Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Τα αισχη του ΟΤΕ (ασημικά έναντι λαμαρινών)
1678 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Μαρτίου 2008
16:17

Ολίγον προ του να υπαγω εις τους κήπους ινα συμφάγω μετά της μητρός Καλοχαιρέτου, εν βραχύ σημείωμα περί ΟΤΕ. Νομίζω και εγώ ότι υπαρχει ΜΕΓΑ σκανδαλον περί τον ΟΤΕ. Δεν ομιλώ περί αυτόυ που εγένετο χρηματιστηριακώς την μόλις παρελθουσα εβδομάδα, που ήτο εδώ που τα λέμε ένα μινι-99. Διότι είχε όλα τα στοιχεία του 99: εβγήκαν λυτοί και δεμένοι να μας πεισουν ότι έαν επενδύσουμε θα βγαλουμε "ακοπα" ένα 80% και μετά είδατε τι έγινε. ΑΝΑΔΙΑΝΟΜή εις βάρος των ασθενεστέρων κρίκων της αλύσσου, όπως το 99. Tέλος πάντων, ας ειπουμε ότι αυτό ήταν η κακιά στιγμή, λόγω διεθνών αγορών (δικαιολογία άλλωστε ισχύουσα και δια το 99). Αλλά με έχει στεναχωρήσει πολύ αυτή η ιστορία περί τον ΟΤΕ, κι ας μην έχασα σεντ την παρελθουσα εβδομάδα. Διότι είναι πραγματικον σκανδαλον που δεικνύει τι δεν παει καλά εν Ελλαδι της εγκεφαλικής αφασίας.

Το πραγματικόν σκανδαλον περί τον ΟΤΕ συνέβη τον Δεκέμβριον, με τα πρασσειν Αλογοσκουφεια. Τώρα εάν η αντιπολιτευσις της αφασίας ανεκάλυψε σκανδαλον εις το ότι έγινε αγοραπωλησία, εμποριον δηλαδή με κέρδος, υπο της ΜΙΓ,ε τι να ειπέι κανέις? Καλά μονον εγώ βλέπω ότι είναι ΣΚΑΝΔΑΛώΔΕΣ να πηγαινει ο ΟΤΕ απο ελληνικάς χειρας (έστω κρατικάς και ΜΙΓ) έστω επικεφαλής  ελληνικών και ξένων κεφαλάιων εις τους Γερμανούς? Είχον απελπισθέι, αλλά ευτυχώς δεν το βλέπω μονον εγώ και το βλέπετε και εις το φορουμ. Τώρα βεβάιως θα μου ειπέις, εγώ κυνηγώ ως άτομο να βγάλω κέρδος εξ αυτού, και έτσι είναι, αλλά η ζωή δεν έιναι μόνο ατομικόν συμφέρον. Υπάρχει και η κοινωνία και η χώρα. Δηλαδή θέλετε να με πεισετε ότι αυται αι κινήσεις ήσαν επωφελείς δια την χώραν? Εγώ δια΄τι το βλέπω σαν να ανταλλάξαμε οικοπεδο γωνία δια μικραν τινάν αντιπαροχήν?

Ιδού Κυριοι το μέγα προβλημα της χώρας: η κυρίαρχος ιδεολογία κινειται εις το φάσμα από το "ονειρο μιας καλης τοπικής αντιπροσωπειας της Μερσεδες" εις το "κάψιμο της Μερσεδες ως πράξις αντιστάσεως (και αντιπροσωπεία Ζασταβα)" με ενδιάμεσο σταθμό "θέλω να γινω δημοσιος υπάλληλος να εισπραττω τα διόδια και τα τέλη της Μερσεδες και να πίνω φραπογαλα".  Το τελευτάιο μάλιστα διαπερνα το πολιτικόν φάσμα.

 

Το όνειρο να σταθεί η χώρα επί ποδός και να καμει τις ιδικες της αντιπροσωπείες (πλην τραπεζών) φαίνεται ότι χάνεται οριστικώς με την πώλησιν του ΟΤΕ. Από τη μια έχουμε τους κοντοθωρους απογόνους της "γενιας της αντιπαροχής" που βολεύονται να παριστάνουν τα κοκορια με τα κερδη της αντιπροσωπείας, από την άλλη τους "επαναστάτες" που θέλουν να καταστρεψουν το σύστημα (τη χώρα δηλαδή - υπαρχει άλλο συστημα?) και να μας πασάρουν τα Ζασταβα, εις το ενδιάμεσο αυτούς που βλέπουν σκανδαλα παντού όπου υπαρχει ελευθερα αγορά, χωρίς να πίπτει "μίζα" εις τον κορβανά. ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.

 

Όλους ημας που θέλουμε να εργασθωμεν, να εμπορευθώμεν, να προκοψωμεν και ημείς και η χώρα, ΠΟίΟΣ μας ακούει? Έχουμε φθάσει αυτοί που λατρεύουν και προσκυνουν τα ξένα εικονισματα, είτε λέγονται Μαρξ, είτε Φρηντμαν, είτε Βακουνιν, ειτε Καγιεν, είτε Δαρβίνος, ειτε Μερσεδες να μας έχουν κατσικωθεί και να απομυζουν και να αφαιμάσσουν ό,τιδήποτε τολμά να κουνηθέι  και να συνεχίσει εις αυτόν τον τόπον, αυτά που ήρξαντο προ πάντων των αιώνων.

Εάν η νέα έξοδος πέραν του Παραπετάσματος εις τα Βαλκάνια, Ελλήνων που ετόλμησαν υπερ πατρίδος και τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, πωληθή αντί πινακίου φακής εις τους Αλαμανούς, θα είναι άγος εις τον αιώνα δια την Δεξιάν

Ανταλλασουμε  τα ασημικά με αυτοκινουμενας λαμαρίνας που εντός ολίγων ετών δε θα αξίζουν τίποτε.

Και μην λησμονειτε: αυτό είναι το αναποφευκτον αποτοκον της καταναλώσεως άνευ παραγωγής. Του ελλειματος ισοζυγίου 14%. Μια χώρα Δημοσίων Υπαλληλων, κρατικοδιαίτων ακομη και ελευθέρων επαγγελματιών (δικηγοροι λ.χ.) και συνταξιουχων, χωρίς νεους ΔΕΝ ημπορεί να καταναλώνει ες αιει χωρίς να πληρώνει. Αργά η γρήγορα τα Καγεν των λαδοποντίκων που μας κλειουν τα πεζοδρόμια ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ, δεν το καταλαβάινετε ότι δεν υπαρχει δωρεάν καταναλωσις μακροπροθέσμως? Σήμερον ο ΟΤΕ, αύριο τι? Πώς κατηντήσαμε έτσι, μωρε, ο τόπος που έβγαλε κολοσσους και ιδέας που έχουν ναους παντου, να γίνει απο υστερον, τα ύστερα του κόσμου?

Αλλά θα μου πεις, έτσι που μας έχουν καταντήσει οι ποικιλοχρωμοι γενιτσαροι, περισσοτεροι Έλληνες έχουν ενδιαφέρον, καταλαβαινουν εις το πρωτότυπον και μαϊμουδίζουν Μαρξ, Φρηντμαν, Δαρβινο ή Μπακούνιν παρά τόυς ΔΙΚΟύΣ μας. Επετυχε το σχεδιον σχεδόν πληρως. Αλλά ουχί τελείως.

Όσον υπαρχει ο Καλοχαιρέτας και υμείς, θα υπαρχει μικρα τις καλύβη ανθισταμένη. Κι αμα κάποτε γινει και χωρίον, δυνατόν να μη σβήσει τελείως το όναρ τουτον νυκτός θερινής. Η επιβίωσις και η προκοπή της πατρίδος και του πολιτισμού της εξαρταται από εμάς, ουχί άλλους. Ημείς είμεθα οι άλλοι. 

 

 

Θα στρέψει και ο τροχός, υπομονή και επιβίωσις έως των καλών ημέρων.

Υμέτερος,

Ο όλη-η-Γαλατία-υπό-κατοχήν?-όχι! πτωχός και μονος αγελαδόπαις,

Θρασύβουλος

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΟΤΕ
Σχόλια

23/03 16:30  Σάρισα
Ακριβως ετσι. Δεν λεμε να σηκωσουμε κεφαλι. Κι εγω εχω εξοργιστει. Ο ΟΤΕ κουτσα στραβα μπορεσε να εχει παρουσια σε ολα τα Βαλκανια. Το επος της Κοσμοτε που μετεφερε με γαιδουρια τις κεραιες στα βουνα της Αλβανιας ελλειψει δρομων, ανεπαναληπτο. Και τωρα απο το πουθενα πλασαρεται η DT συνεταιρος... Αλλα θα ερθει η ωρα που θα γινονται αυξησεις στον ΟΤΕ και απολυσεις και θελω να δω τοτε η κυβερνηση τι σταση θα εχει και οι συνδικαλιστες ποιους δρομους θα κλεινουν.
23/03 16:31  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Έμβαινε Σαρισα! Εξ ολίγων άρχεται το πολύ. ; )
23/03 16:37  Σάρισα
παλι καλα που εχουμε και την Εθνικη και μας βγαζει ασπροπροσωπους. Μονο αυτη εμεινε.
23/03 16:38  sok
Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα .
23/03 16:39  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
sok, το ιδικόν μου έχει και είναι η Ελλάς!
23/03 16:40  PREMIUM
Θα σας αφιερώσω...παραφρασμένο ΚΑΙ εθνικό ύμνο :-) όχι μόνο...ταινίες :-)

Καλά να περάσετε μετά αγαπημένων προσώπων γεγονός που...προέχει...
23/03 16:43  sok
Ανήκουμε πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης .
23/03 16:44  Σάρισα
το κεφαλαιο εχει χρωμα. Ειναι ψευδαισθηση τα περι 'αχρωμου' . Δειτε τους Αμερικανους τι κανουν. Οι δηθεν πρεσβευτες της ελευθεριας των αγορων, μολις ειδαν τους Αραβες και Κινεζους στο ιδιο τους το σπιτι, αρχισαν να βαζουν 'αστερισκους' και περιορισμους στα sovereign funds
23/03 16:46  Manta ray
Καλώς τα γράφετε για τον ΟΤΕ αγαπητέ, αλλά φοβάμαι ότι είναι λίγο αργά πλέον... Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Ελληνική μεγαλοαστική τάξη είναι μεταπρατική και λούμπεν, όπως έγραψα και χθες σ' ένα μήνυμα, ουδόλως δε την ενδιαφέρουν οι μακροχρόνιες παραγωγικές επενδύσεις, παρά τα κοντραμπατζίδικο κέρδος και τα λεφτά τάχιστα στην Ελβετία. Γιατί να πράξει αλλιώς, άλλωστε; Στις εκλογές πάντοτε μέχρι τώρα επιβραβεύονται οι επιλογές της.
23/03 16:49  Σάρισα
Αφου οι ιδιοι βγαζουμε τα ματια μας και γινομαστε υπαλληλοι των ξενων τι παραπονο εχουμε ? Ας απολαυσουμε το φραπογαλο μας κατω απο τον ηλιο διπλα στη θαλασσα. Αυτο θα μας μεινει στο τελος.
23/03 16:50  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
το κακό είναι ότι αυτό είναι για όλους. Χανουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και πωλουμε τα ασημικά δια να αγοράσωμεν λαμαρίνας. Μα είναι δυνατόν μια ολόκληρη χώρα να (μην) σκεπτεται έτσι?
23/03 16:52  Σάρισα
Πρεπει να εγκαταστησουμε εναν σπαρτη στο γραφειο του αλογοσκουφη μου φαινεται.Αλλα φιλελληνα.
23/03 16:57  sok
ή να βάλουμε τον Αλογοσκούφη στο γραφείο του σπάρτη , μπας και μάθει μερικά πράγματα .
23/03 17:06  sok
αστειεύομαι φυσικά
23/03 17:06  elenitsa 1
"Θα στρέψει και ο τροχός"


Για την ωρα,ομως,εγω αισθανομαι "ο φτωχος".Που περιμενοντας να...,το υφισταμαι!
23/03 17:19  talbot
Kαι εμένα Θρασύβουλε το κεφάλαιο είναι Ελληνικό! Χωρίς Ελλάδα,όλα τελειώνουν.

Πάντως επενδυτικά πιστεύω οτι ο οργανισμός θα δώσει κέρδη έστω και βραχυπρόθεσμα.
23/03 17:22  epidoxos
Φιλτατε Καλοχαιρετα,
μολις επεστρεψα απο την καθιερωμενη Κυριακατικη προπονηση, διαβασα το αρθρο και εριξα πενταστερον..Πολυ ωραια τα ειπατε και περι ΟΤΕ και γενικοτερα..
Ανθρακας ο θησαυρος των "μεταρρυθμισεων" και της πρωτοπορου μπλε παραταξης..Αναρρωτιεμαι γιατι τωρα που εληξε η απεργια των εργατων της καθαριοτητας δεν περνανε και απο τη Βουλη να την "καθαρισουν" απο ολα τα μπλε-κοκκινα-πρασινα-μελανα παραπροιοντα που την εχουν καταλαβει ενω βασικα χρηζουν αποσυρσης..Παρακαλω μονο να πεταχθουν εις τη χωματερη και να μην ενταχθουν σε προγραμμα ανακυκλωσης διοτι υπαρχει κινδυνος να ξαναδουμε τα κοιμισμενα προσωπεια τους να μας κοιτουν με το βλεμα της αγελαδας και να μας ρημαζουν τα αυτια για τη νεα Ελλαδα των "μεταρρυθμισεων, της ευημεριας και της πρωτοποριας" που οικοδομουν..Δε φταινε ομως αυτοι αλλα εμεις ως πολιτες που στην πλειοψηφια μας καταντησαμε να εχουμε το ιδιο IQ με το κομοδινο που στεκεται διπλα στο κρεβατι μου..Αχ ξυλο που σας χρειαζεται μουροχαβλοι συνελληνες που θα ξαναβγειτε ανεμιζοντας και παλι μπλε και πρασινες πατσαβουρες την επομενη φορα...
23/03 17:29  elenitsa 1
Και κοκκινες,Επιδοξε!
23/03 17:47  epidoxos
Τις ανεφερα και αυτες πιο πανω ρε ελενιτσα..απλα επετρεψε μου να ειμαι πιο αυστηρος με τις αλλες δυο γιατι αυτες ειναι βασικα που κυβερνησαν και κατεστρεψαν τον τοπο τις τελευταιες τρεις δεκαετιες..
23/03 18:19  Goldmine
Moυ αναπτερώνετε το ήδη υφιπετές φρόνημα, περί πάτρης, λόγω και Πάριου (των Ολυμπιακών του 2004) ηχούντος στο σπιτικό μου...Εύγε σε σας, τον ορθοτοομύντα το λόγο της αληθείας...
23/03 18:19  Goldmine
<ορθοτομούντα> το σωστό.
23/03 18:46  vampire
Καλά όταν ΟΤΕ έμπαινε στο χτηματιστήριο αλλα και όλες οι άλλες κρατικές υπηρεσίες δεν είδα να παραπονιέται κανείς. Όταν τα ξένα φάντ έλεγχαν πάνω από το 50% του εικοσάρι και πάλι δεν είδα να παραπονιέται κανείς αφού το χρηματιστήριο ανέβαινε! Τώρα οι οπαδοί της φιλελεύθερης οικονομίας κατάλαβαν ότι ξεπουλιόμαστε! Κάλιο αργά παρά ποτέ θα μου πείτε αλλά αυτό που έγινε με τον ΟΤΕ είναι μόνο η αρχή. Στο τέλος θα δικαιωθεί και ο Σπάρτης ότι οι Γερμανοί θα επεκταθούν παντού και ότι δεν πέτυχαν το 40 με τα όπλα θα το πετύχουν τώρα με τα λεφτά τους. Στο τέλος θα είμαστε ξένοι μες στην ίδια μας την Πατρίδα αλλά έτσι και αλλιώς όπως την έχουμε καταντήσει μικρό το κακό!
23/03 18:54  Yannis K.
Λαικιζωμεν φιλτατε.
Προσω εις τους κηπους καλυτερον!
Καποια ονοματα που αναφερεται δεν ανηκουν σε εθνη ανηκουν στην ανθρωποτητα, τι να καμνωμεν που δεν εγεννηθησαν στο Καπανδριτιον η' στην Στεμνιτσα, κι αυτοι σε μια γωνια της Γης γεννηθηκαν ομως, φανταζεστε να μην ειχαν υπαρξει καθολου, σε τι σκοτος θα ειμασταν, με το βαρωνο Σαιν Ζερμαιν και με το τους αμπελοφισοφοκοστολανιδες.

Τα σχολια σας δε για τον ΟΤΕ σωστα εν μερει αλλα θα ηθελα να τα ιδω καμια εβδομαδα πριν και οχι τωρα.
23/03 19:06  Yannis K.
...κομη ...
23/03 19:48  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ο γράφων είναι σεσημασμένος ευρωπαϊστής ...ήγουν το "όραμα" των Η.Π της Ευρώπης τον εμπνέει.
Όμως πριν την ως άνω ενοποίηση, (ακόμη περισσότερο με την προοπτική αυτή) υπάρχει και εθνικό κεφάλαιο και (πρέπει) να υπάρχει στόχος να μην ενοποιηθούμε ως "Αλαμπάμα"...
Μη λησμονούμε ότι κεφάλαιο δεν είναι πλέον μόνο το "κλασσικό", αλλά και η τεχνογνωσία, η επιχειρηματικότητα και πρωτίστως το "κοινωνικό" κεφάλαιο (εδώ η καλή γειτονία και απουσία ιμπεριαλιστικής προϊστορίας ή βλέψεων).
23/03 21:48  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαιρετώ σας παιδες λεβεντοπαίδες! Τι κάμνετε? Επεστρεψα και εγώ εν Αθηναις και σας ευχαριστώ δια τα σχολιά σας. Το λαϊκίζειν που το είδατε ωρε Yannis? Υπέρ της αποκρατικοποιήσεως του ΟΕΤΕ ειμι, αναφανδόν και υπερ της Ελλάδος εν τηι Ευρωπηι.

Αλλά το είπε καλλιτερον εμού ο ηρωικός πάλαι ποτε Ρηγάς(μέρες που είναι): ενοποίησις ναι, αλλά ουχί υπο όροςυ Αλαβάμς ή Μισσισιπή! Εμβαινε hΕρμες!
23/03 21:54  Manta ray
Καλά θα ήταν η Αλαμπάμα... αλλά εμείς πάμε για όρους Πουέρτο Ρίκο!
23/03 21:58  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μωρε, πες το ψεμματα. Πουερτο Ρικο...

www.youtube.com/watch?v=2OAUfCbfbuQ
24/03 02:06  geokalp
είμαι ο 21ος!
κι αν δεν κάνω λάθος θα συνταχθείτε με τους από αύριο απεργούς...

μικρή παρατήρηση/συλλογιστική (υπενθύμιση):
όλοι αναγνωρίζουν δημογραφικό πρόβλημα εγχωρίως, οι τελευταίες ρυθμίσεις είναι στην ..ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση...
εάν σας λέγει κάτι...

άργησα να το δω και πολύ το χάρηκα!
24/03 02:49  Yannis K.
Συγνωμη, πιθανον να παρεξηγησα.

Δεν συζητειτε για πουλημα αυτη τη στιγμη απ'οτι εχω καταλαβει και νομιζω οτι αν ερθει αυτη η ωρα θα το πουλησει πολυ ακριβα το τομαρακι του ο ΟΤΕ (που κατ'αλλους απότι εχω δει εχει δικαιη τιμη 13 ευρω). Αγορα ενος πακετου σε πολη καλη τιμη για το χρονο που εγινε βλεπω μονο και συνεργασια μ'ενα κρατος που ειναι στην αιχμη της τεχνογνωσιας.
Με τις αναταραξεις που γινονται στη γειτονια μας δεν μπορω να δω καλυτερο σεναριο απο την στενη συνεργασια -που πρωτιστως πρεπει να ειναι οικονομικη για να εχει και νοημα - με ενα δυνατο εταιρο.
Αυτα και να με συμπαθατε για τα υπολοιπα.
24/03 06:36  jgeorgiou
Καλημέρα 5*
Το επιπεδο του πολιτικου προσωπικου δυστηχώς συνεχώς φθινει! Ιδιως μετα το 1980 όπου ο "λαος" ανεβηκε στην εξουσία!
24/03 08:39  Yannis K.
10 Δεκ
00:29 Ελλάς το μεγαλέιον σου, βασιλεμό δεν έχει! Εδώ που τα λέμε ΥπΟικ με τέτοιο μένος κατά αλλοδαπών επενδύσεων εινια ολίγον δύσκολο να ευρεί κανείς, όπου Γης. Αλλά μήπως έιναι όπως στην άτακα απο την "Κομισσα της Φαμπρικας"? Μήπως δηλαδή παει να καλύψει καμμιαν άλλη (υπόθεσιν)?


Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
24/03 08:44  Yannis K.
7 Δεκ
14:00

Τελικώς μήπως ΔΕΝ θέλουμε ξένας επενδύσεις εδώ? Και, μεταξύ μας, υπήρχε απολύτως ΚΑΜΜΙΑ περίπτωσις να ήτο ο ΓεΔεις υπερ τας 5000 ανευ των αραβικών κεφαλάιων και των κινήσεων του Μπιν Βγενο?

Μοναχοί μας βάζουεμ τα χεράκια μας και εξορυσουμε τα ματάκια μας...
Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
24/03 08:53  Yannis K.
Και γενικως δειτε το κειμενο και κυριως τα σχολια εδω, γιατι θα τρελλαθουμε δω περα, τη μια ετσι την αλλη γιουβετσι:

http://mavridis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=2268&blid=2

http://mavridis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=2312&blid=2

http://mavridis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=2376&blid=2

και συγνωμη για την καταχρηση του χωρου, αλλα ...
24/03 11:15  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Διατί να τραλλαθέιτε φίλε μου? Ίδιο είναι να επενδύουν "παθητικά", πλεοναζουσης ρευστοτοτητος κεφαλαια εξ αραβικών χωρών και εφοπλιστικών ή άλλων εγχωρίων κύκλων δηλαδή, που χρειαζονται ΕΛΛΗΝΑΣ διαχειριστάς και το ιδιο να τα παιρνουν οι Γερμανοι και να φευγουν?

Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι εις την πρώτην περίπτωσιν ευρισκουν εργασίαν οι Ελλήνες ως περίπου αφεντικα ενώ εις την δευτεραν εις την καλλιτε΄ρα περίπτωσιν ως ορντινατσες?

Το πρόβλήμα δεν έιναι εις το γεγονός της αποκρατικοποιήσεως, αυτό είναι κατ'εμέ ευπροσδεκτον. Το προβλημα είναι ότι λαμβάνουμε ολίγα χρηματα και διουμε τας θυγατρικας των Βαλκανίων, εις διαχείρισιν ξένων χειρών, εκει είναι το ζουμι. Νομίζετε δηλαδή ότι θα τις ξαναδουμε τις εταιρειες κινητης των Βαλκανίων εις ελληνικάς χειρας?

Το αντιλαμβανεσθε τώρα?
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
31 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις