Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πρακτικά σημεία αναφοράς ότε εν κρίσει συνειδήσεως
1115 αναγνώστες
Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008
10:31

Πολύ καλημέρα σας. Το πρώτον περί του εγκελάδου, είδον πράγματι κατ'όναρ σεισμον μεγα και κόσμον εν οδοίς και αφθονον ερυθρόν, εάν ενθυμούμαι καλώς την Πέμπτην το βράδυ. Το ερυθρον ερμηνεύεται κατά τα γνωστά ως περιγράφον το γεγονος ως ωκύ, και μετά το κλείσιμον της Παρασκευής είκασα ότι αυτό ήθελε να ειπεί το όναρ. Αλλά ίσως ήτο και η τυροφαγία της προηγουμένης εσπέρας (παραγει έντονα όνειρα η τυροφαγία), όπερ μη δίδετε σημασίαν. Το δε τζατζίκι παράγει επίσης τα ίδια αποτελέσματα.

 

Ευθυμήσατε ολίγον? Ωραία. Λοιπόν, συχνάκις μετά τον σεισμον παράγεται παλιρροϊκόν κύμα το γνωστόν και ως τσουνάμι. Θα γινει κάτι τέτοιο τώρα? Δε δυναμαι να γνωρίζω, αλλά εικασίας κάμνω και εγώ και υμείς. Μεσοπροθέσμως (ίσως εντός του θέρους και πάντως εντός του έτους)  το φρόνημα μου βάινει βελτιούμενον υπο όρους (και ουχί βελτιωμένον, άλλη λέξις είναι αυτή) βάσει τινών αναλύσεων. Οι όροι που έθεσα προ της συνεδριασεως της Παρακευής τουτέστιν κλεισιμο εν ΗΠΑ και πετρέλαιο δεν εξεπληρώθησαν. Ωστόσο κάποτε θα εκπληρωθούν, αργά ή γρήγορα.

Τι θα γίνει σήμερον ή άυριο? Που να ξεύρω? Εάν  νομίζετε ότι έρχεται παλιρροϊκόν κύμα, τότε τα πρακτικά τα ιδικά μου είναι από πολλού καιρου γνωστά (και νομίζω περιγεγραμένα σαφώς εκεί). Εκτός τας πρώτας 13 ημέρας της πτωσεως, χρήσις των χασματων και προσοχή εις χασματα χασματων. Εάν πρέπει να είσθε εντός αλλά νομιζετε ότι θα πεσει, επιλογή είναι και το να απομειώσετε. ειδάλλως χρησιμος είναι και η αντιστάθμισις. Αλλο ταύρος κι άλλο βόιδι. Και, ακόμη και ο Θεός αντισταθμίζει. Εάν από την άλλη βλέπετε την γνωστή παλινδρόμησιν εντός εύρους με κάτω όριον περι τις 4000 μονάδες τα βήματα αντιληπτα. Ασφαλώς και απασχολεί ιδιατέρως η συμπεριφορά της σηματωρού ΕΤΕ. Συγκρινατε το διάγραμμα μετά των προηγουμενων σχολιων  και διερωτηθέιτε: τι διαγραμματικόν φαινομενον βλέπωμεν εξελισσόμενον?

Το βσικόν στοίχημα εν ολίγοις είναι τα νέα ή μη χαμηλά. Παίζεται και εδώ και έξω το χαμηλό σημείο του κύκλου/υποκύκλου. Η λύσις του διλημματος (δεν την ξέυρουμε ακόμη, αλλά συντόμως θα δείξει) κληρώνει χρήμα.

Αυτά τα ολίγα και περιμένω να κατακαθήσει ολίγον η κόνις ίνα εισέλθω δυναμικώς και δια το κούρσον ή εν συνθηκολογήσει προς εμπόριον, κατά τα γνωστά.  Πάντως αυτή τη φορά όλα θα εξαρτηθούν εκ των διαθέσεων του πετρελαίου. Εάν η φουσκα σκάσει σε λιγες ημέρες, εισέρχομαι τάχει. Νομίζω - ελπιζω- ότι είμεθα αρκετά πλησιέστερον εις το χαμηλόν ή ικανον προς αρκτώδη ανωφέρεια τοπικόν χαμηλόν απ΄ότι ειμεθα εκ των υψηλών. Ουδέις προφήτης, ο καθείς μονος υπεύθυνος δια τα κεφάλαια του και οψομεθα βεβαίως. Μην ακουτε τον  κάθε Καλοχαιρέτα, εν ολίγοις.

 

Ψυχραιμία, σχέδιον και το Τέλος του Κόσμου δεν έιναι σημερον. Μαλιστα το κλέισιμο της Ασίας δεν έδειξε καταστροφή, για σήμερα τουλάχιστον, έχουμε ειδεί και πολύ χειρότερα. Να ενθυμεισθε πάντοτε ότι έχουμε ήδη ζησει ουκ ολίγας ιστορικάς στιγμας και το τέλος του κόσμου δεν ηλθε. Μην παγώνετε ως οι κονικλοι τυφλουμενοι υπό ισχυρών φώτων ούτε να πανικοβαλεσθε και να κάμνετε σπασμωδικάς κινήσεις. Παρτε χαρτί και μολύβι, γράψατε ολίγας γραμμάς σχεδιον και  υπερασπίσατε τα συμφέροντα σας. Και να ενθυμείσθε ότι όλα είναι και εντος του μυαλού μας και εν μερει εις το χέρι μας. Αφιερωμένον:

 

 

Η εβδομάς προβλέπεται κυματώδης, αλλά αι αγοραί δεν αποθνήσκουν ποτέ.

 

 

  

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ
Σχόλια

09/06 11:18  geokalp
οι αγορές δεν αποθνήσκουν ποτέ, εμείς όμως;
09/06 11:18  geokalp
;)
09/06 11:36  ΝΕΜΕΣΙΣ
καλη εβδομαδα 5* & 5* στο κ geokalp
09/06 11:56  Τυφώνας
Σωστές οι σκέψεις … μένει να επαληθευτούν οι λέξεις.
* * * * *
09/06 13:22  mc
Ωραία φώτο! Χμμ, δε θα ήταν εξίσου όμορφο να κοιτάς στον καθρέπτη και να λές "είσαι και πολύ γάτα" κι ας έχεις όψη λιονταριού;
09/06 13:28  favlos
Ψηφίζω mc...:)...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις