Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ασκήσεις λογικής
1328 αναγνώστες
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008
11:19

Ι. Γλωσσα

Εξεκίνησε ο φαυλος κατά την απουσίαν μου εξ όσων είδον μιαν ενδιαφέρουσα συζήτησιν περί μεταναστεύσεως. Εγώ βεβαίως, έχων υπάρξει μετανάστης επί δεκαετίας έχω ελαφρώς διάφορον άποψιν. Εντάσσεται βεβάιως και αυτό εις την μεγαλυτέραν εικόνα της Ελλάδος που αντιλαμβανομεθα με διαφορά φάσεως μιας ή πλειόνων γενεών ότι "μας την έπεσανε, μεγάλε".

 

Αλλά και η εχθεσινή συζήτησις περί γλώσσης εις παρομοίαν ιστορίαν εξελίχθη. Λοιπόν, το ξαναλέω: πώς λέτε εσείς τη γλώσσα που ομιλούμε και γράφουμε από τον Αλεξανδρο και μετά? Ε, αυτή η γλώσσα συ-νε-χί-ζει.

Τα περί τεχνητής γλώσσης είναι λίαν ενδιαφέροντα, μόνον που απευθύνονται εις λάθος μορφωμα. Η επίσημος γλώσσα του κράτους είναι η τεχνητή υπό των "λογίων" (παραλογίων) γλώσσα. Οι πληθυσμοί της Ελλάδος ωμίλουν πολλάς γλωσσας (δε σας σοκάρω ελπίζω) και όσοι ωμίλουν ελληνικά, τούτα ήσαν ή πληρη προσμίξεων Τουρκικών, Αλβανικών, Ιταλικών , Σλαυικών κοκ, είτε κοντά προς την διαχρονική  γλώσσα, επηρεασμένα εκ της λειτουργικής. Η "δημοτική" είναι η τεχνητή γλώσσα. Το επιχείρημα ήτο ότι την μαθαίνουν ευκολοτερα οι μη ελληνόγλωσσοι χωρικοί. Για σκεφθείτε. Ο κώνωψ εν Μακεδονία λαλείται "κνουπ" ουχί "κουνούπι". Η αύλαξ εν Πελοποννήσωι ήτο "γρανα" ουχί "αυλάκι". Ο όνος εν Κεντρική Ελλάδι "γ'μαρ" ή "γουμαρ" ουχί "γάιδαρος". Αφήνω που δεν υπάρχει η προφορά των φωνηέντων ΠΟΥΘΕΝά εν Ελλάδι παρά μονον εκεί που έχει επιβληθεί υπό του Αθηναϊκού κράτους. Εάν ακούσετε Ρόδιον ή Κρήτα ή Μακεδόνα ή Ηπειρώτη ή Πόντιον  να λαλεί την φυσικήν του διάλεκτον και ντοπιολαλία, ακολουθεί τον Τριανταφυλλίδην της κατοχικής γραμματικής? Χα! Και ούτω καθεξής.  Ποίον το φυσικόν και ποίον το επιβεβλημένον?

Δε σας δίδω απάντησιν, αλλά αναρωτηθέιτε ολίγον (και κρατήσατε την διαλεκτόν σας να μην την φάει και αυτή η κρατική γλώσσα). Ας ειπώ μονον τούτο: ΔέΝ υπάρχει ουτε μια δεκαετία από τον Αλέξανδρο και μετά εις την οποίαν να μην έχω ΑΠΟΔΕίΞΕΙΣ ότι η διαχρονική Ελληνική συνέχισε να ομιλειται και να γράπτεται. Αλλό που τώρα θέλουμε να εξοντωθεί εντελώς. Δηλάδη Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας που προσεφώνησε τον Αράπογλου μονος του την εφήυρε? Υμείς δια πόσα έτη πίσω έχετε αποδείξεις περί δημοτικής? Ποία είναι η τεχνητή λοιπόν?

ΑΠΑΝΤΑ απολύτως τα δαιμονοποιητικά επιχειρήματα κατά της Ελληνικής μπορούν να στραφούν κατά της γλώσσης της επιβαλλομένης υπό του Αθηναϊκου κράτους, ήτις έχει καταβροχθίσει ουχί μονον την διαχρονικήν Ελληνικήν, αλλά και πάσας τας ετέρας μορφάς. Μονον εγώ το βλέπω?

2. Το δίκαιον της λογικής

Αλλά ότε έχουν κατορθώσει να πείσουν κάποιους ανθρώπους δια κάτι, και δει με τυφλόν φανατισμό, οι άνθρωποι πολυ απλώς αρνούνται να δουν την άλλην άποψιν. Μα, κάμετε μιαν Gestalt αλλαγήν. Εάν όλα αυτά που σας λέγουν είναι ΨΕύΔΗ και εστημμένα τι γίνεται? Ας κάμω μιαν άσκησιν, αναφερόμενος εις αυτό που έλεγε ο Φαύλος. Το γνωστόν της πλύσεως εγκεφάλου είναι:

"Νόμος είναι το δίκαιον του εργάτου".

Mάλιστα, λογικόν σχήμα του τύπου:

Α είναι το Β του Γ.

Μαλιστα, ας το δεχθώ. Σήμερον, ήδη η πλειοψηφία των εργατών (εν οικοδομαίς λ.χ) είναι αλβανικής ή άλλης αλλοδαπής καταγωγής (δεν ομιλώ δια γραφειοκρατικά επαγγέλματα). Το Γ δηλαδή της σχέσεως είναι "αλλοδαπός". Πώς γίνεται αυτό το ρητόν, η φιλοσοφία αυτή που ετσάκισε την Ελλάδαν την παρελθούσα πεντηκονταετίαν? Πώς? Δεν είναι ακριβώς έτσι? Μα γιατί? Μήπως είσθε ρατσισταί? Έτσι γίνεται Κύριοι η αντικατάστασις, η λογική είναι αμείλικτος:

"Νόμος είναι το δίκαιο του αλλοδαπού"

Δι'εμέ βεβάιως δεν είναι πρόβλημα. Και το πρώτον το θεωρούσα γελοίον, οπότε είμαι συνεπής. Όσοι το λιβάνιζαν και ετσάκιζαν την οικονομία μας και τη γλώσσα μας και τον πολιτισμόν μας έχουν το πρόβλημα (όχι ότι θα ιδρώσει το ους κανενός).

Αλλά τι να λέμε τώρα. Τα πράγματα έχουν φθάσει εις την λογικήν τους κατάληξιν. Και η τεχνητή γλώσσα που επιβάλλεται υπό της κρατικής εκπαιδεύσεως θα το ειδούμε εάν θα κρατήσει άλλη μια γενεά. Κλείνω με ένα καταπληκτικόν κόμματι (εισαγωγή) υπό ετέρου συσταυλιζομένου ιστολόγου:

"Εδώ ο αναγνώστης ίσως θ' αναρωτηθεί για το αν είναι δίκαιο ή όχι να συμμετέχουν οι κεφαλαιοκράτες, οι έμποροι, οι αστοί κλπ. στα εργατικά προβλήματα. Γιατί δηλαδή σε ένα πρόβλημα των εργατών να έχει αρμοδιότητα το κράτος και όχι το ταμείο τους; Για τον ίδιο λόγο που όταν γίνεται πόλεμος δεν πολεμάνε μόνοι τους οι κεφαλαιοκράτες. Γιατί να πολεμήσουν σε έναν πόλεμο οι συμπολίτες μας που δεν έχουν εργοστάσια, χωράφια ή άλλη περιουσία; Τι θα τους πάρουν οι κατακτητές; Την περιουσία που δεν έχουν ή την πείνα που τους βασανίζει;

Την ελληνική εργατική τάξη θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πολύ εύκολα ότι τη συνέφερε η κατάκτησή της Ελλάδας από τους Γερμανούς. Γιατί πολέμησε; Αν κατακτούσαν οι Γερμανοί την Ελλάδα δεν θα έχτιζαν και στην Ελλάδα παραρτήματα εργοστασίων της Mercedes της Audi της UHU της Siemens κλπ.; Δεν θα έχτιζαν πολυτελή ξενοδοχεία στα νησιά, προκειμένου να επωφεληθούν της φυσικής ομορφιάς της χώρας; Όλα αυτά όμως σημαίνουν θέσεις εργασίας σε μια χώρα αγροτική, όπως ήταν η Ελλάδα του 1940.

Αντί να έφευγαν οι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στη Γερμανία για δουλειά, θα έρχονταν οι Γερμανοί κεφαλαιοκράτες στην Ελλάδα ως εργοδότες. Οι Γερμανοί κατακτητές τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες και αστούς απειλούσαν. Το κεφάλαιο των κεφαλαιοκρατών και τις θέσεις εξουσίας των αστών απειλούσαν. "

 

Α, μπράβο. Δείξατε μας Χρυσόστομε την λογικήν κατάληξιν του δικαίου του εργάτου. Εκεί πάει το πράγμα, καλώς τα λέγει ο άνθρωπος (αι υπογραμμίσεις δικές μου). Αυτή είναι μια λογικώς ισχυρά τοποθέτησις (από προοδευτουριάδικες βασεις και ως εκ τούτου λάθος βεβάιως, αλλά συνεπής - ελπίζω άλλωστε ότι είναι απλώς ρητορική και δεν την πιστεύει, την πιστεύουν αρκετοί άλλοι πάντως). Ας προσκυνήσωμεν λοιπόν. Γιατί να κρατούμε ελληνικάς επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ ή την ελληνικήν γλώσσαν, αφού οι ξένοι είναι εις πάντα καλλίτεροι ημών? Τι θα σας πάρουν οι Γερμανοί? Την ΕΤΕ που δεν έχετε? (ΣΣ Μωρέ τα εσώβρακα θα μας πάρουν). Ιδια ειναι τα αφεντικά ελληνικά-γερμανικά (χα, χα, χα, ψωροκωσταινιάται, ΔέΝ έχετε ιδέα). Λογικόν και συνεπές με αυτά που σας μαθαίνουν. Εις τί είμεθα καλλίτεροι?

 

Εγώ πάντως κρατώ και παλεύω αυτό εις το οποιον είναι καλλιτέρα η Ελλάς: την μακροτέραν επιβίωσιν. Αυτό το έχουμε και θα το έχουμε ώσπου να μας εξοντώσουν (-ετε) τελείως, θα βαστούμε.

 

Δε σας λέγω να με πιστεύσετε. Σας ζητώ να προβληματισθείτε. Δια μίαν και μονον στιγμήν προσπαθήσατε να ειδείτε αυτό που βλέπω. Εάν μεν υμείς έχετε δίκαιο, καλώς, ημείς ειμεθα απλώς γραφικοί. ΕάΝ όμως ημείς έχουμε έστω και εν μέρει δίκαιο, τότε ω, Έλληνες, "την έχουμε πατήσει" χονδρά τόσα έτη.

 

Σας ασπάζομαι και θα τα ειπούμε από εβδομάδα.

 

ΥΓ Καταπληκτική σημείωσις υπό του φίλου nhad δια την τεχνητήν γώσσα υπό των "λογίων" (παραλογίων) που επιβάλει το νεοελληνικό κράτος:

"Από τη στιγμή που σταμάτησε η διδασκαλία της στα σχολεία, η εμφύτευση ξένων λέξεων, η αποκόλληση των μαθητών από τη Ελληνική Γραμματεία ακόμη και του 20ου αιώνα, πήρε ρυθμούς καταιγιστικούς. Για τους σημερινούς μαθητές, το κείμενο που μόλις έγραψα είναι σε καθαρεύουσα (ρωτήστε από περιέργεια να δείτε)! Θεωρώ πιθανό ότι σε 50 χρόνια, οι μαθητές θα δυσκολεύονται να διαβάσουν οποιοδήποτε από τα σχόλια της παρούσας σελίδας."

Ο λόγος είναι πλούτος. Σας τον κλέπτουν μεσα απο τας χείρας σας. Αλλιώς να ομιλουμε όλοι την γερμανικήν ή αγγλικήν. Σκεφθείτε το.

Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ ΟΤΕ
Σχόλια

16/05 11:50  ETACARINAE
Επανήλθατε δριμύτερος για να μην πω δριμύτατος φίλτατε θρασσ. Απλά Τέλειο.
16/05 12:42  TRADEXM
Ειναι προφανέστατο αγαπητέ ότι δεν την πιστεύει. Φρονώ λάθος την αποκοπή κάποιου κειμένου για την στήριξη επιχειρημάτων που είναι προφανή στο κείμενο.
Είναι σαφές ότι το κείμενο λέει τα εξής: Είναι δουλειά του κράτους η κοινωνική πολιτική προς τους εργάτες. Οχι δουλειά του ταμείου τους. Διότι συμφερει το κράτος και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και είναι υποχρεωσή τους η ασφάλεια ετούτων, διότι αυτοι θα μπουν στα χαρακώματα.
16/05 12:48  TRADEXM
Επίσης το κείμενο καταπιάνεται (χαζά μπορώ να πω - από τα λίγα φαιδρά που περιέχει) με την αναγκαιότητα της παραμονής των επιχειρήσεων σε εγχώρια χέρια (δες το χαζό παράδειγμα με τις τηλεοράσεις)
16/05 13:20  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας φίλοι μου και ETACARINAE σας ευχαριστώ όλως ιδιαιτέρως. Αγαπητέ Trade χαίρομαι ειλικρινώς που το βλέπετε έτσι. Το γνωρίζετεκαι υμείς καλώς πάντως ότι πολοί τα παίρνουν αυτά τα πράγματα κατά λέξιν και τα πιστεύουν μετά θρησκευτικού ζήλου.
16/05 13:22  jgeorgiou
Λιαν ενδιαφερουσα και σοβαρη η συζητηση που γίνεται.
16/05 13:31  TRADEXM
Μα είναι προφανέστατο φίλτατε. Ποιός θα έγραφε κάτι διαφορετικό;
16/05 14:20  favlos
Εγω δεν κατάλαβα ποτε,γιατι έξυπνοι άνθρωποι έχουν στο οπλοστάσιό τους δεκάδες επιχειρήματα κατά της Ελλάδας της γλώσσας της,των δικαιωμάτων της και ποτε κατι υπερ της...
16/05 15:00  lemon.
Ωρέ Θρασύβουλε στο είπα και στο ξαναλέω!
Το λύκο τον βλέπεις, με τον τορό (χνάρι) ασχολείσαι?
Με άλλα λόγια αν δεν σκοτώσεις το λύκο, εξαφανίζοντας τα χνάρια του τι καταφέρνεις??! Αέρα δέρεις!
Άρα πρώτη μας σκέψη είναι να εκλείψουν οι "λύκοι" που καταστρέφουν τα πάντα!...
Εξάλλου ποιο το κέρδος αν όλος ο ντουνιάς μιλήσει την ελληνική κι όλοι είναι "λύκοι"??!
16/05 15:32  lemon.
*_*
Ο λύκαινα που τρέχει σήμερα είναι η προτεσταντική ηθική με όλα τα τέκνα της... τα οποία είναι μεγαλύτερα από εμάς σε ηλικία!
Στο προηγούμενο άρθράκι σου ανέφερα και την κομμουνιστική ηθική! Αν και φαίνεται ψόφιος λύκος άφησε απογόνους! Πολλοί καημένοι σήμερα, μη μπορώντας να μείνουν σύντροφοι της αλέκας και του αλέκου(γραφικοί γαρ, αμφότεροι!) κράτησαν τον υιό του λύκου! την αθεΐα! πολύ της μόδας από τους τάχα αριστερά(και οικολογικά) έχοντας τη συνείδηση! Τρομάρα τους! Έχουν και σημαία τους την οικολογία, ισότητα κι όλα αυτά τα χαριτωμένα!
Τέσπα! πολλά είπα κιεδώ και στο προηγούμενο!
_σγνμ ωρέ Φάβλε αλλά αν τα εννόησα καλά αυτά που έγραψες νομίζω οτι έγραψες τον ορισμό του ρατσιστή!
16/05 16:03  favlos
lemon για να το σκεφτούμε.
Λοιπόν,ρατσιστής είσαι αν είσαι κατα αλβανών-μαυρων-πακιστανων,όχι Ελλήνων...

άρα έπεσες έξω...:)
16/05 16:12  lemon.
...ανθρωπάκια...καλικατζαράκια...
μάλλον άλλα εννοείς και ...μάλλον παρεννόησα!
16/05 17:01  haros
λεμον φιλε,ρατσιστης ειναι ο παρακατω...
ενας ευρωπαιος που ηταν σε σαφαρι στην αφρικη,παιρνει τηλεφωνο ενα φιλο του...
..ελα φιλε,χτες χτυπησα ενα λιονταρι,δυο ελαφια και δεκα νομιστερακια..
...σημερα χτυπησα δυο βουβαλια,μια αντιλοπη και πεντε νομιστερακια..
..μπραβο φιλε,του λεει ο αλλος,χαιρομαι που περνας καλα,αλλα δεν μου λες,αυτα τα νομιστερακια,τι ζωα ειναι???
...ξερω και γω,του απαντα,ειναι κατι μαυρα πραματα,που οταν πυροβολω τους θαμνους που κρυβονται απο πισω,αυτα σηκωνουν τα χερια και μου φωναζουν...ΝΟ ΜΙΣΤΕΡ ... ΝΟ ΜΙΣΤΕΡ...
16/05 17:50  vampire
Αινιγμα λογικής:
Γεννήθηκα στην Ελλάδα και είμαι ένας απόγονος της ψόφιας κομμουνιστικής ηθικής. Είμαι άθεος, οικολόγος και πιστεύω στην ισότητα και σε άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Τι είμαι;
1. Λύκος που πρέπει να πεθάνει
2. Ένας απλός Έλληνας
3. Καλικάτζαρος ή ανθρωπάκι.

ΥΓ. Με τον λύκο σαν ζώο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Χαίρομαι για το επίπεδο της συζήτησης των καλών ανθρώπων της χριστιανικής ηθικής.
16/05 19:02  haros
φιλε βαμπιρ..το να εισαι κουμουνιστης,δεν νομιζω οτι ενοχλει κανενα,ενα ικανο ποσοστο του ελληνικου λαου ειναι..
..το να εισαι αθεος επισης,η πλειοψηφια του ελληνικου λαου ειναι(ουσιαστικα,οχι τυπικα,δεν εχουν τον θεο τους...)
...το να εισαι οικολογος και υπερ της ισοτητας,ε καλα,εκει ΟΛΟΙ δηλωνουν οτι ειναι...
...ενα μικρο προβληματακι ομως, ισως δημιουργει το γεγονος οτι εισαι αιματορουφηχτρας βρυκολακας,ειδικα αν ειναι βραδυ και κοιμαται ο κοσμος...
16/05 19:04  haros
α βρε θρασσακο,το καλυτερο μου στο blog σου το εγραψα...
16/05 19:56  vampire
Φίλε μου Χάρε με ζηλεύεις γιατί δεν μπορείς να με στείλεις στον Κάτω κόσμο όπως όλους τους υπόλοιπους!.
Είτε σαν κομμουνιστής είτε σαν οικολόγος είτε σαν άθεος πάντα θα αναστήνομε από τον τάφο μου για να δαγκώνω τους ξερόλες!
16/05 20:00  favlos
vampire θάθελα μια φορά να σε δω να γράφεις κατι υπερ Ελλάδος...Κάνε κατι στο ιστολόγιό σου...
16/05 22:43  lemon.
Vamp
το ζωάκι "έδεσε" με το μασάλι!
Δυστυχώς για μένα είσαι θύμα αυτού του "λύκου" και όχι απόγονος προς εξόντωση, προς αποφυγή παρερμηνειών, αν και νομίζω οτι μόνο αν θέλεις παρερμηνεύεις!
Δεν είναι θέμα να είσαι ένας απλός Έλληνας... το θέμα είναι να μη έχει καταλάβει κάποιος οτι όλες αυτές οι προσπάθειες τόσων και τόσων πατούν σε σαθρά θεμέλεια! προσπαθούν να ζήσουν με αρχές, με κανόνες σ'ένα κόσμο που όπως λένε δεν έχει αρχές! Από εκεί θα ήθελα να το δεις!
Κι αν τους βγει κανένας χιτλερ όλοι ορμούν να τον φάνε! Γιατί??! Γιατί οι κανόνες που έθεσε είναι διαφορετικοί από τους δικούς τους! Μου φαίνεται απίστευτο! Δεν κατανοούν οτι είναι απλώς δύο ομάδες! παοκ, αεκ! αλλά με τη δυνατότητα κάθε ομάδα να βάζει τους δικούς της κανόνες! άρα που το περίεργο για αυτούς αν μια ομάδα αύριο δεν κατέβει στο γήπεδο με καλάσνικωφ?? (π.χ. τα αμερικανάκια να σβήσουν από τον χάρτη 2-3 χώρες) ...
Αλλά δεν το βλέπετε οτι αυτό έχει περάσει σ'ολους τους ανθρώπους!? Πλήρης αδιαφορία για όλους τους κανόνες!?
Περί χριστιανικής ηθικής ίσως μιλήσουμε άλλη φορά! αλλά για το επίπεδό μου όποτε θέλεις (δεν κατάλαβα το υποννοούμενο! ίσως παρερμήνευσες)
Χαίρετε!
17/05 01:55  vampire
Favlos
Η επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους είναι η Δημοτική. Και αυτό που κάνω τώρα είναι να υποστηρίζω την Ελλάδα. Μην αντιστρέφεται τους ρόλους.

Lemon
Καλύτερα φίλε μου θα ήταν να μου κατονομάσεις ποιοι είναι οι λύκοι για εξόντωση για αποφυγή παρεξηγήσεων. Μπορώ να είμαι άθεος αλλά γνωρίζω κάποια στοιχειώδη περί της θεωρίας του Χριστιανισμού όπως το να αγαπάς ακόμα και τον εχθρό σου. Εσύ όμως βλέπεις λύκους παντού που πρέπει να εξοντωθούν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μίσος για τους κομμουνιστές, τους μετανάστες αλλά ακόμα και για τους οικολόγους. Λυπάμαι φίλε αλλά εσύ είσαι θύμα του ίδιου σου του μυαλού. Δεν πρόκειται να ξαναγράψω σε αυτό το blog και ξανασυζητήσω τίποτα άλλο μαζί σου αφού δεν υπάρχει καμιά θέληση για επικοινωνία. Σας αφήνω μόνους να ειρωνεύεστε και να βλέπετε αόρατους εχθρούς.
17/05 10:38  lemon.
vamp
βασικά... παιδιαρίζεις και φυσικά μπερδεύτηκες ολίγον τι! δεν θες να ξαναγράψεις??...ούτε καν να το πεις δεν χρειαζόταν!
το αστείο είναι οτι πρώτη φορά κάναμε κουβέντα μαζί, 2 αράδες προλάβαμε να γράψουμε και σχεδόν όλα όσα έγραψα τα πήρες ανάποδα, κατάλαβες άλλα αντ'άλλων και ενώ το φυσιολογικό είναι να μου παραθέσεις τις απόψεις σου ωστε να με πείσεις για τα λάθη μου πετάς κάτι απίστευτα για μίση και πάθη! με λες και ρατσιστή! Έλεος!... Αλλά η εύκολη λύση είναι πάντα η φυγή!
και στο προηγούμενο αρθράκι έγραψα οτι κάποιοι πλάνοι δημιουργούν ανθρώπινες ηθικές' τρεις "λύκους" αν θες κατονόμασα(κομμουνιστική.ηθική, προτεσταντική ηθική και είπα και για τους ναζί)' αλλά και'δώ ξεκάθαρο είναι το πράμα οτι δεν έχω στο νου μου ανθρώπους αλλά συστήματα και τρόπους σκέψης! φυσικά όμως για να μη ξεχνιόμαστε "... ουκ οίδατε ότι ο κολλώμενος τη πόρνη εν σώμα εστιν..."..
Εξάλλου όταν θεωρώ οτι αυτή η απαξίωση της ελληνικής γλώσσας είναι χνάρι του λύκου τι λες να έχω στο νου μου οτι ο βαμπ κι άλλοι 5-6 κομμουνιστές κάναν τη ζημία?!

το σίγουρο είναι οτι γράφοντας εδώ ούτε θέλω να μαλώσω κάποιον, ούτε να βγάλω τα μάτια μου με κάποιον άλλο! σκέψεις παραθέτω! σκέψεις θέλω να ακούσω! ούτε βρισιές, ούτε κλάψες, ούτε ανοησίες! διαφορετικά γυρνάω το καπελάκι μου και στρίβω! χωρίς να το πω στον βαμπ ή όποιον βαμπ!
Κατανοητόν?!
19/05 11:20  Yannis K.
Εγω απορω (θελω να πιστευω καλοπροαιρετα). Για να αναπτυξετε τον συλλογιμο σας χρησιμοποιειται κατα κορον τη δημοτικη και μονο κατα τοπους καποιες πρεζουλες καθαρευουσας. Τι γλωσσα ειναι αυτη? Μηπως ειναι η δικη σας προσωπικη γλωσσα, ενα μειγμα του τι θα θελατε και του τι μπορειτε την παρουσα στιγμη δεδομενου και του προσωπικου δυναμικου σας?
Μηπως αυτη ειναι η γλωσσα τελικα?
Συμφωνω οτι η γλωσσα δεν ειναι κατι που επιβαλλεται γι αυτο και η καθαρευουσα μονο με επιβολη ισχυος στρατιωτικου νομου θα μπορουσε να εχει καποια τυχη ελφρως διαφοροποιημενη της μηδενικης.
Μηπως και γιατι παρ'ολες τις καλες προθεσεις οι μηχανισμοι εσωτερικης αναπαραγωγης της εχουν χαθει αμετακλητα?
Μηπως θα πρεπει στη περιπτωση χρησης της να αντλουμε απο μια δεδομενη πεπερασμανη δεξαμενη δομων, λεξεων συμβολων?
Μπορει αυτο να συνιστα κατα οποιαδηποτε εννοια βιωσιμη γλωσσα?
Γιατι δεν βαζετε στο στομα απλων ανθρωπων και οχι "λογιων" ή' εκτος ζωης και δρασης αυτη τη γλωσσα? Το αποτελεσμα ξεπερνα τα ορια του γραφικου, αφηνει πισω το γελοιο και φτανει στις παρυφες της μη επικοινωνιας, εκει που η γλωσσα ειναι οργανο αποκρυψης, κωδικων συγκαλυψης, ψυχρη σε σημειο απειλης για τον ανθρωπο που την υποδεχεται.
Πολλες φορες η γλωσσα προηγειται και των συναισθηματων καθως μεσω αυτης μορφοποιουνται αγνωστες εσωτερικες κινησεις. Πως μια γλωσσα που δεν μπορει να στηριχθει εντος σου θα μπορεσει να γεφυρωσει το μεσα με το εξω?
Περα απο Γκεσταλτ και λιγο Λακαν καλο θα κανει.
Οσο για το τι γλωσσα θα μιλαμε σε καποια χρονια ειναι απολυτως βεβαιο οτι θα ειναι διαφορετικη σε πολλα σημεια απο τι γλωσσα που μιλαμε τωρα καθως θα πρεπει να βρει δρομο μεσα στις νεες κοινωνιες, τεχνολογιες, συνθηκες γενικως.
Πρεπει μηπως να βαλω τα κλαμματα που δεν μιλαω ακριβως την ιδια γλωσσα που μιλουσαν οι Ελληνες το 1920 η' το 1880 η΄το 1601?
Γιατι?
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
30 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".







Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις