Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Μακεδονικά
1885 αναγνώστες

Επειδή η Ιστορία και η μελέτη της είναι κάτι το οποίο πάσχει πολύ εν Ελλάδι, και αυτό το τμημα της διαννοήσεως που είναι ενεργό εις την συγγραφήν της είναι μονομέρες και στρατολογημένον υπό κομματική ή ιδεολογικήν καθοδήγησιν, θα συγκεντρώνω εδώ συνδέσεις προς άρθρα αναφερόμενα εις την ξένην επιβουλήν κατά της Μακεδονίας και της Θράκης. Τώρα βεβάιως, αρκετοί γνωρίζουν λίαν καλώς ποίοι ήσαν αυτοί που ήθελαν να παραδώσουν ελληνικά εδάφη εις τους Σλαυους, αλλά η χαυνωσις του γενικού πληθυσμού δεν πρέπει να υποτιμάται. Ούτε η πλύσις εγκεφάλου.

Εκτός της αποφάσεως του 1924 του ΚΚΕ, περί παραδόσεως των εδαφών της Βορείου Ελλάδος εις τα Σλαυικά κράτη, υπήρξαν πολλά ακομη τέτοια. Η Καθημερινή της παρελθούσης Κυριακής δημοσιεύει άρθρο-επισκοπησιν της πολιτικής του κόμματος την δεκαετίαν του 1940, υπό του Σπ. Σφέτα. Αξίζει να αναγνωσθεί. Απόσπασμα:

"Συντονιζόμενος με την κλιμακούμενη αντιγιουγκοσλαβική πολεμική του Στάλιν και θέλοντας να καταστήσει το ΚΚΕ μέλος της Κομινφόρμ, ο Ζαχαριάδης επέβαλε στην Πέμπτη Ολομέλεια (1949) του ΚΚΕ τη θέση «για το δικαίωμα της εθνικής αποκατάστασης και αυτοδιάθεσης του μακεδονικού λαού».

Ταυτόχρονα, αναγγέλθηκε ότι το 2ο Συνέδριο του ΝΟΦ θα διακήρυττε τη θέση της «Ενιαίας και Ανεξάρτητης Μακεδονίας σε μια λαϊκοδημοκρατική Βαλκανική Ομοσπονδία».  Αν και επίσημα ο Ζαχαριάδης χαρακτήρισε την αλλαγή αυτή ως μέτρο αντιπερισπασμού στις λιποταξίες και ως κίνητρο στους Σλαβομακεδόνες να στρατευθούν μαζικά στον Δημοκρατικό Στρατό, η νέα θέση του ΚΚΕ στρεφόταν κατά της κυριαρχίας του Τίτο στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία και αμφισβητούσε τον ρόλο της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας ως «του Πεδεμοντίου της ενοποίησης της Μακεδονίας». Ταυτόχρονα, στρεφόταν και κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Ετσι, το ΚΚΕ βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο της γιουγκοσλαβικής όσο και της ελληνικής κυβέρνησης." 

Ο Ν. Ζαχαριάδης, ΓΓ του ΚΚΕ υπενθυμίζω ότι αιματοκύλισε την Ελλάδα, αφου επέστρεψε εκ του Δαχάου, όπου, συμφωνως ταις μαρτυρίαις επιζώντων είχε όλως προνομιακήν μεταχείρισιν:

"Μια άγνωστη σελίδα του μεγάλου πολέμου: Χιλιάδες έλληνες χριστιανοί βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι περισσότεροι στα κρεματόρια του Αουσβιτς. Τα φρικιαστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας γίνονταν στα κολαστήρια υπό τους ήχους μπάντας, επικεφαλής της οποίας ήταν στο Νταχάου ο Νίκος Ζαχαριάδης"

 

Ολιγότερον γνωστή εκ της ιστορίας της Μακεδονίας, που επανήλθε λόγω του σκοπιανού επεκτατισμού, είναι η επιβουλή επί της Θράκης κατά την κρίσιν των πυραυλων της Κουβας. Εκρίθη τότε ότι η απόδοσις της Θράκης εις Βουλγαρίαν θα ηδύνατο να είναι το αντιστάθμισμα προς την κομμουνιστική συμμαχία. Περισσοτερας λεπτομερείας θα ευρείτε εδώ. Απόσπασμα:

"Από τα αποσπάσματα της συνομιλίας που αποκαλύπτονται αναδεικνύεται το συγκλονιστικό στοιχείο ότι, αν οι ΗΠΑ εκείνη την περίοδο επενέβαιναν δυναμικά στην Κούβα, η Σοβιετική Ενωση θα ανταπέδιδε είτε στο Βερολίνο είτε στη Θράκη, με πιθανότερο στόχο όμως το ελληνικό έδαφος. Η πιθανότητα να χτυπηθεί η Θράκη, λόγω και των πληροφοριών που υπήρχαν, ώθησε τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή να ζητήσει τη λήψη όλων των μέτρων που προέβλεπε ο ανώτατος βαθμός συναγερμού του ΝΑΤΟ. "

Κατά καιρούς θα ενημερώνω την σελίδαν αύτην με περαιτέρω δημοσιέυματα. Είναι ευτυχές ότι έχει αρχίσει να σπάει η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ της ΣΙΩΠΗΣ σχετικώς με τα ζητήματα της παραδόσεως της χώρας και του γένους εν ονόματι "ιδεολογικών" συγγενειών και εντολών έξωθεν. Αργότερον μάλιστα και "διπλωματικών σάκκων" ας προσθέσω.

Εντάξει, κάνουμε υπομονή, αι επαναστάσεις κατά των στρατών κατοχής δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη.

 

Υμέτερος,

Ο Μακεδών-και-ουχί επιλήσμων

Θρασύβουλος


Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις