μακρύ, ώστε να μπορεί να ξύνει την πλάτη του και το κεφάλι του, να χειρονομεί και κυρίως να καρπαζώνει σε πρώτη ευκαιρία (για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω ότι τα θύματά του δεν έχουν καμμία σχέση με γκουρούδες της φάπας, αυτούς -ισχυρίζεται ότι- τους έχει αναλάβει άλλη φιγούρα…). Από ουσιαστικής πλευράς, αυτό το μακρύ χέρι λειτουργεί ως αρπάγη και ως τέτοια αρπάζει (τί άλλο να κάνει δηλαδή ;). Αρπάζει ο,τιδήποτε και αδιακρίτως. Ειδικά αυτό το χέρι, μια ζωή το φοβόμουν και εξακολουθώ να το φοβάμαι, μην με αρπάξει και μένα, καμμιά ώρα…

@ mc : Εγώ πάλι διερωτώμαι τι απέγινε αυτή η ψυχή, η Κάρολάϊν. Για την Μπρουκ δεν ανησυχώ, ήταν πάντα πιο σταθερή, θα τον βρει τον δρόμο της, αργά ή γρήγορα…

04/03 13:57  epidoxos
Ωραια μας τα ειπατε φιλτατε αν και θα διαφωνησω λιγο με το ακολουθο: .."Εδώ τίποτε, στέλλουν μεν οι ταγοί της προοδευτουριας τα τέκνα στα ιδιωτικά σχολεία"...
Eπειδη το ακουω συνεχεια ως επιχειρημα θεωρω οτι ειναι περα ως περα ατοπο...οταν η παιδεια εχει τα μαυρα της τα χαλια και ο αριστερος και ο κομμουνιστης θα το στειλει δικαιως και αναγκαστικα στο ιδιωτικο σχολειο και στο πανεπιστημιο του εξωτερικου το τεκνο του γιατι το δικαιωμα στη γνωση ειναι αδιαπραγματευτο..οταν η δημοσια εκπαιδευση την οποια οραματιζεται ο οποιοσδηποτε αριστερος δεν υπαρχει, γιατι να καταδικασει το παιδι του στην αμαθεια οταν μπορει να του προσφερει το καλλυτερο;;..εκτος και εαν εχουμε την απαιτηση να μεινει να ονειρευεται μονο την "επανασταση" ωστε τα σχολεια να γινουν καλλυτερα..αλλα μεχρι τοτε φιλτατε το μεν παιδι θα εχει γινει συνταξιουχος η δε μπουρζουαζια θα συνεχιζει το βιολι της..Αναλογα με την κοινωνια που ζεις πρεπει να συμπεριφερεσαι..και στη Σοβιετια οι εν το αιματι γαλαζοαιματοι αναγκαστικως μετα το '17 σε κρατικα σχολεια τα εστειλαν τα τεκνα τους (οσα απεμαιναν εν Σοβιετια και εν ζωη τελος παντων)...Αρα οταν ζεις σε καπιταλιστικη δεν σημαινει οτι επειδη εισαι αριστερος θα πρεπει να εισαι και o "μακακας" της ιστοριας...
04/03 13:59  Goldmine
Θρασύβουλε, γράψατε*
04/03 14:02  epidoxos
Λογω της ταχυτητας που εγραφα εκανα καποια ορθογραφικα λαθη..ζητω συγνωμη, αν μπορεις ειδικα αυτο το .."εν το αιματι".. που εγραψα διορθωσε το φιλτατε Θρασσο γιατι μου καθεται στο λαιμο..ας ειναι καλα η δημοσια εκπαιδευση της οποιας μετειχα..ειδες για να μην παω σε ιδιωτικο εκπαιδευτηριο...;;;
04/03 14:05  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Α! παρακαλώ το "τελευταία Σοβιετική Δημοκρατία εις την Ευρώπη" είναι πατενταρισμένο.
Όπως και το "Πρώτα πρέπει να οικοδομήσουμε τον Καπιταλισμό στην Ελλάδα, ώστε να έχουμε κάτι να ανατρέψουμε".
04/03 14:08  zyzzx
Σας κερναω λουκουμαδες στην Δωριδα.
04/03 14:11  NEMO
Υπέροχη η θάλασσα σήμερα,ολίγον κρύα τα νερά της. Ακαταμάχητη η αίσθηση της ελευθερίας(το αντίθετο δηλαδή της σημερινής Ελλάδος),το μυαλό και η ψυχή γαληνεύουν μονομιάς...
Για ποιο ΧΑΑ ομιλείτε παρακαλώ...
04/03 14:57  CANYON
5*...
04/03 15:52  Yannis K.
www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=879112&lngDtrID=246
04/03 16:00  Σάρισα
www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,23311748-5014717,00.html

τουλαχιστον ειμαστε 'εξυπνοι' αλλου! :)
04/03 16:09  mc
@swearengen
Ανησυχούσα ότι είμαι ο μόνος που ακόμα προβληματίζεται. Ε κάπου εκεί στο 15,287ο επεισόδιο θα την "έστειλαν". Άσε εκείνη η αγωνία "θα συνευρεθεί, δε θα συνευρεθεί", μας είχε καθηλώσει!
04/03 16:12  Σάρισα
δεν ξερω για την Ελλαδα , παντως εδω η τολμη και γοητεια ακομα συνεχιζει ακαθεκτη...
04/03 18:43  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας παιδες, καλοπαίδες!

Swearengen, γραφετε, γραφετε. Αλήθεια τα βλέπατε αυτά ωρέ παιδες?

Επίδοξε, φίλε μοου είμαι κατηγορηματικώς ΥΠέΡ της ΔΩΡΕάΝ παιδέιας, αλλά εν Ελλάδι, κατά της κρατικής. Εκμαυλιζει τα ήθη και παράγει μπαζα.

Προμηθεύ, αναγνωρίζω ευθαρσω΄ς την ημετέραν προτεραιότητα και εφευρεσιν.

Gold, πάντοτε ευχαρις!

zyzzx, μερικές ακόμη συνεδριάσεις κλειστόν και σας έρχομαι!

Νεμο, ζηλευω τρελλά!

Κανυον, και Yannis ευχαριστώ πολυ - συνεκινήθην...

Σαρισα, όλα τα λεφτά! Βεβάιως σημειώνω ότι και οι περισσότεροι έλληνες κερδίζουν εν χρηματιστηρίοις. Ε, η χώρα που είσαι ό,τι δηλωσεις γαρ... ; )
04/03 22:59  pol
Ομόκεντροι κύκλοι με κέντρο τον κομματισμό!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
36 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις