Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ursus arctos hellenicus
1294 αναγνώστες
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008
20:33

Τι έγινε παιδες? Εξήφθησαν τα πνέυματα και επεσαν και πάλι τα μονάστερα της Αρκτου? Ωραία. Ας το επαναλάβω λοιπόν. Εάν θέλουμε να κάνουμε την άρκτο φίλη, ή εδώ που τα λέμε ΠάΝΤΟΤΕ, πρέπει «να έχωμεν και σχέδιο πωλήσεων και ουχί μονον αγορών». Δε γνωρίζω τί εξώθησε τους γνωστούς σκοτεινούς κύκλους εις μαζικόν μοναστερισμόν εις το μόλις προηγουμενον. Υποψιάζομαι  ότι ήτο η λέξις "σχέδιον". Ίσως χαλά την πιάτσα, αλλά δε θα κουραστώ να το λέγω προς τους μικροεπενδυτάς: εάν δε θέλετε να σας γδάρουν: ΣΧέΔΙΟΝ και μελέτη. Αι αγοραι δεν είναι παιδική χαρά. Αλλο τι σας λένε οι ψιττακοί. Αφηστε τους να λένε, εσείς φτερά έχετε? Ή ίσως τους εχάλασε η λέξις "πωλήσεις". Μπα? Τας μετοχάς διατί τας αγοράζετε δηλαδή? Δε θα τας πωλησετε κάποτε? Ε, μωρε καραγκουνισμος! Προσοχή και πάλιν λέγω ότι εγώ ότε ρευστωποίησα το μεγαλύτερον μέρος του χαρτοφυλακίου, το είπα και τέλος. Έκτοτε αποχή ή κουρσον. Ο καθείς κουμάντο στας μετοχάς του και δεν έχω διαθεσιν να συμβουλευσω κανέναν προς αγοραπωλησίας ή διακρατησιν.

Το βασικόν έιναι ότι κάποτε αι αρκτοι λήγουν. Η ημετέρα εκτιμώ ότι θα ΄ληξει εντός του αμέσως επομένου τετραετούς κύκλου (δεν γνωρίζω βεβαίως τι θα γινει). Εάν όπως λέγει ο φαύλος αι εταιρειαι σας δεν κλεισουν εν τω μεταξύ, έχετε σημαντικάς πιθανότητας να ρεφάρετε ή να κερδίσετε (οπότε διαλέξατε εταιρείας που κατα πάσαν πιθανοτητα δεν θα κλείσουν). Πάντως βλέπω ότι οι μοναστερισται εξύπνησαν και τα αντανακλαστικά των φίλων. Καλώς διότι με του που βλέπουν ακόμη και συζήτησιν περί Άρκτου οι καραγκουνισταί και οι ψιττακοί ορμουν. Δε βαριέσαι, ας μη χάνουμε ημείς κι αστους να κουρεύονται. Για πάμε εις την μέλέτην που λέγαμε λοιπόν.

 

Τα βασικά τα έχουμε ξαναειπει: άρκτος λέμε ότι ισχύει ότε οι πωληταί υπερισχύουν των αγοραστων. Εν μικροκλιμακι, τουτο συμβαίνει καθ'εκάστην σχεδόν. Μορφοκλασματική (φρακταλ) γαρ η συμπεριφορά των αγορών. Δια να συνεννοουμεθα ωστόσο, λέμε ότι μια αγορα (ή μετοχή, κι αυτή αγορά είναι) ευρισκεται εν  Άρκτω, ότε κινειτε εντός ζώνης υπό το 20% εκ της κορυφής. Αυτός είναι ο διεθνής ορισμός της Άρκτώδους αγοράς. Κατ'άυτήν την έννοια αι Αθήναι ευρισκονται εν Αρκτωι από το 2000 μετά μικρών διαλειμμάτων ως εμφαίνεται εδώ. Έχει και άλλα ενδιαφέροντα αυτό το διάγραμμα και θα επανέλθω ωστόσο.

 

 

Τωρα, σημειώνω δια την Ιστορίαν, ότι ηύρον (τώρα μαθαίνω την αγορά σας) ότι ο ΓεΔείς εσημείωσε την 17/9/1999 υψηλόν εν κλεισίματι 6.355,04 ενώ ενδοσυνεδριακώς 6.484,38. Τούτο δίδει τιμάς ορίων Άρκτου (Υψηλον - 20%) 5.084,03 και 5.187,5, εάν εν κάνω λάθος (εάν κάνω, διορθώστε με παρακαλώ). Από εκεί και κάτω ευρισκόμεθα εν Αθήναις εν Άρκτω. Αυτό δε μας εμπόδισε να έχουμε κέρδη κατα την υπεροχη ανωφέρεια του 2003-2007 και δε μας εμποδιζει - καθε άλλο- να τολμουμε κουρσα και εμπορια όταν ανοιγει ο καιρός. Σημειώνω τέλος ότι και εκ του τοπικού υψήλου του Οκτωβρίου έχουμε απωλέσει >20%. οπότε ακόμη και εάν θεωρηθεί ότι εξήλθαμε της Αρκτου τον Οκτωβριον, εισήλθαμε εκ νέου προσφάτως εν υπο-αρκτωι,τρόπος του λέγειν. Θα τα ειδούμε άλλη φορά αυτά ωστόσο.

Ας το ξαναειπώ: προφανώς άκομη και εν άρκτωι οι ταύροι πλειστάκις οδηγουν την κουρσα και τας τιμάς προς ανωφέρειαν. Άλλο το ένα , αλλο το άλλο. Μαχαι άρκτων και ταυρων, τουτέστιν πωλητών αγοραστών γινονται καθ'ημέραν. Όστις το βλέπει επωφελέιται ή τουλαχιστον δεν βλαπτεται 

Απλούν.

Υμέτερος,

Ο και-την-Άρκτο-χορεύω-εν-τωι-ταψίω πτωχός και μονος αγελαδόπαις,

Θρασύβουλος

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

12/03 20:53  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
άλλες άρκτοι χρειάζονται τη βοήθειά μας:
www.youtube.com/watch?v=Ajo7G9I0KgA&feature=related
Περιηγηθείτε και βοηθήσατε:
www.arcturos.gr/gr/
12/03 21:56  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Δύο λέξεις μόνο και ατεκμηρίωτες !(Μου έχουν πέσει οι υποχρεώσεις μαζεμένες...)
1. Ο ΓΔ (και εδώ θα συμφωνήσω με γνωστό φίλο ήτο το 99 "πλαστός".
2. Με αυτή την προσέγγιση τα φετινά υψηλά ήταν ΝΕΟ ΥΨΗΛΟ και είμεθα σε υποαρκτώδη κατάσταση για άλλη μία φορά, εις τα πλάισια όμως ταυρώδους μακρο-ανόδου.
Δεσμεύομαι !...λίαν συντόμως πάλι κοντά σας και εις τα του ΧΑΑ και εις τα "άλλα".
12/03 21:58  geokalp
νομίζω ότ γίνατε κατανοητός και στον πλέον αδαή!
(ίσως με κολλήσατε λίγο!)
12/03 22:15  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
ωπ, κι εγώ γυρναω εις τας ρουγας!

Ερμη, όλο μας τάζετε εσείς. ; ) Δεν ξέρω δια πλαστόν, αλλα αυτόν δεν ηγοραζαν τότε? Πραγματι πάντως ο ΣΑΓΔ έκανε νέα υψηλά, εις λογος άλλωστε επαγρυπνήσεως:

http://thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=797&blid=10

Ταύτα και αναμένω ανυπομονως το τεμάχιον. Γεωκάλπ, ευρεθην τυχαίως να σχολιάζω το υμέτερον. Λιαν καλον!
12/03 22:30  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Με κολάζετε και έχω δουλειά !... Μία λέξη μόνο :
"Ηγόραζαν" δεν ηγόραζαν με "πραγματικά χρήματα", ή μέ κάλυψη - μόχλευση και "ότι άλλο - έστω δομημένο αλλά νομότυπο εργαλείο". Ούτε παραγώγα υπήρχαν, ούτε "κανονικό short" επί μετοχών. Ούτε καν (πλήν ενός) Αμοιβαία επί Δεικτών ! Το "νούμερο" είναιο πλαστό και το "ορθόν" είναι χαμηλώτερο... Θα επανέλθω με "μπακάλικους" πλην όμως ρεαλιστικούς υπολογισμούς. Τα του ΣΑΓΔ, ο οποίος ΔΕΝ υπήρχε καν είναι μία ένδειξη.
Δεσμεύομαι !...
Πάντως το 95% της ουσίας των όσων γράφετε δεν αλλάζει.
12/03 22:35  NEMO
Έγραψες τη μαγική λέξη thrass,ΣΑΓΔ...
12/03 22:46  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Η αλήθεια είναι ότι πρώτος ο ανιψιός mc, γατος εις τα τοπικά το επεσήμανε φίλοι μου! Εγλω απλώς ενετυπωσιασθην και το εδημοσίευσα, διότι τους σκοταδόψυχους και τους λοιπούς ψιττακούς τους έχω καταγεγραμμένους εκει που δεν πιάνει μελανη.
12/03 23:02  Αξιόκριτος
Επαναστατική αλλά ταυτόχρονα ζουμερή άποψη απόλυτα τεκμηριωμένη σύμφωνα με τους διεθνείς ορισμούς για τις αρκτώδεις αγορές.
Θα ήθελα να βάλω ένα ερώτημα.Είναι δυνατόν να έχουμε την αγορά 1,47% πάνω και να έχουν πουληθεί 10.51 ΕΥΡΩ περισσότερα από ότι έχουν αγορασθεί στον 20άρη ?
Μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα άραγε ?
Υμέτερος
12/03 23:19  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, ενδιαφέρον ακουγεται αυτό Αξιοκριτε, αλλά ειλικρινώς δεν έιμαι βέβαιος ότι δύναμαι να εκφέρω γνωμην. Εινια ασφαλή τα στοιχεία?
13/03 00:16  elenitsa 1
"Αφηστε τους να λένε, εσείς φτερά έχετε?""Καραγκουνισμος"
Ε,δεν παιζεστε!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...
13/03 11:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γεια σας ελενιτσα με τα ωράια σας!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
37 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις