Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Έλαιον άνευ ελέους
1009 αναγνώστες
Τρίτη, 20 Μαΐου 2008
20:31

Σήμερον ήθελον να γράψω περί του "Δόγματος Καραμανλή" και την εφαρμογήν του εις τον ΟΤΕ. Να μη λέγουν κιόλας ότι επιλέγω τον εύκολο στόχο (στόκο) της αλλοπροσάλλου ή δογματικής και αθηροσκληρωτικής  "αριστεράς". Ασφαλώς και  η Δεξιά εν Ελλάδι δεν πάει πίσω εις αφασίαν. Αλλως τε ο Ράλλης (πτου) δεξιός της προοδευτουριάς ήτο, ουχί κομμουνιστής. Αμα δε ειπείς δι'ημάς τους του Κέντρου, τι να ειπώ? Ας πω μονον ότι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί του Κέντρου της τελευταίας γενεάς έφεραν τα ονόματα Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Έστω και εάν ευρεθησαν εις την Ενωσιν Κέντρου κληρονομικώι δικαιώματι, ο πρωτος ως υιός του Γ. Παπανδρέου και ο έτερος ως μικρανιψιός του Ελ. Βενιζέλου. Αυτά να τα βλέπουν όσοι λέγουν αηδίες περί DNA. Μωρέ απ'αγκαθι βγαίνει ρόδο κι από ρόδο βγαίνει αγκαθι, καλώς λέγεται.

Πάντως Κεντρώοι εξεκίνησαν και υπουργοί του Κέντρου ήσαν προ του να το διαλύσουν (με μεγίστη ζημία δια την χώρα, από την δικτατορίαν έως τη λάιλαπα του λαϊκισμού που ακόμη μας ταλαιπωρεί) και να ακολουθήσουν τας προσωπικάς των φιλοδοξίας ο εις μετατρεπόμενος εις "σοσιαλιστήν" ο δε έτερος εις "νεοφιλελεύθερον" πρώτον, δεξιόν αργότερον. Ό,τι είδαν ότι τους οδηγουσε εις την εξουσίαν δηλαδή. Οπότε ως προς τας ηγεσίας ουδέ ημάς τους Κεντρώους μας παίρνει να πολυλογουμε. Ούτω κι εγώ εκόλλησα εις Ελ. Βενιζέλον. Να τα μαθαίνουν οι νεώτεροι αυτά και να ενθυμούνται οι παλαιότεροι.

 Αλλά με καλούν άλλες υποχρεώσεις και μια που είδον σημερον ένα κάποιον πατατράκ  (-2,17%) είπον να ανανεώσω τας σημειώσεις περί του ζητήματος του πετρελαίου που πάντοτε παίζει ρολον εις τας αγοράς και την πραγματικήν οικονομίαν. Ανηλεώς ανέρχεται το έλαιον και συμπαρασύρει τα πάντα. Ενθυμίζει δεκαετία του '70 το πράγμα και δεν έχουμε ακόμη και καμμια γεωπολιτικήν κρίσιν. Βαρδα μονον και μη σκάσει τίποτε τέτοιο. Ιδου τα σημερινά χαΐρια, υπερέβη τα 129$:

 

Τώρα βεβαίως ακούω που λένε ότι ο πληθωρισμός δεν είναι πρόβλημα ή τέλος πάντων ουχί εκτός ελέγχου, αλλά η αλήθεια είναι ότι άλλα μου λεν τα λόγια σου και άλλα η καρδία σου, τουλάχιστον κατά το ετήσιο διάγραμμα:

 

Εάν ο σχεδόν διπλασιασμός εντός ολιγότερον του έτους είναι εντος ελέγχου το εκτός τι είναι?

 

Καλό βράδυ και προσοχή μη μας αλλάξουν έτι περαιτέρω τα πετρέλαια.

 

 

Σχόλια

20/05 20:56  jgeorgiou
Ειναι γεγονός , εαν δεν καμφθει η τιμη του πετρελαιου εντός των επομένων εβδομάδων , οι αγορές θα δυσκολευτουν πολύ , παρα να "κρατηθουν" σε ικανοποιητικά επιπεδα. Ελπιζουμε οτι η τιμή είναι χειραγωγισιμη και ότι θα είναι η επομενη φουσκα που θα σκασει δίνοντας την σκυτάλλη "αλλου". Ακινητα(2005-2006) , εμπορευματα(2007-2008) και μετοχες μετα?
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις