Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ολλανδική οροσειρά
1172 αναγνώστες
Τρίτη, 8 Απριλίου 2008
02:18

Λοιπον, είδαμε τα ημέτερα εχθές, ας ειδούμε και την "μητέρα" πασών των χρηματαγορών. Να σας δείξω δηλαδή διατι κρατώ μικρόν κάλαθον, καιτοι ασφάλως ελπίζω προς ώφελος των εντός (χωρίς να το θεωρώ το πιθανοτερο προφανώς) να διασπασθούν αι αντιστάσεις και να τρέξει το συμπαν.

 

Βλέπουμε λοιπον ότι χονδρικώς ο Dow κινειται εις εύρος μεταξύ 11600 και 12800, το τελευταίο περίπου τρίμηνο. Το στοίχημα είναι: θα διασπάσει τον 100αρη του και την άνω όχθη της αύλακος αυτού του εύρους? Ο Καλοχαιρέτας επείδή δεν είναι και τοσούτον αισιόδοξος, ευρισκεται εις την ακτήν. Ασφαλώς και δυνατον μια καλή περίοδος αποτελεσμάτων να μας δώσει τη δυναμιν και τας ημετέρας αντιστάσεις να διασπάσωμεν και τας Αμερικανικάς. Αλλά, όσον ο πίθος των Δαναϊδων που λέγεται "ακινητα" δεν ευρισκει πυθμένα, θα μου επιτρέψετε να φυλω τα ενδύματά μου και ας είμαι και ολίγον δεμοδε.

Εδώ βλέπουμε να διαμορφουται δυνάμει ωραιοτάτη οροσειρά τριών κορυφών (αλλοι θα ειδουν άλλα βεβάιως) και ο 100αρης να στρέφει σταθερώς κάτω την τροχιάν του δείκτου ότε τον συναντά. Συμπληρώνω ότι η προσέγγισις αύτη, η προσπάθεια δηλαδή να μαντεψει κανείς τον σχηματισμόν προ του να εξελιχθεί πλήρως, δυνατόν να οδηγησει προς θεαματικά λάθη και εφιστώ την προσοχήν και -γενικώς ομιλών- δεν την συνιστώ. Μπορεί να αποδειχθεί τοσουτον ανταποκρινομενη εις την πραγματικότητα όσον αι Ολλανδικαί οροσειραί. Υπάρχει μεν σειρά υψωμάτων εν Ολλανδία, αλλά δεν τα λες και Ιμαλάια εις σημαντικότητα. Τοπικώς βεβάιως είναι σημαντικότατα, διότι δεν έχουν και άλλα.

Σημερον (εχθές 7/4) βεβάιως, εμου εις την ακτήν ισταμένου, ανήλθε ο ΓεΔείς παρ'ημίν και μακάρι να συνεχίσει και άς βγω εντελώς λάθος, αλλώστε ουδείς προφητης εν αγοραίς. H δοκιμασία είναι ούτως ή άλλως εγγύς. Το σημαντικόν είναι να διαμορφωθεί πλαισιον εποικοδομητικών συζητήσεων, ουχί να αναδειχθεί ο κάθε Καλοχαιρέτας "γκουρού". Αγοραπωλησίας δεν προτείνω ποτέ και, εδώ που τα λέμε, εάν ποτέ σας προέτεινα, δε θα έπρεπε να εισθε πολύ υπερήφανοι εάν ακουγατε τον κάθε Καλοχαιρέτα. Εάν βεβάιως το πράγμα αλλάξει, πολύ ευχαρίστως να συναντήσω τους αγαπημένους μου τίτλους μεσοπέλαγα. Θα τα ειδούμε αυτά.

 

Έως τότε, διερωτώμαι απλώς τι άλλο μας μαγειρεύει η παρούσα Άρκτος.

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

08/04 02:30  mc
Πράγματι το εκατονταπλάσιο του σημερινού κλεισίματος προσέγγισε το άθροισμα των κλεισιμάτων των τελευταίων εκατό συνεδριάσεων και αντέδρασε.
5* και για τους Nits, αν και οι παραπομπές στο '87 φέρνουν κατά νου και το It's a sin (και άλλα, μα δεν το προχωρώ).
Θα κλείσω εγώ το router, καληνύχτα!
08/04 02:36  Goldmine
Κάπου εδώ ξενυχτούσα κι εγώ... Πριν πάω για ύπνο να πω ένα μπράβο για την ωραία αρθρογραφία σας κι απόψε! Καληνύχτα!
08/04 02:37  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ω, πολύ καλησπερα σας και πολύ καληνύκτα σας μετα των ευχαριστιών μου!
08/04 02:52  favlos
Ολλανδική ε?...

μάλιστα...χεχε...καληνυχτα...
08/04 03:04  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Βεβαίως. Διότι η προσέγγισις αύτη, η προσπάθεια δηλαδή να μαντεψει κανείς τον σχηματισμόν προ του να εξελιχθεί πλήρως δυνατόν να οδηγησει προς θεαματικά λάθη και εφιστώ την προσοχήν και δεν την συνιστώ. Μπορεί να αποδειχθεί τοσουτον ανταποκρινομενη εις την πραγματικότητα όσον αι Ολλανδικαί οροσειραί. Υπάρχει μεν σειρά υψωμάτων εν Ολλανδία, αλλά δεν τα λες και Ιμαλάια εις σημαντικότητα. Τοπικώς βεβάιως είναι σημαντικότατα, διότι δεν έχουν και άλλα.
; )
08/04 03:32  Σάρισα
Εγω παλι γιατι πιστευω οτι ζουμε αντιστοιχη περιοδο με του καλοκαιριου (Αυγουστο) αλλα απο την αναποδη. Στο ματι του κυκλωνα, οταν υπηρχε η ηρεμια δηλαδη για ενα διαστημα, ακολουθουμενη ομως απο πτωση κι οχι απο ανοδο.Αυτο λεει το ενστικτο μου , χωρις ΤΑ. Ισως πεφτω εξω.
08/04 14:16  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Περί "βοϋκοταρίσματος" εγράψατε εις τον "οίκον" μας. Πως τα καταφέρνετε ? Η συνήθης πρακτική επιτάσσει την παρουσία του "βοϋκοτάροντος" εις τη θάλασσα και του "βοϋκοταριζομένου" εις την ξηρά.
Με την ευκαιρία οι Ναυτοπροσκοπικοί λέμβοι της Νυχτερίδας (φωτό. μιας εξ' αυτών δημοσίευσε, όσο λείπατε, η evie) βασίζονται σε Ολλανδικά σχέδια. Οι Ολλανδοί ομόλογοί της ταξιδεύουν με αυτές (κόστα- κόστα) μέχρι τη Βόρειο Θάλασσα.
Μου άφησε παραγγελία να σας διαβιβάσω εικόνα πειρατίνας.
08/04 16:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χε χε! Γεια σας φιλοι μου.

Σαρισα, παίζει και το σενάριο μικράς υποχωρήσεως προ εκτοξευσεως (το υποστηρίζει συγγενής μου), αλλά εγώ θέλω πρώτα να ειδώ κάποια πράγματα. Προμηθεύ, χαίρομαι που σας βλέπω (επιτέλους). Καλω΄ς, θα άρω τον αποκλεισμόν τότε... ; )
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
25 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις