Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Προς τα ανοικτά
1294 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008
00:23

Ανακεφαλαιώνω. Μετά απο πολλούς μήνας εκτός, διαστημα κατα το οποίον ησχολήθην αποκλειστικώς με σποραδικάς μικροκινήσεις να μη χάνω τελείως το κολάι, ηρξάμην προ ολίγου καιρού να ετοιμάζομαι, καθώς ο ΓεΔείς πλησιαζει εις επίπεδα αφ΄ενός ελκυστικοτερα και ασφαλέστερα και αφ'ετέρου όπου φαίνεται ότι θα υπαρξει μια τεχνική αντιδρασις. Είκασα ότι η Αμερική ήυρε σημείον στρέψεως την παρελθουσα εβδομάδα. Ετολμησα κούρσον. Η Αμερική επέδειξε συμπεριφορά εντονου διακυμάνσεως, αναμενόμενη εις (τοπικούς) πυθμένας πλην όμως εκινδυνευσε να χάσει την ανωφέρεια.  Η Ελλάς συνέχισε να πίπτει εξ ου και αρχικώς απομειωσα, συμφωνω τωι σχεδίωι,  θέσιν. Ωστόσο ανθεξε εν τέλει η Αμερική μη σημειώνουσα νέον χαμηλόν την Τεταρτην και η Ασία την Πεμπτην έδειξε ότι  πιθανό νέον χαμηλό θα απεφευγετο. Εξ ου και παρέμεινα εις την αγορά με επανατοποθέτησιν του προκαθορισμένου κεφαλάιου την Πέμπτην.

Τόσον η Αμερική, όσο και αι λοιπαί αγοραί έδειξαν να κρατούν την ανωφέρεια, με την Ευρώπη να γράφει σημαντικά κέρδη. Εξ ου και είμαι έτοιμος να αυξήσω ολίγον θέσιν αυριον, εαν τα σημεία είναι θετικά,  εις προμελετηθέντας τίτλους, προσδοκών περαιτέρω στιψιν βραχυθετών. Αγοραπωλησίας ή διακράτησιν δεν προτείνω ποτέ και όπως πάντοτε εν Αρκτωι συνιστώ προσοχή και μελέτη. Αλλά πολλοί τίτλοι μου φαινονται υπερπωληθέντες και εις αυτό συμφωνουν και πλέον έμπειροι φίλοι. Κρατώ πάντοτε και κατά μεγάλο μέρος μετρητό, εφόσον δε νομίζω ότι τα ύδατα είναι ακόμη αρκετά ήρεμα δια εμποριον και ληψιν θέσεων μακράς διαρκειας. Προσοχή ιδία εις κίνδυνον εγκλωβισμών ιδία εις τίτλους χαμηλής εμπορευσιμοτητος, ενεργοποιήσεως λοββυ ή σεσημασμενων ως "επικινδύνων". Της Άρκτου τα ράλυ θέλουν δάκτυλο επι την σκανδάλη και εξαιρετική προσοχή διότι αι ανωφέρειαι στρέφουν ταχέως. Μη λησμονείτε: εμπορευσιμότης σημαίνει ρευστότης. Όσον υψηλοτερα η ρευστοτης, τόσο χαμηλοτερος ο κίνδυνος εγκλωβισμών. Και τα υψηλά είναι πάντοτε καλά σημεία πωλήσεων.

Αφού είπον και προειδοποίησα, ανοιγω πανιά και εύχομαι τοις πασιν τοις τολμουσιν κουρσον καλά κερδη.

Αισιοδοξείτε και καλά κερδη!

Θρασύβουλος

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

26/03 00:42  geokalp
μου αρέσουν οι συστάσεις σας περί προσοχής!
26/03 00:50  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μα το πιστεύω φίλε μου! Εν αγοραίς πάντοτε υπαρχουν ευκαιρίαι. αν όχι εις το κατώτατο της τιμής, πάντως εις καλλιτερον επίπεδον ασφαλειας.
26/03 00:55  favlos
Καλά οι χαμηλής εμπορευσιμότητας αποκλείονται a priori.Εγώ έχω μια τέτοια,αλλά ο καθείς και η τσέπη του.
26/03 00:57  geokalp
μιλάω για
Προσοχή ιδία εις κίνδυνον εγκλωβισμών ιδία εις τίτλους χαμηλής εμπορευσιμοτητος, ενεργοποιήσεως λοββυ ή σεσημασμενων ως "επικινδύνων"

αυτό μπορεί(;) να γίνει και σημαία!
26/03 09:55  jgeorgiou
Εγω "διεκρινα" ότι "ξεθαρεψαμε" υπερβολικώς. Μεχρι μπλογκ ότι τρεχει συνομωσια για να μας πάρουν τα χαρτια και εμεις να φοβομαστε διαβασα στα μπλογκς. Με τετοια μυαλά δεν με βλεπω πριν τον Μαιο να ξανακοιτάξω ταμπλώ. Διαβασατε το μπλογκ του Σπαρτι για ΕΤΕ?
26/03 10:28  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα. Ο καθείς και οι αποφάσεις του εις τα χρήματά του Γεωργίου. Εδώ προ βδομάδος μας έταζαν 80% ακοπα εις τον ΟΤΕ με φουλ μαρτζιν.

Πράγματι, 80% ήτο αλλά απώλειες δια τους μικροεπενδυτάς και υπερ των παραχρηματιστηριακών κυκλων. Ωστόσο εγώ με βάσιν τα ιδικ'α μου κριτήρια βλέπω αρκτωδη ανωφέρεια. εξ ου και εισήλθον. εάν δουλεψει ή όχι θα το δείξει το ταμέιον.
26/03 10:36  pol
Καλορίζικος ο νέος τίτλος!Αντε να φέρει αλληγή εκ βάθρων!
26/03 10:50  geokalp
την πιάσατε πάντως την κίνηση, λαμπρά!
:)

είχαμε μείνει κάπως πίσω
26/03 10:53  jgeorgiou
Παντως κινηση άνω του 5% δεν την βλεπω πλεον!
26/03 10:55  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καθηστε να κλείσει η εβδομάς και πανηγυρίζωμεν όλοι μαζι!

Συμπληρώνω ότι εδιαβασα τον Λακεδαίμονα περί ΕΤΕ. Δεν έχει άδικο, αλλά το προβλημα με τας θεμελιώδεις αναλύσεις είναι ότι συνήθως δεν έχουν άδικο, αλλά εάν τις πιστευαμε τα Χρηματιστήρια δε θα έκαμνα πο΄τε νέα υψηλά... ; )
26/03 11:06  jgeorgiou
Θα ισχυσει εαν επικρατησει το απαιοσιοδοξο σεναριο.
26/03 11:26  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Πάντα εις τον καιρόν αυτών, Γεωργίου! Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι το ότι μου φαίνεται ότι εκτιμώ μάλλον ουχί πολύ λάθος το ΧΑΑ, αλλά πιπτει το μοναστερο σαν χαλάζι.

Κάποιους ενοχλεί πάρα πολύ ο Καλοχαιρέτας...
26/03 11:36  geokalp
εσείς πάντως μην ενοχλήστε!
26/03 12:07  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
H αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να κλειδώσω το τετράδιον μου δια τους λαδοπόντικας των παραχρηματιστηριακών κυκλωμάτων. Το ζήτημα είναι πώς θα το καταφέρω...
26/03 14:22  Αξιόκριτος
Καλημερίζω τους έχοντας πειρατικό φρόνημα.
Σας έστειλα νέο mail εκτός από αυτό που στάλθηκε στις 13/3/2008.
Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα τα αναφερόμενα σε αυτό.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
39 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις