Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Eν Αρκτωι δεκαετίας
975 αναγνώστες
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008
13:17

Λοιπόν, παρατηρώ ότι οι 200 κτύποι που συνήθως αναμένω δια την συγγραφήν νέου κειμένου συμπληρουνται ταχέως. Πολυ ευχαριστον αυτο. Είμαι εκτός και αποκλεισμένος ελέω απεργιών εις φιλικόν γραφείον, οπότε θα είμαι συντομος.  Απομείωσα την θέσιν μου κατα τα της πρωίας περιγραφόμενα. Τουτο δε σημαίνει ότι απιστώ περί το ραλλυ (ειλικρινώς δεν γνωρίζω) σημαίνει απλως οτι φυλώ τα ρουχα μου κι ας ειμαι και ολίγον δεμοδε. Άσε τα υπολοιπα να τρέχουν κερδισμένα, αλλα εκράτησα και μια πισινη ως ασφάλεια. Το έχω ξανασυζητήσει και παλαιότερον, ας το ξαναπώ και ΄τωρα. Η Άρκτος ειναι μια φυσιολογική καταστασις των αγορών. Εάν γνωρίζεις τα χουγια της, δυνατόν να εκπληρώσεις τον υπ’ αριθμ 1 σκοπο του επενδυτου:

Να ΜΗΝ χάσει.

Έχω βαρεθεί να το λεγω και μάλιστα το άρθρο εκείνο ήτο λίαν αντιδημοφιλες (20μονάστερα, 19 5*) και πολλάκις μοναστερισθεν (οπότε τον 5* οβολον σας έστω και εκ των υστέρων παρακαλώ). Την Αρκτο και οιανδήποτε άλλην κατάστασιν εν αγοραίς μπορουμε να την παιξωμεν. Απλώς είναι πιο δυσκολη. Αλλα το βασικόν εκεινου του άρθρου που νομίζω ωθησε φιλους προς μοναστερισμόν ήτο: «αρκεί να έχωμεν και σχέδιο πωλήσεων και ουχί μονον αγορών». Πιστός εις τον λογον μου το αυτό έπραξα και σημερον.  Βλέπετε όμως ότι και εν άρκτωι διδονται ευκαιρίαι κουρσου, διότι ασφαλώς είναι ολίγα τα χαρτιά  (βαρια που παιζουν και οι ξενοι) που εισηλθε τις εχθες αναμένων τεχνικήν αντίδρασιν και δεν εκερδισε.

Τώρα είδον καπου που ΄έλεγε κάποιος φίλος ότι όλοι προετοιμάζονται δι’ Άρκτον διετίας. Μάλιστα μου έκαμε εντύπωσιν που εφαίνετο το τριήμερον, ολίγον προ της αντιδράσεως δηλαδή να απετέλεσε τοπικον ναδιρ ψυχολογίας. Η αληθεια φίλοι μου έιναι ότι ευρισκομεθα εν Αρκτωι δεκαετίας. Ίσως και παραπάνω (δωδεκαετίας, βάσει 4ετών κύκλων), αλλά εις αυτήν την φάσιν τόσο την υπολογίζω. Ετρομάξατε? Μα γιατί? Μαθετε να αναγιγνώσκετε προσεκτικώς και μέχρι τέλους. Απλώς σας είπων ότι αναμένω ο ΓεΔείς να φθασει τα προηγουμενα υψηλά του κάπου το 2011 ή ολίγον πριν ολίγον μετά(τα υψηλα του 99 βεβαίως). Χωρίς να το γνωρίζω ασφαλώς, απλή εκτίμησιν διατυπώνω. Ελπίζω να ημπορέσω να σας τα δείξω κιόλας το εσπερας. Αλλά πολύ απλώς η ανωφέρεια 2003-2007 ήτο μια αρκτώδης ανωφέρεια, έν παρατεταμένο αρκτώδες ραλλυ. Το έχουμε ξανασυζητήσει, η Αρκτος δεν ήρξατο ότε πολλοί θεωρουν.

Δεν εκέρδισαν αρκετοί εξ αυτής της αρκτωδους ανωφερείας 2003-2007? Ιδού λοιπόν που και εν Άρκτωι δυνατόν να γίνει καλόν παιγνιον. Ακόμη και εάν δεν κρατήσει χρόνια η ανωφέρεια, αι αγοραί έχουν μορφή μορφοκλασματικήν και κυματάκια πάντοτε μπορουν να πιάσουν οι κουρσαροι. Να σας αποκαλύψω λοιπόν και διατι παραμένω ενεργός και ξαναβγήκα εις το κουρσο με μέρος του κεφαλαίου μου (το 75% ειναι εν προθεσμιακήι την οποια σκοπευω να ανανεώσω απο εβδομαδα) . Διότι ποτέ δεν ξέρει κανείς πότε θα στρέψει. Απο το κουρσο το γνωρίζω καλώς ότι δε θα βγάλω σπουδαία πραγματα, εάν όλα πάνε καλα κανενα ταμιευτήριον μέσες άκρες ή και τίποτε. Αλλά εντός της αγοράς ων, οσμιζεται κανείς και την Αρκτον και τον Ταυρον, όστις σας διαβεβαιώ, αργά ή γρήγορα θα έλθει. Αμα την ποιήσει τις δια τον γύρον της Αφρικής και απωλεσει επαφήν, δυνατόν αν χάσει και τας αρκτώδεις ανωφερείας και το εξπρες του Ταυρου. Είμαι και φύσει ταυρώδης, άλλο που η ανάγκη - και η προσοχή- με έριψε εις την ακτήν.

Αφήνω που το κούρσον είναι καλλίτερον της βιριβας. Τι να λέμε τώρα...

Υμέτερος

Ο αποκλεισμένος-ελεω-συνδικαλιστικών-ρετιρε πτωχός και μονος αγελαδόπαις

Θρασύβουλος

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

12/03 13:33  Αξιόκριτος
Φίλτατε Θρασύβουλε,
Παρ΄όλο που ασχολούμαι από το 2002 μόνο με παράγωγα και κυριολεκτικά δεν με ενδιαφέρει προς τα που θα κινηθεί η αγορά , βρίσκω την ανάλυσή σου πολύ ζουμερή.
Μία διαφορετική θεώρηση που κάνει τους φίλους να σκεφτούν.
12/03 13:33  geokalp
τρομερή η σημερινή έμπνευση!
φτιάξτε εκεί αριστερά ένα μόνιμο link με αυτό το άρθρο
δεν είναι ότι συμφωνώ 100% (θέλει και λίγη extra επεξεργασία καθώς είναι "ζουμερό") αλλά η συγκρότηση της σκέψης είναι άψογη
12/03 13:33  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
O φαύλος με καρ΄φωνει, διόσους παρηκολουθησαν τα αποκριάτικα δρωμενα, εδω:

http://favlos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=5615&blid=31

Συμπληρώνω ότι έχουμε κοινή αδυναμία εις τας μικρούλας και νοστιμούλας.

Τράπεζας εννοώ βεβάιως, αλλά μ’αρέσει ο τρόπος που σκεπτεσθε, σαρακοστιατικον...
12/03 13:34  geokalp
τι σύμπτωση απόψεων με τον Αξιόκριτο - ούτε συννενοημένοι!
12/03 13:35  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ω, πολύ σας ευχαριστώ φιλοι μου!

Αξιόκριτε, κι εγώ εν πολλοίς τα ίδια εν αλλοδαπήι. Αλλά βαρέθηκα, είναι και η αδρεναλίνη τοξική εις βάθος χρόνου. ΚΑι η αγορά εις τιμάς ευκαιρίας και διακράτησις αποδίδει εξ ίσου καλώς εις αγοράς ως η ημετέρα...
12/03 13:46  kossax
Καλημερα,
Αγαπητε Θρασσο, μου φενεται δυσκολο να πιστεψω οτι 5 χρονια και 250% ανοδου μπορει να χαρακτηριστει σαν ανοδικη αντιδραση σε bear μαρκετ. Ισως αν δουμε τιμες κατω του 1500 στον ΓΔ, μπορει.
Πως ομως αυτό θα συμβάδιζε με την επιτευξη νεων υψηλών ή ( σχεδον νεων )το 2007 στις περισσότερες αναπτυγμενες αγορές.
Από τον Νοεμβριο μεχρι τωρα εχουμε 4 μηνες "διολυσθησης". Ειναι αλήθεια οτι τελευταια εχει επιταχυνθει η πτωση , ομως ετσι δεν ειναι φυσιολογικό να γινει σε μια διορθωση; Μηπως τελικά αυτό ζουμε και τιποτα πιο "ιδιαιτερο" με την αποχή της "μαζας" από τις αγορες να κάνει τις μεταβολές "τραγικά εντονες" αφού οι επαγγελματιες πωλουν "ελαφρα την καρδια" και οσο-οσο μολις παρουν "σημα";...
Η θεωρια των νεων υψηλων το 2009 με βρισκει συμφωνο. Αν το 250% ειναι bear market rally φανταζομαι τι "βλεψεις" εχεις για το "BULL"... Τυφλα να ΄χει ο Lakkis ;-)
12/03 13:50  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
-20% υπό τα προηγουμενα υψηλα είανι ο ορισμος της αρκτωδους αγοράς φιλε μου. Το μέγεθος της αρκτώδους ανωφερείας ωφείλετο εις την υπερβολην της πτώσεως. Θεού θέλοντος θα σας τα δείξω το εσπέρας...

Τι έγινε, πλακωσαν οι μοναστεριστάι πάλι? Εμ, πώς να μη χάνουν μετά...
12/03 19:35  varyian
Φίλε Θρασύβουλε γειά σου. Πολύ ωραίο το άρθρο σου. Για το bear market συμφωνώ κυριολεκτικά. Μόνον που δεν συμφωνώ οτι τα νέα υψηλά θα είναι τόσο νωρίς.
12/03 20:47  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γεια σας φίλε μου! Που να ξευρω? θα δειξει...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
45 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις