Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ο Αλέξιος τι λέει δι' όλα τούτα?
1052 αναγνώστες
Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2008
18:30

Με έχει κατα το παρελθόν απασχολησει το φαινόμενο Τσίπρα. Δεν είναι που, κατά την λίαν πεπλανημένη μπηχτή φίλου, με ενδιαφέρει να υπερασπισθώ το ΠΑΣΟΚ - άλλωστε η δική μου πρώτη μέριμνα πολιτικώς έιναι σταθεραί κυβερνήσεις, σκοτίστηκα ποίος κομματικος στρατός, πράσινος ή βένετος θα έχει τη μαρμίτα. Κατά τας τελευταίας δεκαετίας, το έχω ξαναπεί, ελλειψει κόμματος που να με εκφράζει (κεντρώου) ψηφίζω εις τας εθνικάς εκλογάς είτε τον έναν είτε τον άλλον, αναλόγως, κυρίως, με τα οικονομικά. Αλλά πραγματικώς, η πρώτη αντιδρασις μου εις τον παίδα ήτο ότε τον ήκουσα να λέγει ότι πρέπει να κλεισει το Χρηματιστήριο, είναι κατά του Χρηματιστηρίου, κάτι τέτοιο, δεν ενθυμούμαι πλέον καλώς.

Τώρα που εν τέλει εκλεισε πραγματι το ΧΑΑ, τι λέει άραγε ο Αλέξιος? Εάν κάποιος φίλος γνωρίζει με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως, επειδή βάσει τούτου, της αντιλήψεως περί οικονομίας, μορφωνω κυρίως γνωμην.

Δε συνηθίζω να ανθίσταμαι εις ανθρώπους χωρίς να ακούσω την γνώμην τους. Και στο κάτω κάτω νεος ο Αλεξούκος και συμπαθής ταις πιπίναις, έχω αποφασίσει να του δώσω ευκαιρίαν. Γνωρίζω ότι εις ένα τουλαχιστον πολυ σημαντικον ζητημα δι' εμέ, την πυρπόλησιν του φυλακίου του Αγνώστου Στρατιώτου δηλαδή, έλαβε το μέρος των πυρπολητών. Τούτο μου κακοφάνηκε, διότι η θυσία, και μάλιστα η υψίστη θυσία της ζωής εν ονοματι ιδανικών ως η ελευθερία της πατρίδος δε θα έπρεπε να έχει τέτοια μοιρα.

Αλλά τέλος πάντων, λιγο πολύ τα έχωμεν απορρίψει αυτά τα πατριωτικά. Δια το εφάπλωμα τι γινεται? Διότι, εάν παραδεχθωμεν ότι ουκέτι πατρίς, τότε ασφαλώς υπάρχει οικονομία, έτσι? Με την οικονομία της Ελλάδος παράλυτον, ποία η θέσις των κομμάτων? Δεν διερωτάσθε και υμείς?

Τώρα βεβαίως μοι απέστειλε φίλος το κάτωθι, εκ του 1990, ότε πρωτοενεφανίσθη ο Αλέξιος εις το πολιτικόν στερέωμα, με τας τότε καταλήψεις (τι κακό κι αυτό εν Ελλάδι, αλλά ετέρα κουβέντα), ως στέλεχος ήδη τοτε.  Ως τεκμήριον συζητήσεως περί νεότητος, σημειώνω ότι ο Ευ. Βενιζέλος εγένετο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μολις ένα έτος πριν το 1989.  Μήπως τελικώς η ηλικία είναι σχετική?

 

 

Φωτογενής εκτοτε. Ομοιάζει και ολίγον του μεγάλου Elvis που του λέγει ουκ ολιγα, ο Λακεδαίμων. Είχα λησμονήσει ότι έτσι ήτο η μοδα τότε - αλλά νομίζω ότι ουτε τότε είχον ΄κόμμην πυκνή δια να κάμω τέτοια. Μωρέ μπας και ζηλευω το μαλλί ?  Πάντως στο επόμενο, θα βάλω και τραγουδακι του λοιπόν, μια που το ενεθυμήθην.

Επειδή πραγματικώς με ενδιαφέρει λόγω του ότι ειμι κατα το δυνατόν συνειδητοποιημένος υπερ της Δημοκρατίας, σας παρακαλώ να μην θεωρήσετε το παρόν προβοκατόρικον. Δι'όσους δεν το γνωρίζουν, δεν προτίθεμαι να χαρίσω τους πατριώτας πολίτας που ψηφίζουν Αριστερά. Δηλωνω μάλιστα ευθαρσώς ότι υπαρχει - κατά τη γνώμην μου-  και πατριωτική αριστερά και λογική αριστερα. Αυτό τουλάχιστον ενόμιζα ότε την εψηφισα κάποτε ινα αποστείλω τον αξιολογότατον (νομίζω) Μ. Παπαγιαννάκην εις το Ευρωκοινοβούλιο (εις τας εθνικάς εκλογάς,είμαι υπερ των αυτοδυνάμων κυβερνήσεων πάντοτε).

Μ'ενδιαφέρει ωστόσο, με το πιστωτικόν συστημα παράλυτο, ο νέος ηγέτης με ποιόν είναι? Με τους πολλούς που υποφέρουν ή με τους ολίγους που εκβιάζουν? Αυτό (και αυτό) θα κρίνει την στάσιν μου έναντι του φαινομένου απο τούδε και εις το εξής.

Υμέτερος,

Ο λίαν-περιπεπλεγμενος πτωχός και μόνος αγελαδοπαις,

Θρασύβουλος

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

05/03 18:41  talbot
11/2 έγραφα www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=192153&pg=9

Το φαινόμενο Τσίπρας λοιπόν είχε ανακριθεί απο δημοσιογράφους του συστήματος το 1990!
...

Συμφωνώ απολύτως με όσα γράφεις Θρασύβουλε,μια ένσταση έχω μόνο οτι φαίνεται να μην έχεις καταλάβει τον καταλυτικό ρόλο του Σημίτη στο ξεχαρβάλωμα της χώρας.(προκύπτει απο άλλα κείμενα όχι το σημερινό).
05/03 18:45  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Η αλήθεια είναι ότι ίσως έχω απωλέσει επεισόδια λόγω του ότι ΄μόλις προ ολίγων ετών επέστρεψα οικαδε φιλε μου. Δια του ςΕλληνας του εξωτερικού πάντως καλά τα επήγαινε (υποδομες, ευρώ, ολυμπιακοί). Αντιλαμβάνομαι ότι η β' τετραετία του πρέπει να έγινε μεγάλο πατιρδί, αλλά (ευτυχώς) το εχασα...
05/03 19:00  favlos
Ολα 'πριν απο μας για μάς'.

Ψάχνω και βρίσκω μόνο μια φωτό μου σημαιοφόρο και δίπλα μου αξιωματούχους της εποχής.

Έχω ελπίδες?
05/03 19:02  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σημαιοφόρος το '90 φαυλε? Ε, εσείς δε σταματάτε να με εκπλήσσετε! ; )
05/03 19:12  Swearengen
Καλησπέρα Θρασύβουλε,
Σήμερα, όπως βλέπω, από τους "μαλλιαρούς" του Δελμούζου στην κόμμη του Elvis :)
05/03 19:13  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Νομίζω θα πταίει η φαλάκρα! ; )
05/03 19:20  favlos
Κερνάω...Θράσσ...xexexe :)
05/03 19:48  Σάρισα
Προσοχη. Ανηλικοι να αποφασιζουν ποτε θα κανουν μαθημα η οχι.. Ουδεν σχολιο. Για να μη μιλησουμε για τις καταληψεις.Κι εγω συμμετειχα σε καταληψεις, οι οποιες ηταν συμβολικες, οχι να κλεινουμε για μηνες την πορτα στη μαθηση. Για να μην αναφερθω και σε ζημιες που ουτε διαννοηθηκαμε να πειραξουμε οτιδηποτε και σε βεβηλωση εθνικων συμβολων...Αδιανοητα ολα.. Ισως επειδη ημασταν ακριτες ολοι μας και ειχαμε καποιο παραπανω σεβασμο σε αυτους που φυλανε Θερμοπυλες. Ολα αυτα βεβαια εν ετει 1992...
05/03 19:49  Σάρισα
Σημαιοφορος και παραστατης παρων κι εδω!
05/03 19:54  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Κι εγώ που ενόμιζα ότι οι ακαδημαϊκώς ικανοί δεν ασχολουνται με το ΧΑΑ. Μωρέ όλοι αστέρες πρωτου μεγέθους - εντάξει και εγώ σημαιοφόρος ΤόΤΕ... ; )

Αντε παίδες σας αφήνω και υπάγω προς δείπνον μη ευρω την Αμερικα εις τα γόνατα, ότε επιστρέψω έτσι?
05/03 20:03  favlos
Εγώ,ύψους ένεκα...:)
05/03 22:12  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Δήλωση Παν. Λαφαζάνη σχετικά με τη λειτουργία του ΧΑΑ και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τη μη λειτουργία του ΧΑΑ και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις άμεσες και έμμεσες προσπάθειες να αποδοθούν ευθύνες στους εργαζόμενους της Τράπεζας της Ελλάδας για τη μη λειτουργία του ΧΑΑ και πολύ περισσότερο να αξιοποιηθεί αυτή η μη λειτουργία ως πρόσχημα για να ληφθούν δικαστικά μέτρα καταστολής του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδας για την προάσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του είναι απόλυτα δίκαια και οι κινητοποιήσεις τους απόλυτα δικαιολογημένες. Για τα προβλήματα λειτουργίας στο ΧΑΑ οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν πρώτα απʼ όλα στην κυβέρνηση και την αντιασφαλιστική πολιτική της αλλά και στις διοικήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του ΧΑΑ».

To Γραφείο Τύπου
www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=9258
05/03 23:58  vampire
Ρε παιδιά ηρεμήστε ότι έμεινε 2,5 μέρες κλειστό το χρηματιστήριο δεν συνέβηκε και τίποτα. Λίγη αποτοξίνωση μόνο καλό μπορεί να κάνει. Μη παραφουσκώνετε τα πράγματα ότι τάχα κινδυνεύει η οικονομία της Ελλάδας από αυτό.
Νομίζω κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα να απεργεί και αυτό είναι ένα μέρος της Δημοκρατίας.
Και κάτι άλλο την σημερινή κυβέρνηση την κρίνεις σταθερή; (άσχετα από τον αριθμό των βουλευτών) αλλά σε πολιτικές θέσεις και προγράμματα.
Κάτι άλλο άσχετο «ταις πιπίναις» γλωσσικά μπορείς να μου προσδιορίσεις από πού προέρχεται; Μήπως είναι η νέαν καθαρεύουσαν;
06/03 01:10  Goldmine
Κι άλλη παρουσία σημαιοφόρου...με νταλγκά απόψε:-)
06/03 03:35  Yannis K.
Θεωρωντας οτι πολλα απο αυτα που ελεγε τοτε ηταν επιεικως γελοια, θελω να πω οτι μιλουσε σαν 16αρης του τοτε, φυσικο δεν ειναι; Εαν ομιλουσε σαν τον πανφιλτατο Θρασυβουλο του σημερα θα επρεπε να εχουμε ανησυχησει.
Γνωμη μου ειναι ακομα, οτι μαθητευει στην λειτουργια της δημαγωγιας ινα λαμψει εις τον πολιτικον στιβον δι αυτο και θωπευει τα ωτα του ταργκετ γκρουπ του.
Τι θα ειχαμε να ειπωμεν δια τον αειμνηστον Αντρεαν (εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο, εξω οι βασεις κ.α. πολλα); Επισης πως θα εδηλωνε την διαφορα του εαν ελεγε παρομοια μετα των αλλων;
Δια της αντιστιξεως προσπαθει να τονισει τον ριζοσπατισμο του που εχει αναγκη μεσω αυτου να εkφραστει ενα μεγαλο τμημα μη προνομιουχων Ελληνων.
Εαν βρεθει εις θεσιν εξουσιας όποτε, προφανως (διοτι αυτα ουτε εις το Χολλυγουντ δεν γινονται, πιθανως ισως στο Μπολλυγουντ)θα αναθεωρησει, θα ανασκευασει, θα κρινει τα νεας συνθηκας που θα εχουν διαμορφωθει και θα πραξει τα ομοια.

υ.γ.Ιδιαιτερως χαιρομαι που ενα ποιοτικον blog αναρριχαται ταχεως πλεον τν κλιμακα της δημοφιλιας.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
26 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις