Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Tα πραγματα είναι κατα βάσιν απλά
1611 αναγνώστες
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008
01:53

Λοιπόν, επέρασε η ώρα και πάλιν δεν επρόλαβα να κάμω όλα αυτά που είχον προγραμματίσει. Επηγα και εις τον κινηματογράφο είναι η αλήθεία και είδα την ωράια ιστορία των φοιτητών που τους ωργάνωνε ο καθηγητής των και ετίναξαν την βανκα εις τον αέρα. Εις το 21, ξεύρετε. Βασίζεται, πολύ-πολύ χαλαρά, εις την ιστορίαν του γνωστού φαντάζομαι πολλοίς Edward Oakley Thorp. Όστις, αφού εξετίναξε τα καζίνο, δεν τα επήγε και άσχημα εις τας χρηματογοράς...

 

Λοιπόν, με ερωτούν πολλοί και ανησυχούν δια το τι μέλλει γενέσθαι. Τα έχω ειπεί πλειστάκις και οι λεπτομέρειες κατα το διαστημα ημερών ή εβδομάδων ουδόλως έχουν σημασίαν. Υπάρχει τρόπος να νικήσει κανείς αυτόν που μοιράζει τα χαρτιά, όπως απέδειξε εις το θρυλικόν του βιβλίο ο Thorp?  Μονον έναν τρόπο γνωρίζω να κερδίζουν οι ερασιτέχναι τους επαγγελματίας: να κάθονται απ'έξω, ότε πίπτει ράβδος. Το τελευταίο δεν δυνανται να το πράξουν ευκόλως οι επαγγελματίαι.

Κατα τα άλλα σχέδιον και σενάρια, εδώ αντέχω να χάσω εκεί όχι, κοκ (και προφανώς δεν προτείνω ποτέ αγοραπωλησίας ή διακράτησιν). Εάν κάμει δραματική βουτιά ο ΓεΔείς, φαίνεται ότι θα δοκιμάσει όλας τας έως τουδε αντιστάσεις του και ενδεχομένως και παρακάτω. Εάν (προφανώς, ολιγότερο πιθανον) καταφέρει και κρατηθεί, ποίος ξεύρει. Τώρα βεβάιως θα μου πείτε πώς να κρατηθεί με τις τράπεζες, της ναυαρχίδος ΕΤΕ προεξαρχούσης εις το χείλος του τεχνικού κρημνου? Και μάλιστα ότε κάποιοι φίλοι διδουν ευγενή ώθησιν?

Ήρξαντο πάλιν, τα λέγει και ο Μαυρίδης, αι γνωσταί μαϊμουδιαί αλλοδαπών αναλυτών, δυστυχώς, αλλά αυτά τα γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμεθα το παίγνιον έτσι? Όχι ότι έχουν απαραιτήτως άδικο επί της ουσίας, αλλά τώρα το ενεθυμήθησαν? Εγώ ας επαναλάβω το γνωστό τροπάριον: αι αγοράι δεν αποθνήσκουν ποτέ. Θα στρέψουν και πάλιν θα δώσουν κέρδη. Ότε ειμεθα εκτός, αναζητουμε κερδώον σημείον ινά εισέλθουμε και πάλιν εντός. Και ότε εντός, καλόν σημειον δια να ευρεθούμε μαζί με τα κέρδη μας εκτός.

Έως να λήξει η θαλασσοταραχή, καθημαι εις την ακτήν περί πυράν θαλασσοξύλων. Άρχεται η εβδομας η προ των Παθών και των αποτελεσματων των πολυπάθων αμερικανικών τραπεζών. Ψυχραιμία και προσοχή εις τα τεχνικά της Ολλανδικής οροσειράς. Εάν επιβεβαιώθή, όπως και πλειστοι αλγόριθμοι δεικνύουν αρκετά χαμηλότερα (περί τας 1200 μονάδας Dow). Αλλά αυτά θα τα δούμε εν καιρώ, ιδία ότε (εάν) διασπασθεί ο πυθμήν. Υπενθυμίζω ωστόσο ότι και εντός της μεγαλυτέρας Άρκτου υπαρχουν ανωφέρειαι, όπως και προσφάτως είδαμε.

Απλούν είναι και μην ακούτε όσους φέρνουν την απόλυτον καταστροφήν. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, τα λέμε από πολλού καιρου, αλλά δε θα μεινουν ες αιει έτσι.

Καμνει κύκλους το πράγμα. Απλουν είναι.

 

 

ΥΓ ήκουσα παρά φίλου, διότι λογω τεχνικών προβήμάτων δεν παρηκολουθησα,  ότι υπήρξε κάποια παρεξήγησις εις το φόρουμ μεταξύ φίλων της τεχνικής αναλύσεως (tsimeni, zelis, Stefanos) των οποίων τας γνω΄μας παρακολουθώ και σέβομαι, έστω και εάν ενίοτε διαφωνώ. Ελπίζω πράγματι να λυθεί συντομως και να τους έχουμε όλους πάλιν μαζί μας. Ημέρες που έρχονται, ας δώσουμε τόπον εις την οργη! Όπως λέγει και το άσμα, έχωμεν καλάς προθέσεις, άμποτε να μην παρεξηγουμεθα!

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ ΕΤΕ
Σχόλια

14/04 02:09  mc
Κάποιοι κερδίζουν παίζοντας αντιθετικά τις ανακοινώσεις των όποιων οίκων.
Κάποιοι πάλι κερδίζουν παίζοντας σε συμφωνία με αυτές τις ανακοινώσεις.
Το σημαντικό είναι, η υπόθεση που κάνει κανείς, να είναι αποτελεσματική (και δεν αναφέρομαι στην αποτελεσματικότητα των Αγορών, μεγάλο θέμα, αλλά δεν με απασχολεί).
Και λέγοντας αποτελεσματική, μιας και μιλάμε για κέρδη (ή όχι;), προφανώς αναφέρομαι σε... κέρδη. Κάθε τακτική οφείλει να "πιστοποιηθεί" με βάση τον κανόνα του κέρδους, ειδάλλως είναι στρατηγική για κάτι άλλο και δεν βλέπω γιατί να το ανακαλύψω νυχτιάτικα.
Ο ανηψιός - ο πάτος είναι ά-πατος και η κορφή στα άστρα.
5* και αφιερώνω στους φίλους των υποθέσεων εργασίας και μη - μάλλον -:
www.youtube.com/watch?v=gJ0LAnnXouk&feature=related
14/04 02:11  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δεν κοιμασθε βρε αρχι-θαυμαστα του Thorp? Καληνυκτα!
14/04 02:19  mc
Μα... όχι μπαρμπούλη μου, ποιος Thorp;;;
Ο άνθρωπος χτυπούσε γύρω στο 30% για καμιά σαρανταριά χρόνια, σιγά τα ωά ή/και λάχανα!
Εμμ, αλήθεια, ο indu και ο spx πόσο πήραν από το '67;
Πωπω, πέρασε και η ώρα... Καληνύχτα και μην πολυδίνετε σημασία στην ταινία. Ούτε τα μισά δεν κατάλαβαν οι επιστημονικοί σύμβουλοι.
Α, σόρρυ, ολόκληρο το σ/κ διάβασα διάφορα και ή εγώ δεν κατάλαβα καλά τα όσα εγράφησαν, ή οι συγγραφείς των δεν κατάλαβαν καλά τα όσα ανέγνωσα.
14/04 02:24  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ανιψιέ θα σας μαλώσω! το πρώτον διότι είσθε ακόμη εξυπνητός τέτοια ώρα και το δεύτερον, διότι εξ όσων αντιλαμβάνομαι αυτά είναι μικροπραγματα. Εν Ελλάδι έχω ακούσει και καλλίτερα. Τώρα βεβάιως, εδώ είσαι και ολίγον ό,τι δηλώσεις... ; )
14/04 02:37  mc
Και έξω κάπως έτσι δεν είναι;
Mutual fund ο ένας, hedge ο άλλος. Έλα-να-σ'τα-πάρουμε και έχει ο Θεός, ένα πράμα.
Και για να μην τα πολυλογούμε, οι αριθμοί έχουν μεγάλη δύναμη όταν πολλαπλασιάζονται αντί να αθροίζονται.
Φίλος μου, ορκιζόταν ότι παίρνει 2+% ημερησίως. Όταν του είπα πως κάτι τέτοιο θα έδινε απόδοση 15700% τον χρόνο, το ξανασκέφτηκε και συνέχισε να μου μιλά, αυτή την φορά για άλλα, πιο κοντινά σε κυνήγι και ψάρεμα.
Κλείστε εσείς το router σήμερα, όντως νύσταξα...

www.youtube.com/watch?v=h_vvI26NnwE&feature=related
14/04 02:44  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ξεύρω, ξευρω, καθε ημέρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα... Αντε καληνύκτα!
14/04 11:30  zyzzx
Καζινο εκει που το χρημα αποκταει δυναμεις μοναδικες, ικανες να λυγισουν το πιο αδιαφθορο χαρακτηρα.
Χρηματιστηριο, στα καλυτερα του ακομα ανωτερο, συγχωνευει παμπολλους πραγματικους κοσμους, σε μια αναπαντεχη απροβλεπτη ιδεα, χωμενη βαθεια στην συνειδηση μας. Την παλια κασελα του πειρατη. Το παλιοκαιρισμενο χαρτη του θησαυρου. Και τον χαμο των συντροφων.
14/04 11:44  Goldmine
Καλημέρα σας με όλα τα καλούδια του μπλογκ σας! Κρατώ το " Έως να λήξει η θαλασσοταραχή, κάθημαι εις την ακτήν περί πυράν θαλασσοξύλων" μετά των σχετικών λόγων της παραμυθίας...και σας χαιρετώ μέχρι νεωτέρας!
14/04 12:07  favlos
Θράσσ με μια μικρή ένσταση.Μικρή θέση είναι πάντα καλό να υπάρχει σε χαρτιά που πιστεύουμε,έστω ένα 10% των χρημάτων μας.Στην αντίθετη περίπτωση..το αφήνουμε και αγοράζουμε μαζί με όλους στα ψηλά πιά.Ενω το χαρτί που ο καθένας απο μας ξέρει το παρακολουθουμε,έχοντας θέση και την κατάλληλη στιγμή,μπαινουμε.Αυτο δεν ισχύει για τους καθημερινους παίκτες.
14/04 12:35  favlos
Το 21 το είδα κι εγώ...συμπαθητικό αλλά εκτός τόπου και χρόνου.Τωρα υπάρχουν μηχανές που ανακατεύουν εσωτερικά κι έτσι τέρμα τα μετρήματα...Το έγκλημα παντού τρέχει πιο γρήγορα απο τη νομιμότητα.
14/04 12:40  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ω, καλημέρα σας φιλοι μου και ευχαρισ΄τω. Φαυλε νομίμζω ότι οι κανονες ήλλαξαν με την δημοσίευσιν του βιβλίου. Αλλωστε εβγαλε μετά και άλλο που εδιδε συμβουλές πως να κερδίσεις εν αγοραίς. Αι οποίαι βεβάιως σταματησαν να δουλευεουν με την δημοσίευσιν.

αυτό είναι το πο πρόβλημα, ένα πραγματικόν Ζηνώνειο παραδοξο: από τη στιγμή που ένα συστημα που νικά την αγορά γίνει τμήμα της, θα υπαρξει άλλο συστημα που το νικά - και άρα θα παύσει να νικά. Απλουν.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
25 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις