Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Λαμπρή εβδομάς αποδόσεων
2267 αναγνώστες
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008
16:23

Εβδομάς μετά το Πάσχα των Καθολικών, Λαμπρή εβδομάς, και εβδομας παρ' ημίν λαμπρων αποδοσεων η μόλις λήξασα. Εν τέλει έδωκε έν καλόν κουρσον η επαληθεύσασα τα σημεία στρέψεως παρούσα ανωφέρεια, ευρισκομένη το νύν δια τον ΓεΔεί περί το 6%. Ουκ ολίγα χαρτοφυλάκια ενεφάνισαν διψηφίους αποδώσεις, αλλά το σημαντικόν είναι να λάβει εν Άρκτωι έστω και κλάσμα της αποδόσεως της αγοράς. Οι περισσότεροι τίτλοι που ενεπορευθην, των Βγενοχάρτων και της ηρωικής Πειρ προεξαρχόντων, επήγαν μια χαρά, με υποαποδωσιν ουσιαστικώς του ΟΤΕ (μικρά κέρδη) και του Μυτιληνάιου (εξαερωθέντα κέρδη). Αυτά ελπίζω να μας δωθεί η ευκαιρία να τα συζητησωμεν αναλυτικότερον αργότερα.

Με ιδιαιτέραν χαράν είδον επαλήθευσιν των σημείων και τας λίαν ικανοποιητικάς αποδώσεις του "Περιφερειακού" χαρτοφυλακίου, το οποίον έγραψε περίπου 13άρι (12,7%) εις την απόδοσιν εκ των χαμηλών της προπαρελθούσης Τετάρτης. Με χαροποιει ιδιαιτέρως διότι βοηθά να ανασυσταθεί η ψυχολογική διάθεσις πολλών εγκεκλωβισμένων φίλων της περιφερείας. Αντιστοίχως βεβάιως, κάτι ολιγότερον, περί το 11% (11,14%) έγραψε το "Κρατικόν". Οι κάλαθοι μετοχών μας έχουν τα γνωστά εντός:

το"κρατικόν" (ΑΤΕ, ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΤ), το περιφερειακόν (ΑΕΓΕΚ, ΕΝΚΛΩ, ΣΠΙΝΤ, ΛΑΝΕΤ, ΠΕΤΖΚ, ΧΑΛΥΒ, ΚΛΩΝΚ) και ηγοράσαμε 1000 Ευρώ καθ' εκατον τίτλον την επομένη των εκλογών (ΠΕΤΖΚ εξωχρηματιστηριακώς). Αυτή τη στιγμή διαγραμματικώς έχουν ως εξής:

 

Ωστόσο εφιστώ την προσοχήν οτι εις απολύτους αριθμους η άνοδος ήτο 474,3 Ευρώ εκ των χαμηλών της προπαρελθούσης Τεταρτης δια το "Περιφερειακόν" ενώ έφθασε τα 770,4 Ευρώ εκ της προπαρελθούσης Πέμπτης δια το "Κρατικόν". Εάν επενδυσατε την επομένην των εκλογών (αρχικόν κεφάλαιον 8.000 Ευρώ) αυτό βεβαίως μετράει πολύ. Βλέπουμε και πάλιν εν λίαν ενδιαφέρον φαινομενο της αριθμητικής, το έχουμε ξαναειδέι και ανεφέρθη και εις μιαν άποψιν του ο φαυλος προχθές, το οποίον δεν έχω χρόνο να αναλύσω αυτή την στιγμήν. Αφού υπάγω την βόλταν μου και αναλόγως του πλήθους των αναγνώσεων, ελπίζω Θεου θέλοντος να τα ειπουμε και πάλιν το εσπέρας. Να είδούμε και τι σκέψεις υπάρχουν δια την επομένην εβδομάδα.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και εύχομαι εις πάντας καλόν απόγευμα και να ευχαριστηθείτε τον καλό καιρό που μας ήλθε και δι'όσον κρατήσει.

Αισιοδοξείτε και χαρείτε την Άνοιξιν!

Θρασύβουλος

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΑΕΓΕΚ ΑΤΕ ΑΤΤ ΔΕΗ ΕΝΚΛΩ ΕΥΔΑΠ ΚΛΩΝΚ ΛΑΝΕΤ ΜΟΧΛ ΟΛΘ ΟΛΠ ΟΤΕ ΠΕΤΖΚ ΠΡΔ ΣΠΙΝΤ ΤΤ ΧΑΛΥΒ
Σχόλια

29/03 16:30  jgeorgiou
Καλησπερα.

Καλο το πάρτι μονο για αυτους που μπηκαν , τσιμπισαν και θα βγουν την σωστή στιγμη. Εγω δεν μπηκα , αλλα εαν είχα μπει θα εβγενα Δευτερα νωρίς το πρωί!
29/03 16:30  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καιρός του σπείρειν, καιρός του θερίζειν Γεωργιου! ; )
29/03 16:36  mc
Μετράτε από τιμές κλεισίματος. Όμως μετά ακριβώς τον πυθμένα, θα έπρεπε κάποιος να αγοράσει κάπου στο άνοιγμα της επομένης. Εμ, οι αποδόσεις δεν είναι τόσο μεγάλες.

Γεωργίου είσαι τρομοκράτης.
29/03 16:37  dimknaf
Την τελευταία εβδομάδα αναπτερώθηκε και το ηθικό των μαρφινολατρών, μετά τις εξελίξεις στον ΟΤΕ και την άνοδο των αγορών. Ετοιμάζουν γιουρούσι!
29/03 16:42  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
mc εγώ ήγόρασα Τεταρτην. έτσι είναι όπως τα λέτε μεν, αλλά στο χέρι σας είναι να μου στείλετε και τα ανοιγματα! ; )

Οι μαρφινολάτραι να γρηγορουν φίλε μου dimknaf, το τρίμηνο τελειουται...
29/03 16:52  mc
Όπως και να έχει, στο κλείσιμο ή στο άνοιγμα, σημασία έχει ότι επρόκειτο για καλή κίνηση και εύγε!
Τώρα σχετικά με το pt της κίνησης ή της ενίσχυσης θέσης, δείτε και το blog της Εύης, νομίζω έχει ενδιαφέρον.
Καλό απόγευμα!
29/03 16:56  favlos
Εγώ παιδιά τα είπα και στον gold:

Τελικά τάδωσα όλα (πλήν σταθερών θέσεων)και ησύχασα.Όχι γιατι δεν πιστεύω στα χαρτιά αλλά δεν μπορούσα να κάτσω μέχρι τέλους ταμπλό και φοβήθηκα μην μου 'κρυώσουν'...:)
Υ.Γ Έμειναν οι Ασπίδες αλλά τις κρατώ ελέω σημειολογίας

σύνθετο margin...αν κρατουσα έπρεπε να καλύψω...μπa...χαρτιά έχω :)

5% μέσος όρος...
29/03 16:59  geokalp
πολύ μου αρέσει που συνεχίζετε να κοιτάτε μία εβδομάδα μπροστά!
29/03 17:01  mc
Κάλλιο 5 και στο χέρι, έτσι; :)
Αλήθεια τι στοίχημα ήθελε ο μπαρμπούλης; Έχασα κάποια επεισόδια μου φαίνεται.
29/03 17:05  favlos
5 ακριβώς :)...

Πάντως ο Θράσσ στο ''θέλω όλο το ταμπλό'' ήταν ο μόνος που όχι μόνο συμφώνησε αλλά έδωσε και λίγο ακόμα...

είχε γυρίσει και απο παρέλαση...
29/03 17:07  mc
Και γω 5* είχα βάλει, αλλά τα ξέρετε τι "κότα" είμαι.. Δεν είδα και παρέλαση.. Καταλαβαίνετε :):)
29/03 17:11  geokalp
λετε να ήταν η παρέλαση favlos;
μπα... ήταν πολύ σίγουρος από την προηγούμενη εβδομάδα
απλά δικαιώθηκε πανηγυρικά...

ωραίο θα ήταν να βλέπαμε και την απόδοση, στην ίδια περίοδο, που θα έδινε:
το future του 20άρη ή το ETF
29/03 17:14  favlos
mc είμαι βέβαια γάτα :) αλλά να..το πρωί της ημέρας του μπακαλιάρου πλήθος φίλων έπαιρναν τηλέφωνο και ρώταγαν τι γίνεται πότε θα αγοράσουμε κλπ.
Βέβαια εγώ περιμενα το τηλεφώνημα καταλύτη.Κυρ Βασίλης βέβαια...(απο παλιότερο πόστ:http://favlos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=2246&blid=31)

Ε..όταν πήρε...αυτό ήταν...Μετά λέμε για σχέδια και ΤΑ...
29/03 17:15  Goldmine
Καλησπέρα σε όλους σας!
Πάντα κέρδη και σωστές μαντεψιές... Χαίρομαι όταν κερδίζουν οι φίλοι. Καλή βόλτα <δαιμόνιε> Θρασύβουλε που τα προλαβαίνεις όλα:-)
29/03 17:18  favlos
geocalp βοηθάνε οι παρελάσεις, δημιουργούν ανατάσεις κάθε τύπου...:)
gold καλησπέρα
29/03 17:19  mc
Και σε μας ούτε ένα τηλ. ούτε ένα γράμμα ε; :):)
29/03 17:19  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γεια σας ωρέ παίδες! Πολύ σας ευχαρισ΄τω δια την παρουσίαν σας. Περί αυτόν τον κύριον πρέπει να μας ενημερώνετε και ημάς φαυλε... ; )

Λοιπόν, εγώ θα επειμεινω εις το τροπάριον μου: σημασία δεν έχει το πόσα κερδίζεις εν ανωφερεία, αλλά το πόσα δεν χάνεις εν κατωφερεία. Καταβαίνω εις του Μακρυγιαννη να ειδώ την λαμπαδηδρομίαν και αφου τελειώσω με τά της καφεποσίας θα επιστρέψω εις την έυχαριν ομήγυρίν σας!
29/03 17:34  favlos
Θρασσ καταλαβαίνω τι λές αλλά προτιμώ αν προλάβεις να το αναπτύξεις εδω και να έχουμε και διάλογο.
29/03 18:10  geokalp
favlos η ενημέρωσή σας - δια τις παρελάσεις - πρέπει να είναι εσωτερική...
έχετε τελικά πιάσει σφαιρικά το σφυγμό!
29/03 18:26  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Το ETF20 μοι έδωσεν ~5,75% (καθαρόν) και "εσφάγη". Η εμπορευσιμότητα όμως οιονεί ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ (ΡΟΚΠΑ να "παίζω" μόνος μου θύμιζε...
Τον ΜΥΤΙΛ διεκράτησα παρόλη την "εξαέρωση κερδών"...
29/03 18:40  vampire
@Θρασύβουλος
το φρόνημα ταυρώδες τι έγινε; μήπως αλλάζεις πολύ γρήγορα φρονήματα; ευτυχώς δηλαδή :)

@favlos
την άλλη φορά που θα λες θέλω όλο το ταμπλό να λες και τι εννοείς και για πόσο καιρό γιατί χθες πήγα στο ΧΑΑ και είπα ότι θέλω να αγοράσω το ταμπλό και αυτοί με πέρασαν για τρελό! :)
29/03 19:01  favlos
@vampire
Κίτρινα γάντια...
Σταυρίδης:
''τι έγιναν αυτοί που καθόντουσαν στο τραπέζι?''
Γκιωνάκης:
''στο τραπέζι δεν κάθονται...στις καρέκλες...''
29/03 19:18  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Πω, πω κόσμος! Καλως τα παιδιά. Λοιπόν, είδον την λαμπαδηδρομία τε και ητν Υπουργό των Εξωτερικών, εξαιρετος στιγμή, θα κοιτάξω να αναφερθώ αναλυτικώς. Φαύλε θα κοιτάξω να αναρτήσω κειμενάκιον περί της μη-απωλείας. Εχω και επίσκεψιν εις το Οινοραμα αυριον, θα ειδω το πότε.

Βαμπ, το ιστολόγιον μου έχει τίτλο "Φρόνημα ρευστόν" από κάπου μετά τα Χριστούγεννα εαν ενθυμουμαι καλώς, ότε απεφάσισα να μεινω εν μετρητώι. Φρόνημα Πειρατικόν το΄ήλλαξα προ ημερών ότε περιέγραψα την πιθανοτητα σημείου στρέψεως και κουρσου. Δε με παρακολουθειτε...

Ας ειπώ εν σχέσει με αυτό που λέγει ο φαύλος ότι εγώ θεωρώ "χυδαίον" να ειώ "αγοράστε" ή "πωλησατε". Το μονον που δύναμαι ειπείν είναι "αγοράζω ή πωλώ". Αυτό είναι νομίζω εντιμον. Και αυτό μετά μεγίστης προσοχής διότι είδατε ότι καραδοκούν οι καλοθεληται - και δεν έιναι και δουλειά μου να σας λέγω τι να κάμνετε με τα κεφαλαιά σας.

Άλλωστε παλαιοτερον εις το City ητο αρκετό εν νευμα ή μια κινησις του όφρυος ινα αντιληφθωμεν που επήγαινε το πράγμα. Εδώ εμείς τα λέμε ξαστερα με αριθμους και διαγράμματα και πάλιν μεταξύ μας μονον καταλαβαινομαστε μου φαίνεται. Αλλά τα έχουμε ξαναειπεί αυτά, εν καιρώ επιθέσεως πολυ οξυτέρων και σχεδόν καθολικής απαξιώσεως του παρόντος, όμοιος ομοίω αει πελάζει εν τέλει...

www.thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=1188&blid=10

Αργά ή γρήγορα όσοι ταιριάζουν τα χνώτα τους αλληλοευρίσκονται. Τα λέμε εντός ολίγου! ; )
29/03 19:32  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Λοιπόν "Φρόνημα ρευστόν" το μετονομασα την 4 Ιανουαρίου τελικώς, εάν ενθυμουμαι καλώς, υπήρξε και σχετικόν σχόλιον ελενιτσης και Goldmine τότε:

www.thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=2856&blid=10

Ήτο, όπως εκ των υσ΄τερων αποδεικνύεται, η επομένη της κορυφώσεως του "Κρατικού" χαρτοφυλακίου εις τα 10496,16 Ευρώ (τιμή κτήσεως 8.000 την επομένη των εκλογών). Μαλλον δεν ήτο πολύ κακός ο χρονισμός.

Αυτα και τα λέμε εντος ολίγου.
29/03 19:36  Βασιλης-Αντ
Κουρσατε.

Η περιοδος χαριτος εληξε.

Διαβασε με καλα.

Απο εδω και στο εξης, θα φροντιζεις να βρισκεσαι σε μεγαλη αποσταση απο μενα.

Ειχες κρυφτει απο προχθες οταν εκανες τη πουστια σου, μαζι με την αλλη λουγκρα, τον Σαρισσα, και σημερα εσκασες μυτη σαν τσατσα που εισαι.

Σε διαφορετικη περιπτωση, και εσυ, και το τεκνο σου, δεν θα εχετε που να κρυφτειται, απο τη ξεφτιλα που θα παθετε, οχι στο φορουμ, αλλα στη πραγματικη σας Ζωη.

Και αυτος ο χρηστης, που συνεχιζει να στελνει φωτογραφιες μελους της οικογενειας του στη τσατσα, ας ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Τι αραγε εχει ταξει ο 75χρονος πουρογερος, σε κοριτσι 20 χρονων??

Τι σχεση μπορει να εχουν????

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
29/03 19:56  Βασιλης-Αντ
τσατσογρια γιατι διαγραφεις τις πομπες σου?
29/03 20:19  geokalp
τελικά δεν ήταν έμπνευση μόνο...
29/03 20:20  jgeorgiou
Πιστευω ότι η Δευτέρα είναι σημαντική. Εαν η Wall πέσει τότε ο όλος ο Απριλιος προιονιζεται πολυ κακός. Εαν δεν πέσει τότε παλι ασχημα είναι τα πράγματα!

Διαλεξτε και πάρτε!
29/03 20:31  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
@jgeorgiou
"Υπάρχουν κακά νέα και ΠΟΛΥ κακά νέα"
Μου αναπτερώνετε το ηθικόν, διότι αισθάνομαι την ασφάλεια κάποιου "δεξιότερον μου".
Βλ. Παλαιότερόν εις τον πολτικόν φορέα, όπου ήμουν "στέλεχος" ο προς εμέ χαρακτηρισμός ήτο : "δεξιότερά του ο τοίχος"... τώρα έχω τουλάχιστον "μαξιλάρι" !...
29/03 20:45  mc
Έχει και δεξιότερα... Να δείτε πάνω αριστερά την φώτο :):)
30/03 12:50  nhad
Φίλτατε έχασα τεύχη λόγω δουλειάς. Ενθυμούμαι όμως την εκδήλωσιν διαθέσεως δια κούρσον, τας αναφοράς σας δια απωλείας (αίτινες επιβεβαιώνουν την πλήρη ειλικρίνειά σας) και την πρόθεσίν σας δια αποφασιστικόν κούρσον. Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν τόσον δια τα κέρδη όσον και δια την ειλικρίνειαν. Πάντα τέτοια.

Όσον δι εμέ, η δουλειά όχι τρώγει τον αφέντην, αλλά και την ευκαιρίαν κερδών.
30/03 18:05  verdadeiro
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω την συλλογιστικη σας ,αγαπητε σε σχεση με τα χαρτοφυλακια..

Δηλ ,υπαρχουν κρατικα χαρτια και περιφερεια,οπου ειναι τα σαπακα[Λανετ,Αεγεκ,Ενκλω κλπ] τιποτα αλλο;;;


Και ομως ο 80 αρης μας συμπεριφερεται στην πτωση ,πολυ καλυτερα απο τον 20αρη απο την αρχη της χρονιας..

Σας τοχω ξαναπει στο παρελθον,παρομοια συγκριση θα ειχε ενδιαφερον ,με δειγματα γραφης απο τα κρατικοχαρτα,οπως τα ονοματιζεται,εναντια σε σοβαρες μετοχες της μικρομεσαιας

Ελμεκ,ΔΟΛ,Αλαπις ,Νεοχη κλπ αυτης της συνομοταξιας..

Θα βλεπατε τοτε,οτι τα ευρηματα σας και οι καμπυλες αποδοσης ,θα ηταν εντελως διαφορετικα
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
31 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις