Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


O ψιττακός και ο μικροεπενδυτής
1333 αναγνώστες
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008
19:54

Εντός ενός αεροσκάφους, κάθηνται πλησίον ο εις του άλλου, ψιττακός (τουτέστιν παπαγάλος) πολυχρους και μικροεπενδυτής. Ο μεν ψιττακός εις τον διάδρομον, ό δε μικροεπενδυτής εις το παράθυρον. Άμα τηι απογειώσηι, άρχεται ο πολυχρους ψιττακόν να κραυγάζει κραυγήν μεγάλη:

-Τι είναι αυτά, θέλω το φαί μου τώρα κοκ.

Με το που φτάνει η αεροσυνοδος της χιμάει κιόλας. Βλέπει και αποβλέπει αυτή και φοβισμένη, φέρει δίσκον γέμωντα φαγητού εις τον ψιττακόν. Τα βλέπει ο μικροεπενδυτης και σου λέει "ωρε ετούτο δουλεύει". Άρχεται λοιπον και αυτός κραυγας μεγάλας και κοϊσματα. Με το που πλησιάζει η αεροσυνοδος, τη βουτάει απο τα πέτα και συνεχίζει τους τσαμβουκάδες.

 

Βλέπει και αποβλέπει η αεροσυνοδός και παει εις τον πιλότον: "είναι εκεί έξω δυο και με έχουν εξευτελίσει". Λαβών τα δέοντα εις το κρανίον ο πιλότος, ανοιγει την θύραν ασφαλείας και πετά έξω τον μικροεπενδυτήν και τον ψιττακόν.

Ο δε ψιττακός αμα τηι πτώσηι έλεγε τωι μικροεπενυτήι:

"Καλά, να φωνάζεις ξέρεις, φτερά έχεις?"

Ηθικόν δίδαγμα: ο μικροεπενδυτής δεν δύναται να κάμει όσα δύναται (ή λέγει ότι δύναται) ο ψιττακός.

 

Μια που ήυρον τον Αυστριακό Θεόφιλο, σας συνιστώ ολοψύχως να ακούσετε πλήρες το άνωθεν ζευγος ψιττακών, έν εκ των πλέον δημοφιλών κομματιών εις την ιστορίαν της όπερας.

 

Ωραιοτάτη η σημερινή συνεδρίασις και λιαν ευπροσδεκτος διότι είχαν αναστενάξει πολλοί. Προφανώς, ιδαιτέρως με χαρωποίησε η εκτιναξις της ΜΙΓ, ήτις μυρίζει short-squeeze.  Παρατηρώ ότι κατα παραδοξον τινά τρόπον ΓεΔείς, Dow, S&P500 ευρισκονται πλησίον ψυχολογικών ορίων χιλιάδων.  Τώρα βεβαίως δεν έγιναν όλα καλά εν μια νυκτί και το πετρέλαιο δεν το είδον να ιδρώνει, κάθε άλλο (>109$). Αλλά η κίνησις της επεκτάσεως των ενεχύρων προς ρευστότητα ήτο πραγματικώς δραματική.  Παρατηρούμε και αναλόγως είτε γλεντουμε, έιτε κόπτουμε ρόδα μυρωμένα. Να ειδούμε το πρώτον πώς θα λήξει ο δρόμος ταχύτητος της Ν. Υόρκης ουσης οψιας και θα τα ξαναπούμε.

Κρατούμε και μια πισινή. Είναι, άλλωστε, η εποχή των πισινων.

 

Υμέτερος,

Ο έχω-και-αλεξίπτωτο-πάμε-μια-βολτα? πτωχός και μονος αγελαδόπαις

Θρασύβουλος

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΜΙΓ
Σχόλια

11/03 20:04  geokalp
να δούμε, θα αποδώσει το "χαστούκι";
11/03 20:06  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αισιοδοξέιτε, αισιοδοξείτε! Κάτι η ένεσις, κάτι τα επιτοκια ολίγον αργότερα, τουλαχιστον να μη βλέπουμε διαρκώς χαμηλοτερα χαμηλα.

Παω σινεμά και κανονιστε να κρατήσετε το μαγαζί υψηλά, ΟΚ? ; )
11/03 20:33  geokalp
χαχα!

να δούμε!
11/03 21:02  Goldmine
Πολλά πεντάστερα δι' όλον αλλά και δια τα: O "έχω και αλεξίπτωτο πάμε μια βόλτα;", "ούσης οψίας", "τσαμβουκάδες", "λαβών τα δέοντα εις το κρανίον":-)¨Απαιχτος!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις