Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ελλάς-Ρωσία-Λιθουανία
885 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008
23:23

Χε, χε, επέστρεψα εις τον κλεινόν άστυ για να ειδώ ότι το φιλορωσικόν κόμμα έχει ξεσαλώσει και πάλιν, ένεκα η νίκη επί των Ολλανδών. Εγώ βεβαίως λόγω κουμπαριάς και φοιτητικών χρόνων εν ταις Κατω Χώραις ήμιν ουδέτερος εις τον εν λόγωι αγώνα, αλλά το νύν δεν έχω τον λόγον πλέον να μην εκδηλώσω την προς τους Ρώσους  συμπαθειάν μου.

Πράγματι, τώρα που απηλλάγησαν εκ της αράς του στυγνότέρου καθεστώτος που εγνώρισε η ανθρωποτης δεν έχουμε παρά να τους αγκαλιάσουμε. Αδελφοί μας είναι άλλωστε, ή μάλλον εξάδελφοι, αν και εγώ τους βλέπω πάντοτε ως την μικροτέραν θυγατέρα της Ελλάδος. Οι Έλληνες τους εμάθαμε γράμματα, τους εμυήσαμε εις τα Μυστήρια και ελπίζω και χαίρομαι να βλέπω ότι το νυν, χάριτι του Αγίου Βασιλείου (εν Κρεμλίνω), του Αγίου Νικολάου και του νεομάρτυρος Αγίου Νικολάου Ρωμανώφ, μετά πάσης της μαρτυρικής αυτού οικογενείας και βεβαίως των Αγίων ισαποστόλων συμπατριωτών ημών Θεσσαλονικέων Κυρίλλου και Μεθοδίου επιστρέφει η θυγάτηρ και προς την δημοκρατίαν και προς την ελευθερίαν και το εμπόριον. Χαίρομαι να τους βλέπω να προοδεύουν και άμποτε να ξεπεράσουν τα βαθέα τραύματα του αιμοσταγούς καθεστώτος πλήρως και να γίνουν και πάλιν στενοί φίλοι και εταίροι. Να κάμω και το χατήρι του Swearengen που του έχω αδυναμία, λόγω εγκεφαλικού εκτοπίσματος.

Τώρα βεβάιως είναι και το ενταύθα φιλορωσικόν κόμμα και η συν αυτώ προοδευτουριά, το οποίον έχει πλειστάκις δηλητηριάσει τας μεταξύ μας σχέσεις, βασιλικότερον του βασιλέως ον (σταλινικότερον του Στάλιν, ταιριάζει μάλλον). Αλλά δεν πειράζει, άλλωστε ειπαμε εθνική συμφιλιωσις και στρέφουσα η  Ρωσία προς την ελευθερίαν, την δημοκρατίαν και το εμπόριον αναμφιβόλως θα στρέψουν και αυτοί σιγά σιγά απελευθερώνοντες δυνάμεις ακόμη εγκλωβισμένας εις τας καταστροφικάς, ανθρωποβόρους και σχολάς-τε-και-βιβλιοθήκας πυρπολούσας ιδεολογίας. Υπάρχουν βεβάιως και οι αμεταννόητοι, οι οποίοι δεν βλέπουν το απολύτως προφανές, αυτό που βλέπουν ακόμη και οι συγγενείς μου Ρώσοι: ότι η Ελλάς προηγείται και η Ρωσία ακολουθεί. Εις αυτούς θα υπενθυμίσω ότι, όπως έγραψε φίλος, (και)  η Λιθουανία μόλις απηγόρευσε (άρθρον εκ της αγγλοφώνου Pravda) δια νόμου τα ναζιστικά και τα κομμουνιστικά σύμβολα αναγνωρίζουσα το προφανές της διδύμου αδελφικής σχέσεως των. Εδώ βεβαίως περί άλλα τυρβάζωμεν.

Δεν πειράζει, άλλωστε ας μη λησμονούν οι αμεταννόητοι ερυθροί μουζαχεδδιν ότι ΕάΝ (που το εύχεται και ο Καλοχαιρέτας) η Ρωσία πάρει το πρωτάθλημα, και πάλιν κάποιον άλλον θα έχει ακολουθήσει. Εάν δε δεν το πιάσατε το υποννοούμενον, ας υπενθυμίσω την απογοήτευσιν τινών (των βασιλικοτέρων που λέγαμε, ουχί πάντων βεβαιως), ΤόΤΕ (1987) που η μικρά Ελλάς ενίκησε την Ερυθρά Αρκτο των τελείων βιοϊατρικών εργαστηρίων και μη ανιχνευσίμων ουσιών (και γυναικών-Καπετανάκη, που'χει δουγλα εις το μυστάκι)  με την ψυχάραν της και μονον (αντε και τον -ελληνοαμερικάνον- Νικόλαον Γεωργαλή- Γκαλη).

 

Αλλά τας περί της νίκης επί της Άρκτου, χρηματιστηριακής και μη, σκέψεις , καλόν θα ήτο να τας εκθέσω εν κεχωρισμένωι σημειώματι, άλλωστε έχωμεν καιρόν νομίζω. Έως τότε αισιοδοξώ και αναζητώ σημεία εισόδου προς κούρσον.

Α, και λέγοντας δια κούρσον και πειρατεία, δι'όποιον ΔεΝ επίασε το υποννούμενο ποίον θα ακολουθήσει ο εφετινός πρωταθλητής Ευρώπης (και μακάρι να είναι η φίλη πλέον και ομόδοξος θυγάτηρ Ρωσία), όρα και κάτωθι.

 

 

 

Αυτά και αναμένωντες τα αυριανά μελετουμε και αισιοδοξούμε.

 

 

Σχόλια

23/06 00:12  favlos
Αυτά λέω στην παρέα,παρακολουθώντας την σούπα Ισπανία-Ιταλία.

Ρωσία λοιπόν...(αν και έχω πυρήνα κατά πρώην...γενικώς...)
23/06 00:15  elenitsa 1
Φιλορωσικο κομμα?Στο μπλογκ του μπορειτε να γραψετε οποτε το θελησετε,παντως.Ουδεις εχει αποκλειστει,εξ οσων γνωριζω.Μαλλον αυτοβουλως εχουν αποχωρησει καποιοι.
23/06 00:17  evie
Καλησπέρα σας,
Γκάλης, ο άνθρωπος που το 1,85 ύψος το έκανε 2,30 με τα θρυλικά εκείνα βήματα στο αέρα!
23/06 00:20  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαιρετώ σας Κυρίες μου λατρεμένες! Ελενιτσα, μα φυσικά, ουδείς λογος και χαριεντιζόμεθα βεβαίως. Εύη μου ελπίζω να μη σας στενοχωρησα εχθες! Γειά σας Φαύλε μου, ποίον άλλον να υποστηρίξωμεν? Θέλει βεβαίως εργασίαν και κόπον η Ρωσία δια να συνέλθει εκ των βαθέων τραυμάτων, αλλά θα τα καταφέρουμε. Εδώ τους επήραμε βαρβάρους και Αβαροσλαύους και τους εκάμαμε Αυτοκρατορίαν και τρίτην Ρώμην, με την εβδομηκονταετή παρένθεσιν θα κωλώσουμε?

;-)
23/06 09:30  zyzzx
Kievan Rus
History
Kiev was founded in the 5th century by Vikings. The Slav domination of Russia began with the rise of Kiev, the ‘mother of Russian cities’; Kiev replaced Novgorod as the capital of the state of Kievan Rus in 882 and was the original centre of the Orthodox Christian faith from 988.

www.mnsu.edu/emuseum/history/russia/kievanrus.html

www.wumag.kiev.ua/wumag_old/archiv/2_98/lavra.htm

www.unc.edu/~smyre/rus/ruslinks.html

Πολυ δροσιστικη η αναφορα σας για την Ρωσσια την φυσικη καταψυξη του Ελληνικου πνευματος.

Οταν τα πραγματα θα ειναι καπως καλυτερα στη Ουκρανια, θα παω ωποσδηποτε στις σπηλιες της Λαυρας, στο Κιεβο.
23/06 12:54  Τυφώνας
Εύγε!
Τι μας θύμισες φίλε μου!
23/06 21:25  cormorano
Πέρασα να πω ένα Καλησπέρα σε όλους !

Πως άλλαξαν τα Χρόνια από ΤΟΤΕ...!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
23 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις