Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Καλομοιριά εναντίον Κακομοιριάς
2916 αναγνώστες
Σάββατο, 24 Μαΐου 2008
20:44

Δηλαδή τώρα εγώ εάν αντελήφθην καλώς πρέπει να είμαι εναντίον αυτου του "ποπ πανηγυρακίου που λέγεται Eurovision"? Τουτέστιν να καταδικάσω μετά βδελυγμίας (απεταξάμην!) την ελαφρά πλευρά της βιομηχανίας του θεάματος και να εναγκαλισθώ το "έντεχνον". Ποιός βρε? Ο  καθ'εξιν και κατά συνήθειαν αντιθετικής φιλοσοφίας Καλοχαιρέτας?

Τουναντίον θα αντιστρέψω τα επιχειρήματα (έχω αρχίσει και γίνομαι προβλέψιμος). Λοιπόν πράγματι, συμφωνώ, η Καλομοίρα είναι αυτό που προτείνει η Δεξιά εις τον βαρυ και ασήκωτο πικρόν ποτήριον της Αριστεράς. Πώς είχαμε παλαιότερον τας κωμωδίας της Αλίκης (μια ήτο) έναντι των επαναστατικών του Καζάκου (αχ Καρέζη μου, από Τζένη-Τζένη επήγες εις τα σοβιετίζοντα)? Ένα τέτοιο πράγμα.

Τώρα δια να είμαι απολύτως ειλικρινής η Καλομοίρα δεν είναι και το φόρτε μου (ούτε και η Δεξιά άλλωστε). Ελαφρύ και εύπεπτον είναι, δείγμα συγκεκριμένης (και πολιτικής) προσεγγίσεως. Αλλά είναι έν κοράσιον που ηκολούθησε το όνειρόν του από της ώρας που ως τέκνον μεταναστών ετραγώδει εντός του λουτρού της με τη βουρτσαν αντι μικροφώνου. Έχω ιδιαιτέραν ευαισθησίαν εις τους Έλληνας μετανάστας, μετανάστης και εγώ επί σειράν ετών. Γνωρίζω πώς είναι να σε οδηγουν μακράν της πατρίδος σου όσοι την αφαιμάσουν  και την εμποδίζουν να αναπτύξει τας δυνάμεις της ενώ μας λέγουν δια τα "κακά μονοπώλια" και τραβούν τα φραπογαλά τους μεταξύ Θησείου Εξαρχειων και Κολωνακίου (εσχάτως δε, παίζει και το Γκάζοχώριον). Και πώς είναι, ονειρευόμενος να επιστρέψεις εις την ηδυτάτην πατρίδαν σου, να επιστρέφεις εις την απέραντον ιδεολογικήν κατήφεια και κακομοιριά. Εν ΗΠΑ το πρώτον πράγμα που μοι προεξένησε εντύπωσιν ήτο πώς όλοι ήσαν χαμογελαστοί και με ετάραζαν εις την "καλημέρα πώς είσθε?". Εδώ εάν ειπείς προς άγνωστον "καλημέρα" θα σε πάρουν δια παλαβόν και πάντως θα σε στραβοκοιτάξουν.

Τα πράγματα είναι   απλά και η "μιασματική θεωρία" (οι ιατροί αντιλαμβάνονται) ισχύει πράγματι. Και η μουντρουχιά και ο φθόνος και η κακία και η λαμογιά και τα αντίθετά τους τείνουν να εξαπλώνονται ότε κάποιοι τα υπερασπίζονται μετά πάθους (το αυτόν και η γλώσσα, ας σημειώσω). Από την απόλυτον κακομοιριά εις την οποίαν ομοιάζει συχνάκις είναι βουτηγμένη η χώρα και η κονωνία τας εσχάτους δεκαετίας, επειδή "είμεθα θύματα" (και ποτέ θύται βεβάιως, από μνήμη τιπουτας) λες και δεν είμεθα εκ των πλέον προνομιούχων χωρών, χίλιες φορές καλλιτέρα η εύχαρις μικρά και το φαινόμενον της Καλομοιριάς. Αρκεί πλέον η κακομοιριά του "εντέχνου, προοδευτικού, σοβαρού", το έχουμε κουράσει! Και σιγά μη με κάμει να αισθανθώ ενοχάς η προοδευτουριά.

Ως εκ τούτου, λέγετε ό,τι θέλετε, εγώ είμαι υπέρ της Καλομοίρας και υπέρ της αισιοδόξου και ελπιδοφόρου απόψεως δια την Ελλάδαν, έστω και εις την ελαφράν (και ελαφρώς ενδεδυμένην) εκδοχήν της. Και μαζί με φίλους και συγγενείς έχω οργανώσει βραδυά Eurovision.

Καλή τύχη Καλομοιράκι!

 

 

Σχόλια

24/05 20:59  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
"Και μαζί με φίλους και συγγενείς έχω οργανώσει βραδυά Eurovision."
Και καλά σε μας δε λέτε τίποτα ? (λείπει εργαζόμενη εκτος Αθηνών και η κα Νάσια...)
24/05 21:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, απολογούμαι Προμηθεύ, δεν εγνώριζα. Ή μήπως Νυκτερίς???
24/05 21:09  NEMO
thrass γνωρίζεις φαντάζομαι τη πεζοδρομιακή ρήση "από κορμί κορμάρα και από φωνή μ...":) Απροπό,η φετινή Εουροβίζιον έχει πολλές τέτοιες,φάτε μάτια ψάρια λοιπόν!
24/05 21:11  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
χε, χε, Ζαμπέτας, λατρεμένος!

Σας αφήνω καπετάνιε μου, έρχεται κόσμοοοοοοοος
24/05 21:27  PREMIUM
Καλή επιτυχία στην "Καλομοίρα" ;-)

Αγόρασα σουβλάκια με ουκρανικό ηλιέλαιο !

Ψηφίζω Ουκρανία για να ελπίζω ότι πια...αναβαθμιστήκαμε και γιατί αυτό το..."ελαφρύ" ελληνοαμερικάνικο στυλάκι μας οδηγούσε "γενικά" σε λάθος δρόμο !

Ευτυχώς βρήκαν "χαλαρόν" και συνάμα σοβαρόν και ευαίσθητον Ομπάμα εκ Χάρβαρντος ΠΑΝΤΑ ορμώμενο και ελπίζουμε ;;; σε καλύτερες ημέρες !
24/05 21:54  Τυφώνας
Καλή επιτυχία … αν και το έπαθλο έχει κάμποση πολιτική χροιά.
24/05 21:55  Τυφώνας
Και σαν λάτρης της μουσικής είμαι με το καλύτερο … Αζερμπαϊτζάν!
25/05 00:08  favlos
όχι Θράσσ ο Τριαντάφυλλος είναι,οχι η Νυκτερίς...:)

25/05 00:08  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
URGENT - CONFIDENTIAL
- Rumors about a member of the Greek dansers team in Eurovision contest
- The one called by the code name "the dancing queen" was tested by the WADA auditors and found positive for baned medicaments.
- Most of the top Greek athletes have been caught recently with their pants down using these chinese products
- Members of the Eurovision Organising Commitee do not wish to charge Greece with another discrassing scandal, so it is rather unpropable that an official statement will be issued.
- Rumors point to an "unofficial guideness" not to vote for the Greek song, and thus close the whole unpleasant issue.

"The BAT" reporting from the backstage
25/05 00:43  talbot
Eκπληκτική Καλομοίρα!
Διεκδικεί πρώτη θέση επάξια!
25/05 00:52  PREMIUM
Φυσάει μάλλον Golf Stream ή κάπως...έτσι :-)
25/05 01:34  Τυφώνας
Τελικά κέρδισε μια κλασική, μέτρια μπαλάντα.
Πιστεύω να είδατε την έντονο πολιτικό άρωμα στην ψευτοψηφοφορία.

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα μας που «έπαιξε» και στον πολιτικό και στον καλλιτεχνικό χώρο για να κατακτήσει, την ανέλπιστη για μένα, 3η θέση.
Τραγουδάρες όπως του Αζερμπαϊτζάν, της Σερβίας και της Γεωργίας έμειναν πιο πίσω.
25/05 01:38  Τυφώνας
Και όποιος θέλει τα τραγούδια, ας επισκεφτεί το blog μου.
25/05 01:54  alex1
Πες τα Θρασσ
Του χρόνου ούτε ο ρώσος δεν θα θυμάται το τραγούδι του...
25/05 15:14  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας παίδες μου. Καλώς επήγαμε, και νομίζω είμεθα ασκαρδαμυκτί οι ηθικοί νικηταί της βραδιάς. Άλλωστε και το Ελενάκι την πρώτην φοράν την τρίτη θέσιν έλαβε. Είδατε που οι Γερμανοι τραγωδουσαν "My number 1"? Συνεκινήθην τα μάλα...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
23 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις