Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


βαμπιρ και καννιβαλοι Ι
1091 αναγνώστες
Σάββατο, 8 Μαρτίου 2008
14:16

Λοιπόν, έχετε φύγει πολλοί δια τας εξοχάς (τυχεροί) οπότε ευκαιρία να θίξομεν και λίαν αντιδημοφιλή θέματα. Όπως αι συντάξεις αι επ'αυτών μεταρρυθμίσεις. Επειδή δεν προσδοκω να λαβω συνταξιν εξ Ελλάδος, ίσως ευρέιτε τη γνωμην μου ολίγότερον επηρεασμένη εκ του πάθους που κατέχει πολλούς.

 

Αρχίζω με το μαλακό. Μου φαίνεται προφανές εξ όσων αναγιγνώσκω ότι η παρούσα μεταρρύθμισις επηρεάζει τους ασφαλισμένους μετά το 1982. Τουτέστίν τους υπό τα 45-50. Δεν ανέμενον κατι διαφορετικόν (Καλοχαιρέτας, κληρονομικόν χάρισμα). Βλέπετε απλώς τα αποτελέσματα της απολύτου φιλαυτίας και απιστεύτου κοντοθωρισμου των ηγεσιών των γενεών που εγεννήθησαν αμέσως μετά τον τελευταίο ευρωπαϊκό εμφύλιο (β' παγκοσμιο το λενε πολλοί). Εδώ, που η ακροαριστερά κυριαρχεί απολύτως ιδεολογικώς, έχουν πάρει ονοματα εκ της υποτιθεμένης μάχης μεταξύ του "φωτός" και του "σκότους". Η "γενεά του Πολυτεχνείου" (ή απλώς οι 50αρηδες, δι'οσους δεν θέλουν να δίδουν ιστορικο-ιδεολογικον άλλοθι) κόβει τον χυλον λοιπόν και δε μας παραξενεύει που δε διστάζει καθόλου να τον κόψει υπερ εαυτών (ε, ακόμα και τα απόλυτα στουρνάρια της Στουρνάρη, γεννηθεντα κατά το baby-boom είχαν τελειώσει το 1982, ελέω "αγωνιστικου 4", μην ξεχνιόμαστε) και κατά των επομένων γενεών.

Τώρα, αυτά ως πρόλογος. Εις την χωρα της φαιδράς πορτοκαλέας, πρέπει να το πηγαίνουμε και λάου λάου. Διότι πιπτει το μονάστερο σαν το χαλάζι και τα μεγάλα κειμενα είναι και βαρετά.

 

Έγώ πάντως ως μη αναμένων συνταξιν εξ Ελλάδος, γράφω εδώ και διότι ενόμιζα ότι οι πλείονες που ασχολουνται μετά των αγορών το έχουν λα΄βει απόφασιν ότι ουδείς έχει την υποχρέωσιν να τους ταϊζει ανευ δικου τους κοπου, εργασίας ή εμπορίου. Και τέλος πάντων οι υπό τα 45 εις ποίον πλανήτη ζείτε εάν νομίζετε ότι το να λαμβάνει κανείς το 130%  (!!!!) του εσχάτου μισθου του μετα 35 έτη εργασίας, όπως προβλέπεται δια πλειστους αξιωματικους των κομματικών στρατών που έκαμαν και κάμνουν τη χώρα λαμπογυαλο αυτες τις ημέρες θα πιάσει και υμάς? Το "δυστυχώς επτωχευσαμεν" δεν το έχετε ακούσει?

Προσοχή, εδώ δεν ομιλώ δια τους ατυχεις υπαλληλους της καθαριότητος που δεν έχουν καν βαρέα και ανθυγιεινά ή τους νεους "αθλιους" που εργάζονται εις τας υπεραγορας δια 600-700 ευρω εως της συνταξεως. Όχι Κύριοι, όχι εν όνοματι των δυστυχών (που έχουν την απόλυτον στηριξίν μου) να διακαιολογουνται τα αίσχη των βολευμένων.  Ο καθέις και το όνομα του. Αλλά θα συνεχίσω, το πάω λαου λαου, είπαμε. Και οι αδύνατοι, έχουν πάντοτε, εξ ορισμού, την στηριξιν μου διότι, είτε μας αρέσει είτε όχι το μεγαλυτερο κεφάλαιο είναι η νεότης και φεύγει τάχιστα η ρημάδα. Αλλά μην το βαρυνωμεν, ας μας τα ειπεί η Αλίκη:

 

Υμέτερος

Ο εις-το-τέλος-του-πρώτου-μέρους πτωχός και μόνος αγελαδοπαις,

Θρασύβουλος

 

Σχόλια

08/03 14:28  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
O τιτλος είανι εκ του βιβλίου του Ανδρουλάκη, το όποίον ήτο εμπνευσμενο εκ του αντιστοιχου γερμανικου "η γενεά του Μαθουσαλα" νομίζω. Θα έυρώ την αναφοράν ελπίζω και θα σας την δώσω προσεχώς.
08/03 14:30  evie
5* + 5* για το video.

έχετε νέο e-mail.
08/03 14:42  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δεν εμφαίνονται γλυκιά μου!
08/03 14:59  elenitsa 1
Οι αληθειες να λεγονται.Καθε μερα και πιο βαθεια το μαχαιρι στο κοκκαλο.Χωρις αναισθητικο,κι οποιος αντεξει.Καιρος να ξυπνησουμε.
08/03 15:01  evie
Χίλια συγνώμη από λάθος έβαλα 1.mp3 ενώ το σωστό είναι 01.mp3.
Παρακαλώ διορθώστε το όνομα του αρχείου, το ίδιο και για τα υπόλοιπα αρχεία.

Πλάτος 355 ύψος 15.
08/03 15:52  Σάρισα
Ακριβως ετσι ειναι Θρασσο. Επισης φοβερο και προφητικο το βιβλιο. 5*
08/03 16:16  pol
Στενοχώρησες τους ήδη συνταξιούχους.Το πίστεψε κανείς; Ξυπνάω ήσυχος το πρωί και με τους πιο αργούς ρυθμούς πηγαίνω στα ενδιαφέροντα μου!
Αλήθεια το λάου λάου να βγαίνει από του λαού ή του λαγού;Απορία εκφράζω.
Λίγα λίγα τα νηστήσιμα ,γιατί τελικά επιβαρύνουν περισσότερο!
08/03 16:16  geokalp
thrassos μεγάλη κουβέντα ανοίγεις...
τα όποια μέτρα που ανακοινώθηκαν αυτο-αναιρούνται από την ταυτόχρονη εξαγγελία περί ταμείου το οποίο μετά το 2018 (περίπου) θα ..χρηματοδοτήσει τα ελλείμματα που θα ..προκύψουν τότε...
ακόμα μία φορά - τουλάχιστον η τρίτη από το '90 - που ουσιαστικά το πρόβλημα μετατίθεται προς τις ..επόμενες γενεές
08/03 16:56  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, φίλε pol διατί στεναχωρήθήκατε? Διδασκαλός δεν υπηρξατε το πρότερον? Υπάρχει λειτούργημα αξιότερον αυτού? Αλλά άλλο διδάσκαλος, άλλο ο καρεκλοκένταυρος που διωρίσθη κοματτικώι δικαίωι, άλλο ο υπάλληλος καθαριότητος και άλλο ο μολυβοσπρωχτης! Η ανακατανομή δεν έιναι μονον υπερ ημών έναντι των νέων. Αι πρεσβύτεραι γενεαί δεν έχουν πάσαι την αυτήν διακριτικήν μεταχείρισιν!

Γεωκαλπ, ακριβ΄΄ως έτσι. αλλά σκεφθειτε και αυτό: μήπως όλα αυτά γινονται εις βάρος των επομένων γενεών. εννοώ και αυτων που γεννιούνται και αυτών που λόγω οικονομικής δυσχερείας ΔεΝ γεννωνται. Σκεφθειτε το ολίγον.
08/03 17:05  favlos
Θέλω σύνταξη μολυβοσπρώχτη...:)

Τώρα διάβασα συνέντευξη του σνόμπ (έτσι τον αποκαλούν) Κακογιάννη που λέει:
''Όλα μένουν πίσω σαν καπνός που φεύγει''...
08/03 17:12  geokalp
δεν χρειάζεται να το σκεφτώ:
εκεί έχει πάει το μυαλό μου!
08/03 17:13  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δεν ξέυρετε πόσο χαίρομαι. Ειλικρινώς! ; )
08/03 17:54  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Προ διμήνου διεξήχθη εις το εμόν βλόκιον η διαδικασία διαβούλευσης περί Συμμετόχων και Ενδιαφερομένων Μερών. Κατετέθη από φίλο και συνάδελφο (στέλεχος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης) η πρόταση να "αναγνωρισθεί" ως ιδιαίτερος "προσωποποιημένος" Συμμέτοχος οι "Μελοντικές Γεννιές'.
Έκτοτε με διακατέχει η αγωνία της έγκαιρης έκδοσης 2 του "πλαισίου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", διότι - προς το παρόν - είναι το μόνο παγκοσμίως (!) το οποίο θα περιέχει αυτή τη ρητή και "προχώ" αναφορά.
Ευτυχώς δεν είπα "τυπωθήτω", διότι σήμερα μόλις προέκυψε μία επιπλέον διάσταση - nuance : "... εννοώ και αυτών που γεννιούνται και αυτών που λόγω οικονομικής δυσχερείας ΔεΝ γεννώνται." Μοιάζει απίστευτό, αλλά δεν είναι. Η μπλοκογειτονειά μας αποτελεί ένα ανεκτίμητο "τεθωρακισμένο σκέψεων" !.., ακόμη και στα "ψιλά γράμματα".
08/03 17:58  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Να είσθε καλά ω Προμηθεύ. Δια λόγους που δεν έιναι της παρούσης, με απασχολεί ιδιατερως. Θα επανέλθω και να επανέλθετε και υμείς!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
13 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις