Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Η πολιτική "ιδεολογία" ως βιολογικόν φαινόμενον
1042 αναγνώστες
Σάββατο, 31 Μαΐου 2008
14:28

1. Πως είσθε? Καλή, λίαν καλή η εβδομάς, έτσι? Και η Μεγάλη Κυρία μας, μια χαρά. Να ειδούμε βεβάιως πόσον θα κρατήσει διότι ευρέθη και πάλιν εις το άνω όριον (ολίγον υπέρ την νυν τιμήν- προσοχή εις την αναπροσαμογήν, αλλά και την κορυφήν του Φεβρουαρίου) της πλαγίας αύλακος εν ή κινειται τον τελευταίον καιρόν. Εν αλλοδαπήι, συνήθως αι αύλακαι αυτάι δοκιμάζονται ως προς τα άνω και κάτω ορια των 3 ή 4 φοράς προ της αποφάσεως διασπάσεως. Πάντως είναι ωράιον το φαινόμενον και η παλινδρομησις αύτη και τα άλματα, εκόμισαν κέρδη εις ουκ ολίγους. Ολίγη προσοχή μονον διότι αι απότομοι άνοδοι δεν δεικνύουν σταθερότητα, αλλά μάλλον ότι παίζεται υπό μεγάλων παικτών εν είδει Λαναροχάρτου.

 

2. Με αφορμή σχόλιον του φαύλου περι του Ανδρέου Βγενοπούλου, εξετυλίχθη συζήτησις και πάλιν περί Αλεξίου. Το ζήτημα με έχει απασχολήσει εις κάποιον βάθος. Ανεφέρθην παλαιότερον εις βιδεάκιον του εφήβου τότε Αλεξίου, συνεντευξιαζομένου εν έτει 1990 υπό της Κας Παναγιωταρά. Το τι έλεγε τότε ο Αλέξιος ολίγον ενδιαφέρει, άλλωστε και τότε απλώς παπαγάλιζε. Το σημαντικόν κατ'εμέ είναι ότι η συνεντευξις αυτή ήτο του 1990. Υπενθυμίζω ότι ο Ευ. Βενιζέλος εισήλθε εις το ΠΑΣΟΚ το 1989. Το εντυπωσιακόν λοιπόν δι'εμέ ήτο ότι ο Αλέξιος ποσώς ήτο "νέος εις την πολιτικήν". Τι μαύρη νεότης είναι΄αύτη? Πολιτικώς περίπου συνομήλικος του Βενιζελου εν ΠΑΣΟΚ βγαίνει ή κάμνω λάθος εις το μέτρημα (επαναλαμβανω ότι δεν κρίνω το τι λέει, άλλωστε δεν καταλαβαίνω κιόλας)?

 

Το βιδεάκι δεν έχει να κάμει με το τι έλεγε ο Αλέξιος, παις ήτο άλλωστε ως ορθώς εσχολιασθη. Είχε να κάμει με το ότι είναι ΔΗΜΙΟύΡΓΗΜΑ του συστήματος της ΓΛΑΜΟΥΡΙάΣ και πομφόλυξ των μέσων μαζικής εΞημερώσεως. Μην τα συγχέουμε. Επαναστάτης δια τα "καλά προάστια" και τας κορασίδας που χαριεντίζονται εις τα πρωινάδικα.  Άλλωστε η δικήμου πεποίθησις και τότε και τώρα είναι: αφήστε τον να μιλήσει. Δια την φιλαυτίαν και την κενότητα θα καεί μοναχός του. Το κρίσιμον εις την ταχείαν άνοδον άνευ ουσίας δεν είναι να τη σταματήσει κάποιος (ουδέπω εν δημοκρατία μανία εσταμάτησε δια διοικητικών μέτρων), αλλά περάσει εις την περιοχή του "υπεραγοράσμένου" ώστε να επακολουθήσει διόρθωσις.

 

Εβοήθησε ωστόσο αυτός ο διάλογος δια να ανοίξει η συζήτησις περί πατερναλισμού. Επειδή ήδη μακρυγόρησα, θα προέτεινα να σκεφθουμε το γνωστόν του Τσωρτσιλ: "εάν δεν είσαι σοσιαλιστής εις τα 20 ή παραμένεις μετά τα 40, ΄΄εχεις κάποιον πρόβλημα". Αλλά αφήνω τους εξυπνκίστικούς αφορισμούς του Αγγλικού φλέγματος και διερωτώμαι. Ο πατερναλισμός, η δόμησις δηλαδή ιεραρχιών συμφώνως το πατριαρχικω προτύπω, μήπως έχει βαθέα βιολογικά αίτια? Και μήπως ανακλά αυτό και εις τας πολιτικάς ιδεολογίας?

 

Μήπως δηλαδή όταν είναι κανείς εις την εφηβείαν, ιδία εν Ελλάδι που οι παίδες είναι μικροί θεοί, απαιτεί να τον τρέφει κάποιος πατήρ-αυθέντης, εναντίον του οποίου ταυτοχρόνως αισθάνεται την υποχρέωσιν (ελέω και υψηλών επιπέδων ορμονών και ελλείψεως ικανοποιήσεως των γενετησίων ορμών, εξαιτίας της κοινωνικής οργάνώσεως και των ταβου) να επαναστατει διαρκώς? Μήπως αυτό αργότερον γίνεται από βιολογική αναγκαιότης "ιδεολογική" ταυτότης δι'όσους αρνούνται να αποδεχθούν την ωριμότητα? Σας θυμίζει τίποτε το δίδυμο: "θα με τρέφεις και θα επαναστατώ"? Τας απόψεις κάποιων παρατάξεων ως προς το κράτος ίσως?  Βλέπετε αναλογίαν?

 

Δεν προσπαθώ να σας πείσω, άλλωστε, δεν άρχισα ακόμη τα επιχειρήματα και την ιστορικήν ανάλυσιν. Αλλά αυτό το πρότυπον του πατρός-τροφού από τη μια και της επαναστάσως από την άλλη, μήπως σας ενθυμίζει λαϊκιστικάς ιδεολογίας (κυρίως της αριστερας, αλλά σαφεστατα και της δεξιάς)? Εάν όπου "πατήρ" υποκαταστήσετε τον όρον "κράτος"?

Θα το ξανασυζητήσουμε μετα πλειόνων ιστορικών στοιχείων, έως τότε σκεφθέιτε και θυμηθείτε:

"το ουσιαστικον είναι αόρατον τοις οφθαλμοίς".

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ
Σχόλια

31/05 14:41  favlos
Ο φίλος Χίλων
http://xilwn.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=8807&blid=205
αναφέρει την περίπτωση Ολμέρτ...

Ενδεικτική της δημιουργίας πολιτικών του σωλήνα...
31/05 14:58  Αli Baba
Yπάρχει και η άλλη τακτική.Της χρησιμοποίησης χουλιγκάνων υπερασπιστών. Περίπτωσις Βγενό.
31/05 15:02  vampire
Για πες μας και τις απόψεις σου και για τον Βγενόπουλο
Μήπως αυτός εκφράζει το σύγχρονο πολιτικό λόγο;
Στις ομιλίες του ισχυρίζεται ότι όλα τα κάνει για τους εργαζόμενούς του και τους μετόχους του. Τελευταία μάλιστα είπε ότι είναι και υπηρέτης των μετόχων του;
Αυτός ξεπέρασε και την ορολογία που χρησιμοποιεί η Παπαρήγα.
Όσο για το Τσίπρα εμένα μου αρέσει γιατί απλά είναι ένας καθημερινός άνθρωπος
Αν εσύ θέλεις ηγέτες ψάξε να τους βρεις…
31/05 16:06  PREMIUM
Λίαν ενδιαφέρον !

Αναρωτιέμαι αν θα ήμουν ο ιδανικός ηγέτης διότι αισθάνομαι ότι λίγο-πολύ προέκυψα στη ζωή μου απολύτως το αντίθετον από το..."γνωστόν" του...Τσώρτσιλ :-)
31/05 16:17  favlos
disc εγώ θα σε ψηφιζα...:)
(ανάποδα)...χεχε
31/05 16:21  PREMIUM
Θα με ψήφιζες δηλαδή...τοτε για...τωρα !

γιατί το "ανάποδο" μόνο μέσα μας...ζει ! :-)
31/05 17:34  haros
περιμενα πως και πως,να βαλεις θεμα,που να μπορουσα να εκδηλωθω...μμμμιιιιγγγγγγγ...
παντως για εμενα ο τσιπρας ειναι μια απο τα ιδια,σε πιο φρεσκια συσκευασια,οπως ηταν καποτε ο αβραμοπουλος,ο σπηλιωτοπουλος και πολλοι αλλοι που επενδυσαν στο image...
31/05 18:02  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας παίδες! Ευχαριστώ δια την παρουσίαν σας. Πέραν των υπολοίπων, νομίζω ότι οι προς τα αριστερά κλίνοντες φίλοι του ιστολογίου ενίοτε δεν αναγινγώσκουν αυτά που γράφω. ΄Διότι δε βλέπω που έγραψα περί χαρισματικών ηγετών και εδώ που τα λέμε δε θα μπορούσα να έχω γράψει διότι είμαι επικριτής του φαινομένου, ιδία ότε οδηγεί την χωραν εις επικινδύνους ατραπούς, ως ο πάλαι ποτέ Παπανδρέου. Αυτά προς διευκρίνησιν.

εκπτωτικέ, κατέλθετε κι εσείς με το κομμα Βγενο. Όλο το φορουμ θα σας ψηφισει! Χάρε και υμείς. Θα... θερίσετε!
31/05 18:40  vampire
Η συνεχής αναφορά στον Τσίπρα έχει γίνει εκνευριστική.
Ο Τσίπρας έγινε ευρέως γνωστός στις Δημοτικές Εκλογές της Αθήνας που ήταν υποψήφιος Δήμαρχος του Συνασπισμού. Τότε πιστεύω να θυμάσαι ότι μια χαρά τα κατάφερε στην Τηλεόραση και στις ομιλίες του σε σχέση με τους άλλους γερασμένους υποψήφιους.
Άλλωστε τα ποσοστά του που πήρε ήταν ιδιαίτερα υψηλά και οφειλόταν κατά κύριο λόγο σε αυτόν.
Το πρόβλημα για εσένα δεν είναι βέβαια ο Τσίπρας αλλά γενικότερα η Αριστερά. Δεν έχω δει όμως να προτείνεις και κάποια άλλη εναλλακτική λύση και να πάρεις θέση για άλλους πολιτικούς αρχηγούς (πλην της Παπαρήγας)
31/05 18:52  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αγαπητέ μου, τα δύο άλλα κ΄μματα, μετά χιλίων κόπων και βασάνων είνια κεντρώας αποχρώσεως και π΄λαντως ολιγώτερον καταστρεπτικά του πλούτου της χώρας απο τα αριστερά. Ενδεχομένως βλέπετε μονον όσα ταιριάζουν με αυτά που πιστευετε, διότι και ο όρος Δυναστική Δημοκρατία και οι κατά ΓΑΠ και Καραμανλή κριτική δεν αφορά την κα Παπαρήγα. Δια τους παλαιοτέρους, έχω σούρει ουκ ολίγα από τον Ράλλην (πτου) έως τον Ανδρέα. Απλώς ενδεχομένως σας ευρίσκουν συμφωνον και δεν τα προσέχετε.
31/05 19:05  jiovani!
Ο Τσίπρας αποδεικνύει καθημερινά, ότι εκτός από αυτούς τους ... ταγούς, που κατασκευάστηκαν στα επικοινωνιακά εργαστήρια, από τη βάση δεδομένων των βαρόνων, δελφίνων κλπ κλπ, μπορεί κανείς να βρει ικανά πολιτικά στελέχη [και ηγέτες] ακόμη και στα μεσαία στελέχη ενός κόμματος.

Με αντίπαλο την απειρία του και σύμμαχο την πολύ καλή εικόνα που ο ίδιος έστησε, αντιπαρέρχεται καθημερινά λυσσαλέες απαξιωτικές επιθέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες υποτίθεται ότι αναλύουν το "φαινόμενο Τσίπρα".
31/05 19:19  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σεβαστή ασφαλώς η άποψις σας, αλλά εδώ αποδεικνύεται εκ των στοιχείων ότι το "φαινομενο" φτιαχνόταν σταδιακά επί 20ετίαν. Αλλά πραγματικώς είναι ενδιαφέρον ότι Τσίπρας και Αλαβάνος, αστόπαιδα μεγάλων περιουσιών και οικογενειών (άρα, τμήμα του κατεστημένου, ακριβώς όπως και οι ΄γονοι των δυναστειών που δυναστεύουν τη δημοκρατία μας) φαίνεται ότι γοητεύουν.

Η κρυφή γοητεία της βουρζουαζίας. Αλλά το νόημα του άνωθεν δεν ήτο ο Τσίπρας. Ήτο το φαινόμενο του arrested development, της αναπτυξιακής στάσεως δηλαδή εις την ιδεολογία της εφηβείας όσων ΔέΝ ΧΡΕΙάΖΕΤΑΙ να προβληματίζονται δια τον επιούσιον.

Όπως οι ηγέται της Αριστεράς πράγματι.
31/05 19:45  Yannis K.
εισαι τοσο οφ σαιντ που εχει καει η σφυριχτρα του εποπτη μαγκα.
χρησιμοποιεις αυτο το κατασκευασμα που εσυ ονομαζεις γλωσσα απλως και μονο για να ξεχωριζεις, γιατι ετσι θελεις, γιατι ως εκει φτανει η ερμηνεια σου.
κολπακια.
νοηματα?
πουν'τα?
συντηρηκουρια και φεξε μου και γλιστρησα.
σιγα μην εχεις εστω και μια υποψια απαντησης σ'αυτα που παιδευουν σημερα τον ανθρωπο.
απο τη μια κοιτας να κουρσεψεις-σα δε ντρεπεσε λεω γω- κι απο τη μια θες και να εκφρασεις αποψη για ολα?
ποιος εισαι?
ο Σφακιανακης?
λοιπον, χααμομηλακι, σφιξε το κομπο της μεταξωτης σου γραβατας -εμ πως θα δειξωμεν αλλωστε?- κι αστα αυτα, τα ταχα μου βαθυστοχαστα.
το ποτε εκλασε ο βενιζελος, δεν μου λεει και τιποτα για το σημερα που καιει κοσμο και κοσμακη.
αλλα ειπαμε, εσυ εχεις καταργησει το λαο, εχεις καταργησει τη φτωχεια, οτιδηποτε θελει ν'αποκτησει μια φωνη απο αυτο το συνολο που δεν ξερει τι να κανει, που να βρει το δικιο του, ολα αυτα που για σενα ειναι ψιλα γραμματα, γι αλλους ειναι το καθημερινο βασανο, εσενα σε απασχολουνε οι ψιλες, οι δασειες και οι βυζαντινισμοι του κωλου, και τους αλλους πως θα τη βγαλουνε.
ευτυχως που εισαι γραφικος ειδαλως θα ησουνα πολυ επικινδυνος. οτι δε το ξερεις μπορει και να ειναι ελαφρυντικο σου.
Λοιπον παιδα, οφσαιντ, χιλιομετρα
31/05 19:48  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ζέστη σήμερον, ε?
31/05 19:55  Αli Baba
Το ότι ο Θρας δεν διέγραψε το σχόλιο δείχνει κάτι!
31/05 20:02  Yannis K.
απαντηση καμια.

εδω εχει κρυο μαγκακο,
εκει εχει ζεστη.

το οτι δε διεγραψε δε σημαινει και τιποτα αυτοκλητε συμμαχε.

απαντησεις δε βλεπω.

επικινδυνον οταν το γραφικον συγχεεται με το σημαντικον!
31/05 20:08  Αli Baba
Ακου σύντροφε, Made in china.Καλόν είναι να γνωρίζεις πως το χαμομηλάκι έχει τις λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με άλλα ροφήματα.
31/05 20:10  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μπα, έχω ακούσει και χειρότερα. Δε βαριέσθε, άνω σχώμεν τας καρδίας.
31/05 20:12  Yannis K.
φαε τη σκονη μου ali baba.
απο ερημο δε ξερεις τιποτα.
μην αυτoπροσδιοριζεσαι τοσο πολυ ως παπαγαλος καποιου αλλου.
μαλακιες λες στο φιναλε.
λογω καποιων σχεσεων που εχεις αναπτυξει δω περα σε ανεχονται και σε χαιδευουνε.
that's all
31/05 20:14  jiovani!
Θρασύβουλε είσαι πράγματι πολλά μέτρα οφ σαιντ!

Τα στοιχεία που λες δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτα.

Αντίθετα αν δεν έχεις υπόψη σου πρέπει να σου πω ότι τόσο ο Μαρξ, ο Ένγκελς, Ο Λένιν και πολλοί άλλοι ήταν εύποροι.

Δεν λέω ότι ο Τσίπρας θα γίνει νέος ... Λένιν, αλλά απορώ που δε βλέπετε το βρώμικο επικοινωνιακό πόλεμο που υφίσταται, ώστε να υψώσετε επαρκές διαχωριστικό τείχος, ώστε να μην κινδυνεύσετε να χαρακτηριστείτε αθέλητο οργανικό τμήμα του...

31/05 20:15  Yannis K.
τι ειναι ο τραμβουκισμος εσυ γλυκε τραμβουκο που δεν αντεχεις να εμπλεξεις το 'μ' με το 'π"?

ρωταω, να μη ρωτηξω?
πως θα μαθω?
εσυ αυτοπροσδιοριζεσαι ως βουνο μπορει να εισαι και λοφος,
λοφακι,
αλλα για μενα λακουβα

:)
31/05 20:16  Swearengen
Γιάννη, πέφτεις πολύ έξω. Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει (αναφέρομαι στο τελευταίο σου σχόλιο).

Αλλά και ως προς τον Θρασύβουλο, είσαι άδικος και -αδικαιολόγητα- σκληρός.
Άποψή μου.
31/05 20:20  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλλίτερον όφφ παρά όφις. Εγώ είμαι μετ'αυτών που έδωσαν την ζωήν τους και την νεότηταν τους δια να μεγαλώσουν και να υπερασπίσουν την Ελλάδα, ουχι μετ'αυτών που έκαυσαν το μνήμα τους δια να διασκεδάσουν την αστικήν τους πλήξιν.

Μετ'αυτών που έδωσαν ευχαρίστως την περιούσιαν τους δια να κτισθούν πανεπιστήμια και βιβλιόθήκαι, ουχί μετ'αυτών που τα καίγουν χειροκροτούμενοι.

Τώρα δια τα ονόματα που μου λέτε, ε, τι να πώ Jiovani!, ιστορία τουλάχιστον γνωρίζετε, αμα μου ομιλείτε δια ένα κεκαυμένο χαρτομουτρο που εβίαζε την υπηρέτριάν του και έναν εκ των στυγνοτέρων σφαγέων της ανθρωπότητος και τους φέρνετε ως παραδείγματα, δεν έχωμεν λόγον διαλόγου. Άλλωστε ο καημένος ο Τσίπρας δεν είναι τέτοιος. Δεν του έχει δωθεί και η ευκαιρία ενδεχομένως, αλλά δε νομίζω, πομφολυξ είναι, ουχί στυγνός.
31/05 20:20  Yannis K.
swear, εισαι απο τους δυο τρεις που εμπιστευομαι δω περα.
ο λογος του επιδιωκει να θεσπισει θεσφατο.
δεν το δεχομαι να χτιζεις σιγα σιγα μια αποδοχη και μετα να θες να εισαι τοσο καθοριστικος οσον αφορα πολυ σημαντικα πραγματα.
σχηματικο λογο χρησιμοποιει στο κατω και οχο αποδεικτικο.
ξαναδιαβασε τι λεω απο πανω.
31/05 20:23  Yannis K.
ρε συ ξεδιαντροπε εδω θελησες να καψεις και το Σεφερη.
εχεις τετοιες εεπικινδυνες εμμονες που ομως η γραφικοτητα σου τις καλυπτει
τι να μας πεις επιπλεον?
31/05 20:25  Yannis K.
αμα βρω ιντερνετ καφε να με δεχτουνε συνεχιζουνε.
απο δω με διωχνουνε.
αλι, made απο χωριο ειμαι.
Ελληνικο.
31/05 20:27  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σχολιάζετε ελευθέρως, οι δημοκράται ηγωνίσθημεν και ενικήσαμεν κατά του ολοκληρωτισμού και του φασιστικού και του κομμουνιστικού. Καλλίτερον να δύνανται να μας υβρίζουν, παρά να μην δυνάμεθα να ομιλούμε όπως εις τας χώρας που εκυβέρνουν και κυβερνουν.

Δεν είναι ασφαλώς ευπρεπές να υβρίζεται κανείς εν τωι οίκωι του, αλλά έχω ακούσει και χειρότερα. Άλλωστε, έχω απο καιρού συμφιλιωθεί με τας βιολογικάς επιδράσεις πυ περιγράφονται άνωθεν, παρ.5, στιχ. 3.

Σας αφήνω προς εσπερινήν έξοδον και σας συνιστώ να εξέλθετε και υμείς, Σαββατόβραδον γαρ.
31/05 20:35  Σάρισα
Δεν μπορω να καταλαβω προς τι η προσωπικη επιθεση στο Θρασσο. Οποιαδηποτε αντιπαραθεση ας υπαρχει για τις μερικες φορες διαφορετικες μας αποψεις και παντα με επιχειρηματα. Το να βριζουμε το διπλανο μας δεν οδηγει πουθενα.
31/05 20:58  jiovani!
Αγαπητέ Θραςς,

βλέπω ότι επιδίδεστε στη διασκεδαστική προσπάθεια να αποκρούσετε τους ιδεολογικούς σας αντίπαλους με όρους προσωπικούς.
Δεν με ανησυχεί η κατάσταση, όπως αδικαιολόγητα ενοχλεί τον συνονόματό μου, αφού (α) το γλωσσικό ιδίωμα που χρησιμοποιείετε δεν είναι το κατάλληλο όχημα για μιά αντιπαράθεση λαϊκιστικού τύπου αφού τα λαϊκά στρώματα στα οποία απευθύνεται δεν την κατανοούν ενώ οι λόγιοι μάλλον δεν θα την πάρουν στα σοβαρά [οι πιό ευγενείς από αυτούς] και (β) τη θεωρώ πρόοδο σε σχέση με τα εμφυλιοπολεμικά και εν γένει ψυχροπολεμικά σας συμπλέγματα...

Η βόλτα εύχομαι και μπορεί να κάνει και σ' εσάς καλό, αλλά φοβάμαι ότι δεν αρκεί να διορθώσει το ιδεολογικό σας ρολόϊ.

ΥΓ Έχετε σκεφθεί την περίπτωση να οφελούν τον Άλεξ τέτοια ανώδυνα γραφήματα, εφόσον μοιραία τον διατηρούν στην επικαιρότητα ακόμη και αν δεν κάνει κάτι ουσιώδες;
31/05 21:00  expert
Προς Yannis...
Κρίμα, υβριστής χωρίς να έχεις να πεις τίποτα απολύτως...
Δυστυχώς όμως δεν είσαι μόνος σου.. Σήμερα έχει γεμίσει ο τόπος από ακραίους συντηρητικούς (ο λόγος σου μου δείχνει ότι εκεί πρέπει να σε εντάξω) οι οποίοι προσπαθούν με κραυγές να μας αποδείξουν το λάθος του ορθολογισμού και των επιχειρημάτων.
Δεν συμφωνώ πάντα με τον οικοδεσπότη, αλλά όμως είναι κρίμα να μην του αναγνωρίζεται ο ορθός λόγος και η ευγένεια.
01/06 06:44  Yannis K.
εφοσον εισαι expert,
πρεπει να σε ακουσω.
ειμαι ειρων και οχι υβριστης ομως.
καποιοι την χρειαζονται την ειρωνια, τι επιχειρηματα να αντιπαραθεσεις σε αυτο τον ποταμο αερολογιας στο φιναλε?

Προσεξον:
"Μήπως δηλαδή όταν είναι κανείς εις την εφηβείαν, ιδία εν Ελλάδι που οι παίδες είναι μικροί θεοί, απαιτεί να τον τρέφει κάποιος πατήρ-αυθέντης, εναντίον του οποίου ταυτοχρόνως αισθάνεται την υποχρέωσιν (ελέω και υψηλών επιπέδων ορμονών και ελλείψεως ικανοποιήσεως των γενετησίων ορμών, εξαιτίας της κοινωνικής οργάνώσεως και των ταβου) να επαναστατει διαρκώς?".
Ετσι με μια μονοκοντυλια, προσπερασε, διεγραψε, γελοιοποιησε την κριση της εφηβειας. Μονιμως αυτο κανει. Διακρινεις πουθενα ή ισως και συχνα μια αποστροφη για τη νεολαια;
Το φιλτρο του δουλευει καπως ετσι: ανεργος=τεμπελης, φτωχος=ανικανος, καποιος που διεκδικει=κηφηνας, επαναστατης=ψυχολογικα διαταραγμενος+ολα τα απο πανω μετα το ισον.
Ολοκληρες ηπειροι της κοινωνιολογιας, ψυχολογιας, εξαφανιζονται ως δια μαγειας απο την "μαγικη" του πενα.
Δεν μπορεις να δεις τον σκοταδισμο και την οπισθοδρομηση που κρυβεται στο τροπο σκεψης του. Δεν πειραζει.

Υ.Γ. δεν μου ειναι καθολου αντιπαθητικος, το αντιθετο μαλιστα :)
οι ιδεες του ομως πολλακις (ουχι παντοτε) ειναι δια τα οικοδομικα απορριματα (μπαζα).
Θρασσ το ξερεις οτι σε αγαπαω, πες την αληθεια, δεν το ξερεις?
Οταν ομως μου τη διδεις θα σου τα εισαγαγω (χωνω).
01/06 14:11  Yannis K.
σε καταλαβαινω απολυτα.
παραβαινοντας τις αρχες μου ομως οσον αφορα τηα φληναφηματα σου σου παρεθετα και επιχειρηματα αυτη τη φορα ή τουλαχιστον προσπαθησα.
01/06 14:12  Yannis K.
ουπς γκαφα,
σορρυ expert αναφερομαι στο σχολιο μου που εσβησε ο φιλτατος
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις