Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πω, πω!
1050 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008
11:37

Πω, πω, μονάστερα και κακό! Ενεθυμήθην τας ηρωικάς εποχάς του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. ΤόΤΕ που οι ξερόλες κομματικοί με είχαν προγραψει, επειδή επώλησα. ΤόΤΕ που ανήρχετο το ΧΑΑ τα Σαββατοκύριακά, ΤόΤΕ που ηγόραζαν μανιωδώς ΑΕΓΕΚ, κοντά στο ευρώ, ακόμη και εξωχρηματιστηριακώς. Α, ναι ωραίαι εποχαι. Τώρα βεβάιως, ποίος έιχε δίκαιον τότε, έ? Ε, δεν πειράζει και τώρα μάλλον δεν έχω άδικον να θέλω να γνωρίζω τι λέγουν οι παικται του δημοκρατικού παιγνίου. Και ίσως κάποτε αποδειχθεί όχι και τόσον λάθος. Άλλωστε τα μονάστερα τα απομυθοποίησε ο Λακεδαίμων που συνέχισε να γράφει ακόμη κι όταν έιχε φάει καμμια 20αρια.

Αλλά είπαμε, εις την χώραν της φαιδράς πορτροκαλέας, οι υπερασπισταί του απολυτου ατομικού και συντεχνιακού συμφεροντος, οι απόλυτοι φιλοτομαρισταί, όσοι δε διστάζουν να οδηγήσουν τη χωρα πλησίον της εξαθλιώσεως είναι ήρωες! Καλώς, τι χρειάν έχετε γνωμης Καλοχαιρέτου?

Ο Προμηθεύς είχε την καλοσυνην να ευρει και να μοι αποστείλει την ανακοινωσιν του Συνασπισμού, δια την οποία είχον απορία (οι κομμουνισταί δεν έχουν αλλάξει ανακοινώσιν απο τη δεκαετία του 1920 - γλιτωνουν και το χαρτί- και δι'αυτούς δεν είχον απορία). Ιδού λοιπόν:

"Δήλωση Παν. Λαφαζάνη σχετικά με τη λειτουργία του ΧΑΑ και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τη μη λειτουργία του ΧΑΑ και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις άμεσες και έμμεσες προσπάθειες να αποδοθούν ευθύνες στους εργαζόμενους της Τράπεζας της Ελλάδας για τη μη λειτουργία του ΧΑΑ και πολύ περισσότερο να αξιοποιηθεί αυτή η μη λειτουργία ως πρόσχημα για να ληφθούν δικαστικά μέτρα καταστολής του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδας για την προάσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του είναι απόλυτα δίκαια και οι κινητοποιήσεις τους απόλυτα δικαιολογημένες. Για τα προβλήματα λειτουργίας στο ΧΑΑ οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν πρώτα απʼ όλα στην κυβέρνηση και την αντιασφαλιστική πολιτική της αλλά και στις διοικήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του ΧΑΑ».

To Γραφείο Τύπου
www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=9258"

Λοιπον, υπεσχέθην Elvis και παραθέτω. Επισημαίνω ότι υπαρχει εκστρατεία πανικού κατά των μικρομετόχων, εξ όσων ειδον εις τας τηλεοράσεις εχθές. ΜήΝ μασήσετε, αι αγοράι δεν αποθνησκουν ποτέ. Όποιος κρατά την ψυχραιμίαν του, σωζοι τα κεφάλαια του. Έτερον δεν έχω να ειπώ καθότι εξήλθον απο καιρού, αλλά εάν και ότε ειδώ υπερβολήν (κι αυτό εκ των προτέρων ΔεΝ το γνωρίζει κανείς), σας διαβεβαιώ ότι έχω τας σκουνας ετοίμους ινα αγοράσω αυτά τα οποία θα αισθάνονται πλεόν ως βάρος οι νυν κάτοχοι τους.

Εάν εισθε ακομη εντός το πρώτον ψυχραιμία και μην πίπτετε θυματα των φημών. Βάλτε στόχους: εδω αγοράζω, εκεί πουλώ, τόσο αντέχω παρακάτω όχι, τόσον κέρδος τουλαχιστον θα πάρω κοκ. Οι υπόλοιποι με το όπλον παραπόδα, έρχονται καλά κουρσα και ευκαιρίαι. Το τραγουδάκι ταιριάζει και εις το ΧΑΑ, ας μην είμεθα βαρβαροι:

 

Υμέτερος

Ο "έσο-έτοιμος" πτωχός και μόνος αγελαδόπαις,

Θρασύβουλος

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

06/03 11:43  Yannis K.
Μα ασχολειστε ακομη με τους αστερισμους φιλτατε?!
Εδω εμενα μου βαζουν για πραγματα που γραφω σε αλλα αρθρα και οχι γιάυτο που διαβαζουν. Καραδιασταυρωμενο.
Μια μικρην εστια χαρας εχουν, ας τους αφησουμε να την απολαυσουν.
06/03 11:44  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γεία σας Yannis με το μνδήλιον σας και τα ωράια σας!

Ε, πώς, ευκαιρία ηύρον να ρίψω την πμηχτήν μου... ; )
06/03 11:47  EASY RIDER ( GARV )
Σιγα τα μοναστερα ωρε θρασυβουλα , για καμε μια βολτα απο το δικο μου που εχω δυο τρεις μονιμους εραστες του ενος αστερος να δεις .
ετσι την βρισκουν τα παιδια ...
και ανωνυμα ακομα και αν γραφω για τον καιρο .
06/03 11:49  geokalp
σε πάω λίγο πίσω, στο προηγούμενο άρθρο

σχετικά με τον Αλέξιο ο λόγος και την αναμονή για τις πολιτικές τοποθετήσεις του

ερωτήματα:
γιατί κάποιος να περιμένει, τώρα απ' αυτόν, να τοποθετηθεί στα φλέγοντα θέματα του τόπου;
μήπως, οι άλλοι, που ομολογουμένως τοποθετήθηκαν εγκαίρως, έπραξαν όσα (ή έστω ποσοστό μεγαλύτερο του 50%) όσων υποστήριξαν;
ή μήπως, συνηθέστερα, απείχε ο λόγος (τους) από τα έργα/νόμους;

ίσως να έχουμε πλέον φτάσει στο σημείου όπου αυτή η μη αποκάλυψη θέσεων να επιβραβεύεται!
06/03 11:56  NEMO
Καλημέρα στην παρέα
06/03 12:05  pol
Είμαστε στην άνοιξη! Έαρ!
06/03 12:06  jgeorgiou
Καλημέρα και απο εμένα.

Προσοχή όταν πανικοβαλομασται πρεπει να το κανουμε εγκαιρως , εαν το κανουμε καθυστερημένα χάνουμε διπλα!

06/03 12:12  nhad
Θρασσάκο προσφιλέστατε, προς το παρόν ο Ελληνικός λαός πενταστερώνει τον Αλέξιον, ακριβώς όπως παλαιότερον έπραττε δια τον Γ.Α.Π. και άλλους παρομοίους αστέρας. Υποθέτω ότι δεν θέλετε να βρεθείτε εις παρόμοιαν κομπανίαν. Τιμής και αστεισμού ένεκα, σας μοναστερώνω και εγώ λοιπόν, δια μίαν φοράν.
06/03 12:18  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας παίδες! Κατ'αυτήν την έννοια το μοναστερον έιναι τιμητικόν! Αλλά συντάσεσθε μετά άλλων μοναστεριστών...

Καπετάνιε, θα ανοίξει το μαγαζί σημερον, ή να έρθω για μπανάκι?
06/03 12:22  ameletitos
Nα ρωτήσω και εγώ ο α-μελέτητος, τι δουλειά έχει ο Τσίπρας με το κλείσιμο του χαα; Γιατί στο δικό μου το μυαλό, άλλοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της κατάντιας και δεν βλέπω να λογοδοτούν κίολας...
06/03 12:24  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Τι εννοείτε? Επειδή είχε ειπεί παλαιότερον ότι είναι κατά του χρηματιστηρίου, διερωτήθην ποία η γνωμη του.

Είναι σαν αν μου λέτε τι δουλειά έχουν αυτοί που υπερασπίζονται τους καταληψίες με τας καταλήψεις. Ξέρω κι εγώ, ηθική συμμετοχή, πως το λέμε?
06/03 12:27  NEMO
thrass Κυριακή και ΚαθαροΔευτέρα ξανά στις θαλάσσιες επάλξεις. Τώρα προέχει να δούμε τον "βυθό" του ΧΑΑ και τον ακριβή πάτο του:)
06/03 12:39  ameletitos
Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του. Οι απόψεις όμως δεν συνεπάγονται αναγκαστικά και ευθύνη.

Τέλοσπαντων, εγώ έχω τα νεύρα μου με την ηγσία της ΤτΕ που δεν αδυνατεί να λύσει το ζήτημα, με τους συνδικαλιστές που έδρασαν με τρόπο αντικοινωνικό, με την ΕΧΑΕ που δεν είχε προβλέψει μια εναλλακτική (εκκαθάριση σε ιδιωτικές τράπεζες πχ;). Με τον υπουργό οικονομικών που απλά ψέλισε την δυσαρέσκεια του.

Ας ελπίσουμε να λυθεί το θέμα τουλάχιστον σήμερα, διότι το διεθνές ρεζιλικί είναι βαρύ..
06/03 12:40  ameletitos
συγγνώμη "που αδυνατεί" όχι "που δεν αδυνατεί"
06/03 12:56  vampire
Έψαξα στο επίσημο σάιτ της ΝΔ και δεν βρήκα καμιά ανακοίνωση για την Απεργία των εργαζόμενων της Τ.Ε. Τουλάχιστον ο Συνασπισμός έβγαλε μια ανακοίνωση που ομολογώ ούτε εμένα καλύπτει εντελώς αλλά τουλάχιστο πήρε μια θέση. Η ΝΔ δηλαδή άμα ήταν στην αντιπολίτευση τι θα έλεγε; Πυροβολείστε τους εργαζόμενους!
Την μία φίλε μου το παίζεις κεντρώος και όλο με στραβά του Τσίπρα και της αριστεράς ασχολείσαι. Κοίτα λίγο και τα στραβά των άλλων κομμάτων μάλλον πρέπει να είναι περισσότερα. Μήπως τελικά είσαι εσύ ο Ξερόλας;
Όσα για τα μονάστερα νομίζω ότι πας γυρεύοντας και εγώ σκέφτηκα να σου ρίξω ένα αλλά τελικά αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να σου απαντήσω.
Και να σας πω σε όλους που ασχολείσθε με τον Τσίπρα με αυτόν το τόσο άκομψο και κακόγουστο τρόπο τόσο θα ανεβάζει περισσότερο τα ποσοστά του.
06/03 12:57  Swearengen
Τα μονάστερα… μεγάλο θέμα :)
Προσωπικά τα χρησιμοποιώ (σπανιώτατα) ως διαδικτυακά …φάσκελα, όταν φθάσω «στο αμήν». Χραπ, «άρπα μία μούντζα !». Κατά τα λοιπά, ούτε καν ανταποδίδω, προτιμώντας το σύστημα «5άστερο ή τίποτα». Κάποιοι βέβαια τα έχουν για «ψωμοτύρι» και τα ρίχνουν δίχως καν να διαβάσουν το κείμενο του αποδέκτη . Στο forum, είναι απλούστερα τα πράγματα, βλέπεις ποιός σε μοναστέρωσε και (αναλόγως του «δωρητή») είτε προβληματίζεσαι είτε …υπερηφανεύεσαι. ! Ενίοτε λοιπόν επέχουν θέση παρασήμου. Στα μπλογκς, τα πράγματα είναι πιο ομιχλώδη. Εδώ οι μοναστεριστές αλωνίζουν ελεύθερα, δίχως τον φόβο τυχόν … «αντιποίνων». Αφήστε τους λοιπόν να εκτονωθούν, το χρειάζονται τα παιδιά !
ΥΓ : Για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, ένα μεγάλο μονάστερο στην δημόσια Διοίκηση (κάθε βαθμίδας). Έτσι κι αλλιώς, "τρώμε" κάθε μέρα τόσα από εκείνην, ε ας βγάλουμε κι εμείς μία φορά το άχτι μας.
06/03 13:00  ameletitos
Η τελευταία φράση του vampire, δείχνει πολιτική οξυδέρκεια. Το συγκεκριμένο video του Τσιπρα με την Παναγιωταρέα, έχει κυκλοφορήσει πολύ. Όμως όταν προσπαθείς να κάνεις κριτική σε κάποιον πολιτικό πατώντας πάνω σε μια σαχλαμάρα που είπε όταν ήταν 15 χρονών, μάλλον τον κάνεις περισσότερο συμπαθή (και εκθέτεις τον εαυτό σου).
06/03 13:01  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μπα, δηλαδή δεν έχω το δικαίωμα να γνωρίζω το τί λέγει ένα κομμα που ίσως και να σκεπτομουν να ψηφίσω? Καλά που ζώ? Εν Μοσχοβίωι?

Βλατε ότι θέλετε και πιείτε μας το αίμα και τον κόπον γενεών και γενεών. Κάποτε θα ξυπνησει η πλειοψηφία που υποφέρει εξευτελιζεται και ΠΛΗΡώΝΕΙ με το αιμα της, επειδή δεν μπορεί να κάμει και αλλιώς. Υμείς άλλωστε έχετε το θάρρος και το παραδέχεσθε ευθαρσως, βαμπιριε.

Όσο δια το φαινόμενο, οψόμεθα εις Φιλίππους. Σας το ξαναείπον, εκτός των αστικών κέντρων όπου η πλύσις εγκεφάλου είναι ευκολη, το φαινόμενο ξεθωριάζει.

06/03 13:05  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, τους άλλους δε σας προε΄λαβον.

Swerengen, αι ατάκαι σας παρα τωι Λακεδαίμονι ήσαν καταπληκτικαί! Μετά διατί τσακωθηκατε, κάπου το έχασα.

Αμελέτητε, ο Κλεμανσω - μεγάλος σοσιαλιζων πολιτικός- έλεγε (του αποδίδεται τέλος πάντων), εαν κάποιος δεν πιστεύει στον σοσιαλισμο στα 20 του ή συνεχίζεινα πιστευει μετά τα 40, κάποιο πρόβλημα έχει.

Έχω ελπίδας να μεταστρέψω τον Αλέξιον έως τότε, εφόσον δεν τον έχουν καυσει τα ΜΜΕ που τον προωθούν από εικοσαετίας. Οψόμεθα.
06/03 13:56  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σημειώνω ωστοσο δια την Ιστορίαν, ότι το νυν ποσοστο του Τσιπρα αναφέρεται εις 16-18% (αναλόγως της δημοσκοπήσεως. Οψόμεθα λοιπόν εάν θα εβγεί η προβλεψις του βαμπιρίου.
06/03 14:19  Manta ray
Αγαπητέ thrassos, το πιο αισιόδοξο φαινόμενο των ημερών είναι ότι ενοχλεί πλέον πολύ ο λόγος και η πράξη της αριστεράς (της αριστεράς λέω, όχι του σταλινισμού). Τον έχει στριμώξει άσχημα τον "καταλληλότερο" ο Αλέκος, θα συμφωνήσετε ίσως - μέχρι και στη Βουλή αναγκάστηκε τελικά να έρθει, κόντρα στις συνήθειές του, αν και φυσικά δεν απάντησε σε τίποτε επί της ουσίας... Με τις ατέλειές της, τα λάθη της, τα πισωγυρίσματά της, ο χώρος της Αριστεράς ΟΡΙΖΕΤΑΙ ως χώρος υπεράσπισης πανανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αυτά από έναν (παλαιόθεν) ανένταχτο αριστερό, και πάντα φιλικά.

Υ.Γ. Φαίνεται ότι γλιτώνετε οσονούπω και το δίλλημα του ποίον θα ψηφίσετε σε κάθε εκλογές (αφού εσείς δηλώνετε ότι επιλέγετε πάντα το ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας). Ο κ. Πάγκαλος τα είπε καθαρά σήμερα, συνασπισμός ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Και με πρωθυπουργό τον κ. Ψυχάρη, θα συμπλήρωνα εγώ.
06/03 14:46  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μαντα, μαντα... Μπρρρρρ! Ανατρίχιασα.
06/03 14:53  talbot
5* για να κάνετε μουαγιέν!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
26 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις