Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Aθηναίαι Κυρίαι
1058 αναγνώστες
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008
01:46

Σημερον (εχθές δηλαδή) ήθελον να γραψω κάτι περί των Αθηνάιων Κυριών, ένεκα η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ότε η Ειρήνη η Αθηναία αναστήλωσε τας εικόνας, κερδίζοντας έτσι την εικονομαχίαν δια την πλευράν της εικονοφιλης Ευρώπης έναντι της ανεικονικής Ασίας. Βεβαίως ταυτοχρόνως, έχασε την Απω Ευρώπη λογω Καρλομάγνου, ενώ εφτασε ο Χαρουν Αλ Ρασιδ εις τα τειχη της Πόλεως. Τέλος ετύφλωσε τον ίδιον της τον υιον, μια ιστορία δήλαδή, "αστα να πάνε".  Ήθελα να ειπώ και ολίγα δια την Φιλοθέη την Αθηναία, που περνώ το στενάκι της πισω απο την Μητρόπολιν εις τον γύρον μου, μια γυναικα ογκολιθο δια την Ιστορία των Αθηνών. Ωστόσο λόγω ελλείψεως χρόνου, ετουτα μιαν ετέραν φοράν.

Μια που ομιλούμε περί γυναικών, ήτο μεγάλη τιμή δι'εμέ να ειδώ ως τίτλον της κας Ζεζας Ζήκου εις την Καθημερινή της Κυριακής τον εμόν προ ημερών "Θα χυθεί αίμα", κατά πάσα πιθανότητα βεβάιως εκ συμπτωσεως. Εκ των ολίγων που γνωρίζω, από τους εν Ελλάδι ανθρώπους ασχολουμένους με τον χώρον που "ξευρει γράμματα". Με τον έναν ή τον άλλον τρόπον βαδίζουμε προς συνθηκολόγησιν μου φαίνεται.  Και καθώς το γράφω αυτό έσκασε η είδησις εξαγορας της Bear Sterns, που ευρίσκετο βεβαίως πρακτικώς υπο πτωχευσιν και εκινδυνευε να παρασύρει την Υφήλιον.  Καλό νέο αυτό, ίσως αποτρέψει ή κάπως εξομαλυνει τέλος πάντων μια Μαύρη Δευτέρα που πολλοί φοβουμεθα. Αν και βεβάιως το ΠώΣ θα το εκλάβουν αι αγοράι θα το ειδουμε. Η πρεμούρα να κλείσει η συμφωνία προ του ανοιγματος της Ασίας μας διδει απλώς μιαν ιδέαν δια το τι θα γινόταν εάν η συμφωνία δεν έκλεινε, έστω και εις τιμήν (240εκ $, περί τα 156 εκ ευρώ) πολυ χαμηλοτέρα πολλών Ελληνικών εταιρειών. Πάντως εάν δεν έκλεινε, θα έκαμναν αμέσως αίτησιν δια πτωχευσιν.

Το πρόβλημα εν αγοραίς δεν ειναι πλεον πιστωτικόν. Είναι κίνδυνος πτωχευσεων και καταρρεύσεων.

 

Μια που ομίλησα περι εικονομαχίας, ενεθυμηθην την ιδικήν μας περίπτωσιν Μαρφινομαχίας. Το νέο που κυριαρχησε εν Ελλαδι το Σαββατοκύριακο ήτο αυτό της πωλήσεως πακέτου του ΟΤΕ εις αλλοδαπά συμφέροντα υπό της ΜΙΓ. Κι αυτό λίαν καλό νέο -εφόσον επιβεβαιωθή. Παραδόξως η κρίσις εξύπνησε αντανακλαστικά ή εν πάση περιπτώσει οργαμόν ειδήσεων. Αυτά είναι τα καλά της ελευθερίας του εμπορίου και ευχομεθα δια το καλό όλων να βγουν αληθείς και να μην παραμείνουν φήμαι όλες αυτές οι κινήσεις. Εκ του ιδικού μου τελευταίου στοπλοσσιου απεχει η ΜΙΓ βεβάιως αρκετά (εκτός κουρσων), εν μετρητώι παραμένω, οπότε έχω χρόνο να σκεφθω και να ζυγίσω το τι πρόκειται να γίνει. Οι καιροί θέλουν μελέτη και προσοχή. Η Αρκτος δεν παίζει. Εν Ταυρωι τα λαθάκια και τας αμελείας τα σβηνει η ορμή του ενίοτε. Εν Άρκτωι δεν υπαρχει έλεος. Καραδοκεί δια τους απροσέκτους κλαυθμός και βρυγμός οδόντων.

Επιστρέφοντας εις τα εκκλησιαστικά, καθε σαν εχθες απαγγέλονται και οι αναθεματισμοί κατά του Ιωάννου του Ιταλού, μεγίστου φιλελληνος μεν, αλλά αναθεματισμένου υπο της ημετέρας Εκκλήσίας δε. Το σημειώνω δια να το ενθυμουμαι και δια να κάμω εισαγωγήν εις το ότι αυτή την εβδομάδα θα αναφερθώ και ολίγον, επ' ευκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδος των,  εις τους μεγάλους ανθρωπους της Δυσεως που υπερασπισθησαν και διέδωσαν τα Ελληνικά Γραμματα, καλλιτερα και απο δικά τους που λέει ο λόγος - και πάντως καλλίτερα απο πολλούς δικους μας.  Δεν είναι η Ελλάς αναδέλφος. Ειναι στενότατα συνδεδεμένη μετά πολλών άλλων που την έχουν εις την καρδίαν τους εν τω βάθει των αιώνων..

Και εις τα γράμματα και εις τας αγοράς ως θα ειδουμε και αυτή την εβδομάδα.

Υμέτερος,

Ο του-ιταλικου-καφέ-ασφαλώς-οπαδός πτωχός και μονος αγελαδόπαις,

Θρασύβουλος

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ ΜΙΓ ΟΤΕ
Σχόλια

17/03 01:58  favlos
bear 2 δολλάρια και ΟΤΕ πόσο?Μέρες έντασης.

Τα 'υπόλοιπα' εξαιρετικά.
17/03 02:05  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μεταξύ μας φίλε μου, πιτευετε ότι θα τελειώσει αυτη η συμφωνία? Χωρίς να γνωρίζω, εκφράζω ειλικρινή απορία.
17/03 02:25  mc
Τελικά πόσο αγόρασε και πόσο είναι να πουλήσει; Μετράμε σε σχέση με τα της κατάστασης της Αγοράς ή με τα της τσέπης;

Ένα παιδί που μετρά τα Άστρα...
17/03 02:26  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μουργο ανιψιέ, πεσατε δια υπνον, θα μου φωνάζει η μητηρ σας ότι σας παρασύρω... ; )

Εδώ που τα λέμε εάν καταφέρει αν πάρει μετρητό, θα είναι μεγάλη επιτυχία, έστω και άνευ μεγάλου υπερτιμήματος
17/03 02:32  mc
:(
Ok, Καληνύχτα...

www.youtube.com/watch?v=Z7cb4Vdt0Kk&feature=related
17/03 07:55  EASY RIDER ( GARV )
Φιλτατε θρασυβουλε , κατα την ταπεινη μου αποψη ενας κουρσαρος πρεπει να κανει συνεχως κουρσα για να μπορεσει να επιβιωσει , η δικη σου τακτικη ειναι μαλλον ανταρτικη . ανταρτοπολεμος ειναι κατ εμε .
ισως κανω λαθος αλλα διορθωσε με .
οι κουρσαροι, ορμουσαν εστω και αν εχαναν το καραβι τους και επρεπε να αρχισουν παλι απο την αρχη .
η απερισκεψια εκανε καποιους κουρσαρους ξακουστους .
παρε 5* και σκεψου το μηπως τελικα εχω δικιο και εισαι ενας ανταρτης ( και οχι κουρσαρος ) των χρηματιστηριων , χτυπας και φευγεις .
17/03 08:51  nhad
"Δεν είναι η Ελλάς αναδέλφος. Ειναι στενότατα συνδεδεμένη μετά πολλών άλλων που την έχουν εις την καρδίαν τους εν τω βάθει των αιώνων."

Ακριβώς Θρασύβουλε. Έχω γνωρίσει τέτοιους στη Γαλλία αλλά και στην Ταιβάν. Ο Γάλλος μάλιστα περηφανευόταν για τα (αρχαία) Ελληνικά του, και μου μίλησε για τη συγκίνηση που ένοιωσε όταν στην αρχή της δεκαετίας του 60 είχε έρθει στην Ελλάδα και διαπίστωσε ότι μπορούσε να διαβάσει εφημερίδα! Το αντίστοιχο για τις λατινογενείς γλώσσες είναι αδύνατο. Βεβαίως τότε αι εφημερίδαι εγράφοντο εις καθαρεύουσαν...
17/03 09:31  Goldmine
Πολύ ωραίον, βρίθον ελληνοπρέπειας και ελληονομορφώσεως!
17/03 09:41  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα φίλοι μου. Γολδ, πάτνοτε ευγενής, ευχαριστώ. ΓΑΡΒ, τι να κάμω, παίζω μονον ότε βλέπω σχετική ασφάλεια τετοιες εποχές. nhad, πάλι με χρόνια με καιρούς...

Πάντως το καταπληκτικό νέο σήμερον είναι η επιβεβαίωσις της πώλησεως του πακέτου του ΟΤΕ. Θα κάμει διαφορά νομίζω.
17/03 13:19  favlos
Μην ξεχνάμε και τον Αλέξη σήμερα.Εορτάζει...
17/03 13:49  Σάρισα
ευτυχως αυτη η ...εσωτερικη τεχνικη αναλυση που με εμπνεει αρκετες φορες μου δωσε εγκαιρως σημα πωλησεων σε ΕΤΕ και ΑΛΦΑ. Ειναι γεγονος πια. Οι ξενοι αποχωρουν κακην κακως. Πανε τα θεμελιωδη.

Δεν ξερω βεβαια, ισως εαν το κλιμα της απαξιωσης συνεχιστει, ισως παρουσιαστουν πολυ μεγαλες ευκαιριες.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
20 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις