Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


O Καλοχαιρέτας εις τα 200
1002 αναγνώστες
Σάββατο, 28 Ιουνίου 2008
14:46

Δεν ηθέλησα να γράψω το διακοσιοστόν αισίως δημοσιευθέν σχόλιον την εχθές ημέρα, ημέρα ήτις ήτο δύσκολος, αν και ουχί τραγική. Το γράφω λοιπόν σήμερον που είναι τα πράγματα και πιο χαλαρά. Ιδού τα στατιστικά όπως ευγενώς τα εμφανίζει ο οικοδεσπότης (δι'αντιγραφής και επικολλήσεως):

Τα άρθρα σας έχουν διαβαστεί 75447 φορές.
Έχετε δημοσιεύσει 199 άρθρα.
Έχετε 1773 σχόλια στα άρθρα σας.

Περίπου 379 εμφανίσεις ανά άρθρον λοιπόν, και δη γνήσιες διότι παλαιότερον που το άνοιγμα των σχολιων προσέθετε σωρηδόν εμφανίσεις τα είχα κλειστά . Δεν είναι και άσχημα, αν και βεβάιως κακά τα ψέμματα το κυρίως Καλοχαιρέτειον κοινόν μας εγκατέλειψε μεταξύ φθινοπώρου και Χριστουγέννων. Έβαλε και ο Καλοχαιρέτας το χεράκι του, ή τέλος πάντων είχε την συμβολήν του εξ όσων αντιλαμβάνομαι από τα μηνύματα που λαμβάνω. Τώρα βεβαίως θα μου ειπείτε μας έδιωξες  κόσμο από το μαγαζί και το ΄χεις και καμάρι? Αυτός είναι εσφαλμένος τρόπος σκέψεως. Εκ των ολίγων που γνωρίζω τας αγοράς, ένας πελάτης που φεύγει πριν την πτώσιν είναι ένας ευχαριστημένος πελάτης και το ενθυμείτε. Ότε τα πράγματα στρέψουν - διότι θα στρέψουν, μονον ζητούμενο είναι το πότε- θα επανεισέλθωμεν ινα υλοποιήσωμεν αυτό που πρέπει: να κερδίσουμε. Και έγώ τουλαχιστον θέλω να υπάρχουν Ελληνες με μετρητό και να ξαναπάρουν πίσω τας εταιρείας μας. Δεν με απασχολεί να υπάρχουν δυστυχισμένοι παίκται που να δημιουργουν κινήματα διαμαρτυρίας. Η επιτυχία με ενδιαφέρει ουχι η μιζέρια και η διαμαρτυρία που αγελαίως μεταδίδονται και διαιωνίζονται.

Εδώ που τα λέμε ήλλαξε και ο Καλοχαιρέτας. από διαπρύσιος κήρυξ της εξόδου εκ των αγορών τον Οκτώβριο, των "μην τους δίδετε τα χαρτάκια σας" προπηλακισμών και επιθέσεων, μετεστράφει δις εις ψυχραιμοτερον κουρσάρον και πάνοτε μελετητη σημείων εισόδου. Οι διαρκείς επιθέσεις του κάθε πικραμένου ασφαλώς και έπαιξαν τον ρόλον τους. Αλλά κυρίως έπαιξε ρόλον η δημογραφική σύστασις των αναγνωστών. Τώρα πιά έχουν μείνει κυρίως εγκλωβισμένοι δια τους οποίους το να λες διαρκώς "πίπτει, πίπτει και στο είχα πει", όπως εκ των υστέρων κάνουν πολλοί, είναι ουχί μονον ανωφελές αλλά λίαν εκνευριστικόν και α-γε-νές.  Και βεβάιως επαγγελματίαι καθώς και οξυδερκείς έμποροι και κουρσάροι, οι οποίοι ούτως ή άλλως αντιλαμβάνονται την Καλοχαιρέτειον προσεγγισιν. Κατά καιρούς δε έχουμε και τους εν μετρητώι Θρασυβούλειους φίλους οίτινες αναγιγνώσκουσιν για να δούν εάν έχει νόημα επανείσοδος - και τους ευχαριστωμεν δια την εμπιστοσύνην τους (ο καθείς βεβαίως αποφασιζει και ευθύνεται μονος).

Τη δική μου τη γνώμη τη γνωρίζετε. Η Ελλάς ευρισκεται εν Άρκτω και δη εντός της Μεγάλης Άρκτου που ήρξατο το 1999. Αυτό δε μας εμποδίζει να προσπαθούμε να βγάζουμε χρήματα, όπως εντός της υπερόχου αρκτώδους ανωφερείας 2003-2007, αλλά επιβάλει ΠΡΟΣΟΧήΝ. Ήδη ο ΓεΔείς προσεγγίζει τα μισά εκ των υψηλών του του 1999. Επιδίωξις μου είναι, όπως όσο πλησίαζε η (κατά Καλοχαιρέτα) κορυφή ετυρβαζε περί εξόδου, τόσον όσο πλησιάζει ενδεχόμενος τοπικός ή συνολικός πυθμήν να ξύνεται προς είσοδον. Μετά την έξοδον του Οκτωβριου επιάσαμε και δυο ανωφερειούλες, με μικρόν τμήμα του κεφαλάιου μας, καλά ήτανε. Πέραν πάσης αμφιβολίας, δε θα τα καταφέρνει πάντοτε ο Θρασύβουλος, αλλά θα προσπαθεί. Και ουχί μονον δια να μην ερεθίζει τους πολλούς εγκλωβισμένους, αλλά διότι όσο και εάν αυτό φαίνεται περίεργον,  ο Καλοχαιρέτας είναι φύσει ταυρώδης. Και ετούτο το ιστολόγιον μας εβοήθησε να χαλιναγωγήσωμεν την φυσικήν μας τάσιν και να ευρισκομεθα μετά τοκιζομένου μετρητού μετά από πτώσιν υπερ το 1/3. Διότι βεβαίως, άλλο Ταυρος κι άλλο βόιδι.

Το χρήμα είναι μεν χρήσιμον, αλλά δεν είναι το πάν. Και δεν υπάρχει πλούτος ωσαν τον πλούτον της γλωσσης και του πολιτισμού μας που με τοσούτην μανίαν κατέστρεψαν και θέλουν εντελως να καταστρέψουν οι λαϊκισταί αριστεράς τε και δεξιάς. Να ενθυμείσθε ότι "ην θεός ο λόγος" και είμεθα εις εκ των λαών εγγύτερον προς Αυτόν, ότε την γλωσσαν μας ομιλούμε και συνεχίζουμε εις πείσμα των προσεκυνημένων και των γιανιτσάρων. 

Ο Κύριος Καλοχαιρέτας θα ήθελε να ευχαριστήσει πάντας τους αναγνώστας και φίλους και ιδία αυτούς που εξέφρασαν γνώμας αντιθέτους ή εκκεντρικάς ευγενώς ή έστω εντός πολιτισμένων πλαισίων. Εν Ελλάδι όπου η ομογενοποίησις του λαϊκισμού κοντεύει να μας κάμει "νεοανθρωπίτικον" πολτόν και μίζερα διαμαρτυρόμενα καταναλωτάκια, αι γνώμαι αυτές είναι αδάμαντες εντος λουτρού ιλύος χοίρων.

Αυτά και εύχομαι τοις πάσιν καλόν Σαββατοκύριακο!

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

28/06 15:02  jgeorgiou
Καλησπέρα απο εμένα
28/06 15:03  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Ιωάννη, πώς πανε τα κούρσα?
28/06 15:27  studio111
Καλησπέρα μήπως κάννης λάθος για δες εδώ

Αθλητισμός Φρόνημα ναυπηγικόν! (Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας)

Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων

198 O Καλοχαιρέτας στα 200 (πρίν 35 λεπτά)

www.capitalblogs.gr/catalog.asp
28/06 16:12  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Χρόνια πολλά εις το βλόκιον (και ας έχετε πάντα επισκεψιμότητα Χ2,5 της δικής μας...)
Μακάρι οι πραγματικοί leading indicators της αγοράς να δώσουν το πράσινο φώς και ας εισέλθωμεν ημείς οι lagging αργοπορήμένοι..

Προμηθεύς και Νυχτερίς
28/06 16:37  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας φίλοι μου. Νομίζω ότι ο οικοδεσπότης περιλαμβάνει και τα κείμενα των στατικών σελίδων:

www.thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=8315&blid=10

και

www.thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=6063&blid=10

44 και 168 εμφανίσεων αντιστοίχως. αυτό αυξάνει ολίγον τον Μ.Ο. των κυρίως κειμένων εις τα 382 περίπου, αλλά είναι μάλλον αμελητέα ποσότης.

Προμηθεύ και Νυκτερίς, είναι τιμή του Καλοχαιρέτου να συναγελάζεται υμίν, ιδία που παρά τας ενίοτε διαφωνίας μας έχετε επιδείξει και αξιοζήλευτον ευγένειαν, αλλά και αξιεπαίνους διπλωματικάς ικανότητας χειρισμού εμφανώς κεκαυμμένων χαρακτήρων. Χαρά εις το κουράγιο σας και πάντως εγώ σας ευχαριστώ εκ μέρους όλης της ενταύθα κοινότητος δια τας ειρηνοφίλους υπηρεσίας σας! Μένω πάντοτε θαυμαστής σας,

Θρασύβουλος
28/06 17:15  geokalp
όσοι θα διαβάζουν τα σημερινά μου σχόλια θα έχουν ήδη κουραστεί!
"ακόμα ένα άψογο άρθρο"!
(θα φταίνει οι 12-13-15-δε ξέρω πόσες μέρες πτώσης προφανώς...)
και η ιστορική αναδρομή ακόμα πιο άψογη!

θα πρόσθετα - στο τρόπο σκέψης - ότι είναι εποχή να σκεφτεί κάποιος τι κυκλοφορεί και δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα από αυτούς που υψώνουν τις τιμές, σίγουρα κάτι θα υπάρχει
πλέον μιας κλαδο-φούσκας που δείχνει να ετοιμάζεται να απλωθεί καλά...
αλλά για αυτά έχουμε χρόνο μπροστά μας

τα 200 πάντως είναι ένα πάρα πολύ καλό ψυχολογικό όριο!
άντε και χίλια!
28/06 17:30  haros
να τα χιλιασεις θρασσ..
28/06 17:48  evie
Με υγεία να τα χιλιάσετε και πάντα με επιτυχίες στα κείμενα αλλά και στη ζωή!
28/06 17:58  Swearengen
Περί Θρασυβούλου, μερικές σκέψεις και κρίσεις, επ' ευκαιρία της σημερινής επετείου του ... βλοκίου του (χεχε!):
Δεν θα διστάσω να πω δημοσίως -για πρώτη φορά- ότι ο Θρασύβουλος, ως επενδυτής (ή και "παίκτης"), αποτελεί το προσωπικό μου πρότυπο. Εύχομαι, όταν θα έχω αποκτήσει τις ανάλογες εμπειρίες, να κατασταλάξω στο σκεπτικό και την εν γένει φιλοσοφία που διαθέτει σήμερα αυτός, για τις αγορές. Στην δημόσια έκφραση των χρηματιστηριακών απόψεων/εκτιμήσεών του, είναι ο σαφέστερος όλων. Οι θέσεις του είναι λιτά, αλλά επιστημονικά διατυπωμένες και σε -βάθος χρόνου- (επειδή τον παρακολουθώ συστηματικά) έχουν αποδειχθεί οι πλέον αξιόπιστες, κρίνοντας συνολικά. Ως διαδικτυακή (μέχρι εκεί μπορώ να κρίνω) προσωπικότητα, ο Θρασύβουλος είναι πολύ ιδιαίτερη, έως και και ιδιότροπη, θα έλεγα. Δεν είναι μόνον η γλώσσα που χρησιμοποιεί, αλλά ορισμένες απόψεις του, που με λυσσαλέα σχεδόν επιμονή υπερασπίζεται. Κάποιες, οι πιό ακραίες (όπως πχ. το κατηγορητήριο κατά της αριστεράς -συλλήβδην- για την καταστροφή γλώσσας, ηθών, θεσμών και γενικώς του ... σύμπαντος), μοιάζουν με σπίρτο σε πυριτιδαποθήκη, με προβλέψιμα συνήθως αποτελέσματα. Προσωπικά έχω έρθει συχνά σε πολύ δύσκολη θέση, όταν βλέπω συγκρούσεις του ιδίου με πρόσωπα τα οποία εξίσου εκτιμώ (και μάλιστα γνωρίζω ότι και ο ίδιος εκτιμά, επίσης). Κατά βάθος όμως, ο ευπατρίδης Θρασύβουλος είναι μάγκας και μεγάλο αλάνι. Την μαγκιά και αξιοπρέπειά του την έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις, που δεν έχει νόημα να απαριθμήσω. Προσέξτε τον : Κάτω από τη ρεντιγκότα, κρύβει σουγιά, που τον χειρίζεται αριστοτεχνικά, ως κουτσαβάκης του 19ου αιώνα.
Θρασύβουλε, να τα χιλιάσεις τα άρθρα σου. Είναι κορυφαία, μα την Πράβδα ! :)
28/06 18:31  favlos
Θρασσ χωρίς εσένα είναι φτωχά τα ιστολόγια.
Μετά γνώσης των λεγομένων...:)
28/06 19:02  nhad
Να τα χιλιάσετε αγαπητέ, με τις καλύτερες ευχές μου.
28/06 19:04  cormorano
Όμορφο όπως εξάλλου το συνηθίζεις φίλε trass...!

Και μιας και "το αίμα" δεν με αφήνει... θα μου επιτρέψεις να τελειώσω με το παρακάτω...

Όσες ευχές απλόχερα
οι άλλοι θα σας πούνε
εγώ απλά σας εύχομαι
αληθινές να βγούνε...!
28/06 20:14  Usοund
5*
Επί τω διακοσιοστώ(ι).
28/06 21:11  studio111
Καλησπερα ενημερωση

20:45 zaftheo
Τάκη τώρα διάβασα το προηγούμενο κείμενό σου και έχω ξεκαρδιστεί στα γέλια...

Καλά ρε φίλε εσύ το ίδιο δεν έκανες στις 2 με 5 τα ξημερώματα... πριν μερικούς μήνες;

Χωρίς κανέναν χρήστη μέσα στο capital το blog σου χτύπαγε κόκκινο στις εμφανίσεις στα παλαιότερα "άρθρα" σου...

Τώρα το ίδιο δε κάνεις αλλά ποιο εκλεπτυσμένα;

Αν είναι δυνατόν...
Διαμαρτύρεσαι γιατί κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τις τεχνικές σου ;;;;
χαχαχαχαχαχαχα


21:02 zaftheo
Τάκη διόλου με ενδιέφεραν ούτε με ενδιαφέρουν οι "εμφανίσεις"...

Αλλά παρά ταύτα ήμουν πρώτο blog παρά του ότι όλη νύχτα "σκοράριζες" στα "άρθρα" σου με δυναμικά ip's :):):):) και σήκωνες "κείμενα" για ψίλου πήδημα ή χωρίς κείμενο του στυλ -ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΤΟΧΩΝ- ή -ΣΧΟΛΙΑ ΓΔ- ή -ΘΑ ΣΗΚΩΣΩ ΑΡΘΡΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ-...
:):):):)

Το ποιες εμφανίσεις είναι fake είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει κανείς...!

Όταν σηκώνεις έναν τίτλο σκέτο (ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΤΟΧΩΝ) χωρίς τίποτα, σου κάνει ένα σχόλιο ο MAG και του ανταπαντάς και τίποτα άλλο και αυτό το "πράγμα" γράφει μεταμεσονύχτια 500 εμφανίσεις φαίνεται τι "παίζεται"...:):):):)

Αλήθεια ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο (σοβαρά) με συναγερμούς και κρυφές κάμερες που είχες σηκώσει πριν 7-8 μήνες -μετά την προτροπή από καλό φίλο- που είναι και δε το βρίσκω;
28/06 21:32  Yannis K.
Να τα χιλιασεις γιατι ολοι τη πλακα μας κανουμε δω περα.
Αν βεβαια σπαταλαγα το χρονο μου να ανθολογησω τα κουφα, αντιεπιστημονικα, και τελειως γραφικα ( με τη γραφικη εννοια του ορου) που εχεις αμολησει θα γελαγε ο καθε πικραμενος.
Πιστευω οτι η γλωσσα που χρησιμοποιεις μεσα απο μια γλαφυρη παραδοξοτητα κρυβει περιεργες αντιληψεις.
Εχεις τη ταση να καλοπιανεις και ετσι ο αλλος αισθανεται υποχρεωμενος απεναντι σου.
Στα "αξιολογα σχολια" που εχω αναρτησει σε ειχα φιλοξενησει αρκετες φορες μονο και μονο γιατι η η ιδιομορφη διαλεκτος σου συνυφασμενη με καποιο πραγματι υπαρκτο χιουμορ παραγει ενα γοητευτικο ωρες ωρες αποτελεσμα.
Απο ουσια ομως μηδεν.
Αυτη ειναι η γνωμη μου, αν και αναμφιβολα τη ξερεις γιατι ποτε δεν την εκρυψα.
Καποια στιγμη δε που καβαλα στο αλογο μετα απο πολιτικη κριτικη ( σε θεωρω ακαταλληλο για κατι τετοιο μετα απο την εμμονη που εχεις στο παιγνιο και στο προσωπικο κερδος) και συστηματικη υβρη της ελληνικης γλωσσας (που εχε υπόψη σου παντα που καποιοι τη λατρευουν περισσοτερο ακομα κι απ' το χρηματιστηριο) σου τα εχωσα και εξακολουθω να πιστευω οτι καλα εκανα.
Επειδη εδω τα κριτηρια ειναι ...και γω δε ξερω απο που, αμεσα με βγαλανε απο τα προτεινομενα.
Προς σκεψιν ... και αξιολογηση αυτο το γεγονος.
Παντως νάσαι καλα και να περνας καλα οτι κι αν κανεις.
Εγω διατηρω το δικαιωμα μου να σου τα χωνω όποτε νομιζω οτι διασυρεις πραγματα που δεν πρεπει.
28/06 21:50  verdadeiro
Νομιζω οτι η παρουσια σας και οι αποψεις σας,
ασχετα αν εχω εκφρασει διαφορετικη πολλες φορες...
εχει κοσμησει το blog capital

Να ειστε καλα και να τα χιλιασετε τα αρθρα σας και δικη μου ευχη..
28/06 21:54  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Αυθεντική ιστορία, δεν με αφήνει ο Al ν' αγιάσω <Κάτω από τη ρεντιγκότα, κρύβει σουγιά>.
1976, ο γράφων "υψηλόβαθμο στέλεχος" του Ρήγα Φεραίου αναλύει τη γραμμή της "Εθνικής Αντιδακτατορικής Δημοκρατικής Ενότητας - Ε.Α.Δ.Ε." του Κ.Κ.Ε. εσωτερικού σε "κλειστή" συγκέντρωση μελών του Κόμματος σε περιοχή της "Δυτικής Όχθης".
Η αντίδραση στη "γραμμή" (ως επιοικώς ρεβιζιονιστικής έως "προδοτικής") από τα μέλη "παραδοσιακών - εργατικών" Συνοικιών ήταν τοιαύτη, ώστε το Κόμμα να προτιμήσει την ανάθεση της αποστολής σε έναν 24χρονο πιτσιρικά (βλ. "κάστανα απο τη φωτιά").
Οι ικανότητες όμως από <ΤΟΤΕ> του γράφοντος : πειθούς, συναίνεσης και "χειρισμού εμφανώς κεκαυμμένων χαρακτήρων - κατά Θρασ." έκαναν το θαύμα τους : Μετά το πέρας της ομιλίας και ενώ το ακροατήριο παρέμενε μουδιασμένο, ένας γηραιός σύντροφος, παλαίμαχος της εθνικής αντίστασης έσπασε την αμηχανία δηλώνων :
"Τώρα επί τέλους το κατάλαβα ! Δίκιο έχει ο νεολαίος ! Ε.Α.Δ.Ε. είναι ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ κρυμένο μέσα στην ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ !"
Ε, εφόσον ο "νεολαίος" επέζησε εκείνου του κλονισμού, μακροημερεύει εισέτι...

28/06 22:31  Manta ray
Κ. Θρασύβουλε προσθέστε και τις δικές μου ευχές σε αυτές των άλλων φίλων - να τα χιλιάσετε, και πάντα με υγεία και κέρδη! Λυπάμαι που η προηγούμενη απειλή διαγραφής σχολίων - μη υβριστικών αλλά διαφωνούντων με εκάστοτε απόψεις σας - δεν μου επιτρέπει για λόγους αρχής να συμμετάσχω έκτοτε στα blogs σας, παρ' όλα αυτά να είστε βέβαιος ότι οι ευχές μου είναι ειλικρινείς. Εύχομαι καλή συνέχεια.
29/06 11:45  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αγαπητοί μου φίλοι, με συγκενείτε έως δακρύων. Ουδόλως αξίζει ο Καλοχαιρέτας τους τόσους και τόσο καλούς λόγους σας. Σας ευχαριστώ από βάθους καρδίας και να ξεύρετε ότι σας αγαπώ όλους όλως ιδιαιτέρως παρά τας διαφωνίας μας.

Με συγκινήσατε βαγάσηδες (σνιφ)...
29/06 11:59  Αli Baba
Συγκινείσθε εύκολα ?
ΑΠΟΔΕΙΞΗ !

Aπό σήμερα κιόλας, αναμένω επανεμφάνιση εις το σπήλαιον.
30/06 09:04  zyzzx
http://baltra.deviantart.com/art/Rantanplan-61420975
Κυριε Καλοχαιρετα, τα βρηκα εδω εξω απο το μπλογκ σας να γυρνανε, και ειπα να ρωτησω, μηπως ειναι δικα σας.
Happy Birthday!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
23 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις