Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ότε πίπτει ράβδος: Exodus (II)
1156 αναγνώστες
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2008
00:00

Τι ημερα και η εχθεσινή! Ουχί μονον έχασαν οι αμερικανικοί δείκται την πλειοψηφίαν των κερδων τους, αλλά είχαμε και οξείες διορθώσεις εις τα εμπορεύματα. Ο χρυσός ευρίσκεται πλεον κοντα στον 50αρη του, χανοντας σήμερον κοντα στο 6%.

 

 

Η αστάθεια που συζητουσαμε το πρωί κυριαρχεί. Αλλά ο χρυσός θα δείξει και μετά τα πονταρίσματα της Ασίας. Με τας μετοχάς τί γινεται?  Αφου αι αγοραί δεν ανθεξαν μονες τους, αυτή τη φορά δεν υπαρχουν πολλοί φορείς, πλην εντελώς αναπαντέχων και απροβλεπτων κινήσεων  που δυνανται να αλλάξουν δραστικώς τον ρουν τον γεγονότων. Προσωπικώς, ευτυχώς πειθαρχησα στο σχεδιον και απομείωσα θέσεις των δοκιμαστικών τοποθετήσεων της πρωίας (τοποθετηθηκα εις ΜΙΓ και ΠΕΙΡ), εν όψει αρνητικού κλεισίματος. Το σημειον προς κουρσον ητο ίσως αυτή τη φοράν κατά πάσα πιθανοτητα εσφαλμενο, κάτι που θα μας το ειπει μετά σχετικής βεβαιότητος το αυριανο κλεισιμο της Ασίας. Εάν εχωμεν Κραχ ή τέλος παντων χαμηλοτερο χαμηλο  το στοπλοσσι απο περιπετειας θα μας γλιτωσει. Ανευ αμφιβολιας, όσο και καλως αποτιμημενες να φαινοτναι κάποιες μετοχές, ότε διεθνώς πιπτει ράβδος, πίπτει ράβδος.

Υπαρχει βεβάιως πάντοτε η πιθανοτης να κλεισουν άνευ δραμάτων, οπότε το πραγματικο στοίχημα δι'εμέ είναι εάν θα κάμει χαμηλοτερο χαμηλο η Αμερική, διότι τότε κατά πασα πιθανοτητα δεν θα είναι ολιγον χαμηλοτερο. Αλλά βεβάιως όλα μεσα στο παιγιον είναι. Εάν κρατήσει, τότε δυνατόν να επιβεβαιωθεί η Δευτέρα ως σημειον στρέψεως και μεσοπροθέσμου ανωφερείας. Εν τοιαυτηι περιπτώσει, τα βλέπουμε απο εβδομαδα ξανά. Όπως και να έχει, αυριο είνια μια άλλη ημερα και θα τα δουμε ξανα τότε.

Ψυχραιμία, ότε υπαρχει σχέδιον, δεν υπαρχει πανικος. Δε λησμονουμε ότι αι αγοραί δεν αποθνήσκουν ποτέ. Θα έλθει και η ώρα που θα στρεψουν και εδώ θα ειμεθα!

 

Υμέτερος

Ο προσεχω-δια-να-εχω πτωχός και μονος αγελαδοπαις

Θρασύβουλος

 

YΓ Εννοείται, ο καθέις κουμάντο στα κεφάλαιά του και ουδέπω προτείνω αγοραπωλησίας ή διακρατησιν. Μη λέμε χαζά.

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ ΜΙΓ ΠΕΙΡ
Σχόλια

20/03 00:07  Goldmine
5* Και αν μοι πίπτει λόγος θα πρότεινα δια τίτλον το ιδικόν σας
"Πίπτει ράβδος"!
20/03 00:09  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
A, σας το υποσχομαι! Το ασμα, εντός ολιγου, δικο σας!
20/03 00:15  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ιδου! Σας ευχαριστω!
20/03 00:23  Goldmine
Άψογον! Έχει κάτι από Γολδ:-) Ευχαριστώ και δια την υιοθέτησιν της προτάσεως!
20/03 00:28  Goldmine
Προσέξτε όμως: με τον τόνο στο <ε> (Οτέ) ο τίτλος αποτελεί προτροπή πώλησης μετοχών του ΟΤΕ, και αντιφάσκει προς το υστερόγραφό σας :-) χε χε!
20/03 00:39  Σάρισα
Aν και μου μπηκαν κι εμενα ιδεες για αυξηση θεσεων σε ΜΙΓ και 2-3 αλλες, αποφευγω κι εγω τις τοποθετησεις αυτη την περιοδο ανεξαρτητως αποτιμησεων. Ειναι καθαρα θεμα ψυχολογιας. Πρεπει να εχουμε λιγο υπομονη.
20/03 00:44  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Το ζητημα είναι φίλε μου: θα καταφέρω να τηρήσω τον κανονα νο 1? ΄

Ες αύριον λοιπόν!
20/03 08:59  ΚΥΠΡΙνΟΣ
συνεχίζω περί...καταδύσεων.

Ελπίζω ο κ.Μπερνάνκι,πριν τους βάλει να χοροπηδάνε στο βατήρα,να έλεγξε,ότι η πισίνα από κάτω έχει νερό.
Κε Μπερνάνκι,ο ασφαλέστερος έλεγχος,είναι με το χέρι,γιατί με το μάτι είναι επικίνδυνο ...το μπλέ χρώμα της πισίνας ξεγελάει.
20/03 11:14  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γεια σας Κυπρίνε λεβεντια! Ωρέ παίδες, η Ιαπωνία και η Ασία εκλεισε καταπρασινη ή ολίγον ερυθρα. Για να ειδουμε, τι είδε ο Ιάπων. Τολμω λοιπόν να κρατήσω τας θέσει μου ολίγον ακόμη και οψομεθα...
20/03 11:27  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Παίδες γραψτε λάθος, τα χθεσινα έβλεπον της Ιαπωνίας. Η υπόλοιπος Ασια παντως ΟΚ. Τα παραγωγα του χρυσού δείχνουν και άλλο κάτω οπότε, σας αφήνω σιγά σιγα εκεί!
20/03 12:49  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χμμμ. ο ανελκυστηρ του τρόμου συνεχίζεται. Παραμένουμε εκεί που ειμεθα έτοιμοι είτε να σφάξουμε τα υπόλοιπα είτε να βραχουμε ολιγον ακόμη.
20/03 15:48  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
ενημερωσις: ΜΙΓ άνω του στοπλοσσιου, Πειρ κατω και σφαγή...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
28 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις