Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Συμμεικτα της Κυριακής
1008 αναγνώστες
Κυριακή, 8 Ιουνίου 2008
14:23

1. Τεσσαράκοντα έτη μετά

Είδον περιηγούμενος περί την Ακροπολιν αφίσαν (κακιά συνήθεια, αλλά τέλος πάντων) ανηρτημένην δια τα 40 έτη από της ιδρύσεως του ΚΚΕ (εσωτερικού). Είναι δύσκολον να φαντασθει κανέις σήμερον τι σεισμικόν μέγεθος ήτο η ίδρυσις ελληνοκεντρικου οργανισμου εντος του ρωσικού κόμματος ΤόΤΕ. Ήτο βεβαίως η εποχή της Ανοίξεως της Πράγας, της προσπαθείας εξανθρωπισμού  και φιλελευθεροποιήσεως του κομμουνισμου, ήτις επνιγη (και αυτή) εις το αίμα. Οι εσωτερικάριοι παρέμειναν μεν αριστεροί, πλην όμως είπαν "φθάνει πια" εις τας εντολάς της Μόσχας. Ωραίον πείραμα, απηλευθέρωσε δυνάμεις εκ του ζυγού του κομμουνισμού. Βεβαίως η "αντιπροσωπεία" του ρωσικού κόμματος, αι εταιρείαι, η τεραστία περιουσία και η αφειδής χρηματοδότησις παρέμειναν μετά των γνησίων εκπροσώπων των σοβιετικών συμφερόντων. Εξ ου και ο "λαός" του ρωσικού κομματος συντομως ήυρε τον δρόμον του προς την στάνην εις αναλογίαν περίπου 2-3:10 (εκτός και εντος στάνης ή εσωτ-εξωτ). Παραδόξως αυτή περίπου την αναλογίαν έχουσιν και εντός του Συριζα οι ελληνοφρονες μετά των αλλοπροσαλλων. Ίσως είναι κάποιος λογος του οποίου η σημασία ακομη διαφευγει της προσοχης της επιστημης.

Δυο σημειωτέα. Το πρώτον ότι το ρωσικον λαϊκον κόμμα έχει ιστορίαν μακροτέρα αυτής της ελευθερας Ελλάδος με παραδοσιακά κυρίως ερείσματα εις τους σλαυογενείς, τινάς των Αλβανογενών και άλλων αλλογενους καταγωγής φυλών καθως και τα πλέον καθυστερημένα λαϊκά στρώματα  και οικογενείας με παραδοσιακούς επιχειρηματικούς δεσμους μετά της Μοσχας (μεταξύ των οποίων και αρκετοί εισηγμένοι βεβαίως). Μην λησμονείτε το αυτοννοητον που θα το ευρουμε έμπροσθέν μας με τας μαζικάς χορηγήσεις υπηκοοτητος εις αλλοδαπους. Ότι  ότε δεν αισθάνεσαι Έλλην (διότι είσαι λ.χ. αλλογενής και ο ελληνισμός ορίζεται μονον εκ καταγωγής και ουχί όπερ το ορθόν εκ της ΠΑΙΔΕίΑΣ)  ή ότε έχεις πεισθεί ότι είναι κάτι κακόν (εθνικιστικόν λ.χ. ή απλώς σε έχουν πρήξει με τις ελληνουριές) είναι λογικον να το πολεμάς. Ελληνισμός που δρα δι'αποκλεισμών δεν πάει μακρια. Οπότε: σεβασμός και προσοχή, το ρωσικόν κόμμα και αι υπολοιποι "αντιπροσωπείαι" ούτως ή άλλως δε θα πάνε πουθενά, ίσα -ίσα θα ενδυναμωθούν. Το δεύτερον ότι απέτυχαν μεν οι ελληνοκεντρικοί αριστεροί (και πως να μην αποτύχει το οξύμωρον εν μεγάληι κλίμακι?) πλην όμως απηλευθέρωσαν τεραστιάς καταπιεσμένας υπο της πλυσεως εγκεφάλου και του κομμουνιστικού ζυγού λογίας δυνάμεις. Ό,τι και να γίνει, όσο υπαρχουν έλληνες το φρόνημα ο "Ρήγας Φερραίος" θα παραμένει πάντοτε, ως και ο το πρώτον το όνομα φέρων, αποτυχημένο μεν πειραμα, οδηγήσαν εις μέγα της Ελλάδος ώφελος δε.

Εις πολλά έτη οι πρωταγωνισταί και ας μην επιτυχατε απολύτως πολιτικώς, επιτύχατε δε αλλού. Έναν δε εξ αυτών έχωμεν την τιμήν ινα συναγελαζόμεθα και τα ειλικρινά μου σέβη.

2. Οι κολονέλοι και η ελληνουριά

Λέγω δια τα αίσχη της προσκυνημένης Αριστερας και Δεξιάς (και άδω τα κάλη της ανεξαρτήτου), κατακρίνω τα άγη της δεξιάς, σπανίως δε λέγω τα περί της εμής παρατάξεως. Το Κέντρον λοιπόν πράγματι έκτισε την Ελλάδαν, την εστερέωσε και την μεγάλωσε. Ας ειπώ δυο και μονον ονόματα: Χαριλαος Τρικουπης και Ελευθέριος Βενιζέλος. Κατόπιν, ήλθε η δεκαετία του '60 που με την ιδίαν ευκολίαν και δια την αρχομανία και την λατρείαν της εξουσίας της νεωτέρας γενεάς (εν αντιθέσει προς τον μεγα Πλαστήραν επι παραδέιγματι) διελυσε το συμπαν και ωδήγησε εις την δικτατορίαν. Μάλιστα Κυριοι, το ορθόν να λέγεται. Δεν έφταιγαν "μονον οι άλλοι", το πρωτον έφταιγε η Κεντρώα Παράταξις που αυτοκανιβαλισθηκε και έστρωσε την οδον τοις κολονέλοις.Και μη λησμονούεμ, τέκνα της "λαϊκής" δεξιάς ήσαν οι κολονέλοι.

Ανέγνωσα την παρελθούσαν Κυριακήν λίαν ενδιαφέρον άρθρον υπό της Κας Τομαή (ανοίγει νέον παράθυρον) δια τα χάλια μας τα αδιορθωτα και σας προτείνω να το αναγνωσετε. Καταγράφω μονον δια το φλεγμα του και την ακρίβεια δια της οποία περιγράφει τας αλλοπροσάλλους φυλας αίτιναι καλούνται "Έλληνες" το περιεχόμενον εκεί τηλεγράφημα υπ. αριθμ. 123 υπο αμερικανού παράγοντος σχετικώς προς τα ελληνικά πραγματα:

 

«Δεδομένης της απίστευτης ευαισθησίας που δείχνουν στη διακίνηση πολιτικών ψιθύρων εδώ και του ελληνικού ταλέντου να διαστρεβλώνει τα πράγματα, η πρεσβεία ακολουθεί προσεκτικά τις οδηγίες σας (σ.σ.: του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) για αποφυγή κάθε ανάμειξης του αμερικανικού παράγοντα στα ελληνικά πράγματα. Χαρακτηριστικό αυτής της συμπεριφοράς είναι ότι ο μεν βασιλιάς είπε ότι εγώ δήθεν απέτρεψα τον Στεφανόπουλο να σχηματίσει κυβέρνηση (σ.σ.: ο Anschuetz αντίθετα σε άλλο τηλεγράφημά του, με αριθμό 1862 στις 16 Ιουνίου, έβρισκε ικανοποιητικότερη τη λύση Στεφανόπουλου), οι δεξιοί ότι δεν ανακατευόμαστε γιατί οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται πια να μάχονται τον κομμουνισμό και ο Ανδρέας Παπανδρέου ότι οι Αμερικανοί τού είπαν να φύγει από τη χώρα. Ως εκ τούτου» έγραφε ο αμερικανός διπλωμάτης, «όπως αντιλαμβάνεσθε, ακόμη και εφαρμόζοντας τις οδηγίες σας να παραμένω όσο γίνεται πιο αποστασιοποιημένος από κάθε πλευρά, η πολιτική αυτή πάλι εμφανίζεται ανεπιτυχής...».

Αυτά διότι ο μύθος ότι οι αμερικανοί εφεραν τους κολονέλους συνεχίζει. Τους κολονέλους τους εφέραμε μοναχοι μας. Άλλο που κατόπιν οι Αμερικανοι τους περιέθαλψαν (δεν ξεχνουμε βεβαίως ότι πρωτη τους ανεγνωρισε η Μόσχα). Εάν δε μάθουμε να βλεπουμε τα πράγματα όπως έγιναν και τα βλεπουμε δι' ερυθρών παρωπίδων και αντιαμερικανικής προπαγάνδας, ουδέπω θα παμε μπροστα.

3. Και το πλέον σοβαρόν

 

Αλλά περαν των σοβάρων ζητημάτων, υπαρχουν και τα σοβαρότερα. Ήρξατο το Ευρωπαϊκόν πρωτάθλημα. η Εθνική μας ομάς μας ενώνει ακόμη όλους, αριστερούς, δεξιούς και Κεντρώους. Κάτι είναι και αυτό.

 

 

Καλή επιτυχία εις πάντας τους τα ελληνικά χρώματα φέροντας!

 

 

 

Σχόλια

08/06 15:00  EASY RIDER ( GARV )
Εάν νέος δεν ήσουν ριζοσπάστης, τότε δεν έχεις καρδιά.
Εάν ώριμος δεν έγινες συντηρητικός, τότε δεν έχεις μυαλό.
Γουίνστον Τσώρτσιλ
τα δεοντα 5

καλη επιτυχια και στην ομαδα μας ,τα θαυματα καμια φορα επαναλαμβανονται .
ας ειμαστε ομως συντηρητικοί , μεγαλωσαμε πια .
08/06 15:02  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ακριβώς Γεώργιε. Φευγω έχω γάμον σήμερον, μα τι στο καλο έχει όλος ο κοσμος γκεηδες και στρεητηδες και υπανδρεύονται?

;-)
08/06 15:17  EASY RIDER ( GARV )
οικονομικοί λόγοι Θρασύβουλε , η ισχύς εν τη ενώσει .
ειδικα στους γκεηδες...
αλήθεια το γκέηδες βγαίνει από το μπέηδες?
08/06 16:06  Goldmine
θρας τι προφητικός τίτλος ήταν αυτός;;
Για το σεισμό λέω των 6,5 Ρίχτερ.
Πρόσεξε όταν ξαναλλάξεις τίτλο.
Ελπίζω να μην υπήρξαν απώλειες. Τον βίωσα πολύ εφιαλτικά...
Χαίρετε!
08/06 16:06  Α45
Προφητικόν το "εγκελάδειον"...
08/06 21:36  haros
Θρασσ-βαν...(προσφερομαι για μανατζερης του νεου συστηματος προγνωσης σεισμων..)
08/06 21:39  ameletitos
απίστευτο σηκώνει ο θρασύβουλος "φρόνημα βελτιώμενον" και πέφτει ο dow -3
σηκώνει "φρόνημα εγκελάδειον" και γίνεται σεισμός 6.5 ρίχτερ!

ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ!
08/06 22:35  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ν'ανοίξω τον κατάλογο των ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ :
"πύρινο", "υετώδες", "πυρηνικό", "βακτριανό"...

"Νυχτερίδα" - Μυρσίνη Κ.
09/06 00:25  Τυφώνας
09/06 02:02  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλησπερουδια παίδες. Τι βλέπω, καλά επεράσατε αμα τηι απουσία μου, ε?

Το πρώτον υπαρχει πρόβλημα σημασιολογικόν και γλωσσικόν. Βελτιούμενον σημαίνει τοις Έλλησι κατι που βελτιούται σταδιακώς ενω πριν ήτο χάλια. Η προβλεψις ότι η ύφεσις θα λήξει εντός του έτους λ.χ. ασφαλώς και βελτιώνει το φρόνημα. Βελτιωμένον κάτι που ήδη έχει βελτιωθεί. Το βελτιούμενον δυνα΄τον να είναι και υπο όρους ασφαλώς, όπως το εμόν. Τώρα οι όροι (πετρέλαιο και κλείσιμο Παρασκευής) δεν εβγήκαν, αλλά υπαρχει συγκεκριμένη τοπολογία που επιτρέπει αισιοδοξία. Να ειδούμε εάν αυτή θα εβγεί.

Δεν είναι η διαφορά προφανής εις πάντας? Οι μη αντιλαμβανόμενοι, έξω απο το χρηματιστήριο ΤώΡΑ. Ή τέλος πάντων τι μας αναγινγώσκεται αφού ούτως ή άλλως δεν καταλαβάινετε?

Ως προς τον σεισμόν, το βράδυ της Πέμπτης ειδον όναρ, έγχρωμον μετά περισσείας ερυθρού περιγράφον μεγάλον σεισμον. Μετά το κλείσιμο της Παρασκευής εθεώρησα ότι μάλλον αυτό ήθελε να ειπεί το όνειρο. Ίσως ο εγκέλαδος να αναγιγνωσκει το φρόνημα, που να ξεύρω?

;-)

Αυτά τα ολίγα και ο γάμος ήτο καλός εάν με ερωτάτε.
09/06 09:00  haros
θρασσ,ελπιζω οτι ο γαμος ηταν στρειτ...κανεις δεν ξερει στις μερες μας...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις