Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πυρηνικοί σταθμοί εν Ελλάδι και κολοκύνθαι ωριγανισμέναι
808 αναγνώστες
Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008
12:23

Σήμερον είναι η Παγκόσμιος ημέρα του Περιβάλλοντος. Πολλά θα ειπωθούν, πολλά θα ακουσθούν. Τώρα βεβαίως να μη σας τα λέγω, έχετε καταλάβει (και εάν δεν το έχετε καταλάβει το έχετε ακούσει) ότι είμαι αναφανδόν υπερ της συντηρήσεως του περιβάλλοντος. Μάλιστα, ΟΥΔέΝ εντρέπομαι να το ειπώ,θέλω, απαιτώ και φωνάζω δια την συντήρησιν του περιβάλλοντος. Θέλω ο "λαός" να μη κτίζει αυθαίρετα εις παραλίας, άρα θέλω συντήρησιν του παραλίου τοπίου, απαιτώ οι "λαοπρόβλητοι" ήγέται του, πολιτικοί και και οικονομικοί, να μην κτίζουν εντός δασών τουτέστιν απαιτώ συντήρησιν των δασών. Θέλω να βλέπω τον Παρθενώνα επί της Ακροπόλεως και οριτζιναλ ουχί εντός κυτίου εκ τσιμέντου. Θέλω να διατηρηθούν τα αρχιτεκτονικά και αισθητικά μνημεία και φυσιογνωμίαι πόλεων τε και προαστίων και να μη γίνουν βορά εις την αντιπαροχή. Θέλω να συντηρηθούν τα κληροδοτήματα του γένους και των ευεργετών και να μην καιονται κατά τη διάρκεια ασκήσεων επαναστατικής γυμναστικής. Θέλω επίσης να αναπνέω ελευθέρως καθαρόν αέρα.

Είμαι εν ολίγοις πράγματι υπερ της συντηρήσεως διότι ως γνωστόν άνευ συντηρήσεως (ή και καταψύξεως) πολλά πράγματα σήπονται υπό ταχέως αναπτυσσομένων επιθετικών "κατωτέρων" οργανισμών που ενδιαφέρονται μονον δια την παρτη τους (εάν μοι επιτρέπεται η μεταφορά με τα ευπαθή προϊόντα). Η Ελλάς λειτουργεί με κλισεδάκια και δια "φαραωνικών" σχεδίων εκ παποιθήσεως υποψηφίων "Μεσσιών" χωρίς ουδείς να ενδιαφέρεται δια το ειδικον ή τοπικόν. Όσο πιο φαραωνικό το σχέδιον και αι επιπτώσεις του, τόσο μεγαλυτέρα η πιθανότης να το προβάλει κάποιος υποψήφιος σωτήρ. Κοινον αυτό εις χώρας με "μάτσο" ιδεολογία περί πολιτικής. Πολλώι δε μάλλον το τι θα γίνουν αυτά τα "έργα" και αι επιπτωσεις των εις τα επόμενα 5, 20, 50, 100 ή 500 έτη.

Αυτό ισχύει από τας μεταρρυθμίσεις εις την Παιδείαν (έ-λε-ος) έως τους σταθμούς πυρηνικής ενεργείας. Το έσχατον μοι προεξένησε βαθυτάτην εντύπωσιν και είναι ενδεικτικό του πώς γίνονται τα πράγματα εν Ελλάδι. Δηλαδή εάν κατάλαβα καλώς, εις την χώραν με την μεγαλυτέρα ηλιοφάνεια εν Ευρώπη το προβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε πυρηνικόν σταθμόν?

Ή το προβλημα μας είναι ότι έχουμε συνηθίσει εις φθηνή ενέργεια με σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος και δε θέλουμε να βγούμε εξ αυτου του μοδέλου? Ο πλανητης και η χώρα ΔέΝ αντέχει άλλο. Εάν ομιλούμε δια πυρηνικά δια στρατιωτικούς σκοπούς, το ζήτημα τιθεται επί άλλης βάσεως. Αλλά εάν ομιλούμε περί ενεργείας, θέλετε να με πείσετε ότι δεν είναι ευκολοτερο να εγκατασταθούν παντου συστήματα ηλιακών συλλεκτών, ΑΝΕΥ επιβαρύνσεως του περιβάλλοντος επι αιώνες, όπως τα πυρηνικά απόβλητα, απο το να φτιαχθούν πυρηνικοί σταθμοι? Και που θα γίνει αυτό? Να τους στείλω στη γειτονία σας? Ή μήπως πρέπει να εκπαιδευθούν οι Ελληνες και δια κινήτρων να εξοικονομούν ενέργεια? Τόσο έξω πέφτω?

Το προβλημα της Ελλάδος είναι πρωτιστως αξιακόν. Χαιδεύουμε τα ώτα του "λαού" και τρώμε την κληρονομίαν των επομένων γενεών. Θα έλεγα μάλιστα και τας επομένους γενεάς, αλλά εχθές η αποκάλυψις των 250.000-500.000 νεκρών ανθρωπίνων όντων κατ'έτος προεκάλεσε δεινήν αντιδρασιν, οπότε αυτολογοκρίνομαι. Όπερ και περιορίζομαι εις το προφανές: υπαρχει υψηλή αξία και μεγάλη οικονομική αξία εις την καλή διαχειρισιν του περιβάλλοντος.

 

Ότε ξεπερασθεί ο λαϊκισμός, θαύματα θα γίνουν εν Ελλάδι. Αλλά θέλει πολλή εργασία και πίστιν εις τας καταπιεσμένας δυνάμεις του Ελληνισμού. Σπευδωμεν βραδέως, αλλά κάποτε θα φθάσωμεν.

Ως τότε, αφηστε τα πυρηνικά και εξοικονομησατε ενέργεια ή χρησιμοποιήσατε κανένα Μεσον Μαζικής Μεταφοράς, κάνεις και γνωριμίες.

 

 

Σχόλια

05/06 12:43  zyzzx
todayspictures.slate.com/inmotion/essay_chernobyl/
05/06 12:58  Black Mamba
Φίλε zyzzx
Συγχαρητήρια
Υπήρξε πρόσφατα σχετικός μίτος στο φόρουμ.
Γιατί δεν το σηκώνεις και εκεί?
05/06 13:01  haros
καλημερα θρασσ,φιλε μαυροφιδι,που χαθηκες??
05/06 13:06  Black Mamba
Καλημέρα χαρε
Δουλειά κυρίως, ελπίζω να 'χω περισσότερο χρόνο απο δω και πέρα.
Καλημέρα και στον οικοδεσπότη βεβαίως
05/06 13:15  Α45
Αγαπητέ φίλε,θίγεις πολλά και ενδιαφέροντα θέματα με το ιδιαίτερο ύφος που σε διακρίνει...

Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητος,ασχολούμαι επι πολλά χρόνια με θέματα ενεργειακού σχεδιασμού.Μπορώ να σου πώ,ότι η παράμετρος "καθαρό περιβάλλον" μόλις τώρα τελευταία αρχίζει να μπαίνει σαν παράμετρος σχεδιασμού στα διάφορα projects.Δυστυχώς δεν είναι μετρήσιμη κοστολογικά...
05/06 13:47  Τυφώνας
Μπράβο σας!
05/06 14:37  geokalp
μα εσείς έχετε πιάσει όλα τα μεγάλα!
καλούς ΧΥΤΑ εύχομαι!
;)
05/06 15:27  jgeorgiou
Καλησπερα
Εγω δεν πιστευω στον συντηρητισμο των πολιτών. Εγω πιστευω ότι η τοπικη (ελληνικη) νομεκλατουρα "ταιζει" τον κοσμο για να ελεγχει-γιγαντωνει την γραφειοκρατία και κατ'επεκταση να νέμεται τον πλουτο της χώρας. Φυσικά οι πολιτικοι είναι το πρωτοπαλικαρα!
05/06 15:29  Σάρισα
αυτο ακριβως ειναι το θεμα, αμα πεις στους οικολογαρες οτι θα πληρωνουν 45 λεπτα την κιλοβατωρα με τα φωτοβολταικα θα σκοτωσουν κοσμο. Αλλα δεν ξερουν αυτες τις ασημαντες λεπτομερειες οι περισσοτεροι
05/06 19:35  Yannis K.
Τι παιζει εδω?
Τιποταααα ...
Προοδευτουρια απο τη ... πισω πορτα.
Παω διπλα.

05/06 23:34  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας φίλοι μου λεβέντες και σας ευχαριστώ δια την παρουσίαν και τα σχόλια σας. Το πρωτον βίδεο είναι ανατριχιαστικό, zyzzx και το συνιστώ ανεπιφυλάκτως.

Εδώ βρε μικράν κρίσιν έχουμε και γίνεται χαμος φαντασθειτε καμμια μειζωνα περιβαλλοντική καταστροφή - τι θα γινουν οι εγκαταλελειμενοι τότε πυρηνικοί σταθμοί?


06/06 09:11  haros
εγω παντως δεν θα ειχα αντιρρηση να κανουμε ενα πυρηνικο σταθμο,αρκει να ειναι στα συνορα με την τουρκια,και να φυσαει ο αερας προς τα εκει...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις