Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


"Θάνατος εις τους Παιδιάτρους!"
908 αναγνώστες
Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008
22:26

Το θέρος του 2000, ευρισκομην εν Αλβιόνι. Εμελετούσα ήδη τότε τας οικονομικάς μανίας. Είχε άλλωστε μόλις τελειώσει η "μεγάλη μανία" των μετοχών των εταιρειών τεχνολογίας (και εδώ το αλησμονητο '99). Ήτο η πρώτη μου επαφή μετά του κόσμου των χρηματιστηρίων - και δεν έννοώ τας μετοχάς, αλλά τους παίκτας του. Τότε μία άλλου είδους μανία κατέλαβε την νήσον των Βρεταννών. Επρόκειτο περί ενός "κυνηγίου μαγισσών" με στόχον τους παιδοφίλους.

Δε θα κρύψω ότι εις την αρχήν του κυνηγίου ήμουν αναφανδόν υπέρ δραστικής αλλαγής καθεστώτος. Υπήρχε τότε περίπτωσις μικράς κορασίδος ήτις είχε κτηνωδώς απαχθή και βασανισθή υπό ανθρωπομόρφου κακουργου τινός. Τούτο ενισχύετο επίσης υπο των έως τότε καταγελάστων ποινών εις τοιαύτου είδους εγκλήματα, λόγω της "προοδευτικής" νοοτροπίας της εκεί προοδευτουριάς. Μετ'ου πολύν ωστόσο η -κατ'εμέ- δικαία αγανάκτησις του κοινωνικού συνόλου έναντι της καταστάσεως μετετράπη εις παρωδίαν ή μάλλον ιλαροτραγωδίαν. Αι λαϊκιστικαί φυλλάδαι ήρξαντο να πλειοδοτούν η μία μετα της άλλης εις σκληρότητα.

 

Την χώραν κατέλαβε πραγματική μανία. Το αποκορύφωμα ήτο η επίθεσις εις κώμην τινά της Ουαλίας εναντίον παιδιάτρου τινός με το σύνθημα "θάνατος εις τους παιδιάτρους!". Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής, συνεχυσαν τον όρον paedophile (παιδόφιλος) μετά του όρου paediatrician (παιδίατρος).  Το γεγονός ότι  επρόκειτο περί 30ετούς γυναικός δεν τους προεβληματισε.

Σήμερον είδον ότι ΚΑΤΗΓΟΡΟύΜΕΝΟΙ και ουχί ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘέΝΤΕΣ θα βγαίνουν εν Ελλάδι εις το κλαρίν. Αναμένω μετ'ου πολύ ότι τα ελληνικά τζιμάνια θα κρεμάσουν τους κώδωνας εις απολύτους αθώους ανθρώπους.

Τέλος ας σημειώσω τούτο. Τα χρηματιστήρια, εκ φύσεως όπως τώρα καλώς γνωρίζω, συγκεντρώνουν περαν του μέσου όρου, το ενδιαφέρον και ανθρώπων επιρρεπών προς μανίαν. Είδαμε και εδώ εις το παρελθόν μανιώδεις και σχεδόν απροκλήτους επιθέσεις εναντίον ανθρώπων, τους οποίους εγω τουλάχιστον αν και συχνάκις διαφωνώ, εκτιμώ.

Εάν υπάρχει νομικός αναμεσά μας θα ηδυνατο ίσως να διευκρινήσει τη διαφορά, ήτις εικάζω ότι άκόμη και εν Ελλαδιστανι υπάρχει, μεταξύ κατηγορουμένου και καταδικασθέντος. Από απόψεως επιδημιολογικής ωστόσο μην έχετε ουδεμία αμφιβολία ότι τα μεταξύ μας καταστρεπτικά ή απλώς κακοήθη στοιχεία είδαν νέαν ευκαιρίαν δράσεως.

Ενταύθα και δια την έλλειψιν οιασδήποτε αντιδράσεως, το ζήτημα είναι απλώς ποίος θα είναι ο επόμενος.


Περαιτέρω αναγνωσις:

http://www.news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/901723.stm

http://www.archive.salon.com/sex/world/2000/09/26/vigilante/

Φαίνεται ότι αντίστοιχα συνέβησαν και εν Γαλατία. Υπο nhad παρατεθεισα υπόθεσις ήν αγνοούσα, αλλά φαίνεται ότι έχει ενδιαφέρον:


http://www.en.wikipedia.org/wiki/Outreau_trial

Σχόλια

26/05 22:44  apostel
φίλε θρασσάκο δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.
Υπάρχει και το τεκμήριο αθωότητας που να πάρει η ευχή ... ο καθένας είναι αθώος μέχρι(και αν) να αποδειχθεί το αντίθετο.
26/05 23:02  Αli Baba
Υποννοείς κάτι,Θρασύβουλε, σε σχέση με τα συμβάντα? Εδώ δεν υπήρξαν κατηγορούμενοι. Υπηρξε ανεμιστήρ ιλύν εκτοξεύων.
26/05 23:04  vampire
Όλο εκπλήξεις είσαστε. Μήπως οι απόψεις σας σε αυτό το θέμα συμπίπτουν με τις απόψεις της εδώ προοδευτουριάς;
26/05 23:05  Yannis K.
να γραψω... να μη γραψω... δε γαμιεται ας γραψω
α. η γλωσσα αποτυγχανει να αποδωσει το νοημα, διαβαζεσε διαγωνια, οι θερμοπυλες δεν ειναι ειναι δεξια του Alt+Shift
β. εχεις απολυτο δικιο για το κυνηγι μαγισσων με αφορμη τετοιες ιστοριες και μπραβο που το θιγεις, στο Αμερικα εχουν καταστραφει σπιτια με αυτες τις υστεριες
26/05 23:45  elenitsa 1
Προκαλει τοσο μεγαλη απεχθεια το θεμα "παιδοφιλοι",που ειναι φυσικο να γινονται και υπερβολες,οπως στην Ουαλια.Εγω θα αντιπροτεινω:Ας μεινει κρυφο το ονομα του δραστη,ακομα και μετα την καταδικη του.Αρκει να τον υποβαλλουν σε ευνουχισμο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ κι οχι εχοντας εξασφαλισει πρωτα την συμφωνη γνωμη του.Με αυτον τον κινδυνο να αιωρειται,πολλοι θα ενδωσουν στο αισχρο τους παθος?
27/05 00:00  Τυφώνας
Μπερδεύτηκα … δεν μπορώ να καταλάβω!
27/05 01:45  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας ωρέ παιδες και εδώ. Δύο τα θέματα:

1. Εγκλήματα κατά της γενετησίας επιθυμίας (τιμωρία αυστηρά, ΔΗΜόΣΙΟΣ κατάλογος ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘέΝΤΩΝ κοκ, αλλά ΔΙΚΑίΩΣ, όχι "πήρε το αυτί μου ότι το τάδε είναι παιδίατρος")

2. Συκοφαντικαί ή προσβλητικαί ή απλώς ηλίθιες επιθέσεις. Επειδή τα πρώτα είναι ιδιατέρως ειδεχθή δια την κοινωνίαν μας, είναι προφανές ότι αποτελούν πρώτην ύλην δια τας δευτέρας. Απλούν.

Όπως απλούν ότι δεν πρέπει ούτε λαϊκά δικαστήρια να στήνονται ουδέ ζωές να καταστρέφονται επειδή κάποιος ησθάνθη "μανίαν" και ήρξατο εκτοξευσιν ιλύος.

Κατά τα λοιπά, κάθε ευνομουμένη κοινωνία έχει αρχάς δικαίου. Ιδιαιτέρως ως προς τα "διαδικτυακά" εγκλήματα πρέπει να είμεθα όλως ιδιαιτέρως προσεκτικοί διότι στηνοντια κιόλας.

Τέλος ως προς τα ημέτερα, επειδή εις αντιστοιχον θέσιν κατηγορουμένου ευρέθησαν πολλοί - προφανώς αθώοι- καλόν είναι να υπάρξει αυτοκριτική και αίτησις συγγνώμης, ώστε να παυσουν αι εντάσεις. Δια τα δε απλουστερα ή τας απλάς παρεξηγήσεις, καλόν είναι να γίνει αποδεκτή η καλή πρόθεσις και να λυθούν αι παρεξηγήσεις και να επέλθει πάλιν η ομόνοια και η συμμετοχή πάντων και πασών εν τωι φορουμ.

Ταύτα και καληνυχτίζω.
27/05 12:43  lemon.
Εγώ πάλι έχω την εξής απορία:
Ποια η διαφορά ενός παιδόφιλου από έναν άθεο?; στα μάτια σας?!
Γιατί η παιδοφιλία είναι τόσο αποκρουστική ενώ η αθεΐα... της μόδας!?
Γιατί η παιδοφιλία σοκάρει ενώ η αθεΐα όχι?!
Μήπως η παιδοφιλία είναι τέκνο της αθεΐας?! Τα "κρατήματα" της ανθρώπινης συμπεριφοράς έχουν δεχθεί σοβαρότατα πλήγματα! Προσοχή λοιπόν με ποια συστήματα σκέψης φλερτάρουμε! γιατί όλα είναι τόσο κοντά μας! και φυσικά τα "αριστερά" χτυπήματα είναι πολύ πιο συχνά από τα άλλα που "φωτίζουν" το νου!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις